Luceafarul la 3 ani??

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Mai intervin o data cu scuzele de rigoare pentru ca am zis ca n-o mai fac. Dar vreau sa-i raspund emanouelei : Vezi, tu insati ti-ai dat raspunsul: nu, al tau copil cu siguranta NU e tamp cum zici tu; al tau copil e normal cum sunt copiii la varsta asta. Si tocmai de aia pe fetita aceea eu o consider mai dotata. Deci cei care nu sunt ca ea nu sunt prosti ci ea are anumite abilitati pe care altii nu le au. Si nu cred ca a invatat poezia aia cu forta (pot si eu sa nu cred, da...tot pe baza de feeling ca nu-i cunosc personal).
Si daca la clipul asta v-ati plictisit de ce nu incercati sa vedeti si celelate clipuri cu ea, ca-s mai scurte si interesante. Sa vedeti ca nu numai asta stie sa fac.

Gata..am plecat ca ma solicita copiii.
Edit: de ex asta http://www.youtube.com/watch?v=07R6kXaAtBI&feature=share
sau http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=5RltI3pqdY8&NR=1

Mi se pare un copil vesel cu o mama iubitoare....oare doar mi se pare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Eu nu am spus ca nu e mai dotata, mai receptiva, etc....sunt perfect de acord si nu consider ca mi-am raspuns singura, ca de fapt nu asta e dilema.... Cum te joci cu Luceafarul care are 98 de strofe? ca eu asta nu pot intelege...ca de fapt despre asta e vb, de Luceafarul....nu de alte activitati. Da...stiu, copilul meu este absolut normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eveline, pai si altii au abilitati pe care acea fetita nu le are!
Uite, de ex. fata mea a invatat culorile intr-o singura zi, la 2 ani jumate. Pana atunci n-a avut nicio curiozitate asupra lor; in ziua aia mi-a tot aratat cu degetul pe rand inelusele dintr-un joc (de pus una peste alta), i-am zis pe rand ce culoare e fiecare, in juma de ora le-a retinut. Am crezut ca mecanic, am zis:eee, stie cu cercurile in fata, nu cred ca detaseaza culorile de cercuri...pe naiba, de a doua zi a inceput mania culorilor, oriunde vedea o culoare mi-o zicea (altceva nu vorbea, avea maximum 15 cuvinte in vocabular la varsta aia!)
Literele...inainte de 3 ani a primit un laptop de jucarie unde apasai si aparea litera. Se uita la mine intrebator, ii spuneam. Ei, dupa 5 zile in care numa cu ala s-a jucat si m-a pus sa-i repet la nesfarsit, le stia pe toate, da' pe toate, si pe W (ii zicea "bububu":)))
Memoria vizuala...la 2 ani eram in alt oras si a gasit pe o straduta o balta, a zburdat in ea juma de ora, era la mania baltilor (multe manii a avut:)) A doua zi am iesit din hotel...n-a vrut sa mearga in ce directie vroiam noi, nuuu, ne tragea de maini cu disperare...am lasat dupa ea, sa vedem unde ne duce...la un moment dat mi se aprinsese beculetul:"sa vezi ca ne duce la balta de ieri!!" Asa a si fost! In Cluj, unde eu m-am ratacit un an intreg in primul an de facultate:))
Amu ce sa zic, ca e geniu?:)) Nici vorba. Si limbajul ei e acum, la 3 ani si aproape 3 luni, la nivelul unui copil de 18-24 de luni. Ce sa fac, asta este. Are chestii iesite din comun si chestii in care e inferioara altora. Tu din filmuletele alea in care copila recita ca papagalul poezii si rugaciuni al caror sens nu-l pricepe deduci ca e geniu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Edit: de ex asta http://www.youtube.com/watch?v=07R6kXaAtBI&feature=share

Z E B R A = cerb mortala!

Diplomatia e arta prin care vorbesti frumos cu un câine rau, pana gasesti o bata cu care sa te aperi.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Ba pardon, pe a mea am promovat-o:
http://www.youtube.com/watch?v=AMl-keHC7X4

Ce dragalasa este, sa fie sanatoasa!...

Daca nu ma insel, girafa aia o are si cristinuk@ la avatar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Ma intreb...cand nu o sa mai raspunda cerintelor mamei, cand nu o sa se mai ridice la pretentiile mamei, care vor creste pe zi ce trece, cum va fi tratata?

Rusine, Ansatasia, ca la 3 ani 2 luni nu stii sa rezolvi ecuatii?!

OK,fetita este peste medie, este meritul ei, nu al mamei care-i baga pe gat Luceafarul si ce e ala OZN.

Este remarcabila memoria ei. Eu as fi canalizat-o spre altceva, insa.

Si mai cred (pot sa accept ca pot gresi) ca atunci cand va mai creste, nu va avea o copilarie adevarata. Pentru ca va fi impinsa in tot felul de competitii care mai de care si va fi impinsa mereu de la spate sa fie mereu prima, dar nu prima in mediul ei de varsta, ci prima intr-un mediu de varsta mult peste varsta ei.

Lucru nu care eu nu sunt de acord.
Dar...cine sunt eu sa judec?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Dar ce parere ai despre Cleopatra?

Sunt fan, stiu toate melodiile de pe primul album...

Cand incepuse nebunia cu "Ghita", am cumparat cd-ul si ascultam cu sotul in masina; radeam si plangeam in acelasi timp, atat de mult m-au impresionat versurile, vocea cristalina si cuvintele pocite. Si i-am spus sotului ca atunci cand o sa avem o fetita, asa mi-ar place sa faca...

"Vine oaspete la mine,
Bunicutu meu destept...
Oare unde-o sa se aseze?
Am atatea pioneze,
Hai bunicule te-astept!

(...)

Uite, zboara avionu!
N-ar fi rau sa-l memorez.
Am carbune, am burete
Si-n odaie pe-un perete
Eu incep sa-l desenez.
Mama nici nu intra bine
Ca incepe sa lesine,
De placere banuiesc...
Mami te iubesc!"

Din pacate, nu pune pioneze si nici nu deseneaza pe pereti, desi as fi vrut...

"Oare cat o sa ma certe tata tam tara tam
Sa ma culc in pat atunci cand noaptea bate la geam?
Dar nici mama incantata nu-i cand vede ca eu
Pun papusile sa faca nani in locul meu.

Pe o ureche-mi intra si pe alta-mi iese
Cand imi spune care lucruri trebuie sa le fac
Si care nu-s bune
Uite o vorba: daca m-am jucat cu canele
Tre' neaparat sa-mi spal cu apa manele!

Poate am noroc sa fac si ceea ce nu se poate,
Mai ales cand tata stiu ca cearta dar nu ma bate
Stiu ca nu-ti prea place dar si tu adu-ti aminte
Cand ai fost ca mine nu cred c-ai fost mai cuminte...
La la la....mai cumďnte....la la la

Astea, da!...

Fetitei mele ii place enorm sa imi cante "Mama", iar pe mine ma topeste cum ma ia de mana si ma priveste fix in ochi...si bineinteles ca incep sa plang...

"Cand noaptea intra in odai
Si lumanarea se aprinde,
Iar pe obraji, din ochii tai
Incet, o lacrima asfinte...
Si te cufunda in gandiri,
Ca tine griji cine mai are?
Si cate nopti tu n-ai dormit,
Pan' m-ai vazut atat de mare....

Refren:
Mama, mama....nu mai plange...sterge-ti lacrima...
Mama....nu mai plange...sterge-ti lacrima...
Mama, mama....nu mai plange...[nu mai plange]
Mama...Mama....Mama....Mama"

Ca sunt melodii cu cuvinte grele si nepotrivite unui copil de 3 ani, este adevarat...ca a carat-o zile intregi la concerte si tv, rapindu-i o parte din copilarie, pentru a face bani, e trist.

Dar eu vad partea amuzanta a paharului. Deh, imi amintesc si eu de cand eram copil... Ce se mai distra tataie cand ii puneam prenandez pe scaun...

Edit: Fetita mea stie versurile pentru ca eu ascult (si cant) aproape zilnic acel cd, din ziua cand l-am cumparat si nu pentru ca as fi incercat eu sa o invat. Si i-am cantat mai ales cand era in burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Uite, zboara avionu!
N-ar fi rau sa-l memorez.
Am carbune, am burete
Si-n odaie pe-un perete
Eu incep sa-l desenez.
Mama nici nu intra bine
Ca incepe sa lesine,
De placere banuiesc...
Mami te iubesc!"

E si asta un fel de-a memora!

Asta spuneam si eu mai devreme, piesele lui Stratan au niste versuri teribile, stilul asta mucalit, cantarea serioasa a unor adevaruri crunte ori a unor incurcaturi in fraza, ce iti scot hohote de rasete si valuri de lacrimi si nostalgie in acelasi timp. Sa nu mai spun ce cireasa de pe tort - accentul moldovenesc si unele expresii care in gura lor suna de milioane!
Melodic, nu cred ca au cine stie ce voce, dar se pare ca are altele Stratan, ca sa faca muzica de succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

cumva off topic:
eu am avut aceeasi parere despre Cleo Stratan pana cand in primavara i-am cunoscut pe Stratani. Au fost intr-un turneu in Nord America. Au fost si la niste prieteni de ai nostri basarabeni, care au profitat de ocazie si au dat o petrecere...
Am ramas surprinsa, fetita e delicata, traieste muzica, canta de placere. Tatal nu o forteaza sa canta (dupa ce a concertat, ce copil mai avea chef de cantat si in particular? ori ea a vrut sa ne cante cu tatal ei, si a cantat la fel de frumos ca in concert, ori in videoclip, mai bine zis, ca eu nu am ajus la concert)
Unde o ghideaza tatal e la expresia artistica. Pavel e extrem de diferit fata de versurile lui. E un timid, sensibil, linistit, tata f dedicat.

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

N-a mavut rabdare sa vizionez pana la capat, doar 1 minut, doua.
Da, e bizar sa vezi un copil de 3 ani sa recita O poezie de 98 de strofe, asta daca a recitat- o pana la final.

Fi-mea stie vreo 3 strofe, pentru ca eu i-am cantat cat era bebelus , la culcare, aceasta poezie. Asta si Somnoroase pasarele. Nu i-am cantat-o ca sa o invat, ci pur si simplu pentru ca imi placea mie.

Fetita asta, din filmulet, totusi, nu mi se pare mai abuzata decat Cleopatra Stratan, care, la 3 ani canta pe scene si o tara taica-su peste tot ca sa isi faca el publicitate.

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Nu stiu exact ce sa cred despre fetita, situatia ei, mama ei si tot ce deriva din acestea.

Nu este un "geniu", n-are inca de ce.
Insa intr-adevar fetita da dovada de memorare peste medie, si nu e lucru rau sa isi dezvolte din ce in ce mai mult aceasta aptitudine - ii va folosi foarte bine mai tarziu, chiar daca va avea un IQ obisnuit, va avea numai avantaje de pe urma acestei capacitati

Mergi la inceput