Luceafarul la 3 ani??
Raspunsuri - Pagina 3
Ilinca_M. spune:
:)))
Da, Eveline, de fapt noi suntem invidioase ca nu avem copii geniali pe care sa-i promovam pe youtube:)) Ba pardon, pe a mea am promovat-o:
http://www.youtube.com/watch?v=AMl-keHC7X4
Eu nu am spus ca fetita e "abuzata", mie nu mi se pare abuz, doar o chestie absolut futila si facuta intru gadilarea orgoliului mamei. Nu-mi starneste decat un amalgam de stupoare, mila si...cum sa descriu mai bine...ceva de genul "wtf?!" cam asta mi-a fost reactia. Repet, fetita are o memorie excelenta. Si clar e peste medie ca dezvoltare lingvistica. Chiar trebuia sa fie pusa sa faca circ pentru a se observa asta? Eu zic ca nu. Mie mi s-a parut un demers inutil si stupid sa torni 98 de strofe in capul unui copil...si o rabdare demna de o cauza mai buna! Am zis sincer, n-am avut rabdare sa ma uit la tot filmuletul, dupa 3 strofe m-a luat durerea de cap. Nu vad de ce starneste asa entuziasmul unora
eveline spune:
Nu am zis ca tu ai spus de abuz...in mesajul initial se spunea ca unii il considera abuz.
Cat despre fetita ta, e frumoasa ca o papusa, sa va traiasca!
Si nu, nu am spus nici ca e cineva invidios. Dar daca al meu copil de exemplu la 2 ani va sti sa citeasca pentru ca m-am jucat cu literele, pe covor sau pe iarba si am citit cu degetul pe cuvinte pe paturica in curte si el a inteles si a retinut, io ce sa fac?! Pot sa-l pun pe YT sa ma laud, da sa ma laud cu el...sau nu de frica ca-mi suna protectia copilului la usa ca-l abuzez si-i fur copilaria?
De ce nu se accepta usor ca sunt copii care pur si simplu au o memorie mai buna si asta e...nu-i altceva... De ce imediat se judeca in extrema cealalta, eu asta nu inteleg. De ce nu se acorda prezumtia de nevinovatie, adica poate a invatat in joaca si cu placere. Poate ei ii face placere sa faca lucrul asta cum altora le place sa se dea pe topogan. Poate nu, nu-i asa dar de unde stim noi?! Eu asta nu inteleg, de ce se judeca asa usor...
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eveline Da probe ai, ca nu faci nimic cu indoielile... |
Proba e reactia copilei din ultima jumatate de minut, cand cere sa o ia mama de acolo si sa mearga afara. Ca ea si-a facut datoria.
emanouela spune:
La ce mi-ar trebui?? Nu acuz pe nimeni...am indoielile pt mine, pot sa le am sau si pt asta imi trebe probe?
eveline spune:
Aia dovedeste ca nu-i docila si nici dresata.
(Si eu care vroiam sa ma laud cu ce face feciorul meu...da mai bine ma abtin ca sigur mi-o iau).
Intr-adevar, traim intr-o lume libera si fiecare poate crede ce vrea si poate avea ce indoieli vrea...
Si uite asa mi-as dori sa traiesc in afara sa beneficieze si copiii copiilor mei si ai altora de scolile alea speciale pt "gifted children" de care ne povestea cineva candva. Ca aici....esti judecat daca esti mai sus.
Cam asta am avut de spus, nu ma mai bag.
Cu respect.
Ilinca_M. spune:
Pai de ce sa nu ne zici ce face fecioru' tau?
Ideea e ca noi vedem diferit subiectul: noua nu ni se pare ca acea fetita este "MAI SUS" decat copiii nostri, deh, fiecare cu puiul lui de cioara...A mea abia leaga doua cuvinte (bine, e setata pe alta limba, cred, ca in ceva indescifrabil vorbeste fluent:)) dar tot super inteligenta o vad.
Dar altceva inseamna "gifted children". Da, la fetita asta s-au impletit mai multe chestii: memoria buna, limbajul dezvoltat si nah, cum sa zicem sa nu te enervam, ca "docilitatea" nu-ti place...dar no, mie asa mi se pare, un copil usor de "manipulat", de convins. Daaaar...daca nu erau ambitia uriasa si rabdarea...pot s-o numesc oare diabolica? a mamei, nu stiu daca starnea acest copil ideea ca e "geniu".
Si noi avem in curte o fetita care pe la 1 an si 6 luni repeta ORICE cuvant ii spuneau copiii mai mari, aia isi facusera un joc din asta, ii dadeau cuvinte tot mai grele si fata le repeta, desi era clar ca nu le stie sensul (ar fi zis si "rotopercutor":)). Bunica-sa pleznea de mandrie! Au incercat copiii si cu fiica-mea care era mai mare cu aproape un an...cand le-a aruncat fiica-mea o mutra acra, s-au lasat pagubasi:)) Fetita aceea are acum cam doi ani jumate, cred ca de si-ar pune mintea bunica-sa cu ea ar invata "Luceafarul"...intrebarea care se pune e: cui prodest??!
emanouela spune:
Eveline...cine nu e de acord cu ce spui tu, nu e impotriva ta...nu inteleg de ce o iei atat de personal.
Ok...ne jucam cu litere, cu cifre, cu animale....cu ce vrei tu, chestii utile pt tot restul vietii...dar cum Doamne iarta-ma ne jucam cu 98 se strofe din Luceafarul??? Uite de asta, din exces de zel a unor mamici, acum, la inscrierea in clasa pregatitoare, ti se cere ca viitorul scolar, sa stie alfabetul, sa scrie, sa citeasca, adunarea, scaderea....apoi de draq mai fac invatatoarele alea????
Al meu la 3 ani stie Padurea cu alune, Melcul suparat si alte banalitati, nu stie sa numere decat pana la 10, nu stie literele alfabetului (chiar daca si noi ne-am jucat cu ele) ...e tamp adica? sa incep sa ma raportez si eu la "Mamica de geniu" si sa trec la chestii serioase, il tin in casa sa-si faca temele si dupa iesim afara, ca si o reconpensa...ca mie cam asa imi suna?! Chiar prefer lopatelele si galetusa in nisip de dimineata pana seara.