Luceafarul la 3 ani??

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui cruis


In fine, nu mai comentez. Dintr-o data, faptul ca copiii-s diferiti pare ceva condamnabil.



Condamnabil e ce face mama cu un copil cu potential, ce vina are copilul !? Intrebare retorica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Cred ca depinde ce vor parintii de la copii... si ce material au copii.
Fetita e o dulcica... dar am indoieli mari privind utilitatea acestei abilitati... sau utilitatea acestei maturizari timpurii.

Al meu (3 ani 7 luni) cam de la 2 ani ma pune sa-i spun literele cand le vede in carti; eu i le spun partial dar ma feresc sa i le repet. N-as vrea sa inceapa atat de devreme... Nu vreau sa sara peste etape. Deci... chestii de abordare.

Si hai sa vedem mai departe. Fetita traieste in Romania... va merge in sistemul romanesc de invatamant(presupun): la 6 ani sa faca clasa 0??? CE sa faca acolo? Se va plictisi ingrozitor si adio integrare in scoala. E trist totusi.
Iar intrebarea de la final cu "o iubesti pe mami?"... in contextul asta a sunat f prost: ca si cum daca o iubesti pe mami trebuie sa faci asta... pentru mami faci asta... Trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cruis,IQ-ul arata capacitatea reala de emite rationamente,judecati,de a face asocieri logice.
fetita recita un text f lung din care nu cred ca apriceput ceva.e un text greu, cu totul nepotrivit pt varsta ei.daca avea doar 5 strofe , mama nu o invata pt ca pt mama a contat cantitatea.fata ei stie cea mai lunga poezie din lirica romaneasca.putea sa fie vb si despre OZN(nu prea inteleg ce ai cu ele.cand un copil intraba si si se explica despre sateliti la 2 ani,e vb de un copil intr-adevar cu inteligenta peste medie.copilul acela face legaturi logice, intelege.cel care recita 98 de strofe ,reproduce)punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

by the way, stiti de ce a urat-o (printre altele) ernest hemingway pe muma-sa toata viata lui? ca-l punea sa invete pe de rost fraze in latina si germana "and lines of 'essential' poetry" (asta inainte de a invata sa citeasca). ca sa vezi, nu numai ca nu i-a folosit la nimic, i-a si distrus o parte de suflet.

edit: noroc ca pe vremea aia nu era youtube sa-l puna sa faca si ca maimuta de circ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui paulinio

Si hai sa vedem mai departe. Fetita traieste in Romania... va merge in sistemul romanesc de invatamant(presupun): la 6 ani sa faca clasa 0??? CE sa faca acolo? Se va plictisi ingrozitor si adio integrare in scoala. E trist totusi.



Cred ca o va da mai devreme la scoala.
Zilele trecute am vazut o emisiune cu Andreea Marin Banica, ce spunea ca fetita ei, Violeta, va merge la scoala la 4 ani si jumatate, pentru ca a facut 2 ani de gradinita si este un copil peste medie si i s-a sugerat de catre educatoare sa o duca la scoala, pentru ca s-ar plictisi la gradinita.

Deci, se poate si mai devreme. Si in Romania, ca am inteles ca in alte tari se practica de mai mult timp sistemul de invatamant scolar de la 4 ani. (UK, parca?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

alex_andra presupun ca sistemul scolar din UK chiar daca incepe de la 4 ani, nu incepe cum este cel de la noi.Adica este un sistem adaptat la copil, nu copilul la sistem.Nu cred ca se pune la 4 ani problema ca un copil sa stea smirna in banca cu ochii pe invatatoare , x ore, si sa vina acasa sa faca teme , asa cum este la noi.Se pune accent pe invatatul din joaca , insusitul din experiente , nu memoratul mecanic, fara inteles.
Am vorbit aproximand, probabil cei care stau in UK vor spune concret.Aici in germanica se incepe la 6 ani, dar prima clasa este mai mult de acomodare decat de exigenta pedagogica.Copii fac trecerea treptata de la gradinita unde se jucau, alergau si faceau ce vreau la un alt sistem, unde trebuie sa stea pe locul lor si sa participe la ore.Participarea este de ambele parti, este interactiva, nu doar Frau vorbeste si tu , elev , esti scos la lectii si ascultat.
Pe asta daca s-ar pune accentul si la noi in invatamant,ar fi altele rezultatele.Nu pe speriatul elevului, ci pe cointeresarea lui.
Dar deja sunt offtopic, scuze.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Eu sincer ma indoiesc de chestia asta cu Andreea MB . O fi o chestie de marketing, de fala, de a mea e mai cu mot decat a tuturor.

In Olanda se duc copiii la scoala de la 4 ani, pana la 6-7 ani nu fac decat sa se joace (au papusi, masinute, lego, in clasa), sa deseneze, sa cante, sa topaie, d-astea. De-abia de la 6-7 ani incolo incep sa invete sa citeasca, sa scrie.

Pai da, ce conteaza sufletul copilului...Andre Agassi la fel: a zis ca l-a urat pe ta'su care l-a obligat sa joace tenis de mic, il forta propriu-zis ca el a zis ca nu era visul vietii lui. Ah, dar ce conteaza ca in interior ca fost deprimat ani de zile, tot de gura lu' ta'su a ascuns ca era chel cica nu dadea bine la imagine. A facut terapie omul si ma rog s-a impacat cu demonii dupa un timp. Dar chiar nu putem invata nimic din exemplele astea.

Fericirea unui om/copil nu tine de lucrurile astea. O fi fost Nadia Comaneci fericita cand era mica (iar ca femeie i-a luat enorm d emult timp sa-si revina,nu avea incredere in ea), nu clar, chiar ea a zis-o in memoriile ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

roxy, chiar nu stiu cum e sistemul scolar in alte tari, eu ii cautam circumstante atenuante Andreei Marin, pentru ca, intr-adevar, un copil de 4 ani nu are ce cauta in sistemul nostru clasic de invatamant primar.

Saskia, poate o merge la o scoala particulara....cine stie?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Parerea mea este ca e o care greseala sa faci copilul sa "sara clase". Ok, o clasa, dar nu mai mult. Vezi ca e supra dotat, gasesti alte chestii pentru el, sa-l stimuleze. Imaginati-va un copil de 10 ani la liceu. O viata f grea pentru el dpdv social.

Am dar cursuri unei fetite de 14 ani care era in anul I de facultate. Era un copil inteligent, parintii pompau la greu in ea cunostiinte (mama facea cu ea fizica, chimie, tatal info si engleza), dar nu era de sarit 4 clase. Creierul ei nu avea capacitatea de a acumula informatiile ca unu de 18 ani.

Exista si copii care ar face fata la asa ceva, dar sunt cazuri extrem de rare.




Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

exita nebunia de a-ti varsa frustrarile asupra copilului la care se adauga nevoia de recunoastere pe care parintii respectivi o resimt extrem de acut.
si atunci e nevoie sa le fie recunoscute meritele, faptul ca ei sunt deaspura celorlalti,dar nu prin meritele lor, ca nu au cu ce, ci prin copii,copii pe car eii distrug sufleteste.

Mergi la inceput