Luceafarul la 3 ani??

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

NU-i promit bomboane daca invata poezia, nu o sechestrez in scaunul de masa, ca sa dea bine la filmare, etc.
Fetita abia astepta sa scape din scaun, sa iasa afara.

Hai ca asta e o exagerare pur si simplu rautacioasa. Fetita e sechestrata in scaunul de la masa? Ce naiba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:

NU-i promit bomboane daca invata poezia, nu o sechestrez in scaunul de masa, ca sa dea bine la filmare, etc.

Hai ca asta e o exagerare pur si simplu rautacioasa. Fetita e sechestrata in scaunul de la masa? Ce naiba...

Astfel de scaune au o centura la burtica sa nu cada copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Astfel de scaune au o centura la burtica sa nu cada copilul.

A sechestra = a retine o persoana cu forta si in mod ilegal. Daca are centura inseamna ca e sechestrata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:

Inainte sa emiti astfel de judecati, poate ai rabdare sa vizionezi unul din cele 2 filmulete cu Luceafarul si sa vezi ca fetita cere sa fie scoasa din scaun, fericita ca a terminat.

De unde am dedus faptul ca ea nu statea acolo chiar de placere.

Edit: si desigur, acel "shht" spus de mama, nu arat defel ca fetita avea chef de altceva, nu de facut frumos la camera si de spus poezia.
Si faptul ca o lua la goana cu recitatul ca sa termine mai repede.

dar tot desigur, poti sa ramai cu senzatia ca eu sunt cea rautacioasa, iar mama Anastasiei Trofor este o persoana care se comporta asa cum ar trebui sa te comporti cu un copil de nici 3 ani.

Mergi la inceput

Fetita mea avea 2 ani si 10 luni cand a avut serbarea de Craciun, la gradinita.
Stia poezia. cand i-a venit randul, s-a uitat la mine si ...am inteles.
Nu se simtea pregatita. Am tinut-o in brate, langa mine.
Nu a spus poezia, dar am fost la fel de mandra de ea. Nu am impins-o , nu am fortat-o sa faca frumos ca sa vada lumea ce poezie minune stie ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Centura de siguranta este absolut necesara in scaunul inalt si in cel de masina. Nu inseamna sechestrare dar un copil energic, care nu sta locului (cum este si firesc sa fie) nu o poarta de placere si de-abia asteapta sa se elibereze si sa se poata misca in voie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nimic nu o scuza pe mama.
i-a luat din timpul de joaca,explorare.
da, putea sa ii vorbeasca despre sateliti,insa asta e altceva, cu totul altceva decat sa inveti un copil de 3 ani Luceafarul.
valaorea IQ-ul e data, printre altele, de capacitatea de a emite judecati,de a realiza rationamente, nu pe capacitatea de a reproduce.

e ok sa inveti zeci de pagini,dar nu stiu la ce o va ajuta.

personal , am fost mandra de strumf cand, la un an si jumatate mi-a spus o concluzie de-a dreptul filosofica:luna nu e altu becu,luna sus, becu jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

va contraziceti de dragul contrazicerii.
e clar ca mama respectiva e obsedata de faima pe care o poate obtine cu copilul ei. altfel nu i-ar fi facut atata reclama, daca fetita ar fi invatat poezia de buna voie si nesilita de nimeni. pe mine mai degraba m-ar speria o astfel de performanta la varsta asta, nu m-as lauda cu ea.
insa sunt oameni si oameni. doar stiti emisiunea aia in care fetitele sunt machiate/aranjate/imbracate pentru concursuri de miss/moda, imi scapa numele, se difuzeaza parca pe un Discovery.

Mergi la inceput

Centura de siguranta este fireasca pentru un scaun auto sau de masa.
dar nu este fireasca sa tii acolo un copil de 3 ani, ca sa-si recite poezia.
Si sa nu-i dai drumul din scaun pana nu termina.

De-asta am spus ca a fost sechestrata acolo. Ca a stat impotriva vointei ei, pana si-a ispasit datoria ce o avea in fata camerei de filmat.

Fi-mea face recitaluri intregi, de buna voie, ne striga pe toti, ne spune ca ne face serbare si ne canta si danseaza, mai mult de 20 de minute.

Iar dupa "serbare" nu intreaba de "bobo".

Iar eu, in nici un caz nu o shh-shh-iesc, sau mai stiu eu ce, ca nu presteaza cap-coada impecabil.

desi toata "serbarea" ei este impecabila, din punctul meu de vedere, pentru ca este 100% veritabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

histamina, eu cred ca IQ ala pe care il tot invoci s-ar putea sa fie cam prea important pt tine. Dar ce stii tu de abilitatile ei pe langa memoria extraordinara. (Erau comentarii ca pfoau ca stie de OZN) Si ce IQ, anyway? :)

La urma urmei care-i diferenta intre un copil de 3 ani care zice luceafarul si unul care zice ceva cu "treci la sfatul popular". Ati ghicit! Cantitatea, nu sofisticarea. :)))

Uitam ca la varsta aia copiii au un antrenament deosebit in a retine cuvinte, asociate si uneori nu cu chestii din realitatea lor, doar aia e ce fac ei in primii ani, aud sunete puse impreuna si le retin.

In fine, nu mai comentez. Dintr-o data, faptul ca copiii-s diferiti pare ceva condamnabil.

Mergi la inceput