Luceafarul la 3 ani??
Raspunsuri - Pagina 11
cruis spune:
Vorbim de lucruri total diferite!
Fiecare din ce stie ori presupune. Nu ai cum sa-i impui inui copil ce sa invete. Un copil cu capabilitati peste medie te surprinde el pe tine. Ca a pus-o in scaun sa o filmeze? Nimic deosebit, e si pt ea cand va creste, va aprecia. Ca a tinut-o in scaun sa o invete? Supozitie! La fel de bine poate sa o fi prins-o la somn si s- fi trezit c-o stir. Zicea ea ca a invatat-o f repede, cam 3 saptamani. O fi, n-o fi? Nu conteaza. Fetita are o memorie ddeosebita. Ca a pus-o pe utub? Hmmm, ma gandesc cate am fi rezistat! :)
Ceea ce spun eu e ca e posibil sa fie cum spuneti, e posibil sa nu. Oricum departeeeee e abuzul de datele problemei. Asa cum fetita Ilincai a gasit balta aia inexplicabil, asa si aceasta are memorie deosebita. Si Ilinca a fost mandra si a spus si mama asta a mituit-o s-o filmeze s-o vada altii. Fetita va uita luceafarul in no time, e ceva de moment. Era pacat sa nu se vada, ca si asa e atata tevatura in jurul copiilor de 2ani care cica recita luceafarul si toti stiu ca nu-i posibil, nu-i asa? :)))
Si eu as fi filmat-o. Si as fi pus-o si pe utub, nu public, ci pt cateva persoane. Ca mama s-ar putea sa o push, iar e posibil, dar asta nu e nimic nou,mla orice subiect despre educatie eu am aceeasi senzatie constant. Ma repet, stiu, dar e o dulceata de papusa. :)
ela_04 spune:
Eu am invatat poezia asta prin clasa 8 a parca... sa-mi impresionez profa de romana. Am invatato relativ repede. Dar intodeauna am avut o memorie buna. Nici o branza.
O memorie buna ne lucrata lancezeste si nu te ajuta decat sa retii din zbor nr de telefon, sau detali total inutile pt softul tau personal.
Si bineinteles la scoala te scapa de tema de acasa. daca esti suficient de atent la ora... asta am descoperito mai tarziu...
Am incercat si eu cand era bb mic sa-i recit din versuri... urla si mai tare saracul. Dar se linistea cand incepeam sa numar... fiecare cu pasiunea lui...
La 2 ani eu stiam o multime de poezi, stiam cum ma cheama, pe mama, pe tata (nume si prenume) si adresa unde stau.
Fratele meu la aceasi 2 ani abia isi putea pronunta numele... nu prea ii iesea.
In schimb la scoala eu am fost un dezastru dupa care daca nu statea maica-mea probabil ca nu terminam 8 clase abia in liceu am inceput sa constientizez ca daca nu pun osul la treaba nu fac nimic...
fratele meu a fost olimpic, premiant si acum inginer IT. mandria oricarui parinte
o memorie buna nu e meritul mamei. e un dar al copilului.
daca ramane la stadiul de luceafarul nu face nimic. trebuie lucrata mereu pt ca cu cat lucrezi la ea cu atat se dezvolta mai mult si mai frumos...
PS. copilul meu de 2 ani nu stie nici o poezie. Nu prezinta nici un interes pt el in acest moment.
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina eu nu stiu Luceafarul la 37 de ani, 10 luni si 11 zile. ce e de facut? |
Ilinca_M. spune:
Da, privind "solomonian", si tu ai dreptate, cruis
Bine, eu nu am zis niciun moment ca fetita e "abuzata", no way. Eu doar nu reusesc sa ma pun in postura mamei, doar imaginandu-mi ca tre' sa citesc cuiva "Luceafarul" ma ia cu somn, deci poate prea privesc subiectiv toata chestia. Da, continua sa-mi dea o stare foarte neplacuta si ideea si filmarea, dar poate intr-adevar e o chestie subiectiva.
Mie, cand eram mica, nu prea-mi placea sa invat poezii si mai ales sa le "redau" in fata unui auditoriu, parintii mei stiau si nu ma puneau sa "ma produc" chiar daca invitatii sondau terenul:"si, ce poezie stii?" De-aia traiam cu ideea ca asa voi face si eu, n-o s-o invat poezii, n-o s-o pun sa recite...Pe de alta parte sotu'meu era pe-aproape de fetita cu "Luceafarul", invata o gramada de poezii, avea (si are) o memorie iesita din comun si-i mai placea si sa se dea in spectacol, ca dovada si profesia lui de acum, de mic a stiut ce vrea:))) Asa ca n-am de unde sa stiu daca nu va ajunge mare recitatoare si fiica-mea, stay tuned, cand se-apuca si ea de vorbit "ca oamenii" postez un "Luceafarul", ceva
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui cruis Juliasm, e un alt site concurent, nu-i mare branza de interviu. Cauta si tu pe gugal. |
Am catat pe gugal, nu am gasit siteul concurent de care spui, insa vad ca vuieste netul cu clipul acesta. Culmea, cei mai multi redactori fac comparatie intre Anastasia si generatia de bac de anul acesta, cum ca prima le-ar da clasa celorlalti. Inseamna ca informatia circula si se vinde, ce nu face omul pentru cateva vizualizari in plus! Paralela mi se pare neavenita si foarte exagerata, ce are una cu alta?? De fapt, cred ca are. Ambele parti au calcat intr-un teritoriu care nu li se potrivea : Anastasia cu Luceafarul, iar generatia de bac, in jocurile de gradinita, de-au lasat-o mai moale cu invatatul la nivel de examen.
Din punctul meu de vedere, sunt lamurita. Atat timp cat nu se formeaza o intreaga generatie de parinti care sa vada rostul educatiei si descoperirii lumii inconjuratoare dincolo de mecanismele seci ale invatarii pe de rost, sistemul de invatamant va avea de suferit groaznic. Aplaudacii memorarii fara sens pot lua un 8-9-10 la bac, insa pe termen lung nu vad succesul unei astfel de metode.
sanziana27 spune:
Capacitatea de memorare peste medie, ascunde si alte neajunsuri uneori...Am cunoscut un copil care era in stare sa memoreze pagini intregi, dar nu era in stare sa fac o singura conexiune de genul "daca...atunci"...
corap spune:
eu nu pot intelege ce-ntelege un copil de 3 ani (chiar geniu fiind)din
"Dar ochii mari si minunati
Lucesc adanc himeric,
Ca doua patimi fara sat
Si pline de-ntuneric." - de exemplu.
sau din parte-ailalta
" - Daca nu stii, ti-as arata
Din bob în bob amorul,
Ci numai nu te mania,
Ci stai cu binisorul."
de ce sa inveti ceva despre intelesul caruia habar nu ai? ce utilitate are pentru dezvoltarea copilului? aceeasi valoare ar avea-o sa stie pe de rost siruri intamplatoare de cuvinte. 392 de siruri.
roxy spune:
citat din mesajul lui corap eu nu pot intelege ce-ntelege un copil de 3 ani (chiar geniu fiind)din "Dar ochii mari si minunati Lucesc adanc himeric, Ca doua patimi fara sat Si pline de-ntuneric." - de exemplu. sau din parte-ailalta " - Daca nu stii, ti-as arata Din bob în bob amorul, Ci numai nu te mania, Ci stai cu binisorul." de ce sa inveti ceva despre intelesul caruia habar nu ai? ce utilitate are pentru dezvoltarea copilului? aceeasi valoare ar avea-o sa stie pe de rost siruri intamplatoare de cuvinte. 392 de siruri. |
probabil intelege tot asa cum i-a spus si mamei ei sa citeasca ceva , ca sa nu-si piarda rabdarea cat micuta mananca...asta m-a frapat din interviu, restul fiind cuvinte goale.