Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 10
elena_gd spune:
Neatza mamici!
Va invit la o cana de ceai de lactatie!
Josefine sa-ti traiasca floricica, e frumusica foc!
Elly multumim ca te ocupi de treburile administrative aici, de pe 27 pleaca mama si o sa am si eu acces la laptop-ul meu full time, sper sa am si timp cu bb si treburile casnice singurica.
Virgi sper ca Ioana este bine si nu a avut decat o indigestie. Cu viermisorii e greu. Giardia e cel mai comun, ca se pare ca ar fi in apa de la robinet si iese si greu tare la analize. Eu am luat o tinctura de plante de la Plafar si cred ca a mers.
Despre noi, aseara bebe s-a inecat urat de tot cand a regurgitat, am tras o sperietura ca nu putea sa mai respire, noroc ca sotul a avut prezenta de spirit. Eu ma panichez toata cand regurgiteaza si se ineaca. E pofticios si suge de parca e fugarit de caini si inghite si aer si daca vreau sa-l decuplez de tzatzica lui urla de ne stie tot blocul. Apoi nu sta neam sa ragaie... invarte capul ca un titirez si tot vrea sa ma escaladeze. Eu...la cele 50 kg ale mele am pe post de maini niste crengute si el e din ce in ce mai greu.
Maine face 6 saptamani si trebuie sa ii fac programare la vaccin. M-am interesat la farmacie si Infanrix hexa, Prevenar 13 si Rotarix costa 750 lei. Stie cineva cat ajung acasa?
Va doresc o zi linistita, de la noi!
miha81 spune:
Neata!Multumesc pentru raspunsuri fetelor am fost cam zapacita ca Bianca a facut o indigestie urata dar acum a scapat.
Virgi cum e Ioana? E tare stresant cand e unul bonlav, spre exemplu eu cand ii dadeam sa suga lui bebe pe Bia o apuca durerea de burta si varsa.Nu stiam ce sa fac mai intai, sa hranesc bebele sau sa spal pe jos...Virgi am vazut ca ai inceput si tu sa-i dai LP. Banuiesc ca din cauza serviciului. Si pe mine ma bate gandul sa ma intorc mai repede ca m-am cam saturat acasa.
Elena eu am facut ieri aceste vaccinuri (mai exact Infanrix hexa, Rotarix si Synflorix) si am platit 281. Din ce am inteles se plateste doar unul si 2 sunt gratis.
Andra cum mai esti?
YLARI spune:
Eu folosesc Izvorul minunilor si nu o fierb niciodata nici la fata nu am fiert-o.
Vigantolul il tin la temp camerei, asa l-am tinut intotdeauna (si la Eva) Picaturi probiotice nu folosim.
Virgi sanatate muuuuulta, sa ne tii la curent! Si Eva mea se plange uneori de burtica i-am facut toate analizele si sunt ok. Sper eu sa fie doar alintatura.
Fetelor eu va citesc dar nu stiu ce sa scriu despre noi decat ca suntem ok, n-am de ce sa ma plang. Imi pare bine ca eu una sunt mult mai relaxata decat la fata si nu mai imi fac o mie de griji aiurea.
Am inceput sa ne preocupam cu bitezul, sa vedem ce om reusi sa facem.
Belissima e belissima rochia aia prima dar ce de banet mamicutzooo... Oricum numai bine iti doresc!
Pupici tuturor si sa ne auzim cu bine.
elena_gd spune:
Miha vaccinurile le-ai cumparat tu sau le-ai facut la medicul de familie?
M#259; duc la dus ca am lapte si in chiloti:)))))
YLARI spune:
Noi infarixul il avem acoperit in pretul abonamentului la medicover. Rotarixul il vom face la trei luni ca sa nu il bombardez cu imunizari, la fel am procedat si la fata. Iar Prevenar nu vom face.
virgiL spune:
Ziua buna ,dragelor!
Ioana e mai bine,adik de ieri seara cand am ajuns acasa nu a mai durut-o nimic,n-a mai varsat,diaree si febra n-a avut de la inceput.Urmam un regim regim ca pt indigestie si aprofundam cu analizele.Da eu tot cred ca are viermi.Acu sa vedem o urocultura,exam copro..poa sa fie orice incepand cu o infectie urinara si terminand cu o colica biliara....sau chiar manifestari premenstruale
Da,MIHA,din cauza serviciului am inceput cu LP-ul la LC.La inceput il caram cu mine la servici si-i bagam tzitzi in gura de cate ori cerea,apoi ca si-a mai facut un pic de program,il lasam acasa si fugeam eu intr-un suflet cand mi se dadea semnalul,faza naspa e ca mi s-a lungit programul si atunci n-am mai putut sa plec si a trebuit sa-i bag macar un biberon,dragul de el.Cu mulsul, am mai spus ca nu mi-a mers treaba.N-am timp,ma doare,e dincolo de puterile mele acum.
Azi am alaptat intr-un restaurant...pai cum, toti mancam si bebe se uita?
Fug ca ma cheama bebe...
Virginia ,mami de Ioana si de Lucas
josefine spune:
Vin si eu la raport - am fost ieri la vaccinuri, am sarit peste vaccinul de rotavirus si hepatita B. La noi nu e combinat (banuiesc ca pot sa ceri?) cu celelalate, asa ca am preferat sa sar intepatura de data asta. Asa ca a intepat-o de doua ori, prevenar si DTaP/HiB. Iar cu rotavirusul atat m-am fatait ca i-am zis doctoritei ca nu stiu daca il vreau, i-am spus si de ce vreau/nu vreau. Mi-a zis sa il mai amanam, oricum, o sa mearga la o cresa mica-mica, cu 5 persoane, poate nici nu il mai fac. Mi s-a parut si pediatra ca ma incurajeaza sa nu ii fac rotavirus. Nici nu stiu, mai am timp pana la intalnirea de la 4 luni.
Altfel, suntem in grafic, aproximativ 58 si un pic de cm (de la 49), 5.3 kg (sau poate un pic mai mult)
Ieri a fost f. maraita dupa vaccin, nu numai ca vroia in brate, dar vroia plimbata in brate, in pozitie verticala. Asa ca am facut cu schimbul la plimbat prin casa. Sper ca azi sa fie mai bine.
Altfel, nu am avut reactii adverse, sper sa scapam.
Imi place rochia de la cristallini foarte mult. E tare diafana si eleganta si frumoasa. Cred ca vine tare fain.
Virgi, imi pare rau - sper sa nu te inseli si sa fie viermisori. Si operatia de apendicita nu e chiar asa grea la varsta mica. Eu m-am refacut f. repede dupa ea.
Si eu tin protectisul in frigider. Nici nu mai stiu, daca asa scrie in prospect sau ca asa am citit pe la voi.
Trebuie sa incep sa ii dau si vitamina D, pana acum nu mi-a zis nimeni nimic, pediatra mi-a spus ca da, pot sa ii dau, nu e musai, dar e ok.
Multumim pentru cuvintele frumoase legate de poze:)
aever spune:
Eu sunt cam zombi, piticul nostru a adormit greu aseara si nu ma prindeam ce vrea si ce-i trebuie. Motiv pentru care rabdarea mea era in cadere libera si supararea lui crestea cam in acelasi ritm. Pe cuvant ca nu stiu ce avea, nu-i convenea nimic, desi nu plangea foarte rau dar incepea sa planga cam in orice pozitie il puneam asa ca schimbam des pozitia si strategia. Il apuca plansul la san, dar eu nu sesizam ca ar fi gaze ci parea ca pur si simplu e suparat pe san. Pentru faza de aseara explicatia mea ar fi fost ca era prea obosit si din cauza asta exagerat de irascibil si pe de alta parte il enerva ca vine laptele cu prea mare presiune. Acum nu stiu daca teoria mea e adevarata, daca ar stii sa vorbeasca ar putea sa ma lamureasca dar asa...raman doar cu supozitii. Pana la urma a adormit pe la 11, noaptea a fost ok, insa s-a trezit la 5 dimineata si n-a mai reusit sa adoarma asa ca am stat cu randul de la 5, el iar cu nervi, nu reuseam sa-l adormim, doar atipea si repede se trezea la loc suparat. Abia acum a adormit si el un pic, adica doarme de vreo ora timp in care am mancat si am facut cate ceva prin casa. N-am mai dormit de pranz de vreo saptamana, incep sa ma cam resimt. Ziua el nu mai doarme bine, doar atipeste si se trezeste iar cu plangeri, habar n-am ce ii trebuie sau ce-l supara. Stiu numai ca atunci cand e flamand se pune pe urlat de zici ca-l taie cineva, in rest doar maraie sau face cate un oaaaa si apoi pauza. Oricum si cu foamea mi se pare cam aiurea ca mananca foarte lacom si cam mult zic eu, din moment ce stomacul lui pare sa nu reuseasca sa digere tot(azi a vomat dupa vreo jumate de ora de la masa) Eu fac si eu ce pot, cand mi se pare ca ii e foame ii dau san, in rest il iau in brate, il mai bat pe spate sa ragaie(mi se pare ca de multe ori are problema cu gazele din stomac), il mai plimb prin casa, mai tin mana pe burtica si flectez picioarele cand mi se pare ca are gaze in intestine, il schimb cand e murdar scutecul...eu mai mult de atat nu stiu. Si poate nu fac ce ii trebuie cand ii trebuie, dar chiar nu pricep ce are nevoie asa ca le iau prin tatonare. Mai nasol e cand caraie indiferent ce as face si eu nu mai stiu atunci ce e de facut. Dar poate uneori nici el nu stie ce are nevoie, poate uneori doar simte ca are un disconfort si atat.
Ma intind si eu un pic langa el, desi cred ca se cam trezeste.
tigruta spune:
Buna ziua si de la noi.
Iar am avut o noapte a adormit bebe mic pe la 10 jum parca pana la 3 jum cand i-am dat sa suga si nu s-a mai culcat pana la 6 iar pe la 4 jum a venit si Luca la noi in pat si nu a dormit nici el, cerea mancare dar nu i-am dat ca n-as vrea sa isi faca un obicei din asta.
Virgi ce faceti cum e Ioana? dar ai trecut complet pe LP?
Elena e normal sa te panichezi, dar ai sa vezi ca treptat ai sa te obisnuiesti si vei sti ce sa ii faci.
ionelu iti multumesc de telefon, tare mult mi-ae placea sa ne vedem dar mi-e cam greu sa merg singura in brasov cu amandoi copii, sotul e super ocupat, ce faceti, cum va distrati? poate totusi pana duminica ajung, in caz ca vin te sun sigur.
Scriu la mesajul asta de vreo ora.
Andra ce faci, cum esti?
elena_gd spune:
Andreea nici eu nu prea stiu de ce plange bb, noroc ca nu prea plange. In general plange cand il doare burtica si are gaze sau se chinuie sa faca kk. Pt mine cel mai important e sa pape si pt asta il alaptez la fiecare 3 ore , in total de 7 ori pe zi pt ca dupa masa de seara are un somn mai lung. In rest am grija sa nu il doara ceva sau sa faca febra, schimb scutecul la fiecare masa aproape si imediat dupa kk.
Fug ca imi vine un musafir.
Pup.