Portret de preşedinte: Crin Antonescu
Raspunsuri - Pagina 5
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catrinik Pai se pare ca asa este. Insa vroiam sa-mi zica si mie o vorbitoare de germana. Si corect cum ar fi fost: eu sint berlinez? In concluzie ... s-a facut de cirnat. |
pai si de ce ar fi el un berlinez?!!...are buletin de Berlin?!!! eu de asta am tradus carnat....dar daca e omul berlinez..atunci dreptul lui sa se declare....sau poate o mai insemna ceva expresia...
berliner = berlinez (pe langa carnat...daca acest carnat exista:)) )
Nina,mami de,
edit. are alta semnificatie, omul se compara cu JF KEnnedy
www.youtube.com/watch?v=hH6nQhss4Yc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=hH6nQhss4Yc
lili_mar spune:
nu stiu ce a facut crin astazi dar iaca si o explicatie pt. "ich bin ein Berliner" - http://en.wikipedia.org/wiki/Ich_bin_ein_Berliner
almo spune:
citat din mesajul lui lili_mar nu stiu ce a facut crin astazi dar iaca si o explicatie pt. "ich bin ein Berliner" - http://en.wikipedia.org/wiki/Ich_bin_ein_Berliner |
Vai saracu'de el, va dati seama ca el il copiaza acum pe J Kennedy in speech-urile lui!
nu pot sa cred cine conduce Romania!
Cand romanii asculta manele, la TV se promoveaza prostia, mi se pare firesc sa avem astfel de conducatori, nu?
vorba aia " Adunam ce semanam"!
catrinik spune:
De copiat pe Kennedy il copiaza. Dar i-a copiat si greseala.
Din cite am inteles "ich bin auch berliner" nu e totuna cu "ich bin ein berliner".
Adica s-a facut singur cirnat sau gogoasa cu gem ... nu stiu exact care e.
Celena2 spune:
citat din mesajul lui catrinik De copiat pe Kennedy il copiaza. Dar i-a copiat si greseala. Din cite am inteles "ich bin auch berliner" nu e totuna cu "ich bin ein berliner". Adica s-a facut singur cirnat sau gogoasa cu gem ... nu stiu exact care e. |
Se pare ca timisorenii au inghitit fara probleme gogoasa sau carnatul (pardon de expresie)....
copiloi spune:
citat din mesajul lui catrinik De copiat pe Kennedy il copiaza. Dar i-a copiat si greseala. Din cite am inteles "ich bin auch berliner" nu e totuna cu "ich bin ein berliner". Adica s-a facut singur cirnat sau gogoasa cu gem ... nu stiu exact care e. |
Ai inteles prost!
E greu acu' (cu citate etc.), cand de la Basescu esti obisnuita cu alt gen de discurs!
loryi1974 spune:
Intr-adevar, e un alt gen de discurs. Mai ramane sa reflectam si asupra a ce spune. Aici insa avem o mare problema.
catrinik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui copiloi
Ai inteles prost! E greu acu' (cu citate etc.), cand de la Basescu esti obisnuita cu alt gen de discurs! |
Stii germana? Atunci zi-mi concret care e diferenta intre cele 2, sau cum e corect.
Eu asta am intrebat. Nu alte balarii.
Sint 2 lucruri diferite:
- discursul ( asupra caruia nu am comentat )
- fraza respectiva - a carui traducere exacta doresc sa o aflu.
O stii? Daca nu ....
Mickyyy spune:
www.ioncoja.ro/textele-altora/rechizitoriu-crin-antonescu-2/" target="_blank">Vicii de-ale crinutului.
Ingrid S spune:
Minciuni peste minciuni. Daca nici acum nu va intereseaza adevarul si anume, de ce a ramas repetent un om care a fost olimpic la istorie pe tara, locul intai; care a intrat pe locul 2 la facultate si acolo a avut medii de 10; care a fost bursier si a dus-o foarte greu, de multe ori nu avea ce manca; atunci sunteti de aceeasi factura ca Suspendatul, mincinosul de frunte al tarii, care minte cum respira.
Antonescu nu a fost nici informator, nici colaborator, spre ciuda lui Base care si acum apeleaza la aceleasi procedee murdare si josnice ca si persoana lui.