FIV cu Dr. Dragos Albu 63
Raspunsuri - Pagina 8
cri_cri_cri spune:
Fetelor cred ca ma asteapta vesti proaste, de joi dimineata toate testele facute dimineata, cu primul pi au o linie extrem de vaga, aproape insesizabila. si de joi pana azi dimineata nu s-a ingrosat deloc. am incercat sa fac si seara dar seara imi iese negativ. ce credeti? hcg ramas de la pregnyl, extrauterina sau au incercat sa se prinda si nu au reusit?
nu mai am nici o speranta, sunt 10 zile de la transfer nu e normal ca linia aia sa fie asa de pala, nu? au trecut 3 zile totusi, ar fi trebuit sa fie o progresie, ceva???
si tot de joi am niste dureri ingrozitoare de burta, ca si cum mi-ar veni, nu dureaza mult, sunt in reprize de cateva secunde dar sunt foarte puternice.
ma gandesc cu groaza ca ma asteapta inca o laparoscopie sa scot/leg trompele, 3 luni de asteptat si apoi fiv 2 si imi pusesem atatea sperante, toate prietenele mele sunt ori insarcinate ori deja au copil, nu pot sa le mai vad fara sa nu ma gandesc la ce ratata sunt eu comparativ cu ele
---------------------------------------------------------------------------
2 ani de incercari trompe infundate hidrosalpinx bilateral, laparoscopie, 2 IUI-uri nereusite
FIV 1 .....urmeaza bHcg
alilumi spune:
draga cri,
in primul rand testele de pipilica nu sunt relevante. ai putea sa bagi luni un beta hcg, daca tot te grabesti asa de tare.
cat despre ele, testele de pipilica, eu in ziua 11 si respectiv 12 am avut o linie super anemica si abia sesizabila ca am avut nevoie sa ma consult cu familia ca nu am vedenii...
apoi, dureri de burta am avut si eu la ambele fivuri.
cat despre sentimentul ca "am ramas ultima"... viata nu trebuie privita ca o competitie. in prostia asta asta am cazut si eu mult timp: vai, uite ca toata lumea are nush ce si io nu!"... pe dracu zic! poate lumea are cutare lucru dar nu are altceva ce eu am!... exista o lege a compensatiei nescrisa, asa ca nu trebuie sa ne facem "sange rau" inutil.
si chiar daca este vorba de o "nereusita"... (mie mi-a luat prea mult timp sa realizez ca de fapt "un sut in fund, un pas inainte!"), poate am pierdut cate o batalie, dar in nici un caz razboiul. trebuie sa continuam, ne suntem datori noua insine in primul rand si apoi, celor dragi de langa noi. avem doua posibilitati: sa reusim exact asa cum ne imaginam, sau sa reusim altfel, intr-un mod in care nici nu ne inchipuiam... pentru ca nu exista pierderea unui vis, ci doar transformarea lui! asta inseamna gandire pozitiva, Zen, sau alte nebunii contructive care ne tin sanatoase mintal!
asa ca draga cri, lasa tu prietenele cu copchii, ca vei ajunge si tu acolo acum sau data viitoare! crede-ma pe cuvant, ca da. si daca mai folosesti cuvantul "ratata" vizavi de conditita ta si a multor doamne de aici care se confrunta cu aceeasi problema, zau, bataitza la poponeatza ce-ti administrez virtual!!!
defineste cuvantul ratat! din moment ce ai o problema pe care nu ti-ai provocat-o singura, ci este "crucea ta" in aceasta viata, din moment ce lupti sa iti indeplinesti nu un moft sau o toana, ci cel mai pretios vis din viata unui om, din moment ce nu faci rau nimanui, ba dimpotriva, experienta ta impartasita, poate incuraja si alte persoane in impas etc.etc.... atunci... draga soro, cum poti sa te vezi ca o "ratata"?!
ratatii viseaza si nu fac nimic sa isi indeplineasca visele. ii cer lui Dumnezeu sa castige la loto fara sa joace macar un loz.
hai, mintile in capsor, si pozitivism!!!
doamne luptatoare
mami de Gabriel
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
liza79 spune:
Cri, eu nu mi-am facut nici un test de sarcina nici pana acum... n-am vrut sa ma stresez suplimentar, m-am dus direct la clinica pt beta hcg in ziua 12. iti dai seama ca la valoarea de 46, cat a iesit in acea zi, testul de pipi s-ar putea sa nu fi fost pozitiv. nu stiu nici eu ce ma asteapta in continuare. daca tu te stresezi asa tare cat astepti testul, ce ai sa faci apoi, cand astepti ecografiile si nu stii ce se intampla in burtica?
cat despre prietene, crede-ma ca anii trecuti plangeam si sufeream de cate ori ma anunta cate o prietena ca e gravida... intr-una din zile m-a anuntat si fina mea ca e gravida, si o prietena foarte buna... am plans cu sughituri. acum cam toate au cel putin un copil, dar m-am calmat, am sa am si eu sigur intr-o zi un bebe al meu.
capul sus si curaj, trebuie sa fii foarte puternica
ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie, beta ziua 12 - 46
cri_cri_cri spune:
ali, nu e vorba ca as fi intr-o competitie cu cei din jurul meu ci ca asta imi doresc, sa am un copil si da, ma deprima si ma demoralizeaza sa vad ce usor le e altora si ce greu imi este mie. poate ca in final o sa castig razboiul dar fiecare lupta de pana acum a fost un esec si nu simt ca as fi mai aproape de un final fericit, cu fiecare nereusita simt ca apar din ce in ce mai multe piedici. nu pot sa mai gandesc pozitiv si nici nu vreau. aveam atatea sperante inainte de fiv si atatea ganduri pozitive si pentru ce?! ca dezamagirea sa fie si mai mare?
iertati-ma daca v-am sparat,nu vreau sa deranjez pe nimeni cu pesimismul meu dar sunt suparata...pe mine, pe lume :(((((
o sa fac luni un bhcg si sper ca atunci lucrurile vor fi mai clare.
liza mi-as dori sa fiu puternica dar cred ca fiecare reactioneaza in felul sau....poate pe viitor voi avea mai multa minte, cumpatare, rabdare....poate!
---------------------------------------------------------------------------
2 ani de incercari trompe infundate hidrosalpinx bilateral, laparoscopie, 2 IUI-uri nereusite
FIV 1 .....urmeaza bHcg
alilumi spune:
cri, cum sa superi pe cineva sau sa "deranjezi", Doamne fereste?! e normal sa se cada si in oala cu melancolie, si in depresii... asta este o lupta inegala si nedrepata, prin urmare dificila si greu de suportat. daca noi nu ne intelegem intre noi, atunci, cine?! asa ca elibereaza-ti sufletul si ai sa gasesti intelegere si suport.
si nu iti mai face reprosuri ca uite, lupti pentru visul tau, nu stai cu mainile in san. tu faci ceea ce tine de tine, doctorii ceea ce tine de ei... mai ramane sa ne rugam pentru un dramuletz de noroc "lipicios"!
hai, capsorul sus si cu speranta inainte! noi te incurajam cum ne pricepem mai bine sau mai prost fiecare... dar puterea sta in capsorul si sufletelul tau!
mami de Gabriel
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
arabika87 spune:
buna fetelor! ieri am avut punctia am avut 15 foliculi din care 14 ovocite, 6 au fertilizat,marti e transferul
liza79 spune:
Arabika, succes la ET, sa ai numai embrionasi buni si lipiciosi! ce embriolog ai pana la urma?
ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie, beta ziua 12 - 46
arabika87 spune:
liza embriolog era englezul terry nu mai stiu cum...am inteles ca e cel mai bun in fine ce ma enerveaza e ca lucia ma anuntat prin mesaj ca am 6 embrioni, dar nu stiu de ce calitate fetelor ce parere aveti? oare cati va transfera? a si am uitat sa zic au fost fertilizate prin ICSI.
liza79 spune:
arabika, pai n-avea cum sa iti spuna de azi de ce calitate sunt embrionii... asta o sa afli in ziua transferului, cand tu si sotul tau veti avea o discutie cu medicul si cu embriologul. atunci ei iti vor sugera cati embrioni ar fi bine sa transferi, in functie de problemele pe care le ai.
evaluarea embrionilor se face sub microscop inainte de ET, si se ia in calcul numarul de blastomeri per embrioni, marimea blastomerelor, gradul de fragmentare etc.