FIV cu Dr. Dragos Albu 63
Raspunsuri - Pagina 13
elbereth spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arabika87 daca de exemplu eu fac transfer cu 3, si 3 congelez si doamne fereste nu se prind astia micii, cum ar fi posibil sa se prinda ceilalti ? (in cazul in care ar fi cei congelati de o calitate mai inferioara.) fetelor cred ca sunt cam stresanta |
In primul rand: fiecare embrion contine un ADN unic si are o dezvoltare unica - asadar, in aceleasi conditii date unul poate fi mai rezistent, altul mai slab.
In al doilea rand: nu e regula ca la decongelare embrionii sa-si piarda din calitate (Angelica28, de exemplu, iti poate confirma din experienta proprie).
In al treilea rand: reusita unui FIV (si aici ma refer strict la implantarea embrionilor si la obtinerea unui BHCG pozitiv - caci pana la a vorbi de o sarcina dusa cu bina pana la capat ... e cale lunga) nu depinde doar de calitatea embrionilor, ci de un complex urias de factori: calitatea endometrului, starea uterului, sanatatea trompelor (da, exista si sarcini extrauterine in urma unui FIV!), probleme imunologice, risc de trombofilie, probleme hormonale etc.
In al patrulea rand: cand faci FET (transfer cu embrioni decongelati) ai avantajul ca nu mai faci stimulare hormonala (care e destul de agresiva pt organism, oricat de controlata ar fi). Asadar organismul e mult mai "clean" (ca sa zic asa), iar lucurile se petrec cumva mai firesc (mai aproape de contextul in care se obtine o sarcina in mod natural).
As mai putea sa-ti dau cateva motive, dar prefer sa ma opresc aici.
Tu selecteaza informatiile, pune in balanta situatiile si.. gandeste-te de doua ori inainte de a te arunca sa iei o decizie. Noi iti povestim din experienta, tu - pana la urma - faci cum crezi ca e mai bine pentru tine.
-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit
arabika87 spune:
multumesc din suflet pt sfat elbereth si qiao, va spun sincer ca m-ati convins! eram hotarata nu si nu,dar cum ati spus si voi fiecare embrion are sansa lui. si cat despre stimulare da chiar e agresiva si acuma am dureri abdominale, de sani, mai ales cand merg pe drum sau cand ridic ceva (am luat-o pe nepotica mea in brate de 1 an si m-am plimbat putin si deja ma durea f tare) va pup si va urez succes in tot! sa-mi tineti pumnii pt azi!
angelica28 spune:
Asa cum a spus si eleberth sunt un exemplu viu ,embrioni mei din calitatea 1,5,dupa decongelare sau dezvoltat in embrioni de calitatea 1 cu 8 celule...............de aici pina la obtine si o sarcina intradevar exista multi factori care contribuie la reusita finala........!Multa bafta ,tin pumni strinsi !
Acum plec si eu la clinica sa imi depun dosarul ,si am programare si la Gynera la dr Dracea ,tineti-mi pumni!
Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
4 INSEMINARI ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI,O INSEMINARE REUSITA IN IUNIE 2011,OPRITA SI ACEASTA SARCINA DIN EVOLUTIE LA 9 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Fiv facut in februarie-martie nereusit!
Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
liza79 spune:
arabika, am pumnii stransi tare succes!
angi, iti doresc sa vii cu vesti bune de la dr Dracea
pup toate fetele, cu tot cu bebelusi si inaripate
ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie, beta ziua 12 - 46
elbereth spune:
arabika87 imi pare bine ca informatiile si experientele noastre ti-au fost de folos si te-au facut sa te gandesti mai bine inainte de a lua o decizie atat de importanta. Sa fie cu noroc si sa reusesti din prima iti doresc!
Angy bafta multa cu dosarul! Si sa ne spui ce-ai facut la Gynera si ce-ai aflat nou de la medicii de acolo. Am pumnii stransi pentru tine!
Qiao
Liza mai ai putin si-ti vezi samburelul
Pup toate fetele!
-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit
angelica28 spune:
Am ajuns acasa ,am fost la gynera,o dr draguta tinerica ,calma ..........mi-a spus ca nu crede ca am adenomioza ,mi-a facut si eco ,dar din cauza steriletului a zis ca nu se vede nimic pe pereti uterului,au aspect relativ normal acum ..........nu imi poate da un raspuns in cazul meu care este motivul ,sunt milioane de motive neelucidate in infertilitate......in fine mi-a zis ca ea banuie ca ar fi o problema cu embrioni mai degraba ,cu toate ca i-am zis si aratat evolutia lor la fiv , cu toate ca i-am aratat cariotipul recoltat la fat .....intradevar stiam si eu ca datorita virstei mici gestationale nu sa putut analiza toti cromozomi (zic bine cromozomi???????????)ea si-a sustinut ideea ca ar putea sa fie o problema cu embrioni......in fine ca o concluzie finala a dinsei a fost sa imi scot steriletul ,sa ma duc sa imi faca o histeroscopie sa vada exact ce este acolo in interior ,sa fac o luna stimulare cu menopur si apoi contac si atit ...............chiar 2 luni ...........si apoi daca nu reusim sa facem fiv cu blastocisti .....Apoi am plecat la medlife mi-am depus dosarul si cam asta a fost ziua mea de azi .........!
4 INSEMINARI ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI,O INSEMINARE REUSITA IN IUNIE 2011,OPRITA SI ACEASTA SARCINA DIN EVOLUTIE LA 9 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
samira33 spune:
angelica...nu vreau sa te supar...dar am si eu 2 nelamuriri...poate ma lamuresti tu:
1-nu a vazut nimic la eco pentru ca ai steriletul???
hai sa fim seriosi...dispozitivul e minuscul si nu impiedica in niciun fel o eco...Albu mi-a facut eco dupa montarea lui.
totul arata relativ normal acum din cauza steriletului...acum cand???acum...adica abia dupa o saptamana de "purtare" ???chiar crezi ca a actionat in vreun fel in acest rastimp???
2-iti sugereaza histeroscopie ca sa vada ea exact ce ai "pe acolo"
imi doresc din suflet ca nu o eventuala Adenomioza crede ca o sa "vada" pe acolo...ca stim deja ca Adeno nu se vede la histero ci doar la eco,RMN-daca e focalizata si la o punctie miometrala,in care este extras tesut infiltrat din miometru si analizat in laborator.Pentru aceasta ultima interventie trebuie aparattura speciala care in RO nu exista.
astea sunt cele 2 aspecte care pe mine nu m-au lamurit.
tu ce parere ai???
ce ai decis sa faci???
angelica28 spune:
sami poate m-am exprimat eu gresit ...........1 nu ca nu a putut intra din cauza sterliletului ............ci ca nu vede nimic pt ca deja l-am montat si ca ar fi vrut sa vada aspectul uterului inainte de a fi montat ....iar la punctul 2 da si eu i-am zis ca am o saptamina de cind l-am pus ,ca nu ar fi avut timp sa actioneze........dar ea mi-a zis ca uterul meu i se pare ok ,dar mi-a precizat de nu stiu cite ori ca era bine sa ma vada inainte de montarea lui.......
Histero a zis ca este bine sa fac pt a vedea sanu fie ceva sinechi pe acolo aaaaaa si a mai zis si un DOPLER (CE ESTE ASTA????BANUIESC CA O ECOGRAFIE MAI PERFORMANTA NU??? )
Parerea mea??????????????nu am aflat nimic nou ,nu am primit un raspuns exact pt problema mea ..............oricum nu intentionam neaparat sa schimb medicul ,m-am dus pt o confirmare pt adeno ,daca Albu tot o vedea mereu am zis ca o vad si alti..........asa ca o sa merg inainte cu Albu ,tin steriletul 3 luni si mai fac un fiv.
Mai am o nelamurire si aceasta dr ca si alti ,mi-au spus nonsalant ca "nu aveti decit un fiv la activ ,rareori se reuseste din prima ..........trebuie sa perseverati ......"am ramas trasnita si azi .........astia vorbesc de fiv ca si cum aveti 2 luni de cind incercati sa ramineti gravida .........perseverati .....oare nu constientizeaza cit efort financiar este nevoie pt acest amarit de prim fiv ........pe mine ma uimit chestia asta !!!!!!!!!!!