FIV cu Dr. Dragos Albu 63

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

arabika lasa piticul si gandeste cu neuronul ala bun. daca iti raman embrioni, congeleaza-i ! nu iti doresc, dar in caz de nereusita ai ce sa mai transferi si nu trebuie sa o iei de la capat cu stimularea. sunt atatea clinici in strainatate unde fac ICSI implicit, fara sa fie probleme. chiar crezi ca s-ar face la nivelul asta daca ar exista riscuri majore ?!?

m-am intos de la usa. ce treaba are infertilitatea tatalui cu ICSI ??? daca e sa mosteneasca ceva de la tata o face pe linie genetica, nu vad ce treaba are ICSI in povestea asta. aaa, ca nu nimereste embriologul cel mai sanatos si fortos gigel .. si ca embrionul poate sa aibe probleme si sa nu evolueze cum trebuie, alte chestii, dar infertilitatea tatalui transmisa prin ICSI mi se pare putin SF
gata, acum chiar ca plec acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arabika87 spune:

multumesc mult pentru raspunsuri fetelor! in fine maine o sa vad ce imi recomanda dr. aia fac. o sa va tin la curent. v-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri_cri_cri spune:

qiao am inteles care-i treaba cu pasaroaiele! eu nu ma pot lauda decat cu o pisica care nu suporta sa fie periata decat daca o prostesc cu elastice de par, are o obsesie pt ele, ma trage de par ca sa-mi ia elasticul. dar "pasaroaiele" tale par mult mai amuzante!!!

velvet merci! noroc cu qiao ca m-a tinut cu gura pana la urechi toata ziua!

arabika eu ti-as spune sa congelezi, gandeste-te ca asa ai o sansa in plus daca doamne fereste ceva nu merge bine. pe de alta parte, cu icsi daca e sa ramai nu-ti mai face atatea probleme, daca embrionii aia apuca sa se implanteze si sa se dezvolte eu cred ca sansele de malformatii etc sunt destul de mici. incearca sa gandesti pozitiv ca nu te ajuta cu nimic gandurile negre, eu am fost disperata din prima zi si uite ca nu a fost bine, data viitoare sunt hotarata sa fiu pe un norisor roz pana la beta multa bafta si sa te aud numai cu vesti bune!

---------------------------------------------------------------------------
2 ani de incercari trompe infundate hidrosalpinx bilateral, laparoscopie, 2 IUI-uri nereusite
FIV 1 nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

Citat:
citat din mesajul lui arabika87

mama fetelor deja nu stiu ce sa mai zic eu va spun sincer ca nu as vrea sa congelez...maine sunt sigura ca imi va transfera 3 embrioni ca am inteles ca atat se transfera maxim, si ma gandesc ca daca ar fi sa raman gravida imposibil macar unu sa nu se prinda... si sa mai fac frati surori ...nu prea as vrea unu e de ajuns macar sa dea dumnezeu unul singur ca nu mai vreau altul.. va spun sincer ca mi-e o frica de procedura asta ICSI am inteles ca riscul malformatiilor congenitale e mai mare decat la fiv CLASIC asa ca nu as vrea sa risc. sper sa fie macar unul ssi ce e cel mai important sa fie sanatos. aaaa si am citit pe net ca daca faci baiat la ICSI poate mosteni infertilitatea sotului. SINCER VA SPUN CA SUNT DEZAMAGITA CA AM FACUT ICSI DAR ASTA ESTE BINE CA AM AVUT CU CE SA FAC DECAT DELOC, CU DUMNEZEU INAINTE!

1. Eu zic totusi sa congelezi. Vezi si tu cate fete pe forumul asta au cel putin un FIV nereusit la activ (fara sa aiba cine stie ce probleme medicale). Daca chiar nu ai dubii ca vei reusi (desi nu stiu pe ce te bazezi si de unde ai atata siguranta).. ok, tu hotarasti. Ia totusi in calcul si varianta nereusitei: alti bani - alta distractie - alta suprasolicitare a organismului.
2. La ICSI riscul de malformatii este intr-adevar mai mare.. cu 1-2% (acum fa tu singura calcule :P)
3. Infertilitatea se "mosteneste" la fatul de sex masculin doar daca sotul are anumite anomalii cromozomiale (daca sotul tau a facut analizele genetice - cariotipul si microdeletiile cromozomului y - si i-au iesit bine, atunci nu ai de ce sa te temi).

-----------------------------------------------------------------------
eu: MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: OATS severa (aproape de azoospermie), infertilitate inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV1 2012 Medlife nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica28 spune:

ARABIKA ,se pot trasfera mai mult de 3 embrioni ,eu de ex am trasferat 4.Din pacate nu sa prins nici unul asa ca nu este o regula daca trasferi 3 sigur prinzi unul ,eu iti doresc din suflet sa iti reuseasca ,cu acest comment vreau doar sa te trezesc la realitate si sa nu fac prostia daca ai ce congela ,sa nu ii congelezi ..........este pacat sa reiei totul de la 0 in caz de nereusita cind practic ai putea sa mai ai o sansa de reusita cu cei congelati!
QUIAO ,IUBITA MEA, IUBITOARE DE ZBURATOARE TE ZUKKKKKKKKKKKKKKK,M-AI DISTRAT AZI ,EXEMPLE DASTEA POT DA SI EU FARA NUMAR !

Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
4 INSEMINARI ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI,O INSEMINARE REUSITA IN IUNIE 2011,OPRITA SI ACEASTA SARCINA DIN EVOLUTIE LA 9 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Fiv facut in februarie-martie nereusit!
Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebenov spune:

O imbratisare puternica pentru voi... pentru toate.
Eu va citesc in fiecare zi dar pentru ca nu prea am ce povesti ma abtin de la scris.
Dar azi, citind povestirile despre pasaroi m-am gandit sa va povestesc si eu ce week-end minunat am avut.
Vineri dimineata in drumul pana la metrou am vazut dincolo de gardul parcului Bazilescu o mica mogaldeata alba. Sotul m-a lasat la metrou si... cand am venit de la serviciu catelul meu cel batran m-a dus spre magazie. M-a gandeam ca a fatat Sara (una din cele 8 pisici ale mele si singura necastrata pana acum). Dar, surpriza: mogaldeata din parc, plina de purici, rani la incheieturi si blanita incalcita dadea din codita plina de bucurie. Nici n-am mai intrat in casa, ne-am dus direct la veterinar s-o deparazitam. E o corcitura de terrier cu bishon. Ne-am intors acasa, i-am facut baita, a papat si... la joaca. Mi-a fugarit pisicile de le-au scazut burtile!!!
Ei si in timp ce eu imi aparam iubirile cu blanita, aparam ghemotocul alb de cateaua lup care cam saliva cand se uita spre ea ma striga sotul sa-i aduc scara ca avem un papagal in mar. Era superb, frumos colorat cu rosu, verde, cred ca si ceva galben... La Qiao m-am gandit de cum l-am vazut. Doua ore ne-am chinuit (asistati de pisici) incercand sa-l prindem. Am chemat si un vecin cu o plasa de pescuit ca ne-am gandit noi istetii ca il pacalim. Dupa vreo trei ture dus-intors mar - cires s-a saturat sa ne vada prostia si a zburat frumos peste vreo doua case. Mi-a parut rau ca nu l-am prins dar macar l-am salvat de micii mei vanatori.
Intorcandu-ma la catelusa vreau sa va spun ca e prima data cand am stat in preajma unuia asa mic (dulaii mei ma dau jos daca vin cu forta) si a fost demential. I-am gasit niste stapani super care au iubit-o imediat cum au vazut-o. Imi pare rau ca nu am putut s-o pastrez. Am o catea lup extrem de geloasa si s-a repezit la ea de vreo 3 ori in 2 zile. Iar in casa am 8 pisici (fiecare cu cate o poveste asemanatoare micului bulgaras) dintre care o birmana care bate cainii pana la sange daca e amenintata.
Acum o astept in vizita cand pleaca mami si tati in concediu. Mi-e asa de dor de ea!
Va doresc o seara racoroasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arabika87 spune:

multumesc mult pt sfaturi, deh ce sa fac sunt si eu incepatoare fetele...oricum m-ati convins sa congelez cu toate ca mai am o nelamurire.. v-am inebunit nu? daca de exemplu eu fac transfer cu 3, si 3 congelez si doamne fereste nu se prind astia micii, cum ar fi posibil sa se prinda ceilalti ? (in cazul in care ar fi cei congelati de o calitate mai inferioara.) fetelor cred ca sunt cam stresanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri_cri_cri spune:

bebenov frumoasa povestea ta si cu final fericit pentru catelusul alb , un caine mi-as dori si eu dar unde.... si la bloc, si cu pisica, poate daca o sa reusim sa ne facem casa.

arabika, nu ma pricep eu foarte tare inca la toata treaba asta cu embrionii si viabilitatea (dar promit ca ma documentez ca doar ma indrept spre fiv2 deja ) dar dr A zice ca fiecare embrion are sansa lui, ei ii pot urmari cat sunt in laborator, dupa transfer doar natura isi mai spune cuvantul, sunt cazuri in care se poate intampla ca unul de nota 10, fara fragmentari sa nu se implanteze iar unul mai incet, fragmentat si amarat sa devina un bebe sanatos. orice e posibil! eu zic sa nu te gandesti prea mult la asta momentan ca inca nu e nevoie, nici n-ai ajuns acolo si poate nici nu va fi cazul

---------------------------------------------------------------------------
2 ani de incercari trompe infundate hidrosalpinx bilateral, laparoscopie, 2 IUI-uri nereusite
FIV 1 nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alilumi spune:

qiao, la dublu cu juniorul care se chinuie de 2 ori pe zi cu colicii, in ciuda tuturor picaturilor, masajelor, bratelor, sunetului alb etc. etc.

liza, fii tare mamico! si zambeste cu gura pana la urechi!

cri, stii si tu ca pierderea unei batalii nu inseamna si pierderea razboiului... ba dimpotriva as spune eu!

si qiao, doamnelor dragi, apropo de adoptii... da, stim cu toate ca si asta este o solutie dar trebuie mai intai sa incerci sa ai copilul tau pana simti ca "gata, nu mai poti!" inainte sa apelezi la aceasta varianta. adica trebuie sa fii sigur de si pe tine insuti. nu as putea sa indemn pe cineva sa faca asta, decat daca s-a hotarat in sinea-i. mama avea o tehnica subtila: atunci cand nu imi iesea o procedura, sau dupa primul fiv nereusit, imi amintea si de solutia asta... dar adauga repede ca pentru acest drum, am nevoie de toata convingerea. si imi placea genul ei de am incuraja.
in general cei mai mari amatori de povesti cu copii adoptati sunt parintii cu copii naturali... avem toate cred tolba plina de "povesti de succes" si sfaturi de la "prieteni"...

nu stiu dar experienta asta trista cu infertilitatea m-a transformat intr-o persoana decenta (e, asa ma vad eu! modesta de mine)... mai ales cu cei care par a fi in suferinta... si acum, ca mama, experimentez tot felul de rautati din partea culmea! suratelor mame... recent am fost nevoita sa recurg la ablactare si nu spun ce mi-au auzit urechile (ca si vizavi de cezariana)!!! cred ca noi cele ce am suferit si suferim inca, suntem asa, ca un fel de "turma" aparte. restul par un fel de... "lume dezlantuita", careia nu ii pasa daca si pe cine ranesc...

toate doamnele, fara exceptie

mami de Gabriel

de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

babanov ce pacat ca ati ratat pasaroiul cel colorat. a scapat de vanatorii tai, dar sansele ii sunt mici in libertate. sa speram ca l-a prins altcineva.
ali
arabika vin cu o bataita si la tine. vad ca ti s-a lipt de neuron ideea ca embrionii congelati sunt mai slabi. sa nu te auda nepotu-miu. cumnata mea a facut 3 fiv-uri clasice, ea analize bune, cumnatul super-strong in gigei si totusi nimic, abia cand a facut transferul de congelati a ramas si uite ce flacau frumos si sanatos a facut, acum vrea deja sa ii transfere si pe cei ramasi pt un fratior sau o surioara.
din pacientele dr A, o avem pe maripet, care tot asa, embrioni cal I toti si rez negativ la fiv, acum insarcinata cu gemeni din congelati. si astea sunt exemplele cele mai apropiate pe care le stiu.

Mergi la inceput