PRIETENE FARA TITLU (86)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

denisa super vesti! cineva acolo sus te iubeste si are grija de tine.
Anda ce fecior mare si frumos ai! pup pe el.
Daniela te inteleg....dar nu se poate sa cotizati fiecare si sa faceti sala atragatoare? M-ai facut sa zambesc cand ti-ai expus strategia ta...esti mortala! sper sa reusesti.
si eu stiam de 25 locuri/clasa...dar uite...la noi sunt 35.
sincer nu stiu cum se va ocupa d-na de ei, si sper ca M sa devina mai infigaret, sa nu stea si el uitat in banca.

Azi a fost prima zi de gradi pt Edi....a plans puuiul meu, eu la fel....sunt asa necajita....
Dim. ne trezim ca nu suntem in grupa in care stiam vineri....suna directoarea, intalneste-te cu ea, adu-o la gradi...toate ok, il muta la loc....
Ia copilul abia potolit din prima gr si baga-l in cealalta. a 2-a runda de si tinut de gatul nostru. plang si ceilalti din grupa dupa el. Plang si eu.....
la 11 eram la gradi sa vad ce face...papa fructul totul ok, ma decid sa-l las pana dupa masa de pranz.
la 12:35 luam un copil vesel acasa. Vom vedea maine cum va fi.....
eu tot nu sunt impacata....deocamdata nu e ce vreau....sper sa ma insel si sa faca ceva treaba educatoarele astea cu ei.
Sotul zice sa mai stam sa vedem cum e. Directoarea ne-a spus ca ni-l muta si in mijlocie daca vrem, dar sfatul ei e sa asteptam sa vedem cum se acomodeaza si daca suntem multumiti de d-nele educatoare, care nu sunt titulare, ci suplinitoare.

Bafta in continuare scolarilor! sa auzim doar vesti bune!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Hola !!
Am venit acum cu Clara de la scoal asi ne racorim cu o inghetata ca tare cald mai este , mai bine zis o zapuseala groaznica . Astept un telefon sa ma intalnesc cu o prietena si pana atunci am zis sa bag rapid cateva randuri.
Gio 35 la voi chiar mi se par foarte multi copii . Hai ca Edi va fii bine , e normal sa planga , nu cunoaste pe nimeni e totul nou . Da-i o sansa si lui si educatoarelor , sa vezi ca se vor acomoda unii cu altii . Acum daca erau titulare dar se purtau aiurea te incalzea cu ceva ? Eu cel putin cred ca nici una nu ar vrea sa aiba un renume rau , asa ca vor incerca sa faca tot posibilul , ma rog asa gandesc eu .
Daniela la fel si tu , da putin respiro , da-ti timp mai intai sa vezi cum se poarta invatatoarea inainte de a te apuca de strategii E normal ca fiecare mama sa vrea ce e mai bun pt copilul ei pana la urma .
Si eu daca as fii avut de ales dupa moaca alengeam o invatatoare mai tinerica , proasptata mamica , calda si simpatica . Aici insa nici nu se pune problema de asa ceva . Invatatorii aleg clasele, elevii sunt aceasi cum au inceput de la grupa mica de la gradi (eventual +1 care vine sau -1 care pleaca). Invatatoare lu Clara e o doamna pe la vreo 50 de ani pare ok , acum daca e sa ma iau dupa Clara , o zii ii place de ea, o zii nu . Daca o intreb de ce "nu stiu nici eu " .
Parca Teolinda scria ce profesori o sa aiba , si Clara la fel are prof de sport, religie, muzica si engleza .
Anda ce frumos si dragalas e Mark
Mira voi ce mai faceti ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Multumesc, da asa e, am scapat pt moment, maine merg la plasticiana sa inceapa si ea sa ma chinuie vreo 6 saptamini ca de...baba frumoasa fara sa sufere nu se poate
Daniela-eu zic sa vezi care e treba dupa vreo 2-3 saptamini, ca e prea din pripa totul la voi acolo-da i sde acord ca trebuie sa fie civilizat,dar nu poti stii care e treaba cu Ioana,de ex Emma cam vorbeste cu prietenii ei in clasa, in rest cica e perfect,deci eu trebuie sa cer la profa sa ii dea extra de lucru sa o tina ocupata si asta e,ce sa ii fac dc e prea usor totul,adevarul e ca are de scris 2 propozitii pe zi in franceza,restul e vorbaraie,pina si la mate fac adunari pina in 10 si trebuie sa zica raspunsul oral-asta dc e adevarat tot ce spune ea
Zilele astea voi avea de vorbit si eu cu profesoara ei,om vedea.

Ana-cand plecati in Austria, te simti bine?
Lili-haios pustiul tau,ma bucur ca esti happy cu scoala si invatatoarea.
Gio-lasa si tu pe Edi cateva zile sa se acomodeze,eu vad ca aici suplinitorii isi dau interes mai mult ca asa se remarca si apoi la anul au sanse mai mari sa prinda post,deci...rabdare mon cher...
Mira,Cristina-voi totate bune?

Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Denisa ma bucur mult de rezultatul bun. Am citit azi printre picaturi de la servici dar nu am putut si sa scriu.
Daniela, zic si eu mai asteapta. eu sunt sigura ca va fi bine.........
Nu exista o limita de copii in clasa? cum adica 25 dar pana la urma sunt 35?? nu ar trebuie sa fie peste tot mai mult sau mai putin la fel? aici sunt parca max 20. Si dupa amiezile se lucreaza numai cu cate jumatate de clasa.
Invataroarea Darie e ca o oaie beata. nici macar acum in clasa II nu s-a desteptat. Totul e asa de eazy. Noroc ca Daria e ambitioasa si face mult singura. Acum s-a apucat sa scrie........o poveste. nu stiu ce ca e secretoasa nu a vrut sa-mi arate. Mi-a aratat doar titlul " o poveste cu soricei" Ca "ea trebuie sa invete sa scrie corect pana termina clasa II" Dar pana una alta ii cotrobai prin ghizdan acum seara si gasi tema pentru ieri. Cica a gresit tot si a primit-o inapoi sa o corecteze dar a uitat complet de ea.
Pe Seline o pusa-i sa-mi cante si mie ceva la fluier. Mareeee greseala, nu a mai vrut sa termine. mi-a cantat tot repertoriu de vreo 5 cantecele invatate de nu stiu cate ori. Nu a vrtu sa stinga becul ca nu a terminat de citit.

Dom`le pe copii mei ii apuca harnicia si invatatul numai cand e vorba de culcare. toata ziua nu au timp.

David.......vai de fundu lui.......are mult. Teste peste teste, multe teme. Si el e ca o floricica. toata ziua ar face ceva, orice numai sa nu invete. Ma astepta pe mine care ajung la 7 sa facem temele impreuna. Din pacate se vede la note. joi ii scriu programul de acasa pe perete deasupra patului mareeeeee de tot.

inca 3 saptamani de scoala si apoi prima vacanta. eu am 1 copii 2 saptamani. H vrea sa mergem pe munte, eu vreau la mare......nu avem decat cateva zile pentru ca el isi incepe serviciul lui de weekend si nu vom putea pleca decat de duminica dupa amiaza pana sambata dupa amiaza. vom vedea.........
Iar pentru a 2 saptamana David a gasit ceva foarte fain. A venit ieri de la scoala de muzica cu un pliant cu o tabara de zi pentru 4 zile in orasul de langa noi. el vrea la fotbal, pe fete le trimit la alte activitati. E program de la 9 la 4 dupa amiaza de luni pana joi. Tatas-u a promis ca-i duce cu masina 3 zile. O zi sunt ai mei. Acum ii si inscriu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Mira-mersi,dar la voi cand incepe scoala dc deja au 2 sapt de vacanta? Ca stiu ca aveti destul de des liber
Eu am de gand sa pun lista pe frigider cu ce are Emma zilnic de ajutat in casa si dc se tine de ea sa ii dau 5 dolari pe saptamina,dc nu sa ii iau din pusculita.Ea are la scoala super ok,doar ca acasa ii cresc ocrnitele,se supara f usor si nu maninca ceea ce cere mereu,mai ales la ciorbe comenteaza-ca de ce e de peste..dar nu are carne si ea tot comenteaza...
Fug sa o iau de la scoala, ca imediat vine profesorul de desen acasa,vrea si asta acuma, nu are o zi libera,doar duminica

Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Asa... ca si pe-aici eram datoare..cu discutii pe subiect...

ANA - asa cum ti-am zis...bine ca ai luat decizia asa cum ai simtit tu ca este mai potrivit pentru tine in acest moment.Sunt sigura ca problema ta se va rezolva oricum muuult mai bine in Austria.Doar sa nu amani prea mult dupa ce te instalezi acolo. Imi pare rau ca nu are cine sa te ajute.. si adevarul e ca in general cam mamele sunt de baza...daca sunt...si cum la tine nu mai este... nici nu vreau sa ma gandesc ce-i in sufletul tau. Si eu cand ma simt aiurea nu ma gandesc decat la copii..sa nu mor si sa ramana copii fara mama .

ANDA - e un super dulce Mark. Seamana leit cu tine! Felicitari pentru calificative. Are cu cine semana baiat destept.

DANIELA - iti inteleg nelinistea si nemultumirea. Si eu am fost la fel pana am reusit sa ma transfer miraculos la scoala asta...cand ma gandeam ca incepe scoala aveam un sictir maxim pe mine pentru ca eram nemultumita de locatie..tot. Si daca pleci din start cu nemultumiri...pai sa stii ca e greu sa treci peste mici nereguli dar peste probleme mai mari. Poate pana la urma n-o fi dracu' atat de rau..fi si tu mai pozitiva ca altfel nu vei reusi sa treci peste nimic si mai mult rau iti faci...sau transferati-va daca crezi ca o sa reusesti sa aduci o raza de lumina si in sufletelul tau.
Ioana este isteata, sigur se va face remarcata. Tu o vei sustine si ea va progresa..o sa vezi ca pana la urma va fi bine.Trebuie sa fie bine.

GIO

DENISA - si zici ca Emma socializeaza si in timpul orelor. Nu stiu al meu ce-o face ca si asta-i "gura bogata". In plus ii place sa faca pe justitiarul...sa imparta dreptatea la stanga si la drapta. El stie ce-o face pe-acolo. Ieri statea initial cu un baietel de care mi-a zis ca nu ii place pt ca face galagie si da vina pe el. Pana la urma s-a mutat ala langa un altu' care era singur in banca si plangea ca-i stingher. Din cate am inteles N sta singur in banca acum..da' nu a fost afectat de asta. In schimb imi povestea ca o fata "Anutza" vrea sa stea tot pe langa el...cand au fost la biblioteca da' ca s-au asezat alti 2 copii (da' nu stie cum ii cheama).Da' lu' Anutza macar i-a retinut numele. A... si lu' Denis Pericol Public..si inca o fetita pe care cica o cheama Cristal. In rest..nu prea mai stie .

CRISS - hai bre nu zici si tu cum fu' la scoala? Te-am vazut in poze pe FB cu Gomosu'...ce seriosi erati. Razvan e un dulce si un frumos!

Sa va zic ce a facut tuta de mine... defapt ce n-a facut..nici o poza cu mine/noi si copilu' in prima zi de scoala. Doar poze cu copilu' si-atat.

INGRID ce-o mai face? Denisa stii ceva?

Hai noapte buna!


LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

MIRA - esti mortala cum povestesti tu intamplari din casa ta cu 3 copilasi dragalasi si nazdravani. Pe mine ma amuza...da' tie cred ca-ti vine sa pleci singura in concediu la mare si sa-i trimiti pe ei cu H la munte.

Aveti noroc ca sunt mai ambitoase fetitele...io cu al meu de-i sta mintea doar la joaca orice activitate la care trebuie sa il duc...daca il intrerup de la joaca... nu va spun ce mai bombane ca el n-are timp sa se joace.Macar de-ar fi asa...da' pe vara i-am scos din activitati tocmai sa-l fac sa se plictiseasca si sa ceara singur. Ce credeti ca a cerut ceva... pe draq... si cand trebuia sa-l duc DOAR la tenis de 2 ori pe sapt..avea de comentat. Faza e ca atunci cand il duc la activitati toate bune si frumoase...le face bine..da' e problema pana il zmulg din mediu lui "pufos" de-acasa. Asta-i ca tac-su...comod...ma rooog e ca barbatii.

Gata... va pup si ma duc si eu la dus sa ma pregatesc de nani ca maine la 7:00 sunt DREPTI!


LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna dimineata.
Se anima din nou subiectul, si cred ca lui Moni ii place mult asta. Cred ca de acolo, de sus, a facut ea ceva interventii divine ca sa ne fie bine tuturor la scoli.
Deci...
Prima zi nu a fost asa cum mi-am imaginat, adica n-am lacrimat deloc . Deschiderea a fost cum a fost, caci nu stiu, fiindca din spate de unde am stat n-am auzit nimic, dar nu-i bai, s-a tinut ceva discurs si cam atat va pot spune, ca in restu timpului am socializat.
Au intrat copiii in clase (sunt 3 clase zero). Mobilierul este nou, clasa micuta, dar curata, dotata doar cu un LCD sus pe perete, de restul probabil ca ne vom ocupa noi parintii in colaborare cu domnul invatator, abia astept.
In clasa sunt 30 de copii, multi, foarte multi, dupa parerea mea, desi nu mi-a cerut-o nimeni , de fapt este clasa cu cei mai multi copii. Razvan sta in banca a treia de la perete, eu as fi vrut la geam, dar n-am avut chef sa ma inghesui cu parintii cand s-a intrat in clase asa ca ramanem asa, deocamdata.
Dl. Invatatator este un tip dragut, sensibilicos (aparent), delicat ca o fata, putin cam timid , placut la vedere, amabil, are putin peste 30 de ani. Razvan il place, asta am si sperat si cand vorbeste despre "Dl. Invatator" se lumineaza tot.
Ne-a dat o listuta mica cu rechizite, cel mai mult a costat planseta pt. plastilina (e cu Spiderman), dar asa se intampla cand nu casti ochii, puteam foarte bine sa cumpar cu cativa leuti o planseta de silicon de la menaj si ieseam super ieftin, alta data voi fi mai atenta.
Ieri, in ziua a doua, au ramas program normal, adica 4 ore, la 11.50 l-am luat acasa. Chiar i-a scos si afara in pauze, au si ramas la joaca organizata (asta stiu, fiindca am trecut pe acolo si i-am vazut pe copii cu domnul invatator, incercand sa se joace).
Sa va mai spun acum ce inima plina de fericire am ca Razvan este la scoala de masa?
Eu sunt tare, dar tare fericita , si sper ca toata munca si toate eforturile lui supraomenesti uneori, sa fie pe deplin rasplatite.
Suntem in "paine", cum se mai spune, suntem scolari, porniti pe un drum cu totul nou si necunoscut.

Altfel, azi avem zi de Bucuresti, dupa scoala il aduc repede acasa sa-i dau ceva sa pape, apoi fuga la tren, si deseara in jur de 7-8 suntem inapoi.
Cam asa stau lucrurile cu Razvan scolarelul meu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Denisa , ma bucur din tot sufletul pentru rezultate! Doamne ajuta, sa fii sanatoasa, ca asta e tot ce conteaza.
Deci Emma nu-i cuminte .... mai-mai, ce mai vreti voi de la fetita asta minunata?
Alex ce face, cum merg lectiile, gradinita?

Mira, frumoasa viata cu 3 copii, eu imi imaginez casa si familia voastra intro continua miscare si aventura.

Anamaria, cred ca ai ceva emotii legate de mutarea in Austria. Va doresc ca toate sa se aranjeze foarte bine si tie multa putere si sa faci operatia aia totusi, daca e necesara.

Anda, ma bucur ca mai apari. Cand veniti prin Buzau? Mi-ar face mare placere sa ne cunoastem.

Lili, si noi la fel ca voi cu ambitia si cu mediul "pufos", aceleasi bombaneli si chiar miorlaieli cand trebuie sa plecam undeva de acasa... Noi nici macar nu avem activitati, cu exceptia lectiilor saptamanale de la Bucuresti, in plus vom relua lectiile de acasa cu Fanuta. Cautam ceva, tot cautam... numa' ca lu' taxu nimic nu-i convine si iata cum fii-miu nu face niciun sport, la dracu' , ca iar ma enervez pe viata .

Daniela, stiu sigur ca vei gasi metode si reusurse, asa cum te cunosc . Te-ai gandit la varianta de a va muta pe timpul scolii in Constanta? Cu chirie, nimic pretentios, masina ai, resurse financiare sunt.... Zic si eu, ai avea la botul calului si balet, si inot, si scoli foarte bune pentru copii... E o parere, nu te supara.


Inca o data, succes tuturor si cred ca Moni are grija de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Neatza si o cafea ca eu si sotu de cand cu rezultatu bun Mai subtire cu somnul ca nu ne asteptam sa scapam de chimio
Cris- ma bucur ca e totul bine la scoala,bafta cu restul si eu tot zic sa te strofoci de 1 sport- orice pe moment- gym, inot,alergat,catarat,etc- poate la tine la sala sa intreb I?
Ce sa site Tati Mai, al meu zice ca cum spun eu pt ca si Fetei ii place- acum vom face si cu A 1 zi pe saptamina gymnastics pt Copiii care nu vorbesc ca e f elastic si motivat si ne- a terminat in parc- desi are 19 kg nu il putem apridica mereu sa ajunga unde vrea el
Lili- ce bine ca e totul ok cu Copiii si ca te simte in forma- restul vin si trec!
Daniela- va fi bine, rabdare- daca nu la anul poti incerca varianta Constanta!
Va pup- merg ca azi incep condusul si am drumuri, plus la ferma dupa produse cu mama ca nu pot ridica nimic si apoi la chirurgul plastician sa inceapa opera de arta

Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani

Mergi la inceput