Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

joklk, eu am ales LMA (Limbi Moderne Aplicate) cu sufletul. E frustrant cand ceva ales cu sufletul nu mai are cautare, dar nu pot sa spun ca nu sunt multumita de alegerea facuta. Multumita alegerii facute, am putut ajuta, in timp, multi oameni. Inainte de a se naste Daria mea, cand imi era teama ca o pierd (iminenta de avort, cu contractii dureroase), am cautat sa ajut un copil, nu sunt credincioasa, dar m-am gandit, sa fie pentru sufletul copilului meu, sa duc sarcina cu bine la capat. S-a nimerit ca pe fetita ajutata sa o cheme tot Daria, am donat 500 de lei, dar nu am vrut sa stie nimeni, acum pomenesc a doua oara de chestia asta, nu tin sa fiu glorificata pentru ajutorul umanitar, tatal fetitei m-a intrebat daca doresc sa apar pe lista donatorilor si am refuzat.

Ce vreau sa spun, este ca munca mea m-a facut sa traiesc astfel de impliniri, de bucurii, pai cine tzopaia in fatza blocului, cu sacul cu hainutze de donat proaspat cumparat?

Imi place sa fac astfel de gesturi si munca ma ajuta sa le fac. Si e cu atat mai bine cand castigurile pot acoperi atat aceste bucurii ale mele, cat si nevoile familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Selene, ma bucur ca iti place munca ta. ma bucur ca vrei sa ajuti. Ai spus ca nu esti credincioasa.....sa iti spun ceva, esti credincioasa in felul tau. Credinta nu sta in a merge in fiecare duminica frumos imbracat la biserica. Te poti ruga si vorbi cu divinitatea unde si cand vrei tu.
Te inteleg poate mai bine ca oricine cum e sa iti faci griji si ganduri pentru copilul tau. Eu mai bine de trei saptamani nu am stiut daca copilul meu va supravietui sau nu. O vedeam din trei in trei ore cum lupta pentru viata ei.
Eu vreau doar sa te fac sa ajungi sa fii multumite si de tine ca mama. Ceea ce ai scris ieri nu arata asta. Si Karla mea urla, zbiara, face urat uneori dar crede-ma sunt cea mai mandra mama si ea e cel mai super copil. Nu ma doare capul ca n persoane ma critica, ca n persoane cred ca copilul meu e rasfatat si nu il inteleg, important e ca eu o inteleg si ea la mine cauta sprijin si ajutor cand are nevoie.
Tu nu trebuie sa te justifici in fata nimanui doar in fata ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Si eu lucrez de acasa de cand a implinit Alex 1 an. Am deadlines de maxim 24 ore de la request, am proiecte in care sunt implicati mai multi oameni si nu imi permit sa atarn greu, nu imi permit riscul sa fiu "aia cu copilul" care intarzie si nu trage la fel de tare ca restul. Pentru ca la vreo schimbare, "aia cu copilul" ar zbura prima daca ar fi asa.

Lucrez cu chestii vizibile imediat, ce am lucrat aia apare pe pagina in urmatoarea secunda, deci nu prea imi permit multe fuck-ups.

Am calluri saptamanale, am sedinte, am rate, am overdraft, am si eu tot o zi cu 24 de ore si un copil de 1 an si 5 luni care zbarnaie prin casa.
Gatesc zilnic ca trebuie. Nu fac curat zilnic ca sincera sa fiu, de nemancare a murit lumea, de scame mai greu.

Hai povesteste-mi cum esti totusi tu cea mai ranita si mai sleita de puteri si cum eu probabil imi bag red bull in vena si xanax pe paine de reusesc sa o duc asa.

Sau probabil o fi copilul meu vreun ingeras precoce si care sta linistit privindu-ma cum lucrez in timp ce rasfoieste vreun atlas geografic.

Nu stiu ce cauta copilul ala intr-un cabinet psihologic si nu stiu ce cauti tu in afara lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

eu nu ti-am cautat topicurile, dar n-am rezistat si am dat click pe ele cand au fost listate.
Si totul e un enorm papirus de nedreptati, dar nu facute tie, ci Dariei.

Un sir nesfarsit de plangeri, despre Daria cea nerecunoscatoare, care raceste ca sa te enerveze pe tine ca n-ai bani de pastile, despre Daria cea imprastiata, care la 1 an si 4 luni (?!!) framanta mancarea cu mainile si pune mana in pisu, despre Daria cea rea, care nu vrea sa manance, care te musca de san, care nu te asculta, care doarme prea mult, care mananca prea putin, care probabil nici de respirat nu respira ca lumea si totul numai ca sa te nedreptateasca pe tine,vesnica martira neinteleasa. Daria care arunca cu papucii in televizorul la care se uita 4 ore (PATRU ORE?!), Daria care nu e in stare sa isi portioneze singura dulciurile la 4 ani, Daria care te insulta, care te bate, care te face sa plangi, care te chinuie.

Daria care te impiedica sa devii cine mai stie ce, Daria care totusi iti da apa la moara si surse de inca un topic, Daria care macar iti da motive sa te indignezi si sa racnesti melodramatic in stilul "CUM INDRAZNESTI, cato, cupilu mieu!", Daria cea rea, daria cea defecta, daria cea mai cea.

vai de capul Dariei, Selene.

Am citit ieri topicurile, nu stiu cine m-a pus, Nu pot decat sa simt o mila infinita pentru copilul ala si pentru anii ce vor veni, in care va fi Daria care nu stiu ce face la scoala, Daria care nu se integreaza corect, Daria preadolescenta care te scoate din minti, Daria adolescenta rebela care iti toaca creierii marunt, Daria adulta care in sfarsit scapata de tine e nerecunoscatoare pentru toate eforturile facute pentru ea - si marturie stau chiar poliloghiile astea linkuite in acest thread.

Daria, Daria, Daria.
Ce rea mai e Daria.
Ce imposibila e Daria.

Fireste, Daria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mi-e tare mila de acest biet copilas atat de frumos, istet si sanatos.
Selene, poate psihologul iti va deschide ochii si vei vedea ceea ce e de vazut, nu doar ceea ce vrei tu.
Nimeni nu te cearta sau contrazice fara motiv.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Selene, cand ai terminat tu LMA?

Mergi la inceput

Am aceeasi meserie ca si tine, asta fac de 15 ani de cand am terminat tot LMA.
De 3 ani sunt mama singura de 2 copii mici (inca)
Eu sunt mama, tata, producator si tot ce mai e necesar.
Am uneori ajutor de la ai mei, dar in general programul meu e asa: 8.15 plecat de acasa dus fetele la gradi (de la toamna la scoala deci se schimba ora), de la 9 la biroul meu de traduceri, la 16.30 plec dupa ele, mergem spre casa prin parc, sau dc ploua e frig etc taxi, apoi gatit, spalat, si daca am o perioada buna traduc si pana dimineata, iar a doua zi o iau de la capat.
Si iaca nu, nu am crapat, nu am murit de foame (desi de nspe ori am facut vodoo culinar, sau m-am rugat de la aia de la curent sa nu ni-l taie).
Meseria noastra nu e prea banoasa daca nu i te dedici minim 10 ore pe zi, mai bine o lasi balta, din ciupeli nu scoti mare scofala.
Exista gradinite de stat cu program prelungit, e imposibil sa nu gasesti una ok. IMPOSIBIL!
Eu dc e una dintre ele bolnava am biroul inchis, deci nu produc decat ce imi trimit clientii amri pe mail, si atunci e jale. Insa asta e.
Am obosit, sunt uneori nervoasa, nu am rabdare cu ele - si ele ma rasplatesc la marele fix: cautand atentia negativ daca nu le-o acord pozitiv.
E chestie de autoeducare si de prioritizare a orelor in care stai cu copilul.
Singura problema reala de care ma plang este ca seara culcatul dureaza si cate 2 ore cu talente, scheme, pipi, apa, caca, etc .... dar se regleaza in timp si asta.
Suntem sanatoase, ne iubim, trecem cumva peste toate, mai mici sau mai mari.
De aproape 1 an nu mai sunt singura, am o relatie cu suisuri si coborasuri, insa e o relatie frumoasa cu multa dragoste care ne aduce multa bucurie. Deh, la nicunii a doua oara si cu copii nu mai e asa simplu :)

Eu cred ca la voi lipseste armonia interioara, ceea ce duce la lipsa de armonie exterioara. La voi adultii, iar Daria este cea care suporta consecintele si se manifeste absolut normal in conditiile date.

Cine zice ca nu-l scoate din minti copilul niciodata, minte. Insa nu tot a doua vorba este o critica .... daca o critici si in real jumate cat o critici in virtual, e grav de tot.... ai mare grija cu ce sadesti in ea, ce perceptie ii creezi despre ea ca persoana.Edit: nu prea scriu pe DC, nu fac parada de situatia mea, mai ales ca sunt persoane din viata reala care imi stiu nick-ul, insa cand vad ce-i faci Dariei si ce-ti faci tie insati, mi se rupe sufletul. Eu mama imprefecta ce sunt, iti zic ca gresesti enorm.

Iti doresti sa gasesti in tine resursele sa te aduni si sa vezi cu pozitivism ce e bun in viata ta, si daca nu reusesti singura, continua cu psiho, nu-ti fie frica sa recunosti acolo ce scrii aici, altfel mergi degeaba

Bafta

Inca un edit si tac nu am reusit sa rezolv pe nicio cale pensia alimentara, deci nici din aia, acel minim de 278 lei pt 2 copii nu o primesc ale mele

Mergi la inceput

Iti recomand sa citesti topicurile cu Copilul captiv .... te vor speria (sper) referitor la ce pot scrie mare parte dintre fete despre copilaria lor si impactul comportamentului inadecvat la parintilor, asupra lor ca femei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Ina exact acelasi lucru i l-am spus eu in odiseea noastra, aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173424&whichpage=17.
noi o "cunoastem" pe Sele de 4 ani, de cand inca era gravida. E in acelasi loc ca si acum 4 ani, nemultumita de viata ei, nemultumita de Doru, nemultumita de socrii, nemultumita de rude le la CJ care nu o ajuta, nemultmita de vecini, nemultumite de Braila, iar de 3 ani jumate, din pacate, nemultumita de Daria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

azi am stat pe DC de la job.
sunt marcata rau de moni,de vizita la nebunariu pt reteta mamei.in fine.
aseara am ajuns acasa.am papat.era ora 19.30.
ghici ce am facut eu,tati si strumf?
pe strada,la fotbal,leapsa etc.
e mic.,are 2 ani,ceilalti sunt mari.dar el a spus:haidi mami tati.
ne-am conformat.
Doamne ce am mai ras!
l-am adus apoi acasa.i-am facut baita impreuna.
a adormit in 3 sec.
ca nu a dormit noaptea asta e obiceiul lui.
dar a fost fericit.si noi la fel.

Mergi la inceput