Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

zeci de pagini pe care le numeri cu admiratie, sute de sfaturi, mangaieri pe cap, rosii intre ochi - NIMIC NU TE TREZESTE!!!

Du-te, fa un dus rece, spala toate scuzele care te-au imbracat atata vreme si fii asa cum iti doresti sa fii si astfel va fi si copilul tau la fel. Lasa banii, nu-l educi cu bani ci cu intelegere, indulgenta, creativitate. Lasa PC-ul incuie-l undeva si da-i cheia fetei, cand se satura de tine si vrea o pauza rasfata-te cu un foorum sau o reteta sau mai stiu eu ce.

Nu e un OZN, e un copil! Ea iti cere tie timp si atentie, si iti da inapoi cu aceeasi masura cu care primeste!

Eu chiar nu pot sa cred ca tu nu vezi problema sau problemele! Sunt scrise pe atatea pagini lungi, pline de bunavointa, din suflet.

Hmmm, oare chiar sa fie situatia ta atat de dificila, nu mai sunt mame care stau cu copilul/copii acasa si incearca sa mai faca si altceva inte timp, nu sunt mame care pe langa alte probleme au puiutii bolnaviori, oare tu sa fii cea mai afectata, si cea mai nenorocita, cu o fetita care face ce vrea ea, ca adultii nu pot gestiona diverse situatii??????????????

Iti place sa scrii, iti place ratingul care il ai, periodic simti nevoia sa iesi in fata, vrei sa faci multe si nu-ti iesi nimic!

Fa macar ceva bun: asculta, aplica, si zambeste, fii fericita ca nu e mai rau! Ai o casa, aice pune pe masa, ai copilul sanatos, si familia alaturi! Oare nu sunt astea motive suficiente sa fii multumita? Restul depinde numai de tine!

O singura data m-am cainat pe aici ca nu mai pot. O fata mi-a spus ca e normal, alta mi-a spus ce fac rau, si altele m-au incurajat. La primul raspuns am crezut ca rade de mine, la al doilea m-am speriat, DAR (acel DAR care iti place tie) pe mine toate raspunsurile m-au trezit, si mereu cand imi vine sa ma (mai) plang imi aduc aminte "e doar un copil!!!!!" Nu tu trebuie sa ai asteptari de la el, ci invers. Ia decizii bune pentru tine, si vei fi uimita de schimbarile Dariei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Ma bag si eu...
I-as recomanda Selenei din tot sufletul sa nu abandoneze munca ei. Are nevoie de ea nu in primul rand financiar pentru familie dar pentru ea sa se simta implinita. Sunt in general de acord cu Ilinca dar de atata vreme am observat ca Selene nu e Dorsilia si nu e Daria. Daria si Dorsilia imi sunt colege de odisee, 2 mame admirabile , personalitati diferite, situatii diferite.
Selene se simte implinita ca si persoana pentru ca aduce ceva in casa oricat ar fi, mi se pare aiurea sa ii ceri sa renunte la implinitea ei pentru copil. Copilul va fi mult mai fericit daca mama e fericita, iar fericirea lui Selene vine si din faptul ca poate contribui la bugetul familiei.
Nu job-ul Selenei mi se pare problema in cazul de fatza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

eu ma rog sa o tina de data asta mersul la psiholog ca are nevoie.

Off topic, n-ati observat ca are cele mai multe subiecte deschise???
OMG...get a life!!!!!!!!

Nu mai zic nimic ca n-ai cui, atata timp cat exista DAR sau INSA nu ajungem niciunde. Da-ne numele d-nei psiholog sa ii dam linkurile subiectelor tale ca sigur invarti adevarul in favoarea ta ca doar esti fata desteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

selene,
daca mai vrei sa spui ca ai o viata rea,ca esti in criza de timp,bani, intra acum la ajutor umanitar.
monica 70 mai are putin sau mult de trait.Dumnezeu stie.acum pare sa fi abandonat lupta.
am ochii in lacrimi cand scriu asta.

am deschis o lista cu paraclisul Maicii Domnului/rozariul,citit timp de 24 de ore continuu.adica se pune fiecare cand crede de cuvinta.dureaza 30 d emin.eu m-am pus azi de la 12 la 12.30
lista e deschisa la umanitare la topicul monica70 are nevoie d enoi.
simt,presimt ca traiesc aceleasi clipe ca acum 3 ani,cand tatiana sufletului meu a plecat sa cante sus, ingerilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

S-a scris aici ca Selene e implinita prin munca si prin faptu ca aduce bani in casa. Chiar daca ris sa aud critici eu sunt de parere ca Selene nu e implinita / multumita in din un domeniu din viata ei. Eu cred ca tocmai asta e problema. Atata timp cat ea nu e multumita cu ea, cu relatia ei, cu jobul ei, cu copilul ei nici copilul nu va putea fi multumit si linistit.

Selene tu ai scris de ieri , e adevarat la nervi si ca replici la ce ti-a scris altcineva aici, niste lucruri despre tine care daca intr-adevar le crezi este foarte grav si ar trebui intai sa faci tu singura consiliere si apoi voi toti trei. Daca tu nu poti fi multumita de tine, impacata cu tine nici restul lumii nu va fi. Intai trebuie sa te iubesti tu pe tine ca apoi sa te poata iubi altii si apoi sa poti tu oferii iubire. Te rog Selene impaca-te cu tine si apoi lucrurile se vor aseza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si eu zic ca tot aici e buba ... poate dr asta daca are ceva minte o sa o ajute... daca nu...o i`a de la cap.

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

(nah, ca se putea sa nu pun si eu putina sare pe rana...)

mie mi se pare ca selene e o prezenta absenta pentru copil. adica sta cu copilul fizic si cu mintea in permanenta la altceva.
si mi se pare absolut normal ca copilul sa ceara atentie in permanenta, pentru ca prezenta "absenta" a mamei 16 ore pe zi inseamna mai putin decat daca ar dedica o ora sau doua exclusiv copilului. exclusiv, adica fara day-dreaming, priviri in gol si impulsul de a povesti cuiva "ce prostii mai face fata mea, cu mine de fata".

sorry, dar atata timp cat nu-ti vei gasi tu un echilibru, cat nu vei gasi timp exclusiv pentru tine (adica timp de relaxare, nu de butonat calculator, facut mancaro-curatenie sau tv), timp exclusiv pentru voi doua, timp pentru socializare cu altii*, nici copilul nu-si va gasi echilibrul.

*acei "altii" trebuie sa-ti placa cu adevarat, nu sa socializezi "la norma"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ilinca, io iti propun o chestie: am o invitatie neonorata in Baia Mare. Daca ajung pe acolo, nu mai bine iesim intr-un parc, ceva, cu fetele, bem un suc si povestim live?

Am citit ca si tu tot UBB ai terminat...

Mergi la inceput

histamina,

Cunosc bine situatia monicai70, avand in vedere ca eu i-am tradus documentatia medicala. Asa ca stiu bine ce spuneau actele medicale, inca inainte de a se fi deschis topicul pe forum. De cand am tradus ultimele acte, mi s-a strans sufletul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

eu ma rog sa o tina de data asta mersul la psiholog ca are nevoie.

Off topic, n-ati observat ca are cele mai multe subiecte deschise???
OMG...get a life!!!!!!!!

Nu mai zic nimic ca n-ai cui, atata timp cat exista DAR sau INSA nu ajungem niciunde. Da-ne numele d-nei psiholog sa ii dam linkurile subiectelor tale ca sigur invarti adevarul in favoarea ta ca doar esti fata desteapta.

Mama de strumfi

Aici e un bleah mare, nu imi mai merg emoticoanele. Habar n-ai, lissa.

Mergi la inceput