Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 10
Raspunsuri - Pagina 9
Tala spune:
Amy eu am pomi in gradina si care face fructe bine, care nu tot bine. Piersicul nu a facut. Fructele le congelez eu, nu le cumpar din comert, iar iaurt ii dau din cel chior, nu cu fructe din comert (de preferat facut de mine sau de bivolita de la Napolact)
Noi avem scaunelul de la David, este in stare excelenta si f confortabil (bertoni)
J.D. spune:
Si noi mergem la mare. Pe 5 august ajungem in Bucuresti iar a doua zi dimineata plecam la mare. O sa duc copiii la plaja cum se trezeste Finn dimineata pentru aerosoli. Ii tin in costume uv si apoi pe la 11 plecam. Eu o sa/l bag nitel in apa pe Euan, macar cu picioarele.
Scaun de masa avem chicco polly, pe care l/am folosit si la mancat dar si pentru desenat, jucat cu plastelina, etc. Mai am unul de material care se leaga de scaun. Cele care se ataseaza mesei nu imi plac. Are soacra/mea unul si era sa cada cu el cu tot Finn cand avea 5 luni.
megbeng spune:
scaun de masa: chicco polly, pastrat foarte bine de la matei.
la mare: nu am bagat-o pe anusca cu picioarele in apa pentru ca era a foarte, foarte rece, daca ar fi fost apa calda as fi bagat-o putin cu picorusele. pe plaja am stat in permanenta sub o umbrela, nu am lasat copila "la plaja". noi am prins zile ceva mai racoroase pe acolo asa ca stateam de la 9.30-10.00 (ne-am lalait mult dimineata, dormeam cu totii pana la 9) pana la 13. mereu la umbra, repet, cu mici pauze cat o mai plimbam dupa alaptat in brate ca sa ragaie.
diversificare: la 6 luni, dupa ce ne intoarcem de la suceava. vom incepe cu legume facute la steamer (am luat aparatul acela 2 in 1 de la philips avent, steamer si blender https://comenzi.farmaciatei.ro/produse_nou_nascuti_maternity/avent/avent_aparat_de_g_tit_cu_aburi_i_blender_scf870_22-p10021776) , apoi fructe preparate termic pana la 7 luni (mar copt, compoturi) . cereale cat mai tarziu, ca noi suntem supraponderale (da,da, amandoua, ne potrivim )
m-am intalnit in mall cu dana&co si m-am amorezat (iar) de niste ochisori absolut fantastici de gaza mica).
imi doresc f mult sa ma intalnesc "live" cu cat mai multe dintre voi, vedem mai spre toamna cum ne descurcam cu distante/temperaturi si alte impedimente.
drum bun fetelor care vin in tara!
cam atat..ma duc sa distrez fetitza! :)
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
http://dexonline.ro/corect.php" target="_blank">asa da, asa nu!
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
monna3 spune:
Happy felicitari pt bilant! Uff sper sa scapati de febra
Dia tin pumnii sa scapati si voi de efecte adverse
Dana nu te panica, poate e de la caldura. Oricum de-acu incep sa ia mai putin in greutate, nu mai iau ca la inceput
Tala trimite si la mine placinta (daca ai mai apucat sa faci).
J.D. ufff, saracutul Finn, bine ca n-au ramas urme. Acum ati scapat de efectele vaccinului, nu?
Strumfy e super site-ul, multumim
Lady bine ca ati scapat de febra
Meg distractie placuta la mama! Ce dor mi-e de Sv...
pup fetele si puiutii
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
dia_tm spune:
Deci am facut si vaccinul - din ce zice dr. nu e nimic grav: nu se aude nimic aiurea la plamani, are ceva punctulete mici in gat dar cam atat, nu are muci/nas infundat (doar un pic din cand in cand, dar respira relativ normal)...si tuseste... ne-a prescris ceva unguent pe baza de eucalipt sa o masez pe piept/spate.
Dam si noi raportul: 5,6kg (adica doar +420g fata de luna trecuta), dar 65,5cm ... zicea dr. ca in greutate a luat mai putin, dar a crescut mult in lungime si e ok, ca nu poate sa le faca pe toate deodata
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Noi ne-am refugiat la tara de caldura nu e perfect dar e mai bine ca la mine la bloc:D..... de aceea am absentat, dar jur ca am citit tot din urma sunt la curent cu voisi nu imi e rusine sa va spun ca v-am dus dorul(ii tot povesteam mamei de voi si de strengari)
Joi am fost cu Edu la pediatra lui Bu ..nu sunt eu total multumita de ea dar am zis ca momentan merge..mai vedem in continuare.... baiatul meu isi suge pumnii si ii roade ceva de nedescris...ma tem de dinti...mama a zis ca mie la 4 luni mi-a iesit primu si nu a fost deloc frumos...sincer ma tem de urlete si febre recunosc ca dupa experienta de la spital cand a urlat 2 zile in continuu nu prea ma mai tin nervii sa-l vad chinuindu-se ..in plus mandru meu plange serios cand se apuca cu lacrimi si inrosire si transpiratii imi vine sa ma rup in 2 pana il calmez pe micut.
Mai nou am o noua panica Edu nu se roteste de pe spate pe burta si nici nu intinde mana dupa lucruri...strengarii vostri fac deja asta.Sunt nebuna? Sfatuiti-ma plzzzzzzzzzzz
Pediatra a zis sa-l las in pace dar ea e cam flower power pt gustul meu as fi vrut sa fie mai implicata pe acest subiect.
Joi ma duc la controlul de 6 saptamani ...care e de fapt 14..doctorul o sa ma impuste...sper sa fiu ok
Va pup pe toate
PS: maine fugim inapoi la tara
irinaelena spune:
Chitosena, strengarita mea se intoarce de pe spate pe burta, dar am impresia ca mai mult din greseala ca isi aduna picioarele la piept ai apoi se intinde cu gura dupa mana. Nu intinde mana sa apuce lucruri inca. Si eu as zice sa il lasi in pace. Si a mea isi suge pumni, degete, tot ce prinde in afara de suzeta ... Eu nu ma mai grabesc sa spun ca e de la dinti, ca la andrei asa am tot zis pana la un an. Ii dadeam si cu Calgel pe la 6 luni
Incep si eu ca Ion Creanga, nu stiu ai vostri cum sunt, dar eu cand o pun pe salteaua de infasat, mi-e frica sa ma apropii . Imi da niste ghiulele in burta, de am ajuns sa stau cumva intr-o parte, mai nene, zici ca abia asteapta... Cum o pun acolo, cum incepe jbang jbang....asa facea si frate'su
dia_tm spune:
Chito, bine ai revenit! Eu cred ca ai un copil mai calm si inclinat sa studieze intai cu atentie totul in jur, inainte de a trece la actiune ... daca a zis si pediatra ca-i ok, nu te stresa inutil!
Scaun pt bebe...inca n-am luat; am luat un inaltator care se poate pune in mod normal pe orice scaun cu spatar - nu intentionez sa-l folosesc curand, dar era la promo si-mi placea ca se impacheteaza ca o gentuta si e usor de transportat.
Scheme de diversificare sunt atatea de multe si se contrazic atat de tare... greu de ales... in final studiez mai tot ce vad, ascult si de pediatra dar in final aleg si pe baza de intuitie si de cum simt eu ca ar fi ok. De exemplu eu nu ahreez deloc ideea de carnita la 5-6 luni; habar n-am de ce...mi se pare mai greu de digerat, de inghitit...nimic fondat stiintific, doar un piticut pe creier, dar personal as lasa carnita deoparte pana pe la 7 luni. Acuma sa vad cum ma inteleg si cu cei de la cresa si cat timp pot sa-i aburesc sa-i dea Laviniei doar legumele si fructele din meniu.
Momentan ne-a zis pediatra ca doar laptic.
Nu cred ca v-am spus...dar am cam renuntat la degustari, pentru ca nu mai pare ea asa interesata. Dupa o pauza destul de munga, ieri am vrut sa-i dau o picatura de piersica dar n-a interesat-o absolut deloc... cred ca s-a cam lamurit ce mancam noi si-a ajuns la concluzia ca tot lapticul ei e mai bun. Asa ca o las in pace. Cand se va razgandi ea si imi va da impresia ca e din nou tare curioasa legat de ce mancam noi poate reluam obiceiul, dar momentan facem pauza.
Amy, despre ce gust dulce de fructe vorbesti legatd e iaurturi din comert? iaurturi cu fructe?
Daca da... aveti grija la ingrediente; la Adri i-am dat iaurt din comert, dar numai simplu; si danonino; dar la iaurturi cu fructe am dat de atatea ingrediente ciudate ca pana pe la 2 ani nu i-am oferit deloc; in final oricum nu-i plac. Am preferat iaurt simplu amestecat cu fructe poraspete (si cum n-a fost fan iaurt l-am inlocuit repede cu branza de vaca).
Meg, esti figura! Nu stiu unde sunt toate kg Anei, ca in poze parca nu se vad ...iar la tine ce sa zic? mi se pare ca arati superb. Sunteti amandoua niste frumoase!
dara76 spune:
Aoleu, Tala, pai de indulcitor in iaurt ziceam doar de mine, nu ca ma apuc sa-i pun Mirunei.
A luat mama uscator de fructe, dar vezi ca e munca multa si trebuie taiate cumva felii subtiri. Imi mai usca mere si rontaiam iarna. Dar feliute subtiri. Poate nu e al ei asa de smecher, nu stiu.
Happy, merci mult pt. ideea de storcator, o sa ma uit sa vad cat costa, ca al meu ala vechi bulgaresc nu e ruginit, dar am impresia ca scoate ceva in contact cu zeama de la morcov, de ex. Nu stiu, trebuie sa ma mai uit, ca eu beam asa. Adica pe vremuri nu stiu cat de safe se faceau materialele componente. Ca ala stoarce si morcovi la greu si orice.
Meg, deci tu nu incepi cu sucuri de legume sau fructe, ci direct cu piureri din legume/fructe preparate termic? Si crude cand?
Chito, Miruna nu se intoarce, dar nu mi-am facut griji, mi s-a parut ca se intorc bebeii cu o 3 sapt. -o luna mai mari ca ea. Apuca doar hainute si babetici, scutece.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
happylica spune:
Alexia nu se intoarce pe burta, insa pe parti da. si asta cand are ea chef. e cam puturosica. pe burta nu cred ca e tentata sa se intoarca pt ca ei nu ii place sa stea pe burta deloc. urla de zici k cine stie ce ii fac.
in schimb.. da.. prinde obiectele din jurul ei. orice ii incape in mana. ce e mai mare si nu prinde.. il mangaie.
pe noi a inceput sa ne ciupeasca de mana, fata, buze.
Mirela, mami de Alexia