Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 10

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara ma refeream la varianta iaurt cu dulceata sau zahar nu zaharina
Meg vacanta placuta! ce bine de voi ca mergeti la racorica.De fiecare data cand am fost la bunici ma inveleam cu plapuma in toiul verii.
Irina si eu imi iau suturi in stomac
Chito nu mai compara! Gandeste-te prin ce a trecut si cat de bine a recuperat fizic,vrei sa sara si la paralele acum? Si nici Matilda nu se intoarce pe burta (pt ca ei nici nu-i place asa ca de ce s-ar stradui?), iar cu apucatul jucariilor incearca sa-l ajuti si sa-l tentezi tu. Stiu ca si David a facut asta mai tarziu si e destept manca-l-ar mama!
Monna am facut placinta si a iesit super, treci maine pe la mine
Eu azi am avut prima dovada certa de gelozie de la David si m-am bucurat.Nu, nu sunt dusa cu pluta. Am citit eu (si am vazut multe filme americane) cum ca gelozia e fireasca, anormal este sa nu fie/se arate (sentimente innabusite&co). Asa ca azi David incerca sa-i dea Matildei sa pape niste scame. L-am surprins si s-a speriat f tare, a fugit si s-a pus pe plans. E adevarat ca sunt si f obosita de cateva zile (nu prea apuc somn) si la oboseala ma enervez usor si l-am certat de 2 ori cam aiurea. Mi-a recunoscut ca a facut intentionat asta ca sa se inece, dar l-am vazut coplesit de vina si remuscari. Mi-a recunoscut ca uneori isi doreste sa fie iar el singurul nostru copil si mi-a promis solemn ca nu o sa-i mai dea nimic de 'mancare' Matildei. Nu l-am certat, i-am zis continuu ca-l inteleg, e normal sa fie gelos si l-am reasigurat de dragostea noastra mare si tot mai mare pt el. Sper sa trecem curand si usor peste episodul asta (cunosc destule povesti cu frati mai mari care au vrut sa arunce mezinii la gunoi sau i-au acoperit cu carti din biblioteca). Imi imaginez (si cumva imi amintesc) ce-i in sufletul lui si sper sa pot face fata cum trebuie. Cred ca s-a saturat si el saracul de cate ori il rog sa faca liniste ca doarme Matilda (nu liniste totala, dar fara pistoale de ex), au fost dati cand nici n-am putut sa-i pregatesc mancarea pt ca nu faceam fata cu ea - drept urmare acum stie sa-si faca singurel sanvisuri si sa-si faca dus. Sper sa nu gresesc prea tare fata de ei, asta cred ca e rugaciunea pe care o spun cel mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna fetele

Nu sunt intr-o dispozitie vorbareata.A murit tataia care m-a crescut si sunt trista chiar daca stiu ca s-a chinuit mult in ultimii ani si poate asa e mai bine pt el.

Am citit schemele voastre de diversificare si vreau sa trag un semnal de alarma!!!!! .Am mers si eu la Rares tot pe sucuri proaspete de la 4 luni si cel de mere i-a dat stomacul peste cap ,cu voma in jet timp de 1 luna dupa fiecare masa.
Desigur sunt copii si copii dar eu as sufla si in iaurt.
Si eu o sa merg tot dupa modelul dat de Meg.Totul la steamer,nimic crud pana la 6 luni macar.Carnita si eu tot la 7 luni am inceput la Rares.

Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

condoleante carstea!
si-a revenit Alexia, azi noapte a fost ok. de fapt, de aseara radea si chiuia

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Tala, felicitari pt modul in care ai tratat problema cu David si mi se pare super faptul ca s-a deschis si ti-a zis exact ce simte, e mare lucru!

Condoleanta carstea...

Eu incep diversificarea tot cu piure, de morcov, de fapt prima oara va fi un piure mai moale, mai spre nectar asa... Apoi ingrosam. Eu voi proceda fix ca la andrei, daca maria coopereaza, bineinteles. Dupa ce e stabilizata masa de legume, incep si cu fructele. Nu mai tin minte cand am introdus branza, carne, iaurt, cereale, dar am totul scris intr-o agenda (ce bine!). Oricum, mai avem ceva pana atunci .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

SuperMami: eu asa am facut, am ramas la active baby acum vara si cand termin pachetul ma gandesc sa incerc si babylove. Noua inca nu ne-a disparut protruzia limbii la 4 luni jumate cat avem si nici nu prea sta in fundulet decat sprijinita bine si e tare mirata de pozitie, nu tare-i place inca. Asa am inteles si eu cum zici tu din explicatiile de pe blog doar ca eu incerc sa mai trag matza de coada Nu mult insa, pe la 6 luni fara o sapt am in plan sa incep si eu, sa apuc o luna de diversificare sa ne intram cat de cat in ritm pana plecam la mare.
JD: ce frumos trebuie sa fi fost sa-i gasesti dormind tinandu-se de mana De lovituri cred ca nu vom scapa nici care, mama zice ca eu vesnic aveam un cucui sau o julitura, eram mai dinamita decat frate-meu
Magddalena: bine ai venit in RO, sper sa ai o sedere placuta!
Happy: bravo pt bilant, bine ca a trecut perioada de febra si sunteti ok Vai, m-am topit cand am citit ca Alexia mangaie jucarelele, cred ca e un deliciu sa privesti asta
Anca: oho, bravo, 5 min pt adormit e excelent! Am incercat si eu varianta asta dar la noi se face o ora decat asa mai bine la san ca macar nu-mi omor spatele.
Meg: imi place alegerea ta de diversificare, optez si eu tot spre asta. O sa vad si ce zice pediatra. Of, ce m-as mai intalni si eu cu voi de-as fi in Bucuresti.
Dia_tm: felicitari si voua pt bilant, e inaltuta Lavinia
Chito: si noua ne-a fost dor de tine! Stai linistita ca nici Bianca nu intinde mana dupa obiecte si e mai maricica semnificativ.
Irinaelena: si eu imi iau proiectile in burtica, si nu stiu cum reuseste dar isi baga piciorusele pe sub tricoul meu prin decolteu si agatata ramane
Tala: felicitari pt modul in care comunici cu David, tare-mi place
Carstea: condoleante

Noi ieri am avut un an de la testul cu 2 liniute, am sarbatorit printr-o iesire la strand. Aveau baldachine si am putut sa alaptez cat de cat izolat, insa din pacate apa din bazinul de copii era receee, nu ne-am putut balaci. Iar azi sarbatorim 5 ani de la nunta Aseara dupa ce a adormit Bianca ne-am uitat la 2 din cele 4 dvd-uri de la nunta, pana s-a facut ora 3 Noroc ca a fost cuminte mandra si ne-a trezit abia pe la 8:30. Deseara degustam ceva bun pe terasa la restaurantul unde am facut nunta, iar poimaine aniversam ziua sotului, deci o tinem din chef in chef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Ronina, ce de sarbatoriri pe capul vostru! La multi ani si felicitari pentru toate
Eu nu mai pot de caldura, acum a plecat tati cu andrei iar eu am dat drumul la AC... Nici nu-l simt. Vreau sa ii propun lui tati sa ne luam lumea-n cap maine, la propriu! Sa ne urcam in masina si nu ne oprim pana nu simt nevoia sa pun o bluza in plus pe mine! Sper sa nu ajungem in tarile nordice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

La multe lunite Maya si Anastasia!
Ronina la multi ani fericiti impreuna!

Andi se intoarce pe burtica, de ieri isi scoate si manuta dar problema e ca nu-i place sa stea asa si se enerveaza pt ca inca nu stie sa se intoarca si inapoi. De vreo cateva zile a inceput sa prinda si obiecte. Picioare imi iau si eu in burta la greu (si culmea e ca are preferinte speciale pt locul unde e operatia ) si cand sta la san imi trage cu pumnul, cred ca in curand o sa am vanatai .

pupici la fete si bebici

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

carstea condoleante

diversificarea si eu o voi incepe cu pireut nu cu suc si cel mai probabil cu morcov.

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

buna mamicute!

sa va spun s eu scurt schema de diversificare pe care am urmat-o la baiat si pe care o voi adopta si la fetita!
la 5 luni si 3 saptamani am inceput cu cereale la masa de la 6 seara (el era la limita de jos cu greutatea asa ca am inceput cu cerealele). la inceput 2 lingurite marind in fiecare zi cantitatea cu cate o lingurita.
la 6 luni fix am bagat la masa de la 14 legume fierte. primul morcov apoi pastarnac, apoi cartof dulce. distanta intre fiecare leguma noua a fost de 3 - 4 zile.
fructele la 6 luni jumate dimineata, carnea (pui)si galbenus de ou la 7 luni jumate, branza de vaci si iaurtul facute in casa la 8 luni, peste la 1 an, carnea de porc si varza la 2 ani jumate.
pana pe la 9-10 luni totul (adica legumele si fructele) i le-am dat preparate termic. nimic crud. am incercat la un moment dat pe la 8 luni sa ii dau mar crud ras cu biscuite si s-a iritat ingrozitor la fundulet; asa ca am continuat cu cele preparate termic si am mai amanat putin varianta cruda.
fructele le-am preferat dimineata pentru ca pe timpul noptii digestia devine lenta, iar fructele pe langa aciditatea care o au, risca sa "putrezeasca" in stomacel ducand mai tarziu la probleme gen gastrita. asta o stiu din gura unui medic care mi-a spus ca si la adulti e de preferat ca fructele sa se consume pana in maxim ora 4-5 dupa-amiaza din aceleasi motive.

v-am pupat! fug ca am musafiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

inca ceva!

pana la 1 an alimentul de baza a ramas laptele dat dupa fiecare masa solida la cerere.
solidele au fost mai mult de degustat si fara a forta nota. nu cred ca pana la 1 an a reusit sa pape mai mult de 10 lingurite dintr-o portie. de asemenea nici nu ajunsesem sa inlocuim vreo masa de lapte numai cu solide. abia dupa 1 an am inceput usor usor sa renuntam la laptic la unele mese si sa ramanem doar pe solide.

aaaa si cerealele cu care am inceput nu au fost niciodata puse in biberon. de la inceput i le-am dat cu lingurita.

Mergi la inceput