Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 10

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!
Happy... eu nu as opta pt prune asa devreme. Uite aici un tabel cu alimente... si varsta recomandata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Intru rapid, ca am multe de facut azi. Metoda noua de adormit, inspirata de Dara: facut ture de hol (noroc ca e cat de cat lung) cu mers rapid. Nu e patentata inca, abia azi am descoperit-o. Rata de reusita: 3/3, durata 1-5 min. Calorii consumate: in functie de greutatea copilului :P

In alta ordine de idei, pana la urma o sa mergem la mare saptamana viitoare. TRebuia sa plecam de duminica, dar vom pleca doar marti si ne vom intoarce sambata. La intoarcere as vrea sa ne oprim in Buc, ca vreau sa intru la ikea si mi-ar placea tare tare tare tare mult sa va cunosc live. Daca sunteti prin parc, sau prin oras, poate ne putem organiza sa ne vedem cat mai multe.
Meg, voi ce program va faceati la mare cu pitica? Ati bagat-o in apa? Noi ne gandeam sa o ducem (adica s-o duca sotul) dimineata devreme la aerosoli si sa mai stam pana la 10 max pe plaja. Si apoi s-o mai ducem seara pe la 6. Ai tinut-o dezbracata pe plaja? Ai avut la tine ceva medicamente pt diverse posibile probleme?

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

J.D. m-ai topit. Dormeau tinandu-se de mana, cat de dragut suna. Vai saracutul Finn, imi e groaza cand o sa inceapa sa se loveasca si al meu.

magdalena si la mine a trecut brusc de la 5 caca pe zi, la unul. Eu am presupus ca a mai crescut si el, nu mai e bebe mic sa faca aproape la fiecare masa.

dia parca si pe prospect la infanrix zice ca doar febra severa e contraindicatie de vaccin; "Similar altor vaccinuri, administrarea de Infanrix Penta trebuie amānat#259; la subiec#355;ii suferind de boli
acute febrile severe. Prezen#355;a unei infec#355;ii minore nu constituie o contraindica#355;ie pentru vaccinare." Desi cred ca e mai bine sa eviti totusi, se pare ca n-ar trebui sa fie probleme. Medicul stie mai bine.

happy mie mi-a spus pediatra doar peste 38.5 sa-i dau ceva. Ieri dimineata mi-a facut 38.6 si i-am dat paracetamol, si spre seara a mai crescut odata la 38 cu 1. Nu stiam ca metodele traditionale n-ar treubui sa ajute dupa vaccinare. Eu i-am tinut putin pe fruntica compresa racoroasa, si putin la maini si picioare. In jumatate de ora avea 37 cu 9 si am plecat la plimbare. Nu i-a crescut mai tare.
In schimb, nu mi-a dormit toata ziua. Era rupt de somn, ochii impaiajeniti, tot ii inchidea si nu adormea. Imi era o mila de el. Acum nu mai are nici febra si doarme bine. Si suntem cam la 36 de la vaccin.
Tin pumnii la toti mititeii sa aiba reactii cat mai usoare sau deloc la vaccinuri. Mi se rupe sufletul cand vad cum sufera.

Mami de Adrian, 31.03.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Asa. A adormit Alexia. Am vb cu pediatrul care mi-a zis ca e cat de cat ok ca a facut febra (stiu, suna ciudat) dar e primul semn ca s-a imunizat si ca febra apare din cauza ca interactioneaza cu vaccinurile precedente. Acum nu mai are febra, dar eu oricum o urmaresc.
Tala, eu zic ca febra de la vaccine e tot febra.. si de disperare, fac si pe naiba. Ce gust au fructele decongelate? Eu le folosesc doar pt smoothie, nu pt consum ca atare.
Strumfy, multumesc de listuta
JD, ce de patanii si la voi..
Lady, putin mai aveti si voi si treceti hop-ul.

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Happy, piure de mar cat? Mar copt sau crud?
Si eu mananc fructe congelate, uite ca nu m-am gandit daca-i voi da Mirunei, adica imi congela si maica-mea de la tara, mere rase mare, ca de placinta, eventual cu indulcitor sau visine. Am mai cumparat si de la supermaket visine sau mure congelate si le-am mancat asa cum erau cand s-au decongelat sau cu indulcitor. Uneori le-am mai pus in iaurt si cu indulcitor. Smoothie nu le.am facut niciodata.

Ce aparat folosesti pentru suc, e productiv? Eu am unul vechi bulgaresc, care-mi parea ca scoate mai bine ca unul nou din plastic, dar mi-e sa nu scoata ceva gen rugina sau asa ceva ala bulgaresc.
Ce aparate-s mai bune pentru sucuri?

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

pulpa de mar tot progresiv, pana ajung la 150 ml (acum stiu ca ml nu-i tot aia cu grame.. dar am pahar de masurat ml si cantar de bucatarie. oricum Alexia nu mananca mai mult decat e nevoie. mi-a zis de mar crud, nu mi-a zis nimic de copt. ce-i drept, nici n-am intrebat. am intrebat de biscuiti sau cereale si mi-a zis NU, ca e fetita si nu urmarim sa o ingrasam. si ma conformez.
eu am un storcator de fructe de la cumnata-mea ca robotul meu nu stoarce si radacinoase. mi se pare ok. are o sita metalica gen razatoare si daca stoarce morcov .. e exact ce imi trebuie. scot cam 10-15ml dintr-un morcov de 7-8cm. cred ca aici depinde si de morcov.. cat e de plin de zeama.
de ce nu incerci sa cureti ce ai si sa nu mai dai banii? sau incearca intai sa storci telina ca e alba si vezi ce iese.. daca iese sau nu rugina. abia apoi decizi daca il folosesti sau nu pt Miruna.
uite, www.electroreview.ro/gorenje-jc-800-y-storcator-de-fructe-si-legume/" target="_blank"> asa e storcatorul. vezi si sita acolo.

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Happy asa cum a spus pediatrul tau febra e buna ca arata ca lupta organismul. Si oricum de la 38.5 nu mai merg metodele traditionale ci trebuie antitermic.
Eu i-am dat fructele mereu in iaurt. Fara nici un indulcitor ci doar amestecate putin (el nu stie ca iaurturile cu fructe sunt si dulci , ma refer la cele din comert). Iaurtul este singura lactata pe care o accepta si combinat cu fructe este masa de seara perfecta pt noi. Ii mai fac si inghetata din fructele congelate. Eu congelez si dovlecei, rosii, fasole verde, mazare si mai ales spanac (pt ca asta de obicei are mult azot, iar noi nu punem nimic), patrunjel si tot ce gasim in gradina si nu rezista in beci. M-am decis sa nu mai cumpar capsuni iarna si mere primavara. Imi voi lua si un uscator de fructe/legume (cand o sa-mi permit) si asa se vor pastra si mai fain.
Anca tot asa o adoarme si sotul pe Matilda in timp ce-i vajaie (ca sa creeze sunet alb :), dar pe mine nu ma tine spatele asa ca vad ca merge cu carutul si nu pot decat sa ma bucur.
Nu vrei sa stii cum am mers noi primele dati cu David la mare ma refer la sutele de bagaje. Stiu doar ca a facut constipatia turistului si a fost un chin pt el saracutul. Acum 2 ani nu a facut 5 zile (de cand am plecat si pana ne-am intors). As lua un strict necesar de medicamente pt ca stii ca prin statiuni nu prea gasesti farmacii deschise la orice ora si nici prea dotate. Nu as baga-o in apa inca (doar pt ca am imaginatie bogata si ma gandesc ca multi nu se grabesc la toaleta..). Cu David am fost prima data la 9 luni si cand a dat de apa il atragea ca un magnet. Il puneam in nisip orientat cu fata la noi si in 2 secunde era in 4 labute direct in apa (avea o viteza fantastica)
Mi-ar placea si mie tare mult sa va vad, dar mi-e f dificil sa ma deplasez (nu stiu cum reusesc alte mamici cu 2 ), cred ca mai mult frica pt ca Matildei nu-i place in masina (deocamdata, sper sa remediem asta pe viitor, pe masura ce creste si se va juca cu David in spate). A! si voi avea si musafiri...cateva zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

am citit tot dar deocamdata sunt pe fuga, vroiam sa va pup doar pe toate.

noi diseara plecam la ai mei si stam pana pe 1 septembrie. o sa avem net, dar am sa intru mai rar, cu siguranta.

dupa ce termin cu bagajele sper sa mai reusesc sa intru o tura pe aici.

meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara daca nu reusesti cu vechiul storcator, am luat de la flanco in promotie un philips de 500w la 200 lei. Este foarte bun. La fel si la mine robotul nu stoarce radacinoase.
J.D e super cand fratiorii se iubesc!
Magdalena ce-i drept , eu n-am curaj sa las geamul deschis noaptea. Nici camera nu-i mare si avem aproape geamul de pat dar nici n-am vreo placere sa ascult cateii vecinului latrand la pervaz
Tala majoritatea pomilor fructiferi sunt stropiti caci sunt soiuri care nu dau rod bun fara. Si cele congelate din comert nu stii ce fel sunt. Adica eu consum , nu stiu cat e de safe pt bebe. Eu ii voi da de toate treptat, inclusiv piersica.
Aredwin deja la mare? cum procedati, o bagati si in apa? Sincera sa fiu stiu ca nu e recomandat pana la 1 an si nu stiu apa cat e de buna.

Apropo de iaurt, aveti grija cu iaurtul din comert daca sunteti tentate caci sunt copii care se obisnuiesc cu gustul dulce al fructelor si nu mai doresc alt aliment.

Si eu voi incepe cu ceva suc de morcov si apoi treptat cu cate un alt fruct cam de la 5 luni, si apoi pe la 5 1/2 ceva supica de legume. Am incercat sa-i dau ceai cu lingurita insa e cam mititel si nu stie momentan de ea, dar voi persevera.
Ce ma supara e ca se trezeste mai des acum noaptea mai ales ca vrea pe burta si apoi intr-o h vrea inapoi E cu toane gagiul. In rest e ok, are 6.300 kg si nu mai stiu cat sa fi crescut in 3 saptamani de la vaccin. Am si eu emotii pentru urmatorul vaccin, nu cred sa scapam de febra sau toane rele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

O intrebare:
ce fel de scaun de masa ati luat?
eu am vrut un fisher price si nu se mai aduce momentan. Ma gandeam la un chicco polly ... vad luni cand merg la Bucuresti la control. Macar imi fac o parere. As fi dorit husa din material.

Mergi la inceput