Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 10

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

mersi fetelor,ok stau linistita,fetita am tinut/o in brate eu cu o centura prinsa de a mea,a fost linistita,a marait doar un pic ca era obosita si a dormit mai tot timpul,la aterizare ea dormea de mama focului.

eu dorm cu geamul deschis la camera,sunt cu capul?ma sufoc daca nu,fata e ok nu o vad fornaita deloc,ea doarme doar in pampers..

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

cum sa fii cu capul? eu as dorm de vreo luna, adica cu geam deschis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

mada, bine ai venit in Ro. e normal sa dormi cu geamul deschis. eu alexiei ii pun body noaptea. daca transpira.. sa ii tina la spate.
JD, super momentul
venim si noi cu bilantul. azi Alexia avea 6180g si 60cm. a luat fix 1kg si 3 cm. sunt f multumita.
luna asta mancam doar fructe si morcov. noi o luam mai usurel..
gata, am pazit-o destul. nu are febra. ma culc linistita. era o ranjita pana sa adoarma
sa aveti o noapte linistita!

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Happy, de ce sa nu ne fii draga??? Ce fructe si cat? Si sub ce forma?

Meg, nu te ignor, dar la mine Miruna iese afara mai mult cu bunicile decat cu mine :)

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Miha, J.D., ce voicini aveti! - si super veseli pe deasupra
Happy, super bilantul!

Mada, felicitari ca ai rezolvat cu actele! Bucura-te de vacanta, cat mai e!

Ronina, pana la intarcat mai e...n-ai cum sa stii de acum cum va fi. Cu dormitul...daca nu plange ci doar se joaca, poti sa o lasi si mai mult...o sa gasiti voi si alte solutii de dormit

Azi mergem si noi la control si la vaccin - imi zicea pediatra ca daca n-are febra si daca la examenul clinic e ok (chiar daca un pic racita) nu-i problema ... eu sunt stresata, ca deja imi pare rau de ea ca e asa, bolnavioara; daca se mai adauga si efectele de la vaccin...sper sa fie ok.
Tinem poumnii la toti bebelusii vaccinati sa nu aiba reactii adverse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

mi-a facut Alexia febra de la vaccin azi noapte. aseara era super vesela si vioaie. am dormit cu ea sa o pot supraveghea mai bine. la ora 2 nu avea nimic, la 3 ardea. avea 38.2. nu stiu cum nu am intrat in panica. am dezbracat-o de body, am inchis geamul si am deschis AC in sufragerie (noi eram in dormitor), i-am dat alta doza de nurofen si am lasat-o in pampers. am pazit-o pana la 7 si ceva cand i-a scazut de tot. acum vad ca iar are 37.5. sper sa nu creasca iar..
ce as putea sa ii mai fac in afara de ce v-am zis? aaa i-am pus si comprese reci. sosete cu otet??
mie imi e tare frica de febra. nepotul prietenei mele, de la un vaccin a facut febra 38.5 si a facut convulsii. si de atunci asa a tinut-o pana la 7 ani. e pacatoasa rau..
dara, foarte mult nu vreau sa grabesc diversificarea. intre 4 si 5 luni fac asa:
i-am dat cate 10ml suc de morcov. azi am ajuns la 50ml. de maine, ii bag cate 10ml suc de mar pana ajung la 50ml suc (100 in total cu tot cu morcov), apoi bag piersica tot cate 10ml pana ajung cu totul la 150ml. asta e a 2a masa a zilei. prima e de lapte. ma rog, la Alexia prima e pe la 5.30 - 6. si intre 9 si 10 are suc + completare lapte (deocamdata). cand ajung la 150ml, scot laptele de tot de la masa aia. cateva zile ii dau sucul, apoi il scot treptat si bag piure de mar (fara cereale, fara biscuite). cand ajung la o masa intreaga de piure de mar, bag sucul de fructe intre mesele de lapte. la 5 luni abia ii bag supa.
ca fructe mai pot baga nectarine, prune.
sper ca am fost cat de cat coerenta.

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

gagicile!

Iar am citit pe fuga ca ies mult din casa, iar seara, cat ma lasa Gaza, incerc sa termin o carte (de vreo 2 saptamani).

Noi folosim pampers premium care, habar n-aveam ca au substante naspa. Mie mi-au placut ca au plasa aia care tine kk departe de fundul lui.. si eu nu i-am dat niciodata cu vreo crema si nu s-a iritat niciodata => am tres concluzia ca-s bune.

Cand nu adoarme la san, adoarme cu feonul sau plimbat in brate. Si eu ma intreb ce-o sa fac mai incolo, dar ma voi gandi la asta cand incep diversificarea.

Desi e fericit si se hlizeste toata ziua, de 2 saptamani a luat 30gr, doar... el, care lua minim 200/saptamana. Mai stau nitel si voi incepe sa ma panichez..

fug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Of! nu mai stiu unde am salvat un articol despre fructele cele mai periculoase dpdv al chimicalelor pe care le contin. Pe lista asta era si persica. Fructele astea stiu si eu ca se obtin f greu sau deloc daca nu sunt stropiti pomii (sunt f sensibili la boli). Asa ca eu daca nu le voi avea din surse sigure (si e greu pt ca asa cum am zis se fac greu fara stropiri) nu voi da. Lui David nu-i mai dau de cand am citit asta. Pt copii pun de acum la congelator fructe si legume luate in sezon si bio.
Happy pana la impachetari poti sa-i faci si dusulete cu apa calduta insa, sa nu aiba soc.Editez pt ca mi-am amintit ca am citit nu stiu unde insa ca febra de la vaccin nu se scade cu metode traditionale. Mai bine intreaba pediatrul. Si eu eram stresata la David pt ca al sau tata a facut convulsii toata copilaria. Aveam in casa ceva pt asa ceva (despre care insa Dr Giosanu mi-a explicat ca e un soi de somnifer)
Noi mai adormim in carucior. O tin la san pana cred eu ca s-a saturat - asta inseamna ca nu astept sa scuipe sanul pt ca atunci e deja adormita, o pun in carucior si adoarme relativ usor. Vom face un soi de hamac (cum ne-a aratat Dara) si acela o sa fie planul B.
Dana mai asteapta putin pana sa te panichezi. Matilda a avut 2 saptamani in care nu a luat nimic in greutate. Cred ca e treaba aceea cu laptele care e mai apos pe caldura. Acum a priceput si ea si sta mai mult la san nu doar 15 minute ca inainte.
Miha, deja ati pierdut un dintisor? David ii zgaltaie zilnic si nimica! si mai avem putin si facem 6 ani...El e nerabdator tare pt ca in vremea cand incercam sa-l conving sa se spele pe dinti am incercat si mita si ii spuneam ca Zana Maseluta ii verifica si de carii si daca-s ok ii da un banut (de argint, vad eu de unde-i scot), un cadou si-un dinte nou.
Dia aici nu se face vaccin pe fond de raceala. Ma gandesc ca e logic, doar organismul e deja solicitat. Sper sa scapati mai repede de neplaceri.
Si noi dormim la pielea goala si cu usa deschisa la balcon. Ma gandeam ca sunt zile intregi in care nu vede o hainuta, o sa se dezobisnuiasca de ele. Am facut si economie de scutece pt ca ziua sta mai mult nuda pe pledulete antipipi. Apopo's de scutece, Dia de ce nu incerci totusi un numar mai mare? Am patit si eu ca tine in ultima zi de nr 3 de s-au umplut toate de kk si pipi, iar de atunci n-am mai avut probleme si eram sub greutatea specificata pe pachet.
Mada bine ai venit! E ok cu kk. Noi am avut si 4 zile de pauza
Nu mai stiu ce era, dar David a trezit-o pe Matlda si eu nici nu m-am apucat de placinta cu mere (daca stau pe forum....)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Happy, daca i-a scazut febra n-ar trebui sa revina; desigur ca sa o mai supraveghezi (teoretic reactiile adverse am inteles ca pot aparea in primele 48 de ore), dar nu te stresa prea tare; 38.2 nu e foarte mult, si nu toti copiii fac convulsii; din cate stiu eu majoritatea copiilor nu au probleme de convulsii cand fac febra; dintre prietenii nostri stim doar un cuplu care au copii care fac convulsii.

Pampers premium care? hmmm...nu stiam de ele, nici nu tin minte sa fi vazut pe aici; dar cand mai ajung prin magazin ma uit merci de idei.

Aici ploua ploua ploua...asa se explica de ce stau la calculator in loc sa ies la plimbare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Nici Euan nu a fost foarte ok dupa vaccinuri. A vomat pe la 18.30 si de la 21 la 22 a plans. Pana la urma s/a linistit si la 11 era la el in pat dormind. Febra nu a facut, pediatra mi/a zis sa/i dau paracetamol daca face peste 38,5.

Finn fugea prin casa si a alunecat in bucatarie unde vomase Euan, s/a lovit cu capul de podea. La masa l/a luat somnul i a dat cu gura de marginea mesei, apoi a dat cu capul intr/o usa. Sotul era plin de nervi pentru ca nu suporta sa vada ca se loveste. tTot e bineca nu a patit nimic si nici urme nu are.

Noi suntem muciosi pt ca e rece noaptea, au fost 10C. si ziua e urat, maxim 21 C...

Mergi la inceput