Hai Carmina, Anaoi & Niccostea! (50)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

biribu mersi mult mult.sper sa imi iasa pana la urma.

laura ma bucur ca sunteti pe drumul cel bun.vezi ca asa incet incet totul intra in normal?

fredeelia?fleur?diana?voi ce mai faceti?

va pup pe toate.noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Salutare, fetele!Laurici, parca esti mai bine si ma bucur pentru asta.Eu sunt varza, am citit tot dar parca nu mai retin nimic. Biribu, ai idee?Nectarela stranutat azi de trei ori. O fi racit? Am intrebat rezidenta si mi-a zis ca sughitul si stranutul la prematuri este normal. De cand nu mai are monitorul, m-au luat damblalele. Daca e agitat, ma gandesc, oare ce are?Daca-l gasesc dormind, zic oare de ce doarme?Pana acum eram in siguranta cu monitorul . Of, Doamne, cred ca o sa mor de frica atunci cand vin acasa. Azi, mi-a spus barbatu-meu ca l-a vazut ca s-a intors de pe spate pe burta. Eu nu mai inteleg nimic, nici macar cum calculez lunile.Adica, ziua lui e pe 14 mai,dar varsta corectata e de fapt varsta gestationala. De supt, trage saracu si ar sta numai cu gura acolo. Abia il scot de la san.M-am lamentat destul. V apup pe toate si asteptam noile piersicute. Despre preturi, la noi a fost mai special, dar vi le spun. Doctoru, 25 milioane, anestezistul 3-5 mil, dar al meu era zapacit rau de tot si i-a dat anestezistei in loc de 5 i-a dat 20 mil. din greseala, iar la mana a doua i-a dat 10 mil.si restul nu se mai pune.La lactarium,la asistente,etc. Va repet, la noi a fost o alta situatie.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Ioana, nu vreau sa fiu rea dar, daca tot nu vrei sa faci testele pt diabet, nu vad de ce te-ar mai interesa efectele si riscurile. Oricum, eu am scris mult despre asta cand m-am confruntat cu problema,exista si un topic "Diabetul gestational" pe care il reactivasem, daca te intereseaza intr-adevar gasesti suficienta informatie. Te inteleg ca te-ai saturat de teste, analize etc, pe de alta parte, dupa parerea mea, politica strutului e cam paguboasa dar...fiecare face cum crede.Oricum, ca sa iti induca nasterea mai devreme, ai nevoie de un diagnostic de diabet confirmat, ceea ce ne duce iar la teste, de unde am plecat.

Noi suntem bine, multumesc Ali de intrebare . Dimineata am fost la plimbare in parc, seara am picat toti 3 obositi, am alaptat pt prima oara acasa in pat, alungita, vreo ora asa si nu m-am mai muls. Ericutul vad ca a adormit multumit, deci se poate si fara supliment. La noapte cred ca tot asa facem, sa vedem.

Biribu, interesante experienta si sfaturile tale despre programul lui bb si cum il ajutam sa faca distinctia zi-noapte. Nu ma gandisem la asta. Oricum, in timpul zilei, nu il izolez fonic in camera lui, il mai tin in carucior in living si nu il scutesc de zgomotele normale ale casei. Altfel, ori de cate ori ar auzi un zgomot, s-ar trezi nu? O sa incerc sa i fac si eu un ritual de seara, pana acum faceam baita cand si cum apucam, mai des cu buretele la chiuveta.

Fetelor-mamici, cu ce ii spalati pe bebei pe fatza? Al meu a facut niste bubite mici mici albe, plus se descuameaza pielea. Il spalam cu apa calduta de robinet pana acum. Se da cu lotiune dupa?

Laura, ma bucur tare ca va intrati in normal, eram sigura ca asa va fi. Important e ca ai lapte suficient si ca a capatat si el forta sa suga bine, odata cu retragerea icterului. Incet incet se duce si depresia si vin zilele bune, cand te bucuri pe deplin de bebelusul tau frumos.

O zi frumoasa si mai racoroasa va doresc, bb-i, mamici si burtici.

A, sa nu uit, m-am uitat la poze: Delia, Laila iti seamana leit si o presimt temperamentala si focoasa ca si tine iar Ali, ultimele poze cu grasunul tau sunt delicioase, ca de obicei, cea cu cei 2 fratiori m-a topit!

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

Felicitaari Andreea si Danett! Sa va traiasca bb-ii, sa fie sanatosi!

Porumbita, imi pare rau ca te chinuie hemoroizii, am avut si eu probleme cu ei dupa prima nastere, insa nu a fost nevoie de interventie. Sanatate!

Ada, felicitari ptr trecerea lui Nectarel la piept

Nasteri usoare burticilor ce urmeaza!

La noi vestile nu sunt foarte bune. Am fost marti la dr si micuta nu s-a intors. M-a programat pentru cezariana marti pe 17 (voi avea 39 s si 4 zile). Initial a vrut sa ma programeze vinerea asta dar i-am spus sa ma mai lase macar o saptamana sa ma obisnuiesc cu ideea; poate macar se declanseaza travaliul pana marti. Sunt data rau peste cap si trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea de cezariana (de care imi este cam teama) pana marti.

Am si eu cateva intrebari:

- este mult sa o transport pe bebelina in scoica o ora/ o ora jum de la spital pana acasa. Alta varianta ar fi in landou dar nu am sistem de prindere a bb-ului

- pentru cezariana, daca am unghiile fara lac la maini mai e nevoie sa las una fara lac si la picioare (stiu ca s-a mai discutat, dar n-am retinut exact)

- am fost la controlul preanestezic, dar convinsa fiind ca voi naste natural nu l-am tratat cu mare interes. Asadar cum se procedeaza cu anestezia, se face doar rahi sau rahi + epidurala? Fetele care au facut cezariana, cum recomandati? Eu am mai auzit ca epidurala ar afecta intr-o oarecare masura si alaptatul, voi ati mai auzit asa ceva?

Cred ca o sa mai am si alte intrebari pana marti ...

O zi racoroasa sa aveti!

Mami de printesa si www.pregnancy-duedate.com/tickers/9xlrjurzqtkpvwvr.png" target="_blank"> AMR 1s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Neatza,haideti la cafea!

Noi suntem inca 2 in 1 si sper sa raman tot asa inca o saptamana.Desi am mereu dureri usoare ca la ciclu si daca ma ridic sa fac ceva prin casa simt cum ma apasa sarcina tare.Of,de n-ar iesi inca bb.

Ioana,eu nu inteleg de ce nu vrei sa faci testul de diabet ca e apa de ploaie si rau nu are ce sa-ti faca.Eu l-as repeta cu drag daca ar fi nevoie...la cit imi place mioe dulcele,haha.
Aici e platit de stat si macar m-am linistit dupa ce am stiut cum stau ca si al meu bb era grasunel.Apoi si-a revenit si vad ca e normal,cit de cit.

Ada,stai calma,ca deja Nectarel e baiat mare si descurcaret.Pai tu te sperii de la un stranutat?
Hai foloseste-ti instinctul si sa vezi ca nu ai ce sa faci gresit.

Gabriela,nu are nimic bb in scoica.Poti sa-l duci linistit asa.Eventual poti face o pauza pe drum sa-l mai scoti din ea,asta sa fii tu linistita.
E mai sigur decit in landou.
Te inteleg ca esti data peste cap...asa am patit eu ieri.Ca stiam ca mai am vreme pina nasc si la aflarea vestii ca pot naste intr-o zi,m-am panicat.Stau cuminte in pat...ceea ce imi e nespus de greu,ca eu sunt activa de felul meu,dar daca e musai...cu placere.

Carmina,ceva vesti???

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

38+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Neata fetelor! Am avut o noapte linistita, fara contractii, am dormit fara pauza pana la 6 dimineata cand m-am trezit pt a merge la baie, dar cum ma simteam super odihnita nu m-am mai bagat in pat, ma invart prin casa, mai aranjez din lucruri. Acum ca s-a trezit si bebelina si imi da picioare in coaste am zis sa ma asez sa va mai citesc.
S-a oferit mama sa ii calce lucrusoarele lui bebe, deci am scapat de cea mai mare povara (oricare din treburile casei o fac fara sa ma plang, dar calcatul pt mine este un calvar, in primul rand ca acum e ft cald si in al doilea rand ca oricat m-as stradui tot fac cute pe toate hainele. Sotul isi calca singur camasile ca se enerveaza de fiecare data cand i le fac eu, zice ca mai prost calcate nu exista... oh, well, nu pot sa zic ca ma supara prea tare lucrul asta, macar scap de ele )
ieri am fost la controlul saptamanal, am facut TNS, copilul mega activ, as fi apasat non stop pe butonul ala. Se pare ca am ajuns la 3 kg, plus minus 300 gr, deci nu e chiar asa micuta, daca mai sta 2 sapt cum zice doctorita sigur o nasc peste 3 kg, ceea ce e foooarte bine.

Laura: e bine ca sunteti pe drumul cel bun, bravo!

Ada: a fost maxima faza cu 20 mil la anestezist, cred ca nu-i venea sa creada omului cand a deschis plicul

Fleur: si pe mine ma intereseaza daca se da cu ceva pe fata la bebe, eu nu am cumparat pana acum nicio crema in afara de alea pt fundulet, astept sfatul neonatologului din maternitate si ma orientez atunci.
Nici termometru nu am cumparat pt ca tot nu am reusit sa imi dau seama care sunt mai indicate, alea cu capat flexibil, sau pe suzeta, dau cu infrarosii.

Ioana: din pacate singura cale sa afli daca e cazul de diabet gestational e sa faci testele de toleranta la glucoza, altfel, asa din simptome nu va putea nimeni sa te diagnosticheze. E alegerea ta, ori faci testul, ori uiti de tot subiectul si vorba aia, Dumnezeu cu mila, poate n-ai! :))))

Biribu: ft utila povestea cu facutul programului la bebe. Eu una cred ca as fi mers pe varfuri in timpul zilei ca sa nu o trezesc, doar doar o sa doarma copilul.

Gabriela: mie la consultul preanestezic mi-a zis ca in caz de cezariana se face anestezie combinata, rahi + peridurala. Sincer habar n-am ce diferenta e intre peridurala si epidurala, poate ne lamureste vreo mamica. Nu stiu cu unghiile, si eu am problema asta, mie imi e greu sa renunt la oja, inca merg la mani-pedi. Sper sa am prezenta de spirit cand s-o declansa nasterea sa imi sterg o unghie macar, dar sincer ma indoiesc. Or avea acetona la spital? :))))))

Tamys, Balanta... unde ati disparut fetelor? Asteptam vesti despre gemenasii odiseii!!

37+ Ana Grace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineata .Azi nu mai dau lapte cu cacao ca ieri cred ca nu mi-a picat bine...pe la 11 am dat la rata...
Asa ca va poftesc la ceai

Am fost la cumparaturi,m-am armat cu tot felul de minuni pentru sani.Am gasit si comprese multi-mam,40 de lei 12 buc.
Acuma vroiam sa pun si hainutele de iesit din spital pentru bebe,si mi-am dat seama ca nu am nici macar un body cu maneca lunga.Cu gandul ca e august si o sa fie cald,numai scurte am luat .Asa ca azi mai dau o tura de oras sa gasesc ceva dragut,ca nu cred ca merge totusi maneca scurta la 4-5 zile,nu?As putea sa-i dau costumas din acela intreg si cu body maneca scurta pe dedesupt,dar mi-a picat cu tronc costumasul asta cu bretelute,haha!
Asa,deci ieri am spart bugetul...cand ii spun la sotu ca azi mai am de facut cumparaturi,cred ca se cruceste .Plus ca m-a certat enorm,ca ieri am obosit,sau nu stiu ce s-a intamplat,ca nu ma simteam obosita cat am fost in oras,in schimb am fost ca o leguma toata dupa-masa...oboseam si de trebuia sa ma aplec sa ridic ceva
Alta chestie,ma plangeam ca nu mai iau in greutate...desi manc destul de bine,ei bine,saptamana asta am scazut...nu mult,vreo 500 gr.Abia astept sa revina dr din concediu.Cred ca luni revine,dar eu abia joi am programare.Oricum,de luni stau mai linistita.

Va doresc o zi racoroasa,la noi e asa de bineeee!

_

Mamica mandra 36+Emma Iulia
AMR 21 ZILE

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Buna dimineata mamici si burtici.

Dana multumim de cafea. Esti mortala cu nascutul, poate chiar o sa te asculte bebe si asteapta sa intre si tati in concediu si sa termine mami toate treburile.

Laura ma bucur ca esti mult mai bine, , se vede ca incepeti sa va acomodati unul cu altul. In timp se va obisnui si organismul tau cu programul acesta haotic,fie sa adormi imediat, chiar numai pentru o jumate de ora, fie sa suporte mult mai bine lipsa somnului.

Biribu tare bune sfturile tale. O sa incerc sa ii acord maxima atentie fetitei in primele saptamani dupa nastere pentru a nu avea impresia ca este marginalizata.

Aruba transpare din postarea ta ca te-ai odihnit si ca te simti mai bine. Gata camera? In timpul zilei este bine sa adoarma bebe cu zgomote de fundal, altfel nu o sa poti face nimic in intervalul acela, care va deveni vital, cel putin pentru mine asa era. (poti face un dus, gati ceva, face curatenie in casa steriliza lucrurile copilului etc. )

Carmina cum a fost marti la control? Ceva vesti?

Proaspetele mamici cum mai suntei - Danett, Alilumi, Miruna, Carmen, Rocsy?

Porumbita cum te mai simti? Au avut efect cremele recomandate de chirurg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Kimmy daca il scoti in jurul pranzului cand se va fac de obiecei externarile si daca se mentin temperaturile de acum, nu vad de ce nu poti sa ii dai un body cu maneca scurta.

Gabriela nu cred ca e o problema sa tii bebe in scoica, sunt special concepute pentru astfel de drumuri.Sincer n cred ca anestezia afecteaza in vreun fel alaptatul. Ai ex. Freedeliei care a alaptat imediat, chiar sub efectul calmantelor.

Fetelor voi ce carusel muzical aveti pentru bebe - pe cel al fetitei eu l-am dat si acum suntem trebuie sa ii iau si lui bebe. Anei i-a placut foarte mult, inperioada cand avea colici era unul din putinele lucruri care o mai linisteau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Kimmy,enormal sa scazi in greutate in ultima luna pentru ca scade lichidul amniotic.Asta nu inseamna ca bb nu mai creste.La fel a fost si la mine...da eu nu ma supar ca am de unde sa scad.

Maria,asa e...nu vreau inca sa nasc,dar sa vedem daca e ascultator bb.
Eu am un carusel simplu,ce l-am avut si la Lucas...important e sa se miste si sa aibe muzica.Cred ca prea multe briz-brizuri il oboseste pe bb.

Hei fetele,pe unde sunteti?Nu mai scrie nimeni?
Ce simptome mai aveti?Eu am o apasare asa pe ovare si durerea aia suportabila de la ciclu.Vad ca m-au lasat contractiile...dar nu ma supar.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

38+ sapt

Mergi la inceput