Hai Carmina, Anaoi & Niccostea! (50)
Raspunsuri - Pagina 13
Daconst spune:
Maria,mersi.
Da eu nu vreau inca sa nasc...sper sa o mai duc macar o saptamana,am zis ca mi am cite ceva de rezolvat,haha.
Porumbita,mai bine nu se uita nici la mine la col ca asa am intrat in panica si mi-e frica sa ma mai apuc de ceva.
Incerc sa stau cit de cit in pat,dar mai avind un copil e cam greu asta.
Barbatul are concediu din 23,deci chiar nu pot inca sa nasc.
Cu numele nu e sigur...cred ca Leon Nicholas,dar am zis ca sa vedem copilul si apoi ne decidem ce nume i se potriveste.
Roxypuy,noi avem acelasi DPN si cam aceleasi simptome...sa vedem cind nastem.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
38+ sapt
Biribu spune:
Danutza eu (omida ) nu cred ca vine bebe chiar acum, colul deschis l-am avut si eu cu primii si degeaba. apropo, eu nu as mai lua nospa, lasa uterul sa se pregateasca, altfel te trezesti ca nu se contracta eficient cind vine sorocul.
Ali fii barbata si nu te repezi in LP, ca sigur o sa-ti faci procese de constiinta dupa.
Maria, Michelle va spun din experienta mea cu al doilea bebe, Anna avea 17 luni cind a aparut frate-su. initial chiar am facut numai eu ce trebuia pt ea, evident la voi ridicatul va fi o problema, incercati sa schimbati un pic rutina cu schimbatul de pe acuma sa nu mai ridicati. in rest, imbracat, jucat, hranit numai eu, bebe dormea mult oricum in primele saptamini, cind a fost f important pt ea sa vada ca nu s-a schimbat nimic si ca are acces la mami cind vrea. cumva desi atit de mica a simtit asta si s-a relaxat si dupa vreo luna nu mai cred ca-si aducea aminte cum era sa fii singura la parinti in anumite cazuri l-am mai pasat pe bebe cuiva chiar daca scirtziia si m-am ocupat de ea intii, sa vada ca e mai importanta.
Roxi te admir sincer cind aud cit esti de activa, cu atita burtica si pe caldura asta. ma simt vinovata, gata ma duc sa gatesc si eu ceva
Daconst spune:
Biribu,chiar aveam nevoie de parerea ta.
Faza e ca am dureri la la menstruatie mai mereu...nu stiu,sunt cam speriata ca eu la primul nu am trecut prin fazele astea.La el a trebui sa-mi induca nasterea si am stiut exact data si nu am avut surprize.Acum stau mereu si ma gandesc la fiecare modificare,ce-o fi.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
38+ sapt
Biribu spune:
mi-am adus aminte ca mergem la picnic azi, deci nu mai gatesc nimic
Dana acuma el vine cind vrea, nu te panica atita ca faptul ca e colul usor dilatat nu inseamna mare lucru. contractiile de travaliu sunt greu de ignorat, zic eu, cind te apuca vei stii exact ce si cum.
Asa, vreau sa va zic de somn la bebei, cum i-am facut eu program deja, poate ajuta pe cineva.
Al meu deja doarme de la 9 seara pina dimineata la 7-7.30, cu trezirile de supt cam de 3 ori pe noapte, dar strict supt si inapoi la somn, nici nu-l misc din pat.
Am inceput cu rutina de seara, o respectam cu sfintenie si vad ca deja stie, nu se mai agita la baita. mergem in dormitor, fara agitatie, lumina f putina, dezbracam, baie, masaj, cremuiala, papa si la somn. eu dorm cu el in pat, adoarme la sin, il ridic sa scoatem aerul si inapoi in pat. am o "masina de zgomote" pt white noise, o recunoaste deja, intra in functiune de dupa baie si el stie ca urmeaza noaptea si somn. la trezirile de peste noapte numai papa si adoarme singur dupa, nu ne miscam din pat.
dimineata se trezeste de la zgomotele copiilor mari, tragem draperiile, sa stie clar diferenta noapte/zi, schimbat, papat, apoi program de zi. nu il culc in pat niciodata in timpul zilei, nu il las sa doarma in timpul zilei mai mult de 3 ore, plus ca e lumina permanent, nu incerc sa-i creez atmosfera de noapte cu intuneric, draperii etc.
e tentant sa-l lasati sa doarma mult in timpul zilei sa va rezolvati alte treburi dar pretul e confuzia zi/noapte si noptile albe. cu cit se obisnuieste mai repede cu un program cu atit mai usor va fi.
evident ca nu avem program de masa inca, suge cind si cit vrea, dar incerc sa introduc program de plimbare, liniste, activitate etc.
la cei mari am avut mare succes asa, trageau ei de noi seara daca intirziam cu masa de seara, somnul etc.
ali24 spune:
Biri mersi de info.foarte utile sper sa le pot pune in aplicare si eu.cu siguranta cred ca confunda ziua cu noaptea.de dimineata doarme incontinuu.se trezeste doar sa pape.nu sta treaz nici cand il schimb.ne chinuim sa il tinem treaz si ne distram ca el nici nu ne baga in seama doarme fara nici o grija.si noaptea cand are cele 3 ore de stat treaz ce ar trebuii sa fac?nu stii?atunci ba ragaie ba sughite ba face kk ba o cauta disperat pe tzitzi ba se enerveaza cand io dau si tot asa si sta cu ochiisorii larg deschis cum nu sta toata ziua.oare sa il deranjeze burtica asA la ora fixa?sau pur si simplu atunci si a facut el program de stat treaz?hai ca te am inebunit din nou cu atatea intrebarisi noaptea nu il pui sa ragaie?
Laura32 spune:
Buna fetelor ,
Am un pic de timp , a iesit bb cu tati la plimbare , icterul s-a mai dus , acum mancam si dormim . Noaptea se trzeste din 2 in 2 ore sa pape , nu a mai plans, ziua de azi cel putin tot din 2 in 2 ore s-a trezit dar a stat si cate o ora la san sa manance ,intr-o zi mananca mai putin , in alta (ca azi) mai mult . Programul este destul de haotic , incerc sa mai prind si eu cate o ora de somn ziua , inca nu m-am obisnuit sa dorm pe timp de zi dar o sa invat si asta
Multumesc din suflet la toate fetele care m-au scos din butoi , ca cei din jurul meu nu stiu ce au dar nu inteleg nimic , nici macar sotul nu intelege ce aia o depresie . Maine dimineata vine preotul sa fac molifta si poate o sa ma simt si eu mai bine , o sa ies la plimbare si asa poate imi revin mult mai bine ... sper
Nici o zi nu seamana cu cealalta , ii dau exclusiv san , lapte multumesc Lui Dumnezeu am , la cat a mancat azi si a golit ambele tzatzi am crezut ca nu mai are ce suge ... dar de unde curge si mai mult cu cat il pun mai des la san , parca sunt Fulga
La baita ne place mult , nu plangem suntem super de incantati in apa .... Biribu multumim de sfaturi , se vede cine are experienta , eu sunt total aeriana , ce sa mai cer de la copil
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
ali24 spune:
laura cu siguranta o sa iti faca bine o plimbarica.dar deja parca te simt mai relaxata putin.baga si plimbarica si somn si ai sa vezi ca va fi mai bine.mai se vad pete rosii pe pampi?mai e deshidratat bebe?
mamicile ce mai faceti?ali carmen,roxi ,miruna mai veniti si voi la cate un ceai si cate un raport mic
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ali24 laura cu siguranta o sa iti faca bine o plimbarica.dar deja parca te simt mai relaxata putin.baga si plimbarica si somn si ai sa vezi ca va fi mai bine.mai se vad pete rosii pe pampi?mai e deshidratat bebe? denis leon(28.06.2012) rafael albert(25.05.2007) sunt o mamica fericita |
Ali nu am mai gasit nimic in pampersi , oricum a mancat mult mai bine fata de zilele cand am ajuns acasa , cred ca suntem pe drumul cel bun
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
Biribu spune:
Ali pai in orele alea nu prea ai ce sa faci deocamdata, dansezi cu el, insa incearca incet incet sa-l obisnuiesti cum am scris. va fi o perioada de adaptare, important e sa il inveti incet incet care e zi si care noapte.
nu il rigii noaptea, il simt in general ca incepe sa se agite, il mufez si uneori adorm cu el, sau il vad ca a terminat de supt, ii schimb in general pozitia pe partea ailalta si somn in continuare, nici nu ma ridic.
Laurici te descurci f bine, ai incredere in tine, nu stie nimeni mai bine ca tine ce vrea puiul.
plecam la plimbareala, pishcot ride in somn
ioana3110 spune:
Fetelor
doctorul saracu nu m-a amenintat ca as fi facut diabet dar mi-a zis ca una din cauza revenirii atat de spectaculoase a bebelinei, ar fi diabetul gestational si ca sa o anunt pe doctora mea sa imi faca testele (ca asta de ieri imi face doar morfofetalele). Doar ca eu nu cred ca am facut asta si nu mai am chef de nici un test de glucoza sau ce o fi. M-am saturat de toate testele lor mai ales ca nu cred ca e ceva in neregula. De-aia va intreb pe voi - care e treaba cu diabetul gestational si care sunt riscurile?
Ca mie mi-a zis ca riscul e ca nbasc mai devreme, dar asta imi spun si ca din cauza trombofiliei si placentei o sa nasc pe la 38 de sapt, asa ca.... unde e diferenta?
Biribu, si prietena mea a procedat la fel cu copilul si s-a obisnuit repede cu treaba cu ziua si cu noaptea. cica strategia e f buna!
Pup fetele burticoase si piersicutzele parguite!
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto