Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (26)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

la multe lunite Ioana, Antonia si tuturor bulgarasilor de zilele trecute in care nu am reusit sa intru
- am terminat si eu cu masterul, gata!!!ieriam avut sustinerea/o groaza de emotii,muuuulta calduraaaa....dar gata!
- Denisa, sper ca esti mai bine
-Ileana , felicitari mamico pt Tudorel asa mancacios..bravoo!!!
- Ilinca mea papa..si doar atat...cand vede castronelul atunci se agita ca un pestisor..papa la inceput bine dupa care deja tre sa stau dupa ea...ca se uita in stanga , in dreapta...ba pe perete ba dupa nu stiu cine...daca am si ghinionul sa sune telefonul, sau se auda cine stie ce zgomot deja am terminat-o..nu mai papa deloc pana nu se opreste zgomotul...e super atenta la orice!!!.....de cateva zile s-a ridicat in fundulet singura...statea in carut, in pozitia normala la 45 de grade, si la un mom dat, in timp ce eram cu soacramea si pregateam mancarica o vad stand in fundulet........zice "papapap, babababba", azi dimineatza a zis si putin "tata"
- multa sanatate fetelor...
- noi papam cand vrem noi...pe la 8 e prima masa cu lapte si cereale..apoi a doua masa pe la 12...cu fructe...si punem si o cupa de biscuiti...am luat de aia pentru bebelusi pana la urma, fara gluten, deja sfaramitati, o caruta de bani si aia...dar bine k o sa-mi ajunga mult timp....e ditamai cutia..asta pana incepem cu branzica...apoi mai papa intre 15-16..piureul de legume...am adaugat acu si jumate de lingurita de ulei de floarea soarelui...apoi pe la 19 fructele iarasi si ultima masa...pfff...acu e intre 22 si 23...lapticul...acum ca e cald afara Ilincuta mai cere lapte si ii mai dau dupa o anumita masa, k plange, maraie...ii dau si apa cu canita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

bella-eu ii dau de la NESTLE..cu astea am inceput..de la 4 luni, simple...ii mai dau cu orez si morcov, cereale cu roscoave...o sa incep si eu sa-i dau cu fructe...mai incolo knd o face 6 luni, adica sapt viit..astept sa vad ce zice pediatra..ca tre sa incep sa-i bag oul in supita..si carnea...e ora 3 aproape si mandra mea a avut deja 3 mese...a papat si piureul si dupa 2 ore i-a dat apa ca maraia, si nici ea a satuurat-o asa ca i-am dat si lapte...e greu cu caldura asta...e insuportabila..
nicole- io i-am dat la inceput zeama chioara fara legume..si dupa cateva zile am inceput sa introduc pulpele de la legume..pe rand.mai intai morcov, apoi dovelcel apoi patrunjel...si pana la urma nu am mai avut rabdare si i le-am pasat intr-o zi pe toateacu le fac la blender si mai pun putina zeama sa fie ca o crema asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

fetelor muumesc pt raspunsuri. asa am facut. am fiert carnea separat.
voi incepe si cu brinzica, dar oare cu ce s-o amestec. as amesteca-o cu cereale, nu cu fructe, sau cel mult cu banana pt ca brinzica i-o dau la masa de seara.
deocamdata avem asa: 6.00 lapte, 9.00 fructe, 12.00 lapte, 15.00 supa, 18.00 lapte, 21.00 lapte..( +/- 1h) si voi inlocui masa de la 18.00 cu brinza.

bulinutza...sper sa fie un zvon, ar fi groaznic daca atatea persoane ar ramane fara munca.
denisa vad ca ti-a trecut...debordezi de fericire.
ileana mie 2.5 kg mi se pare incredibil de mult pt ca al meu cantar se incapataneaza sa arate aceeasi greutate de 4 luni incoace.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

ma bucur ca te simti mai bine Denisa
bulinutza-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UcaBooboo spune:

Anca, esti o mama minunata! Nu mai pune la suflet chiar tot! sa stii ca unii bebei fac si greva suptului. Adika nu mai sunt interesati de san si de aceea il refuza. Oricum e o chestie trecatoare. Nu te stresa! Legat de slabit, fetelor cat alaptati e mai bine sa nu va grabiti! Toxinele rezultate din arderea grasimilor trec in lapte, iar acesta se va umple de metale grele, dioxina, xenoestrogeni si alte " bunatati". Curele drastice chiar nu sunt recomandate! Asa ca nu puneti presiune pe voi ca este timp si pentru slabit! Legat de uitatul in oglinda...hmmm...toate mamicile sunt superbe...head up...ca daca noi nu ne placem...atunci ce pretentie avem de la altii....Sunt perfect de acord cu un regim alimentar sanatos si variat si cu muuult sport, dar nu infometare!!! Cel putin nu acum!!!
Pfff...ce sa zic, depresia postnatala este o problema reala si zic eu comuna in perioada de dupa nastere. daca nu ai cu cine vb acasa, atunci cel mai bine e sa apelezii la un specialist. Eu am avut noroc ca am discutat si m-am plans la sotul meu...iar el m-a ascultat! Pffff...cat am scris!

In alta ordine de idei.... Azi s-a nascut finutza mea, Sara, 2950 g si 49 cm! Sa o ajute DD si pe ea si pe parintii ei! Va pupam pe toate!!!
Multa sanatate bebeilor bolnaviori si pofta de mancare celor mai mofturosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

sa-ti traiasca finuta Uca!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia spune:

Asa, am revenit!

Motivul lipsei mele are legatura cu viroza lui Tudor. Am tras-o destul de rau cu mucii, inca mai avem, dar am inceput sa dormim... Vreo 3 nopti nu a dormit decat in brate, iar eu ajunsesem cu nervii in pioneze din cauza lipsei de somn. Tot din cauza mucilor nu mi se parea ca manca cum trebuie, asa ca ma si mulgeam ca sa nu pierd laptele. Dupa cum s-a dovedit insa, copilul manca, iar pentru ca manca mai des decat de obicei, m-am aflat in situatia de a ma mulge si dupa ce si-a reluat programul normal, pentru ca avea supra-productie de lapte...

Apoi cand si-a revenit cel mic, a avut cea mare vreo doua nopti agitate, banuiesc ca din cauza caldurii. Prin urmare noaptea trecuta a fost prima in care m-am trezit doar de doua ori!

Ne-am apucat si de diversificare, cu piure de legume. Am mancat pana acum morcov si pastarnac si e foarte incantat. Mi se pare pregatit, a mancat din prima, parca s-a nascut cu lingurita in gura (de silicon, nu de argint ). Doar eu nu sunt pregatita deloc... diversificarea mi se pare inceputul intarcarii si am un sentiment de zici ca imi pleaca copilul in armata...

Mai am doua saptamani si ma duc la birou, of! Nu am cu ce ma imbraca, asa ca va trebui sa ma duc sa-mi caut si nu am nici un chef, nu e nici o placere sa cumperi haine cu 3 numere mai mari!!

Bulinuta, imi pare tare rau! Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi, dar mi se pare ca esti o profesionista si nu ma indoiesc ca iti vei gasi repede altceva, cand vei fi pregatita.

Uca, bun venit! Te-am vazut si eu pe FB si subscriu la ce au zis fetele: sunteti foarte frumosi si tu si David! Si La multi ani finutei!

Mady, felicitari pentru master!

Nicole, ramasesem datoare cu un raspuns: noi de la mare am plecat pe 30, nu aveam cum sa ne intalnim. Data viitoare. Si nu le-am dat niciodata doar zeama, am inceput cu piure direct, subtiat cu supa.

Lexi, mi se pare admirabil ce faci tu: sa si muncesti si sa si alaptezi. Eu nu ma vad in stare... o sa incep sa lucrez 4 ore si voi creste trepatat in functie de cum inlocuiesc mesele de LM cu mancare.

Bella, eu ascult „recomandarile binevoitoare”, apoi spun ca medicul mi-a recomandat altceva, in schimb le servesc cand mi se ofera ocazia. De exemplu cand imi povesteste ca copilul avea diaree, ii spun ca asta se datoreaza introducerii prea devreme a mancarurilor, ca asa nu a putut sa se dezvolte cum trebuie sistemul digestiv al copilului!

Ma cheama datoria!
O zi racoroasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Ica, ai sa vezi ca branza calcica e uscata si innecacioasa. Cred ca cel mai bine merge cu fructele. Eu asa am in schema de diversificare. Desi la mara nu m-am omorat cu ea. Cred ca adunat asa i-am dat maxim o luna ( ca nu ii dadeam zilnic).

Azi a mancat si radu mai cu toata gura piure de fructe (piersica, banana si caisa). Nu 100 gr, vreo 40-50 dar oricum.
Legumele nu le-a vrut deloc.. I-am pus si carne, si zeama de lamaie. A mancat 10 grame
Maine poimaine incerc si cu galbenus de ou.
Am avut noroc cu mara, ca prim copil :)) a fost maricica la nastere si legata asa, nu imi era frica sa umblu cu ea. De supt a supt din prima, cand n/a mai fost lapte a acceptat rapid biberonul, dormea toata noaptea de la 2 luni jumate trei.. Apoi la diversificare, a mers rapid. La fructe ne-am poticnit putin pana am gasit unul sa ii placa. Dintii, nu stiu cand i/au iesit. Deci, am avut curaj de bebe doi. Bebe doi care e mai mofturos dar pe care stiu cum sa il abordez si cu care nu disper ca nu mananca, ca nu face kk, ca nush ce :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Ah si in ultimele doua saptamani a luat 100 de grame doar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Salutare,
Anca: sau ca nu are rost sa te stresezi si sa iti bati capul cu cine ce spune. Stiu ca nu e usor, dar e tare sanatos. Si eu la primul copil m#259; simteam mereu atacata, criticata, simteam nevoia sa explic si sa ma justific. Acum, nici nu mai aud. Socrul meu îmi comentase ceva cand am mers in vizita si Cand a vazut ca nu reactionez s-a confuzat Si i-am zis ca la 33 de ani nu mai e ca la 23
Ane, Bella si pentru voi acelasi sfat ca si pentru Anca.
Dragelor, NIMENI nu va merita timpul si nervii decat copiii si eventual sotii (in masura in care sunt baieti de treaba ).
Bulinutz sper sa fie doar un zvon.
Mihacor chiar ca e lungan Edi

Apropos de copii slabi: marti i-am f#259;cut analize de sânge Carinei pentru ca e hipotrofica cica, in centilul 14 la greutate si inaltime ptr. Varsta ei: aproape 26 de kg si 130 de cm la 9 ani si 9 luni. Analizele sunt foarte bune, nu are lipsa de nimic. Asa e ea . Asa ca sfatul meu e sa va concentrati pe calitate si diversitate si nu pe cantitate in alimentatia copiilor.
Va pupacesc

Mergi la inceput