Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (26)
Raspunsuri - Pagina 10
tebligia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexa_G Nicole noi am inceput cu mar copt, dupa care o zi supa simpla de morcov, pastarnac si dovlecel, iar in ziua urmatoare piure din cele trei . Le-a acceptat foarte bine. Ligia niste idei de combinatii de legume ca m-am blocat Ica carnita fiarta separat si combinate cand le pasezi. Noi avem in schema de diversificare prima data carnita de pui si dupa doua saptamani galbenusul. azi i-am dat brocoli cu conopida si brocolicu conopida si morcov toate fierte cu o jumate de ardei si o ceapa ultimele 2 pt gust cartof dulce fiert piure dar facut ori cu lapte matern ori lpraf Alexa, mami de bulgaras - piscotel Alexandru 22.02.2012 |
tebligia spune:
am vazut ieri o carte la cora cu totfelul de retete de bebei de la 4 -24 luni maine o cumpar si o sa scriu din ea
Alexa_G spune:
Merci Ligia, dar in ultimul timp parca nu mai stiu ce legume exista... fructe imi vin in minte da legume ba.
aerlilian spune:
Nicole, incearca sa-i faci pastarnacul in combinatie cu morcovul pt ca morcovul e dulce si le place. Si nu te descuraja, ia-le pe incercate!
Tare buna idee Ligia cu cartea aia...Ceapa se paseaza si ea in piure sau doar se fierbe pt gust in supita?
ALTESA spune:
Alexa,daca are 6 luni:morcov,radacina de patrunjel,telina (teststa cu atentie e alergena),dovlecel,dovlecel zuchini,cartof/dulce,brocolii,pastai de fasole verde, ceapa verde,pulpa de rosie(testata cu atentie),avocado.
Fetele,ce sa zic la mine totul e in regula si incep sa cred ca este tot un mit"baga cat te tine ca sa ai lapte".
Eu nu pap paine,paste,dulciuri,kfc-uri,prajeli,am renuntat si laptele din cafea o beau simpla.
Iar dieta e una disociata ieri fructe,de fapt un singur fel,azi lactate,maine carne de pui,vineri legume ,sambata si duminica repet ce mi-a placut mai mult ,de luni revin la dieta mea lenta (mananc orice si oricat pana la ora 15),pana atunci lucreaza metabolismul apoi arderile incetinesc,la ora 17 ultima masa ceva usor de tot si apa din belsug.
La mine laptele nu a depins niciodata de hrana ci de apa si odihna,acum fiecare isi cunoaste organismul.
Alexa_G spune:
Ileana Ceapa fierb si eu in supa doar pentru aroma si o scot.
Altesa nu avem inca 6 luni dar suntem pe LP deci ne diversificam la greu.
Stie cineva sfecla rosie pe la cate lunite e recomandata?
mar_ysa_28 spune:
Am revenit,
Astazi a fost prima zi in care m-am trezit fara febra.
Au iesit toate analizele si am o infectie urinara iar antibiograma arata ca antibioticul pe care l-am luat nu dadea rezultate asa ca am schimbat si sunt pe drumul cel bun. Nu credeam vreodata ca sanii mei pot fi atat de goi insa nu am cedat deloc si o pun ori de cate ori e nevoie. De cateva ori se formeaza laptic alteori nu insa nu si se cam enerveaza dar stiu ca daca voi incepe sa mananc cat de cat ceva imi va reveni.
Cand imi revin total promit sa intru mai des.
Editez ca am uitat sa multumesc fetelor pt intrebari
Sfecla rosie a fost printre primele, as mai adauga si fenicul. Dar nu inteleg de ce scoateti ceapa? Are o multime de vitamine!
Alexa_G spune:
Denisa ma bucur ca esti mai bine!
Eu legumele le fierb, in apa oricum e cea mai mare parte din vitamine de aceea piureurile noastre sunt mai spre supa crema de legume. Tot pentru aroma si scoase la pasat folosesc o frunzulita de patrunjel verde si una de marar.
Merci pentru raspunsul cu sfecla.
mihacor spune:
multumim pt urari!
si noi vrem sa uram : LA MULTE LUNITZE !!!!!
pt duminica : MISHU DE CRISTINA,ANDREI DE MIGULET,BIANCA DE ANNE-MARIA,CATINA DE CRISTINA !!!!
pt ieri : RAFAEL DE ALTESA,FILIP DE BULINUTZA;PUIULUI MEU EDUARD !!!
si nu in ultimul rand: LA MULTI ANI MIHAI DE ANDA !!!!!