Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (26)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

nah, ca daca e vorba de sport ma bag si eu..

Anca draga, e mare lucru sa ajungi la 60 de ani si sa nu iti pocneasca articulatiile, sa nu te doara salele si multe altele si e mare lucru sa ai o forma fizica care sa te ajute sa poti face orice vrei tu.
sportul si disciplina te ajuta sa te bucuri si de batranete cum te bucuri de tinerete.
multi oameni nu stiu sa aprecieze sportul, vad in sport un moft (mai ales in Romanica), niste posibile pachetele de muschi si cam atat, pe principiul "fac sport ca sa slabesc si sa imi etalez muschii, nu sa fiu sanatos si sa ma bucur de asta mai tarziu". WRONG!!!!!!!!!!
nu apreciaza faptul ca se trezesc dimineata fara sa ii doara nimic, nu apreciaza faptul ca pot face sport fara dificultate, ca sunt capabili sa faca ce altii care au diferite probleme fizice, motorii, si-ar dori sa faca, dar nu pot.
bineinteles, ca pe langa sanatate curata iti aduce si beneficii care se vad la exterior!!!
si nu in ultimul rand te ajuta psihic, te detensioneaza.

David in primele 2 luni jum. plangea aproape toata ziua, trebuia sa stau cu el in brate non-stop, 2 luni jum. am fost constipata, eram si foarte agitata.
ei bine, dupa ce m-am reapucat de dragostea mea, sportul, m-am regasit, m-am reechilibrat, adio agitatie, adio ciufutenie si David al meu a devenit extrem de calm si linistit.
starile noastre se trasmit si bebelusilor, conteaza foarte mult sa creasca intr-o familie echilibrata

asa ca, la sport cu tine, sa vezi cat bine o sa iti faca
btw, eu fac sport acasa, e mult mai comod si lucrez mult mai bine decat as face-o la o sala.


in rest, de la noi mai nimic..David al meu doarme aproape toata ziua:)
aseara s-a culcat la 23.30 si s-a trezit la 7 jum., a supt 10 min si s-a culcat pana la 10.
a mancat, s-a jucat si de la 12 iar doarme.
cam asa se comporta mereu, cateodata chiar ajung sa ma plictisesc ( daca imi zicea cineva acum 4 luni ca o sa ajung sa ma plictisesc il luam la bataie )

Denisa, sanatate

Amelia, ce face Cristi?? mai tuseste?
Luiza, pe tine nu te mai intreb, sunt convinsa ca Vladutz acum rade , sau se reface dupa sughit:))

********************************************

mamicuta de ursulet mic si grasunel - Davidutz -


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

am ajuns si noi in Bucuresti si am constatat ca e groaznic de cald. in casa erau 32 de grade. offf...era bine la mare.

denisa ce faci? mai zi-ne ceva..cum te mai simti? ai primit si celelalte rezultate la analize?

anca te invidiez ca ai cu cine lasa copilul...si daca tot ai cu cine, fugi la sport.

eu am blender philips pe care am dat 100 de lei si sunt f multumita de el. fac si fructele si legumele cu el.

de saptamana asta ii bag carnita in supa. voua cum v-a spus cum sa puneti carnea in supita bebelusului? adica o fierbeti separat sau o fierbeti si apoi puneti legumele peste?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella_sib spune:

Sophia mare dreptate ai tu in legatura cu sportul, sunt exact de aceeasi conceptie ca si tine
Iar ca sa ma laud un pic desi nu imi sta in fire, si D ajuta sa ii tina naravul, fiica mea a papat azi la amiaza 70 gr mancare solida (dragostea ei cartof dulce copt) si nu a mai vrut deloc lapte, sper din tot sufletul ca i-a prins gustul mancarii ca altfel . Asteptam sa vedem ce face si maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella_sib spune:

ica, mie mi-a zis dr sa ii dau mai intai galbenus de ou pe urma sa incep cu ficatel iar mai tarziu cu carnea. Si neaparat carnea sa nu fie fiarta in aceeasi apa cu legumele(dar nu mai stiu cat timp trebuiesc fierte separat, oricum o sa-i mai fac o vizita pana ajungem la momentul acela), acum depinde de fiecare medic in parte.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Sophia cred ca s-au inversat rolurile, astazi vad ca are chef de somn Vlad, portia de ras cred ca si-a facut-o ieri ca a ras cam toata ziua.

Ica, eu nici pentru noi nu fierb carnea cu legumele, intai separat si apoi le unesc.

Amelia, cum esti? AI racit pana la urma?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Luiza, aveai dreptate cu virusul ala cu febra si durere in gat. Ieri am fost leguma toata ziua, nici nu l-am putut ridica in brate pe Cristi, noroc cu maica-mea. Seara aveam 39 febra. L-am sunat pe dr stii tu care si mi-a zis ca Paracetamolul e permis in alaptare si la nevoie pot lua si un Nurofen. Am luat doar paracetamol, toata noaptea am transpirat si am avut dureri in gat. Azi nu mai am aproape nimic. Adica imi curge nasul si ma doare in gat, dar atat. Vai doamne daca si copiilor le e atat de rau cand au febra nu ma mai mir ca sunt plangaciosi...

Sophia, da, Cristi mai tuseste, of course, nu stiu daca in 5 luni de cand s-a nascut numar pe degete zilele in care n-a tusit , cand nu e bolnav se ineaca cu saliva. In schimb s-a "molipsit" putin de la David, Andrei si Vladut si doarme, frate...

Anca, subscriu la postarea Sophiei despre sport, e unicul lucru de pe pamant care incetineste procesele de imbatranire si tine spiritul viu si sanatos. Miscarea sub orice forma, acasa, la sala sau unde vreti voi, e benefica si compenseaza absenta de langa bebe.

Ileana, eu ma gandesc sa stau cateva luni acasa fara plata doar ca sa ma bucur de Cristi, asa ca inteleg ce zici... Felicitari pentru minusul la cantar, tine-o tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Altesa, tu ce dieta ti mami, ca inca alaptezi.
Sophia, te admir pt ambitie si perseverenta. Ma plictuseam si eu daca aveam doar ub copil mai ales ca acum sunt invatata sa le fac pe toate in viteza si mult mai organizat, nu ma lalai ca pe vremuri.
Eu din pacate, n-am pornirea necesara sa fac sport acasa, iar sa merg la sala acum, doar noaptea ca in rest nu am cand. Acum ca e vara mai inot, in rest, plimbari plimbari. Poate ar trebui sa imi caut niste dvduri de fitness sa ma apuc cand dorm copiii
Ica, eu am introdus in ordinea asta: branza calcica in fructe, carnea in legume (fiarta separata si apoi mixata cu legumele. Am pornit de la o lingurita, pana la 40-50gr. De fapt puneam la ochi), galbenus de ou tot in legume (dar nu in aceeasi zi in care puneam carnea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Azi i-am dat si eu prima lingurita de papa: pastarnac fiert-piure...
Offf, ce jale...ce jaleee...a plans, a scuipat...si nu a vrut nici apa...

Deci prima incercare de diversificare a fost esuata...
Ce ziceti, sa incep cu fructele ?

La David am inceput cu fructele...dar el a papat tot si orice de la prima lingurita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa_G spune:

Nicole noi am inceput cu mar copt, dupa care o zi supa simpla de morcov, pastarnac si dovlecel, iar in ziua urmatoare piure din cele trei . Le-a acceptat foarte bine.

Ligia niste idei de combinatii de legume ca m-am blocat
Ica carnita fiarta separat si combinate cand le pasezi.

Noi avem in schema de diversificare prima data carnita de pui si dupa doua saptamani galbenusul.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursulet33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALTESA


Ileana ,bravo la mie e a 2-a zi si deja se vede la cantar -1,2 kg,dar ce fac cu sportul ca tre sa tonifiez putin clatitele de pe maini,picioare ,abdomen,ca burta nu mai am.

implinita de Rafael-Ioan


cum se impaca cura cu alaptatul? si eu incerc sa mananc mai dietetic dar mi-e teama sa fac ceva mai drastic, si asa nu mai am sa-i dau fetei exclusiv si trebuie sa suplimentam cu lapte praf.. la voi cum merge?

Mergi la inceput