Iar. Din nou.
Raspunsuri - Pagina 8
arturicii spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Problema este mai simpla pt BAC. Ne invartim degeaba in jurul degetului. Cine a invatat a trecut, cine nu a invatat nu a trecut. Eii acum cine sunt cei care au invatat si cei care nu au invatat, sau de ce au invatat unii in timp ce altii nu au invatat, sau de ce ar trebui ca toata lumea sa aiba o diploma de bacalaureat si de facultate indiferent de nivelul de pregatire, sau de ce avem profesori slabi pregatiti intre profesori bine pregatiti(profesional), sau de ce salariile lor sunt asa cum sunt, sau de ce nu exista o programare/politica educationala reala corelata cu X factori sociali/individuali/economici sau... si lista poate sa continue - devin intrebari reale la care nu s-a prea dat un raspuns. Chestia cu "esecul la BAC este rezultatul politicii basesciene" este la fel de infantila ca si cei care discuta o asemenea prezumtie (pentru unii certitudine) si personal nu ma deranjez nici macar sa raspund la asemenea ineptii. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Aceasta este si parerea mea.
Am un nepot in Cluj, un baiat constiincios care a ajuns la cel mai bun liceu din oras prin fortele proprii, fara meditatii si alte sustineri false din partea profesorilor.
Tot fara meditatii, a terminat anul acesta si media lui generala la BAC a fost 9:06.
La mate a avut 9:80.
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Exact asta cred si eu ca este unul din motivele importante. |
Eu nu inteleg asta ... daca nu ii trec clasa inseamna ca raman repetenti, deci tot in scoala raman ... de ce spuneti ca se pierd elevi ? Nu mai este invatamantul obligatoriu ?
Laura25 spune:
buflea, de ex. sunt 25 de copii in clasa a VI-a A si 22 in cl. a VI-a B. Daca raman repetenti 5 din A si 6 din B anul asta si inca 2-3 din fiecare clasa la anul, f. posibil ca in cl. a VIII-a cele 2 clase sa fie comasate si sa ramana doar una. Plus ca sunt scoli cu elevi putini (la sate), unde daca raman mai putin 10-15 intr-o clasa, clasa se desfiinteaza de tot si copiii trebuie sa faca naveta in alt sat, la alta scoala.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
buflea spune:
citat din mesajul lui Cricor Ok, dincolo de asta...copiii aia care iau 1.20 e clar ca nu au invatat nimic. Parintii lor nu-i vad? Nu i-au vazut ca nu au invatat niciodata? Ca nu citesc niciodata? Pana la urma copiii sunt ai nostri, nu ai sistemului...zic si eu..al meu e inca mic, sub control . |
In sfarsit a zis cineva si ceva despre parinti ... ca pe atatea pagini pana acum numai altii sunt de vina ca 65% din elevii Romaniei nu iau un 5 la BAC ... mie mi se pare strigator la cer, ca 65% din parintii Romanei sa se spele asa pe maini si sa arate cu degetul spre patura politica si profesori care nu i-au invatat pe copiii lor materia in asa fel incat sa treaca un examen.
O sa-mi spuneti ca exista familii nevoiase - ok, inteleg, dar 65% din familiile Romaniei habar nu au ce inseamna un liceu ? Nu spun sa invete impreuna cu ei dar copilul trebuie supravegheat si eu nu cred ca aia care au picat bacul au stat cuminti in casa, in camera lor, mimand invatatura ... Si ce daca se munceste mult, asta este, mult se munceste peste tot si lipsa de timp este peste tot ...
Stiti ce se intampla, o programa proasta si un cadru didactic slab pregatit ingreuneaza munca parintilor acasa cu copilul - asa ca si-au bagat cu totii picioarele, pare ca toata lumea se gandeste numai la interesele pesronale - aia cu reforma sa le fie bine in politica, profesorii sa le fie bine cu jobul si parintii sa le fie usor cu viata ... si daca ar fi sa arat vinovatii, atunci as lua-o invers - cei mai vinovati sunt parintii - pentru ca ei au responsabilitatea sa puna pe drumul vietii un adult cat mai complet din toate punctele de vedere, apoi sunt vinovati profesorii si conducerea scolilor pentru ca nu isi fac bine meseria si abea in final clasa politica ca habar nu are sa scoata o programa si niste manuale cat de cat inteligibile.
buli spune:
eu m-am saturat de absolventi de liceu si de facultate semianalfabeti.
nu-i mai suport.
asa ca, foarte bine! sa pice bacul, sa-l dea de o suta de ori, pana afla cine e mihai eminescu, la ce foloseste cratima si ca integralele sunt diferite de integrame.
am intalnit absolventi de facultate care nu stiu cine e petru rares, ion antonescu si care radeau la cuvantul ecvestru de ziceai ca l-au vazut pe charlie chaplin - si ala putin cunoscut.
ori cu burta pe carte, ori la munca, nu-i nevoie de bacalaureat ca sa prestezi.
iar pe funeriu, l-as felicita pentru ca, in sfarsit, a scos sistemul pile, plocoane, copiat din examenul asta.
astept sa vad si la facultati un pic de seriozitate.
histamina spune:
buflea,
adevarat ai grait!
parintii unde sunt?
nu trebuie sa fii doctor docent ca sa iti verifici copilul.
exista si cazuri rarisime,ce-i drept, eu am intalnit unul:a stat 7 ore cu o carte in fata fara sa invete.
dar copilul acela avea unele probleme.
am fost diriga.fac sedinta cu parintii.situatiile sunt de la liceu/sc generala.concluzia e una:nu avem timp sa stam cu copii,sa-i intrebam,nu-i suficient ca le asiguram hrana, haine, bani?
si atitudinea e cam generalizata.
cat am stat acasa,cu strumful, vedeam trecand elevii de la scoala din colt.mi-aua tras atentia 2 pustoaice gemene,cu parul pana la fund.
erau a saptea.zilnic treceau pe strada sarutandu-se baieti mult mai mari.
am zis:nu au cum sa stie parintii!
ieri seara,pe la ora 23 ma chinuiam sa adorm strumfosenia plimbandu-l cu carutul.una dintre fete era efectiv pe trotuar, stand jos si maia vea putin si...........cu un tip mult mai mare ca ea.
ma intreb: se intreba cineva din familia ei unde e la ora asta?
daca nu ii asculti macar o data la doua seri,daca nu cred ei ca TIE ITI PASA,atunci lupta e cam pierduta.
buflea spune:
citat din mesajul lui Laura25 buflea, de ex. sunt 25 de copii in clasa a VI-a A si 22 in cl. a VI-a B. Daca raman repetenti 5 din A si 6 din B anul asta si inca 2-3 din fiecare clasa la anul, f. posibil ca in cl. a VIII-a cele 2 clase sa fie comasate si sa ramana doar una. Plus ca sunt scoli cu elevi putini (la sate), unde daca raman mai putin 10-15 intr-o clasa, clasa se desfiinteaza de tot si copiii trebuie sa faca naveta in alt sat, la alta scoala. |
Tot nu inteleg - per total, numarul de copii din scoala ramane acelasi, doar ca distribuirea in clase va fi diferita in functie de cati promoveaza si cati raman repetenti. In loc de 2 clase de a 6 a si 2 de a 5 a, vor fi 3 de a 5 a si una de a 6 a pentru ca jumatate din fiecare clasa de a 5 a, la sfarsitul anului au ramas repetenti.
Ce ? Profesorul de matematica / istorie / geografie care ar fi trebuit sa predea la clasa a 6 a nu poate sa predea la a 5 a daca aia de a 6 a nu au trecut clasa ?
buflea spune:
Si ma mai gandesc - parintii astia din procentul de 65% ce au de gand sa faca cu adolescentii astia picati la bac ? Ca pana la urma, tot pe ei pica greul, trebuie sa ii intretina pe parazitii astia.
Zau acum, ce job poate gasi cineva care nu a fost in stare sa ia bac-ul ? O sa-mi spuneti PILE - dar serios acum, ce pile sunt alea frate care angajeaza analfabeti ? Deci atentie, nu vorbesc de unul care stie cat de cat ceva, ci unul care nu a luat un 5 la un examen care recapituleaza o materie de liceu ...
Eu sa fiu patron de firma - nu mi-as ajuta nici un prieten care imi cere sa-l platesc pe copilul lui care nu a luat bacul, e ca si cum mi-as face mie un defavor ...
Gresesc ?
inbox spune:
Da gresesti buflea, eu cunosc copil total schimbat dupa ce a muncit cateva luni, dar munca fizica, pe santier...ii dadusera parintii tot ce au putut ei, si nici macar nu a intrat in BAC, atunci l-a luat tatal la munca...ehee sa vezi schimbare radicala!
Eu as lua un astfel de copil, si i-as arata ce inseamna sa muncesti ca sa castigi un ban- fiindca multi nu stiu, cred ca de aici si trateaza totul cu superficialitate, inclusiv BAC-ul!
portocalia spune:
citat din mesajul lui buflea Eu sa fiu patron de firma - nu mi-as ajuta nici un prieten care imi cere sa-l platesc pe copilul lui care nu a luat bacul, e ca si cum mi-as face mie un defavor ... Gresesc ? |
la firme private mai greu, desi se intampla si acolo, cand tata e patron sau director, de exemplu :). insa toti analfabetii astia se vor angaja la stat, prin cine stie ce birouri obscure.