Iar. Din nou.
Raspunsuri - Pagina 7
viviana spune:
Nimic nou. Ma asteptam.
Politicile educationale ar trebui facute pe cel putin 20-25 ani.
Da' cine sa aiba de la noi astfel de viziuni?
Elevii nu mai invata. Nu mai vor. Ii plictiseste.
Scola noastra nu este moderna si nu-i mai atrage.
Ar trebui schimbata curricula si aleasa o alta abordare.
Traim intr-o societate trepidanta care ofera lucruri mult mai interesante.
Modalitatea de a trata materiile in scoala de azi este invechita si de-a dreptul searbada.
Majoritatea profesorilor, la recapitulari, nu se apleaca si asupra elevilor slabi.
Ar trebui sa faca cu ei, separat, pregatirea care sa le ofere un 5.
Si ei sunt elevii lor, si ei trebuie invatati. Nu numai cei de la 6-7 in sus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
megbeng spune:
eu cred ca nu despre legi modificate si ras-modificate e vorba aici, ci despre lipsa (pe alocuri) TOTALA de interes fata de scoala a copiilor. este imposbil ca , indiferent de regimul politic si de legi , daca TU ai invatat sa nu iei macar un 5.
nu am televizor acasa dar am vazut pe net niste filmulete de la stiri, figurile unor absolventi care ziceau ca da, s-au pregatit pentru bac:" uite, mi-am facut freza, mi-am pus haine misto" ..si sunt tot mai multi tineri din categoria asta, din pacate!
iar "perlele" de la bac ma intristeaza tot mai mult, in fiecare an..
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
anya spune:
Zicea Cricor:
"Parintii lor nu-i vad? Nu i-au vazut ca nu au invatat niciodata? Ca nu citesc niciodata? Pana la urma copiii sunt ai nostri, nu ai sistemului...zic si eu..al meu e inca mic, sub control "
Probabil ca exista multi parinti care nu mai au control asupra copiilor, dar cred ca exista iarasi multi care sunt depasiti de ce se invata acum in scoli. Nu neaparat de materie in sine ci mai ales de cerinte si modul in care e ea prezentata.
Eu am copiii inca mici, dar pot sa va zic ca de la clasa a 3-a au existat exercitii la care bunicii (toti cu oameni cu facultate) n-au inteles intrebarea din manual. Ca sa nu mai zic ca exista deja subiecte de portofoliu care presupun cautare pe net. Copiii mei nu au voie la calculator cand nu suntem noi acasa, bunicele habar nu au de calculator asa ca...temele le-am facut noaptea. Repet, asta la clasa a 3-a. Ce face un copil de gimnaziu/liceu dintr-o familie modesta care nu-i poate da acces la calculator, internet si cu atat mai putin indrumare si sustinere? Sa nu mai zic de ore platite ca sa priceapa copilul ceva. Exista si cazuri de copii cu drag de carte, exista si pramatii dar marea majoritate sunt copiii obisnuiti, care din cand in cand mai trebuie indrumati, sustinuti. Exista parinti care inteleg necesitatea scolii si pot sa aloce banuti pt asta. Ce se intampla cu copiii ai caror parinti nu au aceasta intelegere sau degeaba o au ca abia o duc de azi pe maine? Aici e trist. Astia sunt cei care acum nu au trecut bac-ul si totusi cu putin ajutor ar fi putut sa o faca.
histamina spune:
imi cer iertare fata de toti profesorii onesti, cu drag de meserie pentru ca am cunoscut si din aceasta categorie destul de multi, in cei 8 ani de profesorat la toate nivelurile de invatamant.
cu multa mahnire am constat ca exista profesori mediocri.
directorul de la o scoala din Giulesti,de ex, era de istorie. omul sustinea ca sunt 5 regi in istoria Romaniei si le depuncta pe colegele din catedra,pt ca nu citeau din carte cand predau.
directoarea adjuncta,profesoara de lb romana, vorbea cu "trebuieste" si nu preda decat jumatate din materie,restul:daca vor sa stie, sa plateasca.
alt profesor de matematica cerea spaga direct, pt a trece.75% din elevii lui au picat anul asta.
in randul elevilor nu exista dorinta de a invata, pe de alta parte.
tu alegi daca vrei sa fii profesor copy paste.ori daca ei iau referatele de pe net, nu sunt decat elevi copy paste.copii nu isi exerseaza gandirea.
li se predau, inca, lungi comentarii cu neologisme incifrate,iar pe ei ii preocupa doar sexul ,mondenitatile si hainele.vorbesc cu dezacorduri grave, au un sistem de valori profund siliconat si columbenizat.
exista si copii care vor sa invete si invata si reusesc.sunt putini,dar pentru ei merita sa lupti.merita sa lupti ca tot mai multi dintre ei sa isi depaseasca limitele,nu sa se departeze de ele catre minus infinit.
lavi02 spune:
Eu ma bucur ca macar pare sa fi fost cat de cat pe cinstite si anul asta desi in multe judete a crescut usor procentul...totusi bine ca nu a crescut spectaculos.
Alizee spune:
Eu tin minte ca, pe vremea mea, parintii nu aveau timp sa ma ajute la lectii si, totusi, am invatat. Este adevarat ca profesorii nu pretindeau cadouri pt a promova clasa pe cate un elev sau mai multi.
Eu sistemul il percep ca principal vinovat. Sistemul de invatamant, care isi schimba politica an de an, pana ne bulverseaza pe toti, nu numai pe copii.
Rusine clasei politice fiindca a invadat / parazitat pana si sistemul de invatamant, care este vital pt nivelul unui popor.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Raza de soare spune:
Am vazut multe pareri ca e vina elevilor, ca nu invata.
Ok, atunci va rog sa explicati urmatoarea problema: unul dintre cele mai bune licee din Bucuresti, elev de nota 9-10 de obicei, toate probele la BAC luate cu 8,5-9, proiect la informatica sustinut in engleza...din pacate, la proba de mate, a picat cu 40 de sutimi (a facut contestatie pentru ca stie sigur ca "a facut" de minim 7). E genul de elev care invata pana la 12 noaptea, doarme putin, iar la 5-6 dimineata, invata iar. Mai mult de jumatate din colegii de clasa, tot elevi de 9-10, unii dintre ei, olimpici, au picat, desigur, tot la mate.
Un singur coleg de clasa, in alta grupa, elev de maxim 6 in zilele lui bune, vine la examen, dupa o zi de plaja si o noapte in discoteca si ia BAC-ul... cu 10.
Ramonika spune:
la cati pilosi/ banosi exista in Bucuresti, ar fi luat jumate din elevi bacul cu 10 daca era sa se ia cu pile, insa avand in vedere ca sunt doar 3 cu media 10...
pitzinuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Eu ma bucur ca macar pare sa fi fost cat de cat pe cinstite si anul asta desi in multe judete a crescut usor procentul...totusi bine ca nu a crescut spectaculos. |
eu am asa o idee... ca intentionat au vrut promovabilitatea asta... cu cine crezi ca se va vota la referendum / in toamna, doar-doar sa se scoata camerele sau sa se purceada la copy-paste...
blackgirl0 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Raza de soare Am vazut multe pareri ca e vina elevilor, ca nu invata. Ok, atunci va rog sa explicati urmatoarea problema: unul dintre cele mai bune licee din Bucuresti, elev de nota 9-10 de obicei, toate probele la BAC luate cu 8,5-9, proiect la informatica sustinut in engleza...din pacate, la proba de mate, a picat cu 40 de sutimi (a facut contestatie pentru ca stie sigur ca "a facut" de minim 7). E genul de elev care invata pana la 12 noaptea, doarme putin, iar la 5-6 dimineata, invata iar. Mai mult de jumatate din colegii de clasa, tot elevi de 9-10, unii dintre ei, olimpici, au picat, desigur, tot la mate. |
Eu am fost un astfel de elev: am picat bac-ul tot la mate cu media generala 8.85 (avand 3.70 la matematica, clasa real). Si recunosc: am neglijat sa ma pregatesc si la matematica, invatand doar pt facultate. A fost exclusiv vina mea! Asta mi-a fost invatatura de minte: la 6 saptamani luam printre cele mai mari note la matematica, caci din ambitie m-am pus cu burta pe carte. Se mai intampla! Insa nu cred ca asta-i regula in cazul tuturor picatilor de anul trecut si de anul acesta!