Iar. Din nou.
Raspunsuri - Pagina 4
daiana_raluk spune:
rezultate proaste deoarece profesorii sunt obligati sa treaca clasa toate loazele,sunt obligati de directori si de faptul ca pierzand elevi isi pierd posturile.Datorita finantarii per elev,cu cat ai mai multi,cu atat bani mai mai multi,cu atat posturi mai multe,de aceea nu se mai scad nici notele la purtare pentru absente
terry spune:
problemele apar inca de la clasa I. toate cadourile si spagile ii "obliga" pe invatatori sa ii recompenseze nemeritat uneori pe elevi.eu ii consider vinovati in special si in principal pe PARINTI, apoi profesorii si scoala in general si apoi elevul.noi, tocmai am trecut printr-o experienta socanta, pentru noi, ca pentru altii era ceva normal. am hotarat sa ne luam copilul de la acea scoala de "top". e incredibil ce pot face parintii pentru a avea copiii acolo unde vor ei, nu unde merita copilul...si de aici, se strica totul si ajung la liceu...
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui daiana_raluk rezultate proaste deoarece profesorii sunt obligati sa treaca clasa toate loazele,sunt obligati de directori si de faptul ca pierzand elevi isi pierd posturile.Datorita finantarii per elev,cu cat ai mai multi,cu atat bani mai mai multi,cu atat posturi mai multe,de aceea nu se mai scad nici notele la purtare pentru absente Daiana,mami de printese Raluca(13 ani) si Alexia(5 ani) |
Exact asta cred si eu ca este unul din motivele importante.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
daiana_raluk spune:
inca din invatamantul primar invatatorii sunt obligati efectiv sa furnizeze gimnaziului elevi,deci nu conteaza analfabeti sau nu,sa fie la numar,sa-si primeasca scoala banii si asa mai departe.Nu mai conteaza nici nota la testare nationala,la liceu oricum ajung si cu media 2!!!!Deciii.... In liceu la fel,treaca toti,sa avem posturi,treaba lor ce fac la bac
diuta_20 spune:
A fost greu...zic ei!Sa fim seriosi!Sunt doar 3 materii.Am dat bac-ul la 6 materii,7 probe acum 11 ani,atunci puteam sa spunem ca e greu.Pai daca e greu sa invete la 3 materii pt bac,cum naiba se face facultatea acum?Acolo e multa informatie!
Laura25 spune:
citat din mesajul lui diuta_20 A fost greu...zic ei!Sa fim seriosi!Sunt doar 3 materii.Am dat bac-ul la 6 materii,7 probe acum 11 ani,atunci puteam sa spunem ca e greu.Pai daca e greu sa invete la 3 materii pt bac,cum naiba se face facultatea acum?Acolo e multa informatie! |
Eu am vazut ca sunt 6 probe (mai e romana si o limba straina oral, competente digitale), dar nota e compusa doar din 3, pt celelalte dandu-se calificative. Dar sunt probe de bacalaureat, deci trebuie sa te pregatesti si banui ca iti trebuie un 'satisfacator' macar ca sa fii considerat promovat. Nu stiu exact cum e metodologia acum.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
catrinik spune:
citat din mesajul lui daiana_raluk inca din invatamantul primar invatatorii sunt obligati efectiv sa furnizeze gimnaziului elevi,deci nu conteaza analfabeti sau nu,sa fie la numar,sa-si primeasca scoala banii si asa mai departe.Nu mai conteaza nici nota la testare nationala,la liceu oricum ajung si cu media 2!!!!Deciii.... In liceu la fel,treaca toti,sa avem posturi,treaba lor ce fac la bac Daiana,mami de printese Raluca(13 ani) si Alexia(5 ani) |
Eu tot cred ca totul vine din lege.
Cum a fost data ea. Si aplicata.
Strimb.
capcaunul spune:
Problemele invatamantului romanesc sunt mult mai vechi. Nivelul general al absolventilor de liceu scade continuu inca de pe la sfarsitul deceniului '90 si asta poate sa o confirme orice profesor universitar care lucreaza in facultate cu "materialul" livrat de preuniversitari.
Singura schimbare pozitiva care a aparut in cei peste 15 ani de cand scoala romaneasca este in deriva totala este exigenta supravegherii bacalaureatului.
Sa nu va-nchipuiti ca promotia din 2007 de exemplu era semnificativ mai buna decat cea de-acum. Cam jumatate din cei care au promovat atunci ar fi fost respinsi daca exigenta supravegherii ar fi fost aceeasi ca acum.
Iaca, spre exemplu Harghita sau Suceava. Anul trecut era fruntasele tarii, cu o promovabilitate de invidiat. Anul asta jale mare, promovabilitatea se ... injumatateste, aruncandu-le intre codase. Daca as fi carcotas (precum copiloi) as putea spune ca venirea useleului la putere a zdrobit tinerimea maghiara pentru vina parintilor lor de a fi partasi la guvernarea portocalie, sau cea bucovineana pentru ca mana oile lui Flutur pe dealuri. In realitate diferenta enorma au facut-o camerele de supraveghere. Anul trecut s-a copiat si s-a suflat intr-o veselie in Hargita si Suceava, acestea neavand niciun liceu monitorizat video.
bird70 spune:
Eu nu inteleg o treaba, de ce trebuie toti copiii sa dea bacalaureatul? Aici multi copii termina in casa a 10-a si se apuca de o ucenicie. Altii termina 12 clase dar nu dau examenele finale. Doar cei care vor sa mearga la universitate dau niste examene asemanatoare bacalaureatului. Restul primesc o diploma de 12 clase si gata.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
lara_c spune:
citat din mesajul lui bird70 Eu nu inteleg o treaba, de ce trebuie toti copiii sa dea bacalaureatul? Aici multi copii termina in casa a 10-a si se apuca de o ucenicie. Altii termina 12 clase dar nu dau examenele finale. Doar cei care vor sa mearga la universitate dau niste examene asemanatoare bacalaureatului. Restul primesc o diploma de 12 clase si gata. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Oh da.. si in UK aproximativ la fel.
Si culmea sunt persoane ce au terminat liceul al 16 ani ( ultimii 2 ani ii fac in general doar cei ce vor sa dea la facultate) si lucreaza chiar la birou ( secretariat , etc).
Deci nu ii paste neaparat 'munca de jos' si nici nu e vorba doar de cei care vor sa practice meserii tehnice.
Si salariile sun ok. Nu fantastice dar ok.
O persoana care termina liceul la 16 ani isi ia casa oricum inaintea unei persoane care alege sa practice medicina de exemplu. Ca apoi se inclina balata invers cu multa multa munca e altceva.
Si daca se razgandesc si vor sa isi continue studiile mai tarziu se poate.