Iar. Din nou.
Raspunsuri - Pagina 5
valentinag spune:
Asta este nivelul copiilor de azi si al celor de ieri si al celor de acum 10 ani! Doar ca acum 10 ani se copia, de doi ani incoace nu!
Eu m-am uitat pe subiecte, la istorie se putea lua usor 7 cine a citit cate ceva, la geografie de asemenea, as plusa chiar spre un 9, ca daca dai BAC-ul la geografie se presupune ca stii! Macar ca-si luau harta Europei si Romaniei in brate si se uitau pe ea si tot retineau care ce tari sunt, ce capitale au, ce clima, etc.
Asta daca vrei, daca inveti, daca o ti numai in cluburi si petreceri, pa ura si la gara examen luat!
Am o verisoara si-o fina care au dat bacul anul asta, amandoua la Ploiesti, amandoua la mate info si mi-au spus c-a fost foarte greu la mate.Au luat amandoua examenul cu peste 8, dar le-a tras un pic inapoi nota de la mate.
Am o colega al carei baiat n-a intrat in BAC ca a ramas corigent la mate si n-a vrut profesorul sa-l treaca! Nu ca n-a stiut el, n-a vrut ala domne!Eu nu inteleg asta, adica tu ai stiut de 5 macar si nu vrea cineva sa te treaca! Atatea scuze si acuze la adresa profesorile, daca ii trec si sunt prosti, de ce ii trec, daca nu-i trec, ia uite domne n-a vrut sa-l treaca!
Eu in clasa a 12-a n-am pupat nicio iesire la discoteca la nimic cu 3 luni inainte de BAC!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Androix spune:
Chiar ma miram ieri ca nu a inceput dezbaterea pe forum
Copiloi, e o naivitate sa ii consideri vinovati doar pe pdl-isti, asta doar daca nu te gandesti cumva doar la camerele instalate in licee pentru supraveghere, atunci da, pedelistii sunt de vina. Altfel vina o poarta toti reformatorii de dupa 90 incoace. Nu e posibil intr-o tara de oameni normali sa nu existe o promotie care sa nu fi trecut prin cel putin doua mari schimbari de lege a invatamantului.
Absolut toti ministrii care s-au perindat au avut ceva de schimbat. (Abramburica, proaspat revenita in scunul de ministru, povestea ieri la realitatea cum are de facut o corectie la lege, lege abia modificata si intrata in vigoare. Nu stiu ce tot povestea de cum au fost concepute subiectele si vezi doamne asta ar fi fost problema.) Schimbari idioate, fara nicio noima si ale caror rezultate se vad astazi.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Serialbastre spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Eu am vazut ca sunt 6 probe (mai e romana si o limba straina oral, competente digitale), dar nota e compusa doar din 3, pt celelalte dandu-se calificative. Dar sunt probe de bacalaureat, deci trebuie sa te pregatesti si banui ca iti trebuie un 'satisfacator' macar ca sa fii considerat promovat. Nu stiu exact cum e metodologia acum. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
La competente nu poti pica, calificativele sunt mediu, avansat si experimentat. Intri in sala, arati buletinul si ai primit mediu.
Ca profesor de matematica, pot spune ca la M2 subiectul a fost mai greu comparativ cu variantele si programa M2, la M1 era mai accesibil vis-a-vis de ce au invatat 4 ani. Eu zic ca un 5-6 se putea obtine usurel in amandoua cazurile, daca elevul invata cat de cat.
Problema mare apare la liceele tehnologice, unde sunt elevi de scoala profesionala, care nu mai exista. Apare anul acesta, dar ca optiune dupa clasa a IX-a. Adica cei care au terminat acum clasa a noua pot opta pentru scoala profesionala, adica inca 2 ani, in care invata o meserie.
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Serialbastre Problema mare apare la liceele tehnologice, unde sunt elevi de scoala profesionala, care nu mai exista. Apare anul acesta, dar ca optiune dupa clasa a IX-a. Adica cei care au terminat acum clasa a noua pot opta pentru scoala profesionala, adica inca 2 ani, in care invata o meserie. |
Exact. Astea sint problema. Scolile profesionale, pe care le-a desfiintat desteapta de Abramburica.
In fond ceea ce s-a intimplat acum eu zic ca reflecta realitatea si de fapt structura societatii.
40% sint oameni care au trecut, care au invatat, care vor face o scoala mai departe, o facultate si care vor reprezenta ceva in societate.
Apoi vine clasa mai de mijloc.
Si apoi vin Doreii, care in fond pot fi si cu 9 clase + o scoala profesionala.
Ca pina acum orice sculer-matriter avea diploma de facultate.
Din cauza asta nu mai avem oameni specializati in nici un domeniu.
ellej spune:
citat din mesajul lui danielag Am auzit-o la televizor pe Abramburica: nu e vina elevilor, nu e vina profesorilor, nu e vina parintilor. Da' a cui Doamne iarta-ma e vina? Vrea sa convoace o sesiune extraordinara a parlamentului, dar n-am inteles bine ce se va discuta. Pentru cateva judete am vazut distributia pe note (cati elevi in ce interval). Mi s-a parut ca distributia e una normala (clopotul lui Gauss), ceea ce denota ca problema nu e nivelul de dificultate. Ci faptul ca nu se invata suficient. M-am uitat de curiozitate si pe subiectul de matematica (M1). Din punctul meu de vedere nu punea deloc probleme la nivel de nota de trecere. Bine, zic eu, care am absolvit liceul in secolul trecut . Restul subiectelor nu le-am vazut. Aaa, si nu inteleg neam de ce sa te intimideze o camera de luat vederi. Doar astia mici care dau BACu' acum se filmeaza non stop unii pe altii cu telefoanele. De unde tracul asta? |
A lu' Funeriu ca a pus camere video, mama lui de neiubitor de loaze
marius spune:
Problema este mai simpla pt BAC. Ne invartim degeaba in jurul degetului.
Cine a invatat a trecut, cine nu a invatat nu a trecut.
Eii acum cine sunt cei care au invatat si cei care nu au invatat, sau de ce au invatat unii in timp ce altii nu au invatat, sau de ce ar trebui ca toata lumea sa aiba o diploma de bacalaureat si de facultate indiferent de nivelul de pregatire, sau de ce avem profesori slabi pregatiti intre profesori bine pregatiti(profesional), sau de ce salariile lor sunt asa cum sunt, sau de ce nu exista o programare/politica educationala reala corelata cu X factori sociali/individuali/economici sau... si lista poate sa continue - devin intrebari reale la care nu s-a prea dat un raspuns.
Chestia cu "esecul la BAC este rezultatul politicii basesciene" este la fel de infantila ca si cei care discuta o asemenea prezumtie (pentru unii certitudine) si personal nu ma deranjez nici macar sa raspund la asemenea ineptii.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
histamina spune:
eu ma bucur pt aceste rezultate pt ca reflecta realitatea.
pana acum 2-3 ani toata lumea avea peste 9 la bac ,desi majoritatea nu citisera o carte!
fac parte din generatia veche.am dat bacul in 93. am invatat un an de zile.nu am copiat nici macar o fraza.
am luat 9,58 invatatand cinstit.
media mea luata pe munca devenise ridicol de mica pt facultatile unde se intra doar cu bacul, in ultimii ani.
note de 10 la bac si de 4 la admitere la facultate!
pur si simplu e nota generatiei.
stiu cazuri de copii cu situatie grea, financiar vorbind,care au luat peste 9 la bacul de anul asta, unii dintre ei fiind la mate-info.
marius spune:
Esenta este in:
www.gandul.info/news/edu-ro-rezultate-bacalaureat-2012-ce-spun-elevii-care-au-picat-bacul-daca-nu-se-mai-poate-face-nimic-cu-bani-in-tara-asta-nu-mai-are-rost-sa-dam-bac-ul-video-9832295/galerie?p=1" target="_blank">Daca nu se mai poate face nimic cu bani in tara asta nu mai are rost sa dam BAC-ul
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
lavi02 spune:
citat din mesajul lui bird70 Eu nu inteleg o treaba, de ce trebuie toti copiii sa dea bacalaureatul? Aici multi copii termina in casa a 10-a si se apuca de o ucenicie. Altii termina 12 clase dar nu dau examenele finale. Doar cei care vor sa mearga la universitate dau niste examene asemanatoare bacalaureatului. Restul primesc o diploma de 12 clase si gata. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Pentru ca Abramburika a desfiintat profesionalele in mandatul precedent.