Iar. Din nou.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Dupa mine, cea mai mare defavoare facuta invatamintului romanesc este reprezentata de renuntarea la examenul de admitere la facultati si de admiterea in functie de notele din perioada liceului.

Total de-acord! Sper ca urmatorul pas sa fie reintroducerea examenului de admitere in facultati, reducerea numarului de facultati, sa functioneze doar cele rentabile (in functie de absorbtia absolventilor in campul muncii).

Da si mie mi se pare o prostia scoaterea examenului.

Pai cum sa reduca facultatile? Si gura lor "ce mai maninca"?
E vorba de bani aici ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Banii cei multi nu sunt aia 2-3 sau 6%; sume imense sunt atrase de la scolari (parintii lor) pentru servicii si materiale obligatorii, dupa bunul plac al profesorului, directorului, inspectorului. Bani multi se scurg pentru studentia in numeroase facultati inutile si inexistente pe plan international, care nu ofera nimic in afara de un petec de hartie la fel de inutil.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Sa ne reamintim ce propunea Abramburica:

- Absolventii invatamantului liceal cu diploma de absolvire si media de absolvire cel putin nota 7 care nu au promovat examenul de bacalaureat au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de Senatele universitare, un an pregatitor, potrivit programelor de studii de licenta, organizate legal in universitate, si programei de bacalaureat. Senatul universitar stabileste conditiile de inscriere si de finantare a studiilor in anul pregatitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Rufus, am aflat recent de ce "manarii" se fac pana si la nivel de... comunitate rurala. Sursa de prima mana, pentru ca este implicata, in sensul ca nu ai cum sa iti pastrezi verticalitatea, cand propriii tai colegi te submineaza. Mi s-a facut greatza.

La nivel de capacitate, nu de BAC, da' tot aia e.

Mergi la inceput

Laura, te intrebi cum au supravietuit acei elevi timp de 4 ani, respectiv clasele 9-12?

Printr-un cumul de factori, in care pot include:

- indolenta profesorilor
- puterea financiara a parintilor
- "manarelile"
- amenintarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Chiar nu stiu de ce va mira aceste rezultate. Sunt rezultatele SOCIETATII in care traim. Si in societate intra si parintii, si profesorii si politicienii. TOTI. Bine, e simplu sa dam vina ba pe unii, ba pe altii si mai ales pe politicieni.
Eu una sunt insa siderata de cat de mult s-au schimbat lucrurile inclusiv in raporturile parinti-copii.Copilul meu cel mare a terminat abia clasa a doua si au fost situatii in care cand le-am spus parintilor ca eu verific temele copilului..s-au uitat la mine crucis. Ca ei nu au timp de asta. Ca de asta e invatatoarea si pentru asta platesc after. Bun, si eu am copilul la after, dar asta nu ma exclude pe mine ca parinte. Am si eu un rol in educatia lui.
In plus, acum daca primesc copii teme in vacanta..vai, sunt prea multe. Sa se relaxeze copilul..cum sa citeasca!!Insa ne intrecem la tot soiul de optionale, parca e un concurs intre parinti care copil face mai multe extracuriculare. Insa chestiile elementare (gen hai sa mai citim o poveste, sa mai socotim un pic) astea sa le faca la after. Sau numai cu invatatoarea sau profesorul. Ca parintii sunt prea ocupati (btw si eu lucrez 12 ore pe zi, dar ma straduiesc ca ultimele 2 ore sa le lucrez noaptea, astfel ca barem in intervalul 18-20 sa pot lucra cu copii, in timpul saptamanii).
Apoi, profesorii..pai, mai avem profesori??La ce salarii au? Sau pe aia pe care ii avem, putinii cu carte pe care ii mai avem in sistem, ii respectam? Noi, ca societate? Ca in repetate randuri am citit si aici pe forum opinii despre profesori de m-am crucit.
Nu e totusi ceva mai mult decat politica?? Nu e prea simplu sa aruncam vina tot timpul pe masurile dispuse de clasa politica??
Nu e cumva si despre degradarea noastra ca oameni care uitam ca familia si copii nostri sunt mai importanti decat toate chestiile astea materiale pentru care se lupta marea majoritate a societatii??
Mi se pare muult prea simplu sa dam vina pe politicieni, totusi..ca nu ei i-au crescut pe copii astia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Selene, de fapt am zis ca stiu cum au ajuns in examen, dar nu reusesc sa accept/sa inteleg. Am exemplu in familie de mentalitati si viziuni total diferite: tata, profesor gr. I la scoala la tara. Este pt mine un model de verticalitate si corectitudine, de dascal devotat si pasionat. Copiii care ii vin in cl. a V-a multi abia stiu sa citeasca. El preda istorie si geografie. 1-2 ani face cu ei lectura si dictare ca sa-i invete sa scrie si sa citeasca. Anul asta e diriginte la cl a VII-a. A lasat 9 corijenti pt vara ca sa-i trezeasca, sa ii faca sa puna mana pe carte pt ca nu vrea la anul sa aiba medii de 2 si 3 la evaluarea nationala.

Alt prof in oras, tot la mine in familie, imi povestea cum copiii sunt sub orice critica de prost pregatiti, dar toti au note de trecere pt ca daca ii lasa repetenti, scade nr de elevi, se comaseaza clase si raman profesori fara ore. Decat sa ramana niste profi fara ore in oras, mai bine trec copiii prin scoala ca gasca prin apa.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Cum este tatal tau, asa este si mama mea. Ea este persoana in cauza, as spune aici ce s-a intamplat, sa stie lumea cate kkturi se fac, dar ma tem ca iese altceva. Oricum, mama a fost f. f. afectata psihic de evenimentul cu pricina, si pe buna dreptate.

Edit: si asta ma deranjeaza la culme. Sa afli despre o porcarie, sa vrei sa o spui si sa iti fie teama sa o faci, pentru ca stii ca se poate intoarce impotriva ta si te poti trezi cu chestii neplacute. Sa nu stii daca te va sustine cineva in demersul tau, ba chiar sa crezi ca ai pe cine te baza si, cand colo, sa ti se intoarca spatele, ca e problema ta si "colegii", "prietenii" nu se baga. Sa ti se puna pumnul in gura si sa ajungi infrant. Ca ei e mai multi si are mai multa putere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Pana la urma pentru ce sa invete acesti copii? Cate persoane educate cum scrie la carte au succes si apar la televizor zilnic? Ce vad ei, ce le oferim noi? Persoane imorale si needucate dezbracate la tv pline de "succesuri", manelisti plini de aur si faima, politicieni care fura ca in codru si nu sunt in stare sa lege doua cuvinte macar pentru a minti din nou, tigani care stiu doar sa numere banii multi facuti prin hotie, cersetorie, inselaciune, cefe late cu BeaMWe-uri, cu lanturi groase care nu au fost la scoala sau la munca vreodata...etc etc etc! Ce modele le oferim noi ca societate? Pentru ce sa aleaga calea grea cand pot avea multe mergand pe urma "modelelor" generate de societate si promovate inversunat de media? Eu nu imi permit sa ii judec pe acesti copii. Chiar nu pot. Nu au dreptate sa nu invete dar..."nu au cu ce, ba!". Scoala aflata in deriva de 20de ani, reformele extrem de inconsecvente in prostia lor au dus la acest final care nu este sfarsitul. Va fi mai rau!

Mergi la inceput

E pe Antena 3 acum emisiune cu copiii care au luat 10 pe linie la BAC.

Mergi la inceput