Iar. Din nou.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Politicile educationale s-au facut, de peste 20 de ani, pe genunchi. Prost. Pe la ministerul asta s-au perindat oameni incompetenti si, care mai avea ceva in cap, era, evident, subordonat politic.
Nu in ultimul rand, interesele materiale au avut prioritate. Ca si in sanatate, alt domeniu de importanta cruciala si la fel de falimentar, in invatamant si prin preajma lui se invart sume importante de bani. Care nu justifica, dar explica politica aberanta pe care se cladeste invatamantul romanesc.
Iar rezultatele se vad.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ce vrea Abramburica s-a discuatat si s-a psopus mai demult: o diferentiere mai clara a materiilor pt care se dau examene, in functie de profilul liceului, a clasei (adica nu primeasca subiecte cu aceeasi dificultate la romana de ex. liceeni ce au 2-3 ore pe saptamana cu cei care au 6-7, sau la liceele vocationale sa se dea examen din materiile specifice, nu romana si matematica, ceea ce , ca idee mie nu mi se pare gresit, ci o abordare corecta). E altceva nu inteleg (de fapt inteleg, dar mi=e greu sa accept): cum a trecut prin 4 ani de liceu un copil care ia 1.90 nota la examen la bac? De ce a avut note de trecere in timpul anului scolar? De ce nu e corijent si a ajuns in examen, daca el nu e in stare sa faca decat 0.90 puncte dintr-o teza intreaga!??!
Trebuie sa se schimbe profund lucrurile pentru ca nu mai merge deloc asa. Si toti (elevi, profesori, parinti, inspectori, cei din minister) trebuie sa se implice.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Asta e www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Reforma-invatamant-educatiei-sistemul-temelii_0_109789139.html" target="_blank">rezultatul reformei in educatie , cu care pedelistii si Basescu se laudau la capitolul succesuri succese.

LEN-ul a intrat in vigoare abia in 2011. Si abia de anul asta se aplica.

Este exact INVERS!!!
Fix acum se vad rezultatele celor de pe PSD. Adica fix ale Abramburicai ( si a lui Marga ). Care isi da acum ochii peste cap si se tot gindeste sa ia masuri.
Ea a scos scolile profesionale unde ar tb sa se duca toti Doreii, care in fond ar tb sa stie doar o meserie.

Masuri sa ce? Sa cosmetizeze rezultatele?

In fond nu toata lumea trebuie sa aiba un Bac. Si nici facultate.
Le-ar fi de ajuns si diplome de calificare.

Mergi la inceput

Laura, daca nu s-ar mai da examen la romana, cred ca in inca 20 de ani romanii nici n-ar mai sti sa vorbeasca limba romana...
Ar aparea o noua limba, formata mai mult din onomatopee, sunete guturale si multe, multe semne si strambaturi.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Blackgirl, nu stiu daca e relevanta in context dificultatea subiectelor. Nu vorbim despre note mici, vorbim despre incapacitatea de a promova examenele...ori eu stiu ca nota de trecere se ia destul de usor, dificultatea subiectelor creste pe masura ce se tinteste catre nota maxima.

Rufus, nu stiu daca e vorba numai de politicile facute in jurul invatamintului, mai degraba as zice ca e vina schimbarii de atitudine si de mentalitate. E adevarat ca exista multi profesori slabi, dar exista si "obligativitatea" acestora de a nu mai lasa elevii corijenti, de repetentie nici nu incape vorba. Parintii nu-si mai sanctioneaza copiii pentru rezultatele proaste, ci se duc sa-i ia de guler pe profesori. Copiii stiu ca rezultatele la invatatura nu mai sunt o garantie a succesului in viata, pt ca privesc in jur si vad ca mai importante sunt relatiile, tupeul, curajul etc.

Dupa cum am spus, discutia e lunga si complicata. Dupa mine, cea mai mare defavoare facuta invatamintului romanesc este reprezentata de renuntarea la examenul de admitere la facultati si de admiterea in functie de notele din perioada liceului.

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Legile pe care s-a mers pina acum au fost legile date de Marga si de Abramburica.
Prin 95 si prin 2000..
Fix pe alea a mers invatamintul rominesc pina azi!!!!

Legea lui Funeriu abia a intrat in vigoare. Nici macar nu a apucat sa-si faca efectele.
Tot ce e facut Funeriu a fost sa puna camerele la Bac, sa interzica copiatul.
Adica le-a aratat in fata situatia EXACTA a invatamintului.

Si de ce ar fi motivati copii sa invete daca au in fruntea tarii unul care le arata ca ccc copiatul ii duce direct la Victoria ... ( de la asta nu m-am putut abtine ).

Dar cum e posibil sa fie copii care au luat 1????
1!!!! Pai la 1 nu au facut nimic in teza aia.
Macar o formula sa scrie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Ce vrea Abramburica s-a discuatat si s-a psopus mai demult: o diferentiere mai clara a materiilor pt care se dau examene, in functie de profilul liceului, a clasei (adica nu primeasca subiecte cu aceeasi dificultate la romana de ex. liceeni ce au 2-3 ore pe saptamana cu cei care au 6-7, sau la liceele vocationale sa se dea examen din materiile specifice, nu romana si matematica, ceea ce , ca idee mie nu mi se pare gresit, ci o abordare corecta). E altceva nu inteleg (de fapt inteleg, dar mi=e greu sa accept): cum a trecut prin 4 ani de liceu un copil care ia 1.90 nota la examen la bac? De ce a avut note de trecere in timpul anului scolar? De ce nu e corijent si a ajuns in examen, daca el nu e in stare sa faca decat 0.90 puncte dintr-o teza intreaga!??!
Trebuie sa se schimbe profund lucrurile pentru ca nu mai merge deloc asa. Si toti (elevi, profesori, parinti, inspectori, cei din minister) trebuie sa se implice.

Si la asta cu diferentiatul se poate discuta:
adica unu' de la Sava care se cocoseaza invatind obtine o diploma de Bac.
SI unu' care abia leaga 2 cuvinte ( si alea in limbaj de mess ) i se da la mate: cit fac 1+1? Si ala obtine tot o diploma de Bac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Laura, daca nu s-ar mai da examen la romana, cred ca in inca 20 de ani romanii nici n-ar mai sti sa vorbeasca limba romana...
Ar aparea o noua limba, formata mai mult din onomatopee, sunete guturale si multe, multe semne si strambaturi.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu a zis nimeni sa nu se dea examen la romana, ci nivelul de dificultate sa difere. Eu nu stiu daca acum mai este "ca pe vremea mea", dar eu , profil mate-fizica, am invatat pe de rost la comentarii de m-am hait. Pt ca asta se cerea atunci, sa memorezi, nu conta daca intelegi sau nu.

Pe de alta parte ai spus de bani ... hmm... ca ar fo bani multi. Unde?! In ce sens bani multi? educatia natiunii este o prioritate nationala. Prin lege, invatamantul ar trebui sa primeasca 6% din PIB. Cam cat a primit, concret, in ultimii ani? 2-3%? Cu profesori demotivati, cu profesori slab pregatiti (pt ca cei buni intr-adevar nu mai stau in invatamant decat daca chiar sunt pasionati, ceilalti fug mancand pamantul spre zona privata unde din salar macar pot sa traiasca) e greu sa ceri performanta elevilor. E vina tuturor din sistem, e vina societatii in ansamblu. Copii astia sunt cei care peste 20 de ani vor vrea, poate, sa intre in politica, sa ne conduca tara. Trist .... foarte trist.

La un grup scolar agricol din Dambovita au picat toti elevii bac-ul. Poate ati vazut deja raspunsul la intrebarea "cum v-ati pregatit pt bac" a unui elev de acolo: http://stirileprotv.ro/stiri/bacalaureat2012/bacalaureat-2012-raspunsul-genial-al-unui-elev-din-dambovita-la-intrebarea-cum-v-ati-pregatit.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Dupa mine, cea mai mare defavoare facuta invatamintului romanesc este reprezentata de renuntarea la examenul de admitere la facultati si de admiterea in functie de notele din perioada liceului.

Total de-acord! Sper ca urmatorul pas sa fie reintroducerea examenului de admitere in facultati, reducerea numarului de facultati, sa functioneze doar cele rentabile (in functie de absorbtia absolventilor in campul muncii).

Si eu sunt siderata de note gen 1.05 sau 2.30. Macar de-ar iesi meseriasi de soi din ei, sa avem si noi garantia unei pensii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Rufus, nu stiu daca e vorba numai de politicile facute in jurul invatamintului, mai degraba as zice ca e vina schimbarii de atitudine si de mentalitate.

Asa este, categoric. Dar sa-ti spun ceva: cand ai o lege buna si o mai si aplici, mentalitatea asta se schimba, ca n-are ce face. In general (si nu ma refer doar la invatamant), nu mentalitatea schimba sistemul, ci sistemul schimba mentalitatea. Mai cu forta, pe la inceput, dupa aia merge de la sine.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput