Iar. Din nou.

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

fiu-miu trece intr-a 12.
nu da bac, da exam cand termina fiecare credit. Serios exam, nu se joaca nimeni de-a examenul. Semestrul trecut a facut contestatie la principal pentru examul de biologie, pentru ca nu i-a luat in consideratie disectia, a fost analizat f serios de o "comisie" scolara.

sistemul scolar e f diferit de Romania, pe cat de serios pe atat de flexibil. Al meu prunc va face si clasa a 13, pentru ca a decis acu la final de clasa a 11 ca nu mai vrea sa faca forensic sciences ci criminology... Asa ca si-a schimbat toata materia de clasa a 12, de la biologie si chimie la drept si sociologie.
acu face voluntariat la un centru comunitar. 40 de ore ca sa absolve liceul.

se stie ca aici liceul e structurat pe "trepte" in functie de ce vrei sa faci la terminarea liceului. Vrei doar diploma, faci applied. Vrei colegiu, faci colegiu level. Vrei universitate, faci universitate level. Au un consilier care ii indruma in cariera.

Nu toti copii vor sa mearga la colegiu ori universitate. Noi i-am spus pruncului ca e decizia lui. Vrea sa invete, invata. Vrea sa isi ia job, sa isi ia job...
A cautat deja universitatile care au programul de criminology. A vazut cerinta minima de intrare. A invatat pe branci sa ia macar cu 10 puncte in plus, sa aiba o sansa.

Sunt si copii miserupisti, care au nevoie de un dus rece. poate picarea bacului e dusul are rece...Totusi prea multe bube: loazele, miticii de profesori, parintii nevinovati, traiul in romania... sistemul in coma...

poate nu e nevoie de bacalaureat. Poate e nevoie de o seriozitate maxima in evaluarea elevilor. Atat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie structurat invatamantul - asta lipseste. Nu e vina elevilor in sine ci a unui sistem care nu are structura si implicit stabilitate. Neavand structura orice elev(a) nu are posibilitatea de a "se aseza" de a-si gasi locul potrivit in functie de aptitudinile si dorintele sale.
Acest sistem educational este un rezultat si efect al sistemului educational de dinainte de 1989 datorata in primul rand mentalitatii.
Inainte de 1989 pentru acel sistem social era politica clara de educare a societatii si pentru acel sistem social functiona. Toti erau obligati sa se scolarizeze si obligatiile minimale a nivelului de scolarizare cresteau treptat. Insa acel sistem educational aera integrat atat social cat si economic. Era acel cerc inchis.
Dupa 1989 cand s-a schimbat fundamental sistemul socio-economic, cel educational a ramas cu multe repere initiale de dinainte de 1989 ele existand si in prezent cand in mod "natural" toata lumea treabuie sa aiba bacalaureatul si daca se poate si facultatea, fara a avea importanta pentru ce anume si daca are si continut real, ca sa nu mai zic faptul ca daca inainte de 1989 orice absolvent era obligat sa se incadreze si era incadrat obligatoriu in munca deci nu exista ceea ce noi numim somaj in timp ce incepand cu 1990 nu mai exista nici o finalitate ca si politica de stat a celor care termina o forma de invatamant si acest element contribuind la scaderea interesului pentru educatie/scoala in mod treptat.
Sigur acestea sunt doar constatari insa problema cea mai mare este dat de insasi haosul socio-economico-politic, haos care se manifesta la toate nivelurile.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Din punctul meu de vedere sistemul bazat pe mediile din timpul anului este viciat, insa nu trebuie eliminat ci inlaturate viciile.

Cam greu insa nu imposibil.




Viviana eu zic ca esti idealista In societatea romaneasca actuala nu poate fi aplicat far' de vicii.
E nevoie sa fie mai intai educata, dezvoltata in masa, ca sa fie capabila sa includa un astfel de sistem de evaluare.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cred ca nu trebuie sa ne intereseze prea tare sistemul
cand copiii nostri vor invata de dragul de a invata, vor voluntaria de dragul de a voluntaria, vor face sport de dragul de a face sport, vor canta la un instrument de amorul educatiei muzicale, vor fi buni si amabili pentru ca asa ii invatam, atunci se vor integra in orice sistem.
vor avea si medii mari, vor face fata si unui sistem care cere activitati extrascolare.
prea mult, mult prea mult se invata pentru: bac, capacitate, etc etc.
pana la clasa a 8-a cel putin nu cred ca trebuie facuta vreo distinctie intre materii, toate trebuie tratate cu seriozitate, fac parte din formarea de baza.
abia din liceu se poate accentua usor in directiile in care copilul arata inclinatii. si, daca l-am lasat liber pana atunci, vom avea si nespusa placere de a-i descoperi inclinatiile naturale
nu e cazul sa ne dorim o societate de enciclopedisti, dar niste tineri kre sa n scrie k la balamuk, si sa mai aiba si ceva cultura generala, DA, e cazul sa ne dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Buli asa credeam si eu cu ceva ani in urma. Din pacate e valabil doar in clasele mici. Alegi bine invatatoarea, esti inca centrul lumii copilului tau si totul merge bine.
Apoi copilul creste si mediul scolar, colegii, profesorii au o influenta ce ajunge sa o depaseasca pe a parintilor.

Dragul asta de a invata, curiozitatea si interesul pentru lume, poate fi turtit destul de mult de un profesor obtuz, colegi cu alte preocupari si chiar de o programa stupida.

Tu, ca adult, poti ignora sistemul destul de mult, esti deja format, copilul nu.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Opinia mea personala,formata in urma discutiilor cu prietenele mele cu copii mari,de capacitate si bac....
Mi-a povestit una din ele ca ,de cand a inceput baiatul clasa I,pana acum in clasa VIII-a..sau cand a dat capacitatea...acu` recent,ca la toate sedintele cu parintii au venit mereu la fel,10 oameni din 22...si coincidenta sau nu, copiii parintilor care s-au interesat frecvent de situatia scolara a juniorilor sunt cei care au fost eminenti.
Restul,slabuti de tot.Deci eu (inca)incerc sa cred ca are o importanta enorma implicarea parintelui ,indiferent de varsta,ma refer la implicarea in supravegherea procesului de acumulare a cunostintelor....

Oricum ,ma tem de sistemul in care va invata puiutza mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu nu inteleg ceva. Daca subiectele de la bac sunt din materia studiata cei 4 ani de liceu si sunt subiecte "medii" in sensul ca varful curbei lui Gauss e pe la nota 7 si totusi 60% din copii pica bacul .... cum Dumnezeu au ajuns astia in cls XII? Adica de ce nu am avut 60% corijenti in cls a IX-a, apoi a X-a si tot asa.
Stiu o fata care anul trecut a terminat liceul cu peste 9,60. A luat bacul cu 7 si ceva apoi 5 si ceva la admitere la medicina. Mie mi se pare ca nu e de vina copilul ci profesorii care timp de 4 ani de liceu au facut-o sa creada ca e de 9-10. De fapt copilul a invatat practic la maxim (9,60 e mult) ceea ce i s-a cerut in liceu. Daca ar fi avut note de 7 in liceu ar fi stiut ca trebuie sa invete mai mult. avand 10, de unde naiba sa ghiceasca ca e de 7 de fapt?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Eu nu inteleg ceva. Daca subiectele de la bac sunt din materia studiata cei 4 ani de liceu si sunt subiecte "medii" in sensul ca varful curbei lui Gauss e pe la nota 7 si totusi 60% din copii pica bacul .... cum Dumnezeu au ajuns astia in cls XII? Adica de ce nu am avut 60% corijenti in cls a IX-a, apoi a X-a si tot asa.
Stiu o fata care anul trecut a terminat liceul cu peste 9,60. A luat bacul cu 7 si ceva apoi 5 si ceva la admitere la medicina. Mie mi se pare ca nu e de vina copilul ci profesorii care timp de 4 ani de liceu au facut-o sa creada ca e de 9-10. De fapt copilul a invatat practic la maxim (9,60 e mult) ceea ce i s-a cerut in liceu. Daca ar fi avut note de 7 in liceu ar fi stiut ca trebuie sa invete mai mult. avand 10, de unde naiba sa ghiceasca ca e de 7 de fapt?



Sorana si Monica (28.09.2002)



sau poate fi vorba de cu totul altceva, o lipsa a experientei in ceea ce priveste examenele si un fond emotional delicat

nu ma dau delicata, dar mie la examenul de admitere la facultate, examen de geometrie, mi s-a intamplat un fenomen care nu a avut nicio legatura cu notele din liceu sau cu cele de la bac si nici nu cu cata stiinta aveam in cap... timp de doua ore nu mi-am putut misca mainile, nu am putut sa scriu, subiectele erau accesibile spre usoare, dar am fost ca intr-o coma, desigur ca supraveghetorilor din sala nu li s-a parut ca as fi avut vreo problema, poate dar daca as fi cazut sub banca s-ar fi sesizat careva ca nu e ceva in ordine ... o fi vazut careva ca un candidat sta cu ochii pironiti in foaie si cu mana inclestata pe stilou, livid si nemiscat ca o statuie, dar o fi gandit ca : "ia uite si loaza asta a venit sa le faca concurenta celor care au invatat pe branci"

in fond si la urma urmelor notele din scoala ca si media de la bac nu ar trebui sa cantareasca prea mult la alegerea unei directii de studiu (daca exista un examen de admitere ), ar trebui sa conteze numai rezultatul la examen si peformanta pe durata anilor de studiu

am avut colegi de liceu care au luat bacul cu note maricele (nu 10) dar care in timpul scolii nu e omorau cu studiul, deh era pe vremea lui nea nicu si pentru bac era suficient sa studiezi: mate, fizica, romana, iar la mate si fizica aveai antrenament de la treapta a 2-a

"pe vremea mea" erau putini cei erau admisi la medicina "din prima" si reinscrierea la examen an de an nu era vazuta ca un lucru rau, acum exista smechereala multa si fals elitism (inca de la gradi, care a scapat primu' de pampers isi scrie frumos in Cv si e cel mai "tare din parcare")


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Trebuie sa-ti motivezi copilul, aschia nu sare departe si ce naste din pisica soareci mananca.

Evident ca poti sa il tii legat de fusta mamei/pantalonii tatatlui pana la adanci batraneti, dar e asta o solutie? Trebuie sa-ti pese de copilul tau mai mult decat de cariera, job, vacante si alte comodities. Trebuie sa te implici personal. Trebuie sa fii cu un pas inaintea oricarui anturaj, grup, petrecere cool, etc. Trebuie sa ai o relatie bazata pe incredere si trebuie sa o ai incepand cu grupa mica, daca nu o ai la gradi/scoala primara, nici o magie nu va face sa apara la nivel de liceu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Andries, DA!

Mergi la inceput