Iar. Din nou.
Raspunsuri - Pagina 13
glimmer spune:
In reportajul acesta putem gasi o parte din raspunsurile la intrebarile pe care ni le punem, legate de tot ce tine de educatie.
viviana spune:
Aha, asta inseamna ca noi am boierit!
In i-Iv cu 19 copii si in V-VIII cu maxim 25-27.
Cand a dat fii-mea examen pentru clasa a V-a fusera doar 25 locuri. Au intrat 27 (ca 2 au avut aceeasi medie cu ultimul admis - da' astia ultimii 2 fusera pilele)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
corap spune:
"pe vremea mea" eram 42 in clasa (clasele 5-8) si 36 in clasa de la liceu. (amintiri din 1-4 n-am).
rrox3 spune:
Se pare ca nu mai suntem in stare, ca societate, sa sustinem motivatia pentru invatare in copii si tineri. Spun sa sustinem, fiindca ea apare in mod natural in orice fiinta umana, are nevoie doar sa nu fie inhibata, ci stimulata.
In contextul asta, camerele de supraveghere apar ca cea mai rapida si accesibila metoda de motivare externa, numai ca sunt doar un fir de nisip in desertul sistemului educational. Copiatul e sport national, la toate nivelurile, e cool, e dezirabil pentru majoritatea elevilor/ studentilor.
Pe cand camere de supraveghere si in amfiteatrele universitare? Fiindca am constatat cu stupoare ca se copiaza la greu. Cand am facut prima facultate, procentul celor care copiau era mic, erau cativa si nu se bucurau de stima colegilor. Acum, fac a doua facultate, si pot numara pe degete cati suntem acolo sa invatam, e o frenezie a copiatului. (Urmez o facultate de stat, care, culmea face parte din Universitatea Bucuresti, evaluata pe prima pozitie in ierarhia universitara romaneasca)
rrox3 spune:
Reintroducerea examenelor de admitere, securizate, la toate nivelurile, ar fi urmatorul pas logic pe linia motivarii externe, usor de aplicat.
Nu e constructiv si cred ca nici corect pentru un tanar sa dea fata cu capacitatile lui reale abia la BAC. La 18-19 ani e dificil sa mai corectezi educatia cuiva care nu stie inca sa invete si, de cele mai multe ori e analfabet functional.
Sistemul bazat pe mediile din timpul anului este viciat si ar trebui eliminat.
viviana spune:
Din punctul meu de vedere sistemul bazat pe mediile din timpul anului este viciat, insa nu trebuie eliminat ci inlaturate viciile.
Cam greu insa nu imposibil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
eumada spune:
RRox3 nu ma satur sa te aprob.....
Asa e...nu stiu sa invete astia de acum....s-a vrut schimbarea sistemului asa zis imbacsit dar s-a distrus ceva ce functiona bine....oricum intr-un fel se invata cand la politehnica erau cate 15 pe loc,altfel acum cand nu se mai merge la gramada la Poli.
Sunt in toate domeniile copii(studenti) care invata si studenti care o fofirlesc...nu pot sa scriu cu diacritice...
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LORE33 Raza de Soare subiectele pe mai multi ani le gasesti pe www.subiecte2012.edu.ro. la toate disciplinele la care se sustin. |
Multumesc, Lore!
paulinio spune:
Mie mi se pare un proces normal... si cred ca procentele de promovabilitate a BAC-ului vor scadea.
Daca toti cu BAC pot intra la facultate (acum si fara chiar)... atunci de ce sa aiba toti diploma? Sa ia doar cei care sunt preocupati si care invata. E selectia naturala... doar ca acum s-a mutat bariera.
Mie mi-e foarte greu sa gasesc partile bune ale noului sistem. Eu sunt o "reusita" a vechiului sistem. In scoala generala am fost mediocra ("mentiune" de sus pana jos... nu ma placea diriginta... etc). La examenul de intrare la liceu am invatat pe rupte si am intra in fata colegilor mei (cei "cu coronita" ). In liceu am fost la varf... Asa ceva nu mai e posibil acum... Pe noul sistem n-as fi avut sansa asta... s-ar fi luat media notelor si as fi ajuns la "alimentar"... Poate n-ar fi fost rau nici acolo...
Undeva trebuie sa se intoarca lumea catre meserii (alea de croitor, mecanic, tinichigeriu...)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui salcia Bird, copilul despre care vorbesc vrea sa dea la arhitectura, din initiativa lui, fara a fi fortat de parinti. Iar parintii, asa cum spuneam, sunt foarte toleranti, insa sunt mult mai stresati pentru viitorul baiatului decat e el. Vara asta vor sa-i faca un mic program de munca la firma unui prieten, cred ca nu e o idee rea. |
Copilul de care vorbim e adult, are 18 ani. Faptul ca nu se poarta ca un adult e probabil vina parintilor care insista sa-l infantilizeze si faptului ca la varsta asta e inca in scoala. Daca parintii ar decide sa-l trateze ca pe un adult probabil ca lucrurile se vor schimba. Tanarul de care vorbim nu este motivat si lupta sa-si castige un fel de independenta fata de parinti, asa cum e normal la varsta lui. Cu cat maica-sa il va controla si bate la cap mai mult cu atat se va opune mai tare. Pentru ca NU MAI ESTE COPIL, e nefiresc, impotriva naturii, ca un tanar de varsta asta sa fie controlat si cocolosit de mama lui.
Solutia, cred eu, este ca parintii sa aibe o discutie serioasa cu el, o discutie intre adulti, sa-si ia mainile de pe el, sa nu-l mai controleze si sa-i ofere o motivatie sa invete. Evident daca nu intra la facultate va trebui sa mearga la lucru.
Eu am avut la un moment dat niste figuri cu fiica-mea pe la 14 ani ca vroia sa se faca model si prostii din astea. I-am zis foarte clar si calm, nu am tipat, nu m-am agitat: daca nu vrei sa inveti sa-mi spui ca eu am o gramada de idei ce as putea face cu banii pe care ii dau pe scoala ta privata. Ca sa te faci model nu iti trebuie scoala asta, poti merge si la stat, nu e nici o problema, nu toata lumea trebuie sa aibe scoala. Asa s-a pus pe invatat de nu mi-a venit sa cred. Chiar m-a crezut ca as fi renuntat asa usor la educatia ei . Asta pentru ca am spus-o pe un ton neutru, intr-o conversatie banala, fara conflict.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper