Iar. Din nou.

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Repet intrebarea: stie cineva, va rog, unde pot gasi subiectele de la Biologie, de anul acesta?
da, stie goagal:
http://www.gandul.info/news/subiecte-si-barem-bac-2012-biologie-9819091

Alina

Ieri nu le-am gasit si ma interesau in special problemele de Bio. Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Hop si eu.....

Opinia mea e ca nu are ce cauta politica la bac.Nici la asta nici la cel trecut.
Pe vremea mea....(uite ca am ajuns si la asta) se invata pe ruptele....Imi aduc aminte ca in generatia mea doar 2 nu au intrat in bac,erau corigenti la chimie organica,parca....
Si au picat doi la matematica...(la liceul unde am terminat eu).In rest au fost maxim 10 pe oras...si era ceva nemaintalnit.Subiectele si anul trecut si anul asta,au fost usoare,de fapt accesibile pana si pentru mine,baba care a terminat acu`17 ani...)

Acum,fetele se gandesc la mess,feisbuc,plete pe spate,toale de firma...cluburi....exista o cultura printre tineri in care a invata nu e cool.....

Cei putini care invata,nu-s priviti prea bine.....

Nu e vina nici a pdl-ului,nici a schimbarilor,nu se mai invata si gata.Doada cea mai buna o constituie procentul de promovabilitate.Anul asta la noi a fost de 54,25%....

Oare copiii astia cu tablete ultimul racnet si tot felul de gadgeturi vor munci si vor contribui la fondul de pensii?

se da vina pe profesori..au si ei partea lor de vina,dar este si dezinteresul provocat de lipsa satisfactiei materiale(salarii care nu acopera nici naveta),combinat cu dezinteresul copiilor.Altele sunt reperele lor acum...toti cei care sunt etalonul generatiei de acum in tara noastra sunt majoritatea manelisti sau afaceristi verosi sau fotbalistii....
Fetele vor sa se faca fotomodele sau actrite.
Doamne imi sunt asa de dragi cele pe care le aud ca vor sa mearga pe profil IT sau stiinte exacte,sau limbi straine...dar specia asta e din ce in ce mai rara....

Edit: eu amp rimit acu` 17 ani pentru bac,o masina...dacia 1310 TLX, alba....pe care am accesorizat-o de arata ca un pom de craciun ca era moda....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Nu pot sa nu constat ca te uiti cam mult in ultima vreme la televizor.

Pai, nu trebuie sa-mi umplu cu ceva timpul petrecut in afara forumului?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada
la liceul unde am terminat eu

Bastilia Bacovia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Buflea:
Clasele au in general 25 elevi.
Clasa care a disparut de la fii-mea fusese cu 22 elevi si ramasesera 13. - repetenti + plecasera cativa. (Cand o clasa se dovedeste slaba parintii isi muta copiii la alte scoli)
Cei 3 repetenti au fost redistribuiti in clasele a VII-a.
Ramasii au fost comasati cu alta clasa, care in final a avut vreo 30 elevi.
Deci din 3 clase au ramas 2.
Profii au pierdut: 2 ore de fizica, 4 de mate, 2 de chimie, 2 de istorie, 2 de geografie, 4 de romana etc.
Si cei mai proaspeti nu au mai avut numarul de ore necesar. O parte s-au mai dus sa predea si la alte scoli o parte au plecat de tot.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana
Clasele au in general 25 elevi.

As zice ca-i banc daca n-ar fi adevarat:
In Brasov fiinteaza o clasa cu ... 52 de elevi. S-au comasat doua clase din diverse motive, lipsa invatatori, suplinitori, buget etc.
Va veti intreba, unde incap cei 52 de elevi? Si-acu' vine partea anecdotica: s-a spart zidul care despartea cele doua clase ce-au fost comasate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Va veti intreba, unde incap cei 52 de elevi? Si-acu' vine partea anecdotica: s-a spart zidul care despartea cele doua clase ce-au fost comasate!

Si ai nostri isi faceau probleme unde il vor pune pe al 33-lea. deci solutii exista... noroc ca au ramas 32 (doi copii au banca lipita de catedra.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Confirm si eu 30-32 media/clasa - la fetele mele.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu zic asa pe vremuri, la liceele bune bac-ul se lua de marea majoritate. Se invata serios si se mai copia pe alocuri, rar. La liceele proaste se copia in draci se luau note mici dar se trecea intr-un procent multumitor. Ia scoateti voi copiatul din ecuatia de mai sus si vedeti daca nu ajungeti la situatia actuala ? Mai introduceti in ecuatie si scaderea gradului de pregatire al copiilor si a nivelului de interes al parintilor si familiei...

Pe de alta parte, faptul ca se promoveaza bac-ul intr-un procent mic este ingrijorator dar mai important este ce fac acei tineri fara bac. Eticheta care li se lipeste de frunte mi se pare aiurea.

Daca exista invatamantul profesional, daca acesta era dezvoltat in directia atator meserii cerute pe piata din care unele sunt chiar noi, pentru care nu exista scoli de formare, o mare parte din tinerii acestia nu mai ajungeau sa dea bac-ul ci, probabil un examen de atestare profesionala pe care il luau cu brio. Si din looser-ii de azi s-ar fi transformat in tineri cu o meserie in mana si cu o patalama care sa ateste asta.

Eu cred ca asta e directia in care trebuie sa se mearga, spre gasirea unei alternative viabile pentru viata acelor tineri, nu pentru statisticile ministerului sau ale clasei politice.

Exista un singur mare perdant in propunerea mea: facultatile cu plata devenite fabrici de dimplome care toaca cu mult spor banii parintilor si timpul tinerilor. Si, din pacate, ele nu vor lasa usor din mana parghiile politice de care dispun pentru a-si asigura clientii si banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Raza de Soare subiectele pe mai multi ani le gasesti pe www.subiecte2012.edu.ro. la toate disciplinele la care se sustin.

Mergi la inceput