Cum gatiti soia boabe, naut, mei, hrisca?

Cum gatiti soia boabe, naut, mei, hrisca? | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

Copiilor mei le plac preperatele din soia granule, dar as vrea sa le gatesc si boabe, astfel incat sa le placa. Inca nu am reusit sa ii conving cu meiul, nautul sau hrisca... poate ma ajutati cu idei.

Sau daca aveti retete bune, cu alte cereale, care se gasesc in comert, de preferinta in starea lor naturala sau sub forma de faina.

Astept cu interes sugestiile voastre! Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

si eu astept idei, mai ales feluri incercate si aprobate de copii, ca aici e buba, eu mananc oricum ar fi, ptr mine , de regula fierb boabele de naut si imi fac salata, cu muuulte rosii si busuioc, ceapa verde, sau uscata,si un ou taiat cubulete,ulei, sare si sanatate:)

de soia ma feresc , hrisca am preparat-o ca pe ovaz, si a ajuns la gunoi,mirosul m-a izbit, nici gustul nu m-a incantat, asa ca nu am reusit sa o mananc nici eu, de copii nu mai zic:(

Nautul, il mai poti da la cuptor, il fierbi, nu f mult, sa nu se sfarame bobul, si il dai la cuptorul incins 5-10 minute, sa fii cu ochii pe el, caci se arde ff repede, cand e rumenit il scoti imediat din tava.In prealabil poti trece boabele prin sare, usturoi(nu recomand , e puternic, dar ptr cine iubeste usturoiul si are stomacul sanatos, merge, e gustos)piper, boia...nautul iese crocant si f gustos, il mananci ca pe alune...copiii mai mari cred ca vor fi incantati...ai mei sunt mici inca, nu le dau, mi-e frica sa nu se innece



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Nautul prajit ne place si noua foarte mult

Cu naut mai fac un fel de tocanita de pui dar cu sos mai mult si pun naut fiert. Iese o mancare foarte consistenta.

Sau un alt fel il fac cu ceapa taiata pestisori, ciuperci, gogosari, piept de pui bucatele, naut, rosii, condimente. Toate legumele se taie bucati mai mari.

Ne mai place un fel de salata orientala in care inlocuiesc cartofii cu naut fiert. Mie imi place mult si hummusul dar fiica-mea nu il mananca.

Soia nu mancam.

Mai facem mancare de linte verde, ca si mancarea de mazare cu sos de rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Din naut fac chiftele pentru falafel (reteta am luat-o de pe net), hrisca o folosesc in ciorba in loc de orez, dar avut grija ca fierbe in 5-10 minute, sau prajita in tigaie ca semintele de floarea soarelui, stropita cu apa si sare si infloreste si e tare buna de mancat (un fel de pop-corn!), iar din boabe de soia fierte fac un pateu vegetal foarte bun, cu multe condimente, cu ceapa si usturoi fin taiate, cu ulei etc. ... dupa gustul fiecaruia, sau mai merge iahnie de soia... cam aceleasi mancaruri ca fasolea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Eu cumpar hrisca ecologica pe care o fierb si apoi o amestec cu migdale, stafide, sirop de agave si esenta de rom. Mananca cel mic cu placere si eu l afel in general la micul dejun e satioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

naut: curat 5 cepe, 2 ardei, 2 morcovi, le innabus putin, adaug sos de rosii si eventual apa, sare, piper, le fierb, dau totul la blender, iese un sos magnific, bag in el nautul fiert sau fasolea.

hrisca o macin si o pun in paine, la aparat.

mei - il fierb, fetelor mele le place tare mamalia cu peste si utilizez meiul pe post de mamaliga;

soia nu prea mancam. mai pun quinoa pe post de taietei in supa de pui, copiilor le place tare ca boabele fierte seamana cu niste lunitze

in sosul de-ti spuneam mai sus cred ca merg toate bagate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Imi cer scuze ca revin asa tarziu, nu am mai reusit sa intru pe forum de o vreme...
Am citit cu interes raspunsurile voastre, cred ca voi incerca cu boabe fierte de naut in sosuri si in tocanite, sa vad ce succes am.
Cu humusul nu am avut succes, dar am inteles ca ar fi mai bun cu seminte de susan si usturoi mult, cui ii place.

Cu mei am incercat un fel de desert din gama "mei cu miere", dar l-am mancat singura. Nu era rau, dar nu am incantat juriul...

Cu boabele de soia am auzit pe cineva ca le prajeste in tigaie, ca pe castane, apoi le rontaie ca pe alune. As incerca si asta, dar acum, citind ce mi-ati scris vad ca aveti o anumita retinere fata de soia... Eu stiam ca e ok ca si aliment, voi o evitati ca nu va place gustul sau nu aveti o parere buna despre ea?

Lintea nu am reusit sa o gatesc satisfacator nici pt mine, daca las boabele intregi mi se zdrobesc partial, se mai desprind coji de pe ele si are o consistenta oarecum aspra si un aspect cam... urat. Daca o pasez, iese un piure destul de maro si oarecum aspru la consistenta si el. Am mancat candva la o pensiune o ciorba de linte, extraordinara, cu boabele intregi, era ce-i drept, tot maro, dar un gust senzational. Daca ar sti cineva cum se obtine asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Cu linte: poti face supa de linte rosie e f buna din cite stiu e reteta arabeasca? iar cu lintea maro poti sa o pui in orez cind faci orez e tot reteta arabeasca da nu stiu cum se numeste, mie imi placea f mult, iesea orezul f gustos cu linte maro in el. Chit ca traiesc intre asiatici maninc orez f rar acum si in mincaruri mexicane de obicei iar copiilor mei nu le place orezul.
Lintea maro/verde eu o pun in supa de obicei cind fac supa de cartofi cu linte sau ciorba de zarzavat pun si linte in ea.
Soia din cite stiu eu nu e f sanatoasa modifica nivelul estrogenilor din corp sau asa ceva, eu o evit cit pot.
Naut doar sub forma de humusimi place, e bun daca pui adaosuri in el de usturoi, lamiie, ceapa verde, ardei copt, si pui ulei de masline e bun cu lipie arabeasca de mincat.
Restul de mei, hrisca si alte chestii sanatoase nici nu cumpar ca nu manincam nici unul, eu nu ma pot chinui sa minc ceva ce nu imi place doar ca e sanatos imi sta in git si ma simt rau, si atunci unde-i sanatatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

lintea eu o prepar ca sos : fierb lintea o pun in robot de bucatarie si o fac pasta apoi pun piper macinat, ustoroi pisat o lingura de ulei de masline verdeata multaaa o servesc deobicei langa carne si fata mea de 2 ani jumate mananca foarte mult sos.

hrisca o fierb bine apoi o scurg de apa si adaug peste :nuca de cocos,stafide,esenta de rom, zahar vanilat, si dulceata si este delicioasa.

soia am folosit granule la punguta pe care le-am pus de seara la inmuiat a doua zi le-am scurs si cu alta apa le-am pus la fiert, apoi le-am lasat sa se scurga si am facut din ele chiftele, perisoare am folosit in loc de carne tocata, a iesit foarte bun

getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lintea eu o las la inmuiat peste noapte in general(chiar daca pe oachet scrie ca nu e necesar)si atunci se si exfoliaza,o spal in citeva ape si abia apoi o gatesc ,ca o mincare de fasole de exemplu!

Cous-cousul e hrisca?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Nautul imi place cel mai mult usor rumenit in cuptor, dar trebuie sa fii bazat pe dantura... Se mai poate prepara humus, sunt multe variante de retete pe net.
Hrisca am consumat-o asa: lasata la inmuiat in apa cca 12 ore, amestecata apoi cu miere si miez de nuca.
Din informatiile pe care le am, soia nu se recomanda pentru copii. Voi ce stiti?

Mergi la inceput