Cum gatiti soia boabe, naut, mei, hrisca?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Lintea eu o las la inmuiat peste noapte in general(chiar daca pe oachet scrie ca nu e necesar)si atunci se si exfoliaza,o spal in citeva ape si abia apoi o gatesc ,ca o mincare de fasole de exemplu!

Cous-cousul e hrisca?

Dana



cous -cousul sunt paste foarte mici rotunde uite aici afli mai multe
http://www.superalimente.ro/cumpara/cus-cus-couscous-alb-organic-450-g-2018990

hrisca este o planta www.google.ro/imgres?hl=ro&biw=1280&bih=653&tbm=isch&tbnid=NBMS50k_PFBSmM:&imgrefurl=http://paramedicina-auras.blogspot.com/2012/06/hrisca-aliment-miraculos.html&docid=06MFDnerWUj5TM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-a2nxwVj8a3Q/T8yTc1j-nuI/AAAAAAAACoA/p0Rky7vdO9s/s1600/hrisca.jpg&w=609&h=609&ei=fd8xUL_rFJHFswbLhYGIAg&zoom=1&iact=hc&vpx=578&vpy=139&dur=58&hovh=225&hovw=225&tx=121&ty=116&sig=106501297622922693455&page=1&tbnh=145&tbnw=145&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:2,s:0,i:73" target="_blank">mai multe despre hrisca

getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

getik,cous cous-ul nu sunt paste:

http://de.wikipedia.org/wiki/Couscous

oricum pe mine ma interesa echivalentul(daca exista)in limba romana,si din ce-am gasit eu ar fi bulgurul!

Acum eu stiu si cum arata bulgurul si cous-cous-ul,nu e nicio asemanare dupa mine,voi ce stitzi?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

getik,cous cous-ul nu sunt paste:

http://de.wikipedia.org/wiki/Couscous

oricum pe mine ma interesa echivalentul(daca exista)in limba romana,si din ce-am gasit eu ar fi bulgurul!

Acum eu stiu si cum arata bulgurul si cous-cous-ul,nu e nicio asemanare dupa mine,voi ce stitzi?

Dana


eu asa stiam si pe pungutele de cuscus asa scrie paste si se gasesc la raionul de paste in supermarket
si uite aici despre bulgur si cuscus http://www.e-retete.ro/tehnici/cum-pregatim-couscousul-sau-bulgurul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
oricum pe mine ma interesa echivalentul(daca exista)in limba romana,si din ce-am gasit eu ar fi bulgurul!
Dana


Bulgur si in lb.romana http://www.petrasbio.ro/produsedincereale.html

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Acum eu stiu si cum arata bulgurul si cous-cous-ul,nu e nicio asemanare dupa mine,voi ce stitzi?
Dana


Bulgurul este facut din grau dur ,soi rezistent la seceta, se cultiva in zonele aride, mediteraneene, cous-cous-ul(cuscus) este facut din gris de grau (faina graului dur).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Luisa ,multzumesc!

Am intzeles acum de unde asemanarea cu bulgurul!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Luisa ,multzumesc!

Am intzeles acum de unde asemanarea cu bulgurul!

Dana

Cu placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

andacos, multumesc de ideea cu lintea la inmuiat de seara... chiar se exfoliaza?? ar fi mi8nunat, pentru ca acele cojite dau o asprime care nu le convine copiilor, chiar si atunci cand e pasata. Sper ca asa voi obtine o pasta mai fina.

Pe de alta parte, am incercat sugestiile voastre cu lintea in orez si in cartofi, a iesit bun si copiii au mancat-o!

Cu naut am reusit doua retete bune si am avut succes:
1. Chiftelute de legume cu naut (totul pasat, desigur)
2. Un fel de gullas vegetal, cu legume, cartofi si naut boabe, boia, si un pic de condiment pt gullas (am pus la calit separat pt putin timp cepa, ardeii, rosiile,usturoiul si cateva condimente - oregano, busuioc - apoi am pasat legumele si le-am adaugat in cartofii cu naut care erau aproape fierte, incat a rezultat un sos delicios).

Insa, din ce am observat eu, nautul asta fierbe foarte greu. Am incercat si sa il las la inmuiat de pe o zi pe alta, degeaba. Mai greu decat fasolea. Asa ca m-am invatat sa fierb o cantitate mai marisoara pe care o tin la frigider/ congelator, pt ca apoi sa adaug in mancare boabele prefierte (adica fierte aproape complet, cat sa se faca numai bune daca le mai fierb un pic cu cartofii sau cu alta mancare).

Acum vreau sa trec la hrisca si mei, va voi spune ca imi iese.

Mergi la inceput