Trecere de la lapte praf la lapte din magazin
Ade, 3 ani si 3 luni. De la 4 luni papa Humana AR. Abia acum, dupa analize si investigatii, dupa o radiografie baritata, ni s-a dat ok-ul sa o trecem pe lapte din comert.
Ni s-a recomandat Napolact. Ok,pe asta il folosim si noi, si iaurturi si lapte.
Problema mea este: cum fac trecerea asta? Logic, treptat, dar CUM? Ii prepar laptele ei praf cu lapte Napolact si treptat pun mai putin din cel praf? Si ramane apoi numai laptele Napolact usor-usor? Cereale inca papa de la Nestle, numai "8 cereale"; pediatrul mi-a spus ca poate sa ramana la aceleasi cereale, dar treptat sa fie preparate cu lapte Napolact.
Si ca dupa ce se va invata cu laptele nou, pot incerca si cereale pt "copii mari", fulgii din porumb.
Cum sa fac eu trecerea asta?
Multam!
Raspunsuri
violeta69 spune:
Eu cred ca ar trebui sa prepari laptele praf la fel ca si pana acum, cu apa nu cu lapte. Prepari mai putin cu 30 de ml decat bea de obicei si acesti 30 de ml ii inlocuiesti cu 30 ml Napolact.
A doua zi inlocuiesti o cantitate mai mare, 60 de ml si tot asa pana cand treptat tot laptele praf este inlocuit de Napolact.
Astfel se obisnuieste si cu gustul si se obisnuieste si stomacelul incet, incet cu schimbarea.
theo_2004 spune:
Clar treptat, asa cum ai spus. Dar, parerea mea, nu prepari LP cu Napolact. Cunosti exact cantitatea de lapte pe care o bea la o masa. Ok, sa zicem ca ii dai 200 ml. La inceput (eu as merge pe 3 zile sau chiar mai mult, pt ca nu-i graba si mai bine ff lent) prepari 180 ml LP si 20 ml Napolact. Dupa cateva zile prepari 150 ml LP si 50 ml Napolact. Si tot asa pana ajungi sa-i dai doar Napolact. Avand probleme eu te sfatuiesc sa nu grabesti introducerea laptelui din comert.
Schimbare usoara!
cellia78 spune:
Theo, Violeta, va multumesc!
Ahaaaaaaaa!!!!!!! Deci asa: amestec cele doua tipuri de lapte!!!!
Ca de-asta intrebam, mi se parea cam mult sa ma apuc sa prepar laptele praf cu Napolact!
Aha!
Asta este! Incepem de diseara. Doamne-ajuta! Am emotii imense si o mare frica...
Ea avea reflux, investigatiile au aratat ca nu mai are. Dar frica tot am eu, daca, daca, daca!
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cellia78 Asta este! Incepem de diseara. |
Sfatul meu este sa incepi maine dimineata, ca sa o poti urmari intreaga zi.
ela_04 spune:
Noi am trecut direct... pe acelasi lapte Napolact.
Amuzant a fost ca la vreo 2 sapt dupa trecere am fost la tara... si pt ca mai aveam o cutie de lapte praf intreaga ramasa am zis sa nu ma mai car cu laptele la cutie dupa mine...
Cand am ajuns acolo si am facut laptele sa culc copilul surpriza... nu a mai vrut laptele praf
E un lapte extrem de gustos... mie imi pare singurul de pe piata care se apropie de cel de vaca. eu il beau mai fierbinte si miroase, si are gustul exact ca ala de la tara cand eram copil.
adria.bh spune:
noi l-am introdus laptele de vaca treptat, inlocuind la fiecare 2 zile o masura de lapte praf cu lapte de vaca, noi ii dam zuzuz, si la tolerat bine
dar m-am grabit sa-i schimb sticla cu cana(asta se intampla pe la 2 ani )si bineinteles ca nu il beea tot asa am incercat din nou pe sticla si la refuzat, de atunci bem foarte putin lapte, doar cu cereale s-au cu putina cacao
violeta69 spune:
adria incearca sa ii dai un pai, cumpara un set maaaare de paie colorate si poate-l mai tenteaza asa.
adria.bh spune:
adria incearca sa ii dai un pai, cumpara un set maaaare de paie colorate si poate-l mai tenteaza asa.
am incercat si varianta asta dar nu merge,bea un pic si gata.......mami, gata numai vreau
inainte sa-i schimb sticla beea o sticla mare de lapte de300ml,asta pe la 2ani, acum la 4.6 ani e bine cand bea 200ml