Trecere de la lapte praf la lapte din magazin

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Cellia eu am facut ac. trecere acum 2 luni pt. fetita mea de 2 ani si 10 luni. Eu am adaugat cate 30 ml de lapte de vaca, la 3 zile ca sa ii dau timp sa asimileze gustul, restul cum ti-au spus fetele l-am preparat in mod obisnut cu apa plata.
De ce au optat pentru Napolact? Exista ceva diferit in compozitie? Eu am folosit initial Raraul, acum cumpar si Zuzu, Dorna si Napolact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adria.bh

adria incearca sa ii dai un pai, cumpara un set maaaare de paie colorate si poate-l mai tenteaza asa.
am incercat si varianta asta dar nu merge,bea un pic si gata.......mami, gata numai vreau
inainte sa-i schimb sticla beea o sticla mare de lapte de300ml,asta pe la 2ani, acum la 4.6 ani e bine cand bea 200ml

300 ml lapte la o masa e destul de mult, cred ca e ok 200 ml nu-ti face probleme. La varsta asta alimentatia este diversificata, mai mananca o branzica, mai bea un iaurtel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Va multumesc mult pt raspunsuri!

Am apucat sa citesc aseara ce spuneati, am renuntat aseara. Am inceput azi-dimineata, cu 20 ml. A baut tot!!! Bine, nu cred ca se simtea mare diferenta, dar pt mine e o chestie!
Dupa ce s-a lins pe buze a declarat ca lapticul asta al ei este delicios! Eheeee! De-ar banui ea!

Maria, nu vreau sa incepem sa ne certam pe aici intre noi legat de firme de lapte/ iaurt/ mancare. Pediatrul care ne-a recomandat este aparte pt noi in sensul bun, are niste "ale lui" in privinta alimentatiei bebeilor si a copiilor, iar noi rezonam cu el la capitolul asta 100% . Pe Ade o stie de cand avea cateva zile. Si s-a exprimat cam asa: " Pt ca fetita dvs este, ca toti copiii vazuti de mine, ca si copila mea, va rog sa nu va abateti acum sau de-acum de la principii, doar pt ca a crescut. Haideti sa nu transformam organismul ei in pista de incercare."
Eu am incredere in acest medic 100% si ce a spus el s-a probat in timp mereu.
Cand am inceput diversificarea Adelinei si s-a ajuns la capitolul branzica, tot el mi-a spus sa o fac cu lapte Napolact si un iaurt mic de la aceeasi firma, cel "zdravan" sau mai tarzior cel de oaie si bivolita.

Oricum, revenind la lapte, m-a rugat sa nu ii dau nimic de la Danone. Mi-a dat cateva explicatii dar nu ma arunc cu ele pe aici, ca nu vreau cearta pe forum.
Eu il ascult. L-am ascultat mereu si a fost bine.
Si oricum, si noi tot Napolact folosim, foarte foarte rar alta firma.

Mergi la inceput

Cellia nu aveam de gand sa sustin ca o firma de lactate este mai buna sau nu, nu am cunostintele necesare. Vroiam pur si simplu sa stiu daca avea motive stiintifice/medicale/calitate sa recomande un anume produs. De obiecei retin lucrurile utile pt.copilul meu si incerc sa le aplic. Si eu am mare incredere in pediatru meu si am urmat intocmai sfaturile lui, asa ca iti inteleg pozitia. Asa cum la apa plata am aflat de la o prietena care e biochimist ca in urmaa analizelor de laborator anumite ape au o calitate superioara, sunt mai pure, sa asa am intrebat si aici.

Mergi la inceput

Maria, scuze! Nu-mi place cearta deloc, nici pe net, nici in realitate. Si observ ca pe acest forum, in ultima vreme, e un "trend" sa se interpreteze spusele, sa iasa cearta din senin!

Inteleg acum de ce ai intrebat.

Pai ce sa spun? Merg cu incredere pe sfaturile pediatrului. Si din rascolite pe net, din ce s-a mai dat in timp pe la stiri, am incredere in firma asta. Si la facultate ne-au povestit multe despre procesarea alimentelor, stiu ca asa spuneau si profii, ca firma asta e de incredere. Acuma, dc or fi inceput si cei de la firma asta sa "strice" lucrurile......habar nu am! Sper sa nu.

Iar cazul nostru e mai delicat, au fost probleme de sanatate, recunosc ca eu am si o obsesie legata de alimentatie la copil, dar si la noi.
Io-s cu capu' , recunosc, cand vine vorba de mancare. Ca sa intelegi, Ade nu stie ce e aia ciocolata, napolitana, bomboane, sucuri, inghetata, prajituri, pateuri, etc. Mai primeste pe afara de la "binevoitori" , mi le da sa le pastrez si sa ne jucam cu ele acasa noi doua cu papusile, pt ea astea nu-s de mancare, sunt de joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Cellia ma bucur ca a fost ok prima "intalnire" cu Laptele din comert.

Si noi consumam tot produse Napolact de cativa ani: lapte, iaurt, chefir...

Inghetata nu-i dai ca e rece sau nu-i dai din comert? Eu fac una ff buna si ii dau si celui mic. Vezi pe diversificare.ro idei faine. Cum fac eu inghetata? Iaurt Numa' Bun de la Napolact amestecat cu miere (nu multa) si fructe de padure (acum am facut de piersici si caise) pasate in blender. Pus acest amestec in forme de inghetata pe bat ... o nebunie, zau!

Mergi la inceput

Theo, sarut-mana pt reteta de inghetata si pt site!
Nu le stiam!

Pai inghetata nu-i dau pt ca...pt ca...e rece; si pt ca e plina de zahar si alte cine stie cate chestii.

Dar o sa incerc reteta ta, cu zmeura; e innebunita dupa zmeura, e dependenta. Peste iarna am rezistat cu un sertar de congelator incarcat cu varf cu pachetele si paharele cu zmeura; nu era asa buna ca asta fresh, dar decat deloc...

Dupa nani de pranz ne aprovizionam cu zmeura si fac reteta. M-as mira sa refuze

Merci!

Mergi la inceput

Celia si mie imi plac produsele lor, Bine imi plac cam toate produsele produse in zona Ardealului - Napolact, Covalact etc.

Teo super reteta ta de inghetata, nici eu nu i-am dat fetitei pana acum, dar ce spui tu ma tenteaza. Formele le-ai luat din supermarket?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Formele le-am luat din ikea de cativa ani dar am mai vazut si prin alte magazine.

Mergi la inceput

Theo

Mergi la inceput