** Delfinasi jucausi la a doua aniversare (81)
Raspunsuri - Pagina 16
ooana spune:
Va multumim pentru toate urarile voastre, gandurile bune si cuvintele care ne-au mers direct la suflet! Da avem 2 anisori!
ieri am sarbatorit cu prietenii lui Matei - 8 copilasi - a fost foarte frumos
afara in aer liber - trambulina a facut senzatie, apoi inauntru la jucarii...au papat pizza, floricele, pufuleti si biscuiti...le-am cumparat suculet pentru copii...si ne-am simtit foarte bine, iar la final Mickey Mouse cu 2 lumanari a fost tortul in care Matei nu a vrut sa bage nici un degetel, ca se murdarea
am sa incerc sa pun cateva poze diseara...
la mare a fost frumos, Pheonicia e un resort exlusiv pentru familiile cu copii, fara copii chiar nu ai ce face acolo
au nenumarate activitati pentru copii si locuri de joaca
mancare e absolut dementiala, inclusiv salata de vinete au o ferma bio!
mancare libaneza
spectacole pentru copii...plaja curata, fara scoici, marea limpede fara alge si calda...iar vremea a fost foarte buna!
Per total a fost frumos, merita daca vreti sa mergeti...la anumite detalii mai au de lucrat ca asa e la romani dar nu trebuie comparat cu Turcia, e la jumate de pret si atat si face!
Daca ar fi sa mai merg, m-as duce si maine inapoi dar asa cum am zis fara altecomparatii...
suntem cam obositi, am sosit noaptea la ora 2, dimineata ne-am trezit devreme pentru ultimele cumparaturi si apoi am inceput cu chefurile...de la 17 al lui Matei si de la 21 a lui Marius
asa ca suntem rupti
azi trebuia sa plecam la Cluj ca e ziua finei noastre care va avea Pool Party supriza dar zau ca nu ma mai tin balamalele...asa ca noi o sa reprogramam vizita la Cluj
si ne bucuram de ultimele 3 zile de concediu
deja ma gandesc unde sa mai mergem in vara asta...asa pe la finalul lui august
si poate pana atunci un weekend la munte ar fi o idee buna...asa ca astept de la voi recomandari!
sper sa nu fi uitat pe nimeni, va imbratisez pe toate!
Rody Matusa Crissy Victo Crispro Bumblebee Rubia Baby Mycya Paula Paula Victo Gabriela Puiutz Cris Bamboletta Adriana Ilinca Sorina Odeta Ochidut Alice Tina Lalala Anca Racusor Michelle
Victor La Multi Ani, te pupam, sa ai parte de o zi minunata si sa primeste zeci de cadouri
ramasesem restanta cu niste urari
La multi ani scumpii mei delfinasi, sa aveti parte de tot ce poate fi mai bun si mai frumos in viata
Mihnea Damian!
Sebastian Petru Andrei!
Tudor Andrei!
Rebeca Stefania!
Carla Maria!
Mateo Cristian!
La multi ani, Baby!!!
Matusa, sa-ti traiasca sotul! La multi ani!
1an + 08.07.2010
Cand tii un copil de mana, tii inima unei mame in palme.
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
coteasca spune:
Cris2010, oana, multumim
Rody, asa este cum zice si baby, duni incepe povestea si trancane pana la un moment cand zice ca daca vrei sa continui povestea tre sa apesi pe un buton care il are pe talpa!
Adriana, am vazut pozele, foarte frumoase, ai niste fete minunate.
La multi ani victor de ilinca, sa cresti mare si sa fii sanatos si voios.
am fost in week la tudorel sa-l vedem, e plin de bubite, am sunat alergoloaga si ne-a recomandat sa-i marim doza de zyrtec si sa-i dam cu elocom, off ce se mai chinuie saracutul cu alergia lui...era tare fericit cand ne-a vazut vineri, sarea ca un fluturas, era ca titirezul si cand am plecat dum iar l-am lasat cu lacrimi in ochisori
cristina_serban, voi cum mai sunteti cu alergia? mai zi-mi si mie cu ce-i mai dai???
Corina, fericita mamica de TUDOR ANDREI
Poze Tudor
adrianaBuc spune:
mamici, la bulgarasi 2012 au pus fetele un link catre un caz cutremurator; daca are aveti posibilitatea de a o ajuta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173354&whichpage=1
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle1981 Bianca e innebunita dupa pisici si catei. Se duce si le pune degetul pe nas si daca o linge tresare dar nu se sperie. Vrea sa ii mangaie dar de cele mai multe ori ii loveste ca vine cu viteza. |
la fel si Isa . le baga mana in gura pana in gat, i-ar mangaia dar mai mult ii scutura . si in final animalutele se ascund de ea
Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adrianaBuc Bai deci eu am un copil dea- dreptul nesimtit. I-am scos pampersul, fireste ca a facut pish pe ea. Am schimbat-o 2 ori, tot nimic. Am zis gata, daca nu vrei la olita, atunci stai uda. Si a stat frate uda toata seara, nu a avut nici o treaba. Presimt ca va fi greeeeuuuu... |
greu si la noi, mai nou plange Isa doar cand isi vede olita . cred ca e de vina pedeapsa de la gradi (5 minute pe un scaunel langa perete...), desi eu niciodata nu i-am aplicat nicio corectie in nicio situatie. dar face pishu pe ea in nestire , adica pardon, ba stie! ca sta nemiscata, eventual ofteaza putin. dar apoi isi continua joaca, eventual in propria... balta! ultima data a cam protestat insa, ca i-a ramas si in sandalute . de stiut stie si ca se face la olita sau wc, ca doar isi pune papusile sa faca "e e e" si "shhhhh shhhh" pe rand, le... sterge si apoi vine cu ele la mine: pempi, mami . si cu mine cand intra la baie, ma trage de pe wc sa vada... ce-am facut!!! si sa-mi traga apa (uneori inainte de vreme) . avem o vara inainte, sper sa progresam ca, daca nu, la gradi de stat doar din primavara urmatoare va incepe operatiunea
Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
ochidut spune:
Adriana, Puiutz asa era si este si Larisa. Chiar daca facea pe ea, nu avea nici o treaba! Deci la noi nu a functionat chestia sa o lasai asa ca o deranjeaza.
In schimb am tot citi pe net si nu am gasit nimic util, doar ca nu e bine sa fortezi copilul, nu e bine sa il pedepsesti....Bine, bine, dar tot nu aveam nici o idee concreta ce si cum sa fac.....in afara de a o lasa asa in chiloti prin casa si bine cunoscutele explicatii: acolo faci, aia e olita ta
Totcautand am citit despre cartea "Potty training in less than 24 hours". nu am crezut in ea si sincer nu am putut sa imi pun capul sa ma dedci o zi intreaga numai acestui aspect (caci in ziua respectiva numai asta trebuie sa faci).
Dar am preluat niste idei:
- sa o invat ce e umed/uscat - i-am repetat de multe ori, o puneam sa isi atinga chilotul si sa zica uscat si o felicitam; am facut intr-o zi chestia asta si din 30 in 30 de minute (seara si dimineata cand eram eu cu ea). O tot puneam sa constientizeze ca uscat e f bine, apoi o puneam sa imi atinga si mie chilotul si o intrebam cum e, cand imi zicea ca e uscat ii zicea ca e uscat pt ca eu fac la w/c si ma aplaudam si laudam singura. Apoi o puneam sa se duca si la tati sa imi zica cum e, apoi la ea si iar o felicitam daca era uscata. cand a facut am pus-o sa se atinga, sa zica ca e ud, i-am spus de ce e uda (fara sa o cert) si doar mi-am manifestat dezacordul, i-am zis ca e urat sa fii ud si m-am stranbat. Apoi l-am adus pe bebe, am pus-o sa ii atinga chilotii, sa imi zica cum sunt si l-am laudat pe bebe, l-am pupat etc etc
- am facut training cu bebele:se zice ca e bine ca ea sa vada procesul, cum inveti pe altcineva si cum il lauzi.
fara sa o iei din joaca ei, ci doar te asezi langa ea si te va baga ea in seama, o sa traga cu ochiul la ce faci. L-am luat pe bebe si i-am dat sa bea cu biberonul, i-am zis "uite bebe bea apa, ii e sete". Dupa 2 minyte i-am zis "Acum ca a baut apa, cred ca o sa vrea la olita, ca face pisu. OOO , bebe face pisu. Du-te bebe la olita si aseaza-te" (conversatia mea se puta cu bebe ca si cum era un copil). L-am pus pe bebe pe olita, aratandu-i ca bebe isi da jos chilotii.... si l-am lasat acolo putin. Cand nu era atenta am pus in olita niste apa. Dupa asta "bebe ai facut pipi?" Ia sa vedem. "Oooo, da, bebe a facut ". Il ridici pe bebe si copilul vede ca a facut pisu. Nu bagi in seama copilul ci te concentrezi aupra bebelui, pe care il lauzi de mama focului, chiui, aplauzi si tot asa - o manifestrae zgomotoasa de bucurie. Dupa asta poti sa ii dai bebelui o recompensa, care evident nu o va manca asa ca i-o dai copilului pana la urma spunandu-i ceva de genul "si chilotelul tau e uscat, nu? stiu ca si tu o sa faci la olita ca bebe"
Va pun un link cu un rezumat al cartii facut de o tipa- cred ca era cam nebuna, avea 8 copii, care a aplicat metoda asta. Ideea e ca ea o explica f bine si poate preluati si voi ceva.
Eu am preluat doar cele 2 chestii de mai sus+lasat in chiloti+ accentuat ca aia e doar olita ei (a lui Lari - accent pe posesia). Dupa asta in 2 zile a inceput sa ceara singura. nu stiu daca are legatura sau nu
http://einstein-syndrome.com/development/potty_training_description/
de Larisa Ioana 24.06.2010
ochidut spune:
Scuze pt greseli, ma grabeam dar vroiam totusi sa va impartasesc experienta.
Ooana, noi cred ca mergem pana la urma in Thassos, 25 august - 2 septembrie.
ochidut spune:
Aaa da Rodyka, si am trecut si noi prin faza cu tipatul la olita, fugea prin casa cand o vedea si strga nuu nuu, desi nu am fortat-o niciodata...nu stiu de unde si pana unde.
crispro spune:
Scriu de pe tel...
La multi ani, Victor!!! iti doresc multa santate si veselie, sa ai parte de bucurii si de fericire cat cuprinde. Ai o mamica de exceptie, esti un norocos! Mami Ilinca, te pup cu mare drag,felicitari pt comoara ta minunata!
Sa-l ajutam pe Alex
rubia spune:
La multi ani Victor!
Eu inca nu m-am hotarat ce o sa facem de ziua fetei...adica vreau la un loc de joaca dar na,inca nu m-am hotarat unde si pe cine invitam...off si ce aglomerata sunt deja sapt asta.Trebuie sa ma organizez mai bine...