Bv Andrrreea,Danett&Alina! Hai Carmina&Anaoi! (49)
Raspunsuri - Pagina 14
Dianami spune:
Buna, fetelor!
Bun venit noilor piersicute surpriza, Ecaterina, Victor si cei doi Andrei, sa fiti sanatosi si cuminti, iar mamicilor recuperare rapida si usoara!
Am intrat si eu sa ma plang, am dat in baby blues, nu stiu ce-i cu mine, ma incearca niste stari contradictorii si nu ma recunosc, nu stiu ce sa fac mai departe si ma intriga faptul asta, nu sunt obisnuita.
Hemoroidul meu e pe duca (Porumbita, mi-a trecut cu Hepathrombin, l-am tratat ca pe un hematom ca altfel nu se resorbea. Biri zicea de betametazona, poti incerca niste Diprogenta, altceva nu gasesti in farmacie, oricum dupa nastere se va duce de tot).
Am si o durere de masea, cu tot cu mandibula doare, paracetamolul e frectie la picior de lemn. Sper sa treaca de la sine pana mai creste bebe si pot face o anestezie ca lumea.
Iar azi am cazut, cu bebe in brate. Am alaptat-o si am vrut sa ma ridic sa o plimb putin sa dea aerul afara. Nu mi-am mai simtit piciorul stang si am cazut imediat, in fund, bebe a fost protejata insa pe mine m-a zdrunginat rau si ma doare burta. Nu stiu ce-o fi fost, nu mi s-a intamplat niciodata.
Ea e tare cumintica, seara are o repriza de plans dar se potoleste daca o tin in brate, papa pe la 11 si apoi la 5 jumate dimineata. Mi-e ciuda ca nu-i mai trec bubitele de pe fata, fir-ar ei de hormoni, dupa ce ca mi-au facut probleme toata viata s-au gasit acum sa-i faca si ei . Nu stiu cu ce sa-i mai dau, mi-e frica sa incerc ceva mai puternic, iar faptul ca vor trece de la sine candva nu ma incalzeste deloc acum.
Astea-s noutatile noastre, sper sa trec peste faza asta ca ma apuca plansul din orice.
Dianami spune:
Muraturica, eu zic Anastasia pt. ca am si eu una , pe Iulia o cheama si asa. Toti copiii nostri au un prenume cu A, de sfant, iar fetele inca unul cu I.
Ali, sper ca iei Augmentinul, farmacista aia nu stia ce spune, se poate lua fara probleme si in sarcina si in timpul alaptarii, doar in caz de alergie nu se da.
Si sa stii ca poti face mastita fara noduli, am patit-o eu la 2 saptamani dupa ce l-am nascut pe Alex, aveam sanii moi, normali, m-am trezit cu febra 41 si frisoane de zgaltaiam patul cu 2 plapumi pe mine. Am luat augmentin 5 zile si temperatura am reusit sa o scad pe la 39 doar cu algocalmin plus paracetamol, luate impreuna. A fost crunt vreo 2 zile.
Sa nu intrerupi alaptatul, bebe nu pateste nimic nici de la medicamente nici de la febra, e dovedit faptul ca o cantitate f f mica ajunge in lapte. Mi-a confirmat si ginecologul si pediatrii cu care m-am sfatuit.
Cu alaptatul ca metoda contraceptiva ... eu zic sa nu va bazati pe asta, ovulatie veti avea intotdeauna inainte de menstruatie si nu stiti cand va apuca.
Mie mi-a revenit menstruatia la 6-7 saptamani de la nastere la toti copiii, desi am alaptat exclusiv 6 luni. Poate a avut legatura cu faptul ca ai mei au dormit noaptea si se pare ca alaptatul de noapte intarzie revenirea menstrei...
Sa vedem acum cum va fi.
Porumbita, dupa ce se inchide bine operatia si iti scoate firele, poti ajuta cicatrizarea cu Contractubex sau Cimeosil. Mi-am luat si eu sa vad daca are efect, daca tot am ditai "fermoarul" de la buric in jos, poate reusesc sa-l fac mai putin vizibil...
Mai vroiam sa mai scriu ceva dar am uitat (sa vedeti ce reprize de uitat veti avea dupa nastere, n-o sa va vina sa credeti ).
ali24 spune:
ali ali de cate ori ma faci tu sa plang? iar m ai emotionat pana lacrimi
bun venit acasa
cum te dor sanii?doar sfarcul sau tot sanul?daca e tot sanul nu cred ca prea bine.daca e doar sfarcul si pe mine ma durut pana ieri cand tragea prima gurita de imi venea sa ma urc pe pereti.dar vad ca a trecut.imi erau sfarcurile prea tari dar acum au revenit la normal.sper sa iti treaca cat mai repede si tie sa te poti bucura de alaptat
muraturica -Anastasia sau Alexandra
Michelle- Clara maria imi place mult mult.
Alina- Anca Maria
fleur e bine ca a inceput totusi cu dreptul
gravidutzelor imi pare rau de durerile voastre dar daca va consoleaza cu ceva sa stiti ca din momentul in care nasteti uitati de toate.eu nu imi mai aduc aminte de nici o durere de sold,de faptul ca imi trebuiau 5 min sa ma intorc de pe o parte pe altaetc etc....hai curaj ca mai aveti putin
eu am chemat azi preotul acasa ptr molifta de 8 zile.trebuie sa vina mai tarziu.
afara vad ca a inceput sa bata vantulparca se pregateste de furtuna
freedelia sunteti o familie minunata exact asa cum imi imaginam
m au emotionat mult pozele
pana acum niciodata nu m am gandit ca as vrea sa am mai mult de 2 copii dar acum de cand v am cunoscut pe voi freedelia,diana ,biribu parca tare mult mi as dori sa am si eu mai multi.mi se pare minunat
ali24 spune:
diana imi pare rau ca ai cazut.bine macar ca ai reusit sa protejezi fata.
da mi am luat augumentinul la sfaturile voastre.febra nu am mai aut de ieri dimineata.sau cel putin nu am observato eu ca m am simtit ok.sanii ii simt ok chiar si sfarcurile si au revenit.singurul lucru care ma deranjeaza e usturimea(durerea)la urinare.
michelle1981 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ali24 Michelle- Clara maria imi place mult mult. denis leon(28.06.2012) rafael albert(25.05.2007) sunt o mamica fericita |
Ali - foarte emotionant ai povestit.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">35+ cu
AMR 4+
ali24 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle1981
Ali - foarte emotionant ai povestit. ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">35+ cu AMR 4+ |
daaa nu am bagat de seama.scuze oricum clara e fff frumos si eu daca aveam fetita clara era pe primele locuri in lista
Porumbita spune:
dianami ms de raspuns... cred ca starile astea sunt de la hormoni... nu prea am idee cum sa le faci sa treaca...
tin minte ca pe mine m au apucat depresiile pe la 7-8 luni ale baiatului, cu plansete, stari de frica (dc pateste ceva etc )
imi amintesc ca ma gandeam ca nu am nici un motiv sa fiu depresiva (copil barbat kg casa familie munca ) si asta parca ma afunda si mai tare in depresie ca ma sinteam vinovata ca de ce sunt in drepresie...
din fericire a trecut cumva de la sine... da am fost f greu de suportat de catre cei apropiati in per aia
Fleurdelise spune:
Am revenit si noi dupa a 2a masa a zilei + o plimbarica in parc. Eric plange un pic dupa supt, cred ca "se screme" sa iasa toate problemele... dupa aia e linistit, de regula adoarme.
Ada, multumim de vestile despre Laura, o asteptam si pe ea sa ne spuna cum se simte, cand are un strop de timp. Ce bine ca are laptic mult!
Alilumi, bravo mamico, iti meriti minunea! emotionant mesaj!
Multumesc pentru raspunsurile despre alaptare si contraceptie, din cate inteleg e nesigura si riscanta, ca metoda. Va spuneam ca am avut , inca mai am, un fel de "mini-menstruatie", asa ca, cred ca se reia si ovulatia, nu? Oricum o vad pe dr.mea de abia pe 31 aug cand revine din concediu, dar nu cred ca voi avea nevoie pana atunci (de contraceptie).
Imi pare rau pt burticile care nu se simt bine, dar, vb lui Ali, nu veti crede cat de repede trec toate astea cu nasterea.
Diana, pai se poate? Erai unul din modelele mele de echilibru si mamica relaxata. Bine ca nu a patit nimic bebelusa, ceasul rau ce sa-i faci. Si al meu bb are bubite mici pe fata, mi s-a spus sa nu-l dau cu nimic, ca trec de la sine. Cat despre depresie, cred ca avem toate mamicile astfel de momente, important e sa fie momente nu perioade prelungite.
Va pup.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
alilumi spune:
doamnelor,
ali, ma dor sfarcurile de mor (nu mameloanele)! cand minunea mea apuca cu gingiile am impresia ca intru cu ele (cu sfarcurile) intre doua periute de sarma...
asa, nu am furia laptelui, adica nu am sanii tensionati... asta pentru ca "rezist eroic" la fiecare repriza de alaptat. bine, nici nu am suficient lapte in ciuda ceaiului pentru lactatie si a galactogilului... mie nu mi s-a patat imbracamintea pana acum... iar doctora neonato mi-a spus de fiecare data cand am discutat cu ea ca citez: "doamna, pentru elefantelul dvs. sanul nu va fi suficient, oricum ii veti administra si supliment"... ceea ce si fac...
ma mai intrebati in urma daca si noi suntem mari in familie... ei bine eu sunt de 1.59... dar sotul are aproape 1.90 iar unchiul 2.03 . bunica mea detine recordul la nastere naturala de una bucata unchi de 4.600 gr , la tara, acasa!!! socrela are si ea un personal best de 4.300 kg. ... eu si fratele meu suntem "pisoiasii" familiei nascuti de 3.300 kg. ...
mami de Gabriel
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
ali24 spune:
ali ai fost tare cu elefantelul.exact la fel a fost si la mine cu sfarcurile .eu m am facut cu bepanten.nu stiu daca a ajutat el sau se obisnuiau ele si isi reveneau oricum.la mine erau si tot timpul tari si incordate .acum sunt normale.