Fetita mea are1 an si 9 luni si este f nervoasa
Trebuie sa ii erupa caninii,dar este parca prea nervoasa.Iar alta data cand a mai avut stari de nervozitate excesiva ii distrageam atentia,o linistea f mult si suzeta,mai puteam sa o linsitesc.Acum,nimic.Plange si 30 min continuu daca nu ii fac pe plac.Nu ii convine nimic si nici nu vrea sa faca ce ii spun.Se trezeste cel putin o data pe noapte plangand,trebuie sa o iau in brate,sa o plimb prin casa,se linsitste si se culca la loc.Si are pielea exfoliata langa toate unghiutele de la maini.Acum o luna am terminat o sticluta de vitamine.Si acum ii dau Helmiflores pentru ca nu prea mananca si are si simptome de viermisori,desi i-am facut de cateva ori analizele si nu au iesit.Poate fi din nou vreo deficienta de vitamine?Voi merge la dr,insa suntem programati pentru saptamana viitoare.Multumesc mult?
Raspunsuri
NUUSSAA_ spune:
baietelul meu are aceasi varsta dar e cu siguranta razgaiala, la noi cel putin sigur, la fel tipa cand nu i se da ce vrea el, mai plange si noaptea cateodata dp bunik, dar bnteles k asta e un moft, dc il duc la ea zice k vrea k mamicuta etc
asa k tre sa ne inhamam k multa rabdare si cateodata sa ramanem fermepe pozitie.....
NUUSSAA_ spune:
cu vitaminele nu sunt de acord , mai ales dc zici k ai facut si analize si sunt ok, daca aveti o alimentatie diversificata nu cred k ar fi nevoie de vitamine, cel putin asa e de parere pediatra noastra
NUUSSAA_ spune:
sunt curioasa cate kilograme are domnisorik? Andrei al meu are 12...si e f ok, 83 cm , are o energie de nedescris , nu sta intr-un loc 5 min....vb intruna etc
violeta69 spune:
Incercati ca de la ora 18 sa nu se mai uite la tv si sa aibe activitati cat mai "pasnice". Citit povesti, uitat pe carticele, plimbare dar nu multa agitatie. Am avut si noi problema asta, pana pe la 2 ani daca nu si mai bine se trezea noaptea si plangea mai ales cand era prea agitat ziua si asa ne-a sfatuit medicul pediatru.
diuta_20 spune:
Nu se uita nici 5 minute la tv,nu ii place.Multa plimbare,mai ales dupa ora 18,00.Si cand se trezeste plangand noaptea se vede ca are o suferinta.Iar analize nu i-am facut,i-am dus doar o proba de treaba mare pentru viermisori,nu i-am facut alte analize.Are 10.5 kg,mereu a fost mai slabuta,inaltime are peste 86 cm.Si nu mananca fructe,nu le-a suportat nicodata,oricat am incercat sa ii dau sub diferite forme,nu mananca decat banane.Sper sa isi ia vitaminele din legume,lapte,cereale,etc.
Angie.C spune:
Diuta, baietelului meu cu 2 luni mai mare ca fetita ta, acum 4 zile i-au dat caninii, toti 4 odata. Nu-ti explic cat de mofturos, alintat, agitat, nervos, tipator a fost o luna de zile pana sa-i dea dintii. Plus ca nici nu prea manca, cerea continuu lapte. E o etapa peste care va trece. Noi am fost la fel de agitati ca el, cu greu ne stapaneam nervii..acum imi pare rau ca nu am fost mai intelegatori (mai si gresim, din asta invatam).. dar ai rabdare cu ea, ii va trece starea. Cat despre vitamine, nu-i da fara a face niste investigatii.
Numai bine si va doresc sa treceti curand si cu bine de eruptia dentara.
anouk3 spune:
Diuta, daca esti sigura ca nu are nici o problema de sanatate, atunci este probabil o faza prin care trec multi copii. Eu imi aduc aminte cu mult "drag" de starile ingrozitor de agitate ale pustiului meu, incepand de la primul dinte pana la ultimul. La care se adaugau si diverse schimbari emotionale (angoasa de separare, frica de case straine, de persoane straine). Toate astea ii provocau niste crize mama-mama! De exemplu, pe la varsta fetitei tale, se oprise in plina strada, in plina iarna, hotarat sa-si dea jos geaca de pe el. De ce? Habar n-am. Si uite-asa incepea criza. Exact cum zici si tu: plangea fara sa-l pot linisti. Eu le-am tratat ca niste defulari, se deschidea supapa sa se mai elibereze de nervi si agitatie. Ce faceam eu? Incercam sa-mi mentin calmul (usor de zis.. ) si sa-i distrag usor usor atentia cu vorba buna, cu luat in brate si vorbit mult si linistitor. Intr-un final se linistea.. pana data urmatoare.
Acum ca au iesit toti dintii si vorbeste.. parca e alt copil. Are si acum rabufniri, incearca sa vada pana unde se intinde coarda, dar, cu multa diplomatie si explicatii de mi s-a uscat gura, se dezamorseaza repede bomba .
Multa putere iti doresc si nervi tari!
CorinaDani spune:
diuta, o singura proba de kk nu e relevanta pentru depistarea parazitilor intestinali, daca ai cerut coproparazitologic - de multe ori rezultatul este fals negativ. trebuia sa ceri antigen, se face tot din kk, dar e mult mai precis rezultatul.
daca tot te duci cu ea la medic, cere trimitere pentru un set de analize (sange, urina), sa nu aiba carente de vitamine si minerale.
kariguld spune:
copii s-au nascut sa ne enerveze pe noi, sa ne faca zile fripte si sa ne aduca in pragul nebuniei.
banuiesc ca voi sunteti mereu zen, seful va intampina cu flori la birou, barbatul e numai soare si zambet.... nu aveti niciodata stari proaste, de suparare, de plictiseala, de dureri pe ici pe colo, nu aveti chef sa faceti mancare, sa calcati rufele...
nu da vitamine sau alte medicamente copilului doar ca asa ti se pare tie ca este bine. mergi la medic si vezi ce-ti recomanda.
eu cand am dureri imi vine sa-i iau la bataie pe cei din jurul meu, ma deranjeaza orice zgomot, nu am chef sa fac absolut nimik, vreau sa stau cu picioarele pe scaun, nu vreau sa merg la servici....si lista poate continua
diuta_20 spune:
Absolut,nu ii dau medicamente dupa capul meu.Voi merge saptamana viitoare la medic.anouk3 exact asa face si fetita mea,iau in calcul si varianta canini,mai ales ca are umflat,insa parca aveam nevoie sa imi spuna cineva ca mai este nevoie de rabdare si ca va trece de la sine.Pentru ca dureaza de aproximativ o luna starile ei,sau poate mai mult.Si nu se linisteste nicio zi.Pe de alta parte mi-e teama ca poate eu stau linistita ca e vorba de dintisori si sa nu fie de fapt o carenta de ceva sau poate rasfat.Cu ea imi controlez starile nervoase,chiar vorbesc frumos cu ea si incerc sa o linstesc cu calm.Multumesc!