Fetita mea are1 an si 9 luni si este f nervoasa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Diuta poate dura mai mult de o luna sa dea caninii si maselutele. La fetita mea a durat la maselute vreo trei luni timp in care era foarte nervoasa. Atunci cand plange ai incercat sa ii dai cu gel sau eventual un pic de nurofen ca sa vezi daca inceteaza plansul si asa sa poti asocia durerea/starea de disconfort cu nervozitatea ei?

Analizele pt. paraziti trebuie repetate de 3/4 ori la interval de cateva zle pt. a fi concludente.

Si o schimbare in viata de zi cu zi ii poate produce o stare de nervozitate, pt. voi poate fi ceva neimportant dar pt. ea sa aiba o semnificatie aparte - o persoana pe care nu o mai vede, o schimbare in camera, persoane straine cu care intra in contact etc.

oricum iti doresc multa rabdare fiindca puita are mare nevoie de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

dar dintii in sine sunt un motiv suficient de nervozitate!...
pai cum e cand te doare maseaua? sau cum e cand ai gingia inflamata? e nasol.

eu ma gandesc ca e o suferinta fizica reala, in unele cazuri. e un os care creste, impinge, da sa sparga gingia, continuu, milimetru cu milimetru, timp de saptamani de zile.

al meu a avut unii dinti care au iesit pe neobservate si unii la care a fost mare jale si amar. Noi suntem la masele acum...

nu are legatura cu tine, diuta_20, dar eu vazand copilul bocit tot, cu bale pana la brau, cu mainile in gura, gingia rosie, fatzuca fierbinte, numai la "stat tare pe pozitii" si respins "alintatul" nu m-am gandit.

sunt foarte mici, sunt programati in mod natural sa planga, sa tipe cand au dureri, cum e si normal (supravietuire!); si asta e o durere continuua, uneori mai ascutita, uneori doar ca o mancarime, dar tot tine si tine si nu mai iese odata etc. Si noaptea si ziua....

mai nasol e ca nu debuteaza durerile doar cand e umflata gingia, pot aparea si dinainte iar umflatura, roseata, febra sa fie un fel de climax. la noi de obicei s-a vaietat si a fost amarat cu saptamanile si apoi in cateva zile s-a umflat, s-a inrosit, etc si a spart si dintele gingia.

incearca calgel, dentinox, etc. Eu recunosc ca pt mine au fost cam apa de ploaie. pe prospect zice "masati energic gingia 5 minute". Cand nu te lasa nici sa te uiti spre dinte, de unde atata masat 5 minute :) la mine rezultatul era de obicei ca in loc sa planga de la masea plangea din cauza masajului. Great.

Curaj si rabdare! Hai ca scapam noi si de dintii astia. uite, tu mai ai un pic si-i termini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

Diuta, ai incredere in fetita ta, nu plange ea fara motiv. Trebuie sa fie tare dureros cand le dau dintii, bietii de ei... daca ii dai o doza de paracetamol pt copii se linisteste? Asta ar putea insemna ca intr-adevar de durere plange si zic eu ca poti sa o ajuti cateva zile cu paracetamol. Baietelul meu are un an si 4 luni si evit sa ii dau medicamente daca nu e neaparat necesar, dar in perioadele de eruptie dentara (mai ales la masele) i-am mai dat calpol sau putin nurofen pentru copii, mai rar. M-am gandit ca eu iau ceva impotriva durerii cand ma simt nasol, asa ca am ales sa ii dau si lui. Mai ales la culcare i-am dat, ca saracul se trezea si el plangand si cu mana in gura, odata a muscat suzeta atat de tare incat efectiv a rupt-o, m-am si speriat pentru ca putea sa se inece cu ea.

Evident, asta merge daca esti sigura ca nu este altceva in neregula, vreo infectie la ureche, de exemplu. Si nu te teme sa o iei in brate si sa o alinti cat de des are nevoie. Un copil nu se rasfata cu prea multa iubire si multe imbratisari, ci cu lipsa de consecventa si neimpunerea de limite cand este mai mare (1 an si 9 luni este foarte putin, nu are cum sa fie rasfatata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

Ei,ce bine ca ma incurajati sa o alint!Am incercat cu nurofen sau panadol,nu o ajuta absolut deloc.Mai folosim dentinox si chiar o mai ajuta si imi face semn sa o dau,mai ales cand se trezeste noaptea plangand.Este si rasfatata si s-a obisnuit sa ii facem toate poftele,dar pare ca are si o suferinta.Voi merge si cu ea la dr,dar nu pot sa ii fac analizele la fiecare perioada mai agitata pe care o are.Multumesc pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Diuta noi am folosit cu mare succes Baby Orajel pt. calmarea durerilor de dinti. E adevarat ca nu se se comercializeaza in farmaciile noastre dar il gasesti pe net. Efectul este imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

Deci,pana la urma am descoperit motivul nervozitatii si agitatiei:giardia.Nu credeam ca schimba atat un copil.Am facut tratament,iar acum,deocamdata, fetita e f bine,e mult mai linistita.

Mergi la inceput