Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_ella2005 spune:

Daca nu-i pasa ca nu mai vorbesc cu ea 10 minute

Selene,
Durata pedepselor este exagerat de mare pentru varsta copilului. Imi aduc aminte ca la emisiunea ''Totul despre mame'' un psihiatru de psihiatrie infantila spunea ca pedepsele aplicate copilului trebuie sa fie de cate un minut pentru fiecare an de varsta, deci trei ani= trei minute pedeapsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

blackgirl, scuze daca te irita observatia mea...
pot sa am si eu o parere diferita de a voastra?

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0
A dormit cu noi in pat/camera pana aproape de 18 luni.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

la partea asta da-mi voie sa nu fiu de acord...este una dintre cele mai mari greseli ale parintilor: dormitul cu copilul in acelas pat.

La partea asta da-mi voie sa fiu de acord cu blackgirl, este una din chestiile cele mai faine ce le poate face un parinte.

Fiecare cu parerea lui, daca tu crezi ca e o greseala, nu inseamna ca e valabil pt toata lumea.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Laura, perfect de acord, nu toata lumea are aceeasi parere. Chiar e printre cele mai faine (si gratuite, si pline de recompense) lucruri pe care le poate face un parinte. Noi am dormit cu mezina 2 ani, pana cand a decis singura ca are mai mult loc la ea in patut. E insa mai independenta, desi in acelasi timp e mai apropiata de mine si mai grijulie decat ceilalti, care au dormit in patuturile lor de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Andata, eu inteleg ca nici tu, dupa 3 copii, nu cunosti intregul secret al parintelui perfect. Multe s-ar gasi de obiectat la modul in care iti pedepsesti copiii, vezi minunatul comentariu al Ancai la metodele aplicate de mine.

Pana la urma nu vi se pare ca toti aplicam aceleasi reguli de bun simt, insa altfel ambalate in fata copiilor? Si ca, potrivit anumitor curente mai mult sau mai putin AP (pe care le-am tot citit/incercat sa le invat/aplic, dar zau ca nu-mi reusea, motiv de numeroase frustrari si dezamagiri personale), suntem toti niste parinti odiosi care ne pozitionam impotriva copilului si nu de aceeasi parte a copilului. Ceea ce pe mine/copilul meu nu ma ajuta. Ca si mama sunt inca nesigura si Dragos vede acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:

Bun, poti sa ai parere diferita. Dar cum o argumentezi? Sau este diferita de dragul de-a fi diferita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

blackgirl0 ai perfecta dreptate, copii simt cand persoana cu care sunt nu-i sigura pe ea si o testeaza pana cedeaza.
Mai zicea cineva de tratamanetul aplicat bunicilor....ieri imi zice soacra Dragos ne-a spus "sa stii ca acasa suntem foarte cuminti si o ascultam pe mama!" Si la bunica de ce sunteti neastamparati? Ca asa vrem noi, ne distram!

Acasa fac diferenta intre joaca, distractie, plictiseala, implicare...la bunici distractia lor sunt deja obraznicii, pt ca au cui le aplica. De ex. cer mancare....si in fata lor apar ca la all inclusive farfurii, castronele, boluri cu de toate....ei stramba din nas si cer altceva....dupa ce vad festinul din fata incep sa faca miezi, sa arunce.....pai le-as mai face eu asa ceva.....
Dar ....nu ma mai bag, cand mi se relateaza spun doar:aveti grija ca sunt 2 baieti si in curand nu veti mai putea sa-i stapaniti! Socrii zambesc...eu sunt sceptica.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:

Citat:

la partea asta da-mi voie sa nu fiu de acord...este una dintre cele mai mari greseli ale parintilor: dormitul cu copilul in acelas pat.

de fapt doar partea aia a deranjat retina. si nu faptul ca ai scris-o tu personal

Asta cu AP&co si cartile de studiu sunt toate ok, dar limita o fixeaza fiecare in fct de copil. Ma voi repeta, dar asa e. Ii esti alaturi, il asculti, te mulezi, il adori, dar de aici si pana la a te lasa pocnit e o mare diferenta.
Nu-mi pot imagina cum Daria se ia si vine si-ti trage una ba cu mana, ba cu piciorul, just for fun :(

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Bun, poti sa ai parere diferita. Dar cum o argumentezi? Sau este diferita de dragul de-a fi diferita?

nu, nu de dragul de a fi diferita, dar aceasta discutie e deja off-topic...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Citat:

Citat:

de fapt doar partea aia a deranjat retina. si nu faptul ca ai scris-o tu personal

Asta cu AP&co si cartile de studiu sunt toate ok, dar limita o fixeaza fiecare in fct de copil. Ma voi repeta, dar asa e. Ii esti alaturi, il asculti, te mulezi, il adori, dar de aici si pana la a te lasa pocnit e o mare diferenta.
Nu-mi pot imagina cum Daria se ia si vine si-ti trage una ba cu mana, ba cu piciorul, just for fun :(

_

atunci rectific:
la partea asta da-mi voie sa nu fiu de acord...parerea mea este ca dormitul in acelas pat cu copilul este una dintre cele mai mari greseli ale parintilor:

nici eu imi puteam imagina cum poate un copil lovi, dar am vazut live...urat! si dureros pentru mama, nu atat fizic cat psihic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

blackgirl0
Eu nu am avut niciodata pretentia ca metodele mele sunt cele mai bune, ca sunt un parinte perfect sau ca trebuie musai sa faca toti ca mine. Am aplicat ce am crezut ca functioneaza, am facut si greseli, am incercat sa nu le repet. Daca iti spun cum am reusit sa aplanez conflictele dintre copii razi de mine...
De aceea eu ma abtin sa dau sfaturi. Poate ca ceea ce a functionat la mine nu functioneaza la altii. Copiii nu vin pe lume cu un manual de utilizare, nu poti sa spui" acesta e modelul xyz, ai deci urmatoarele lucruri de facut la utilizare", sau "acesta e modelul yyy, are deci nevoie de urmatoarele precautii la punerea in functiune".
Eu inca mai invat ce inseamna sa fii parinte. Si probabil ca voi invata inca si atunci cand copiii mei vor deveni parinti.

Mergi la inceput