FIV cu Dr. ALBU Dragos 62
Raspunsuri - Pagina 5
QiaoBing spune:
daca tot e momentul intrebarilor, am si eu una. fiv-ul l-ai facut pana la urma la medlife, nu ? l-ati prins sa va faca icsi embriologul englez ? mie mi-a lucrat Radu care vad ca e acum embriolog dupa plecarea lui Sandu; cand am facut in ianuarie era biolog.
velvet spune:
noua la medlife ne-a lucrat spermograma mereu embriolog ionescu ioana.
in afara de o supraspecializare mai e vreo diferenta dintre embriolog si biolog?
elbereth spune:
Qiao da, am facut la Medlife cu Terry Leonard ca embriolog.
Velvet am stat de vorba cu Albu si cu mr Leonard (embriologul) si asta a fost explicatia lor. Ovocitele n-au avut probleme - embriologul spunea ca la unele se mai sparg, sau, dimpotriva, sunt mai greu de "patruns" la injectia intracitoplasmatica. La mine au fost OK.
La noi sotul a fost aproape de azoospermie (poate stiti povestea - cu analize hormonale, genetice, secretii, ecografii - toate OK) si de 10 luni era pe tratament continuu (ceea ce, intr-un fel, ma sperie - daca dupa atata timp de tratament cel mai bun rezultat fost 1 singur embrion.... ufff! )
Calitatea proasta a spermei poate tine (in afara de formele anormale care la noi sunt 98%) de fragmentarea ADN-ului din spermatozoizi (teoretic se mai poate imbunatati putin cu antioxidanti, dar sotul meu a luat Resveratrol in tot acest timp, iar inainte de FIV a luat si Tonotil, deci nu stiu ce ar mai putea face).
Asadar, situatia fiind destul de complicata, in momentul asta nu prea stiu incotro s-o apuc.
elbereth spune:
Qiao nu vreau sa te descurajez, dar noua Radu ne-a gresit o spermograma - noroc ca am observat eu ca nu se pupau rezultatele (concentratia cu nr total de spermatozoizi din proba). Le-am spus celor de la receptie, s-au dus la ea si .. dupa vreo jumatate de ora de asteptat a venit si si-a cerut scuze, spunand ca doar buletinul de analiza era printat gresit. Nah..
P.S. Pare o tipa draguta si de treaba, dar pe plan profesional.. nu stiu ce sa zic.
QiaoBing spune:
eu stiu cazul si de aia eram curioasa daca ati vorbit cu Leonard si ce v-a zis. ufff, tratament cu altceva nu exista ? banuiesc ca v-au recomandat si varianta cu donator.
noi am avut la fiv-ul trecut doar 3% forme normale, dar din atatea milioane avea de unde sa aleaga. am refacut-o prin mai la polisano si a iesit 18%, depinde cine numara mi-a zis un dr acum am stat cu grija pt ca a trebuit sa aleaga un singur si sa il nimereasca pe the best one. eu nu prea agreez ideea de ICSI, as prefera o selectie naturala, cel mai bun sa invinga, dar, de, dansam cu ce avem.
edit: pt ca am aflat ca Leonard tocmai plecase, nici nu am vrut sa stiu cine ne "lucreaza" puii, abia dupa ET m-am uitat pe hartie si am cautat-o pe site.
elbereth spune:
Qiao inca nu s-a pus problema de donator (oricum, eu n-as fi pregatita psihic pt asa ceva deocamdata). Ne-au spus ca in aceleasi conditii la o alta incercare am putea avea un rezultat mai bun (de unde deduc ca, la urma urmei, e vorba si de cum se "arunca zarurile").
Singurul lucru la care ma gandesc acum este sa incercam un FIV de iarna, ca sa zic asa. Vara (respectiv in perioadele cu vreme calda) calitatea spermei scade (caldura afecteaza calitatea ei) - iar la noi s-au vazut diferente la spermograma (in inauarie a avut 2,4 milioane/ml iar in mai 1,6 milioane/ml). Si poate sa incercam cu Profertil in loc de Spermotrend. Altceva... nu ma duce capul acum.
velvet spune:
elbreth,multumesc mult pt raspunsva doresc sa luati cea mai buna decizie si in iarna sa fie mai multi inotatori bunisi noi vrem sa repetam sperm.si inca 3 luni ar fi in august.cel tarziu la inceputul lui septembrie o sa o repetam.stiu ca dupa canicula nu va fi tocmai oki,dar sper ca s-a mai imbunatatit dupa tratament,macar putin.si cred ca o sa o facem si la alt laborator RUAM.sa fie bine pt toate!
si noi vrem sa facem comanda de profertil daca n-om avea rezultat mai bun.incercam cat putem.
angelica28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liza79 Angi, ma apuca invidia , adica tu poti sa pleci de la serviciu la 12 sa dormi... vreau si eu altfel, cred ca nu-i semn rau ca ti-i somn ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie |
Da pot pleca .......doar este firma mea ,si il am pe sot care ma poate inlocui citeva ore .............sa va mai spun ca ma simt fff rasfatata in aceasta perioada.......nici la fiv nu a fost atit de atent ...sa nu car nimic ,sa ma odihnesc cit mai mult ,seara mingiie burtica.........ne rugam mult la Dumnezeu ca macar unul de data aceasta sa ramina cu noi ..........
Chiar ma gindeam de dimineata ,pe o parte vreau sa treaca zilele astea sa aflu rezultatul ,pe de o parte mi-e frica de ziua cind voi recolta beta .......!
Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
4 INSEMINARI ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI,O INSEMINARE REUSITA IN IUNIE 2011,OPRITA SI ACEASTA SARCINA DIN EVOLUTIE LA 9 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Fiv facut in februarie-martie nereusit!
Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
liza79 spune:
Angi, am banuit ca e firma ta si ca esti rasfatata
mie oarecum imi plac zilele astea cand inca nu stiu nimic... ca apoi ori sunt suparata ca n-a iesit, ori am de 100 de ori mai multe emotii pt ceea ce va urma
ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie
angelica28 spune:
Liza eu am zis ca luni o sa fac un test pipi........tu ?Astepti pina vineri?
Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
4 INSEMINARI ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI,O INSEMINARE REUSITA IN IUNIE 2011,OPRITA SI ACEASTA SARCINA DIN EVOLUTIE LA 9 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Fiv facut in februarie-martie nereusit!
Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza