Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 9

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ne-am intors de la munte, suntem cam terminati de oboseala, in masina ana a plans mai tot drumul iar in bucuresti am gasit un aer irespirabil si o caldura nesuferita...si bonus o avarie mare in zona, astfel incat nu aveam apa DELOC.

revin maine, vroiam doar sa va spun ca a fost super, urcat cu telecabina si coborat pe jepii mari..incerc sa pun niste poze si un filmulet pe FB.

pup!




meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Meg, adorabila Ana...si ce fain rade ea Imi pare rau de faza naspa cu lipsa apei. La cat mai multe plimbari pe carari de munte!
Cristina, sa-ti traiasca printesa si sa va bucurati multi multi ani de dragalasenia si dezvoltarea ei armonioasa!
Lady, ma bucur ca at scapat de anemie.Sanatate multa in continuare!



Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Multumesc Miha, la fel va doresc si voua, mai ales ca voi inmultiti totul la doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_cb spune:

buna fetelor, vin si eu cu bilantul de 3 luni: 6.300 kg, 63 cm lungime, 41 cm circumferinta cap si tot atat la bust. sunt foarte multumita, mai ales ca in ultimele 2 saptamani a mancat doar lapte de la san. am reusit sa ma intorc la alaptare exclusiva desi m-am chinuit un pic cu asta si vreau sa le multumesc fetelor care mi-au recomandat grupurile de sprijin pentru alaptare de pe facebook, m-au ajutat foarte mult. desigur, iau si galactogil care mi se pare super bun (l-am gasit doar la sensiblu, dar are pret bun - 48 de lei cu cardul de fidelitate) si ceaiuri de anason, chimion si fenicul.

in rest, va citesc destul de des chiar daca nu scriu zilnic, dar vreau sa vad daca si sabinuta mea se incadreaza in grafic si tine pasul cu bebeii vostri. pana acum suntem si noi cam pe la aceleasi progrese, face "balonase", isi baga amandoua mainile in gurita si incepe sa-si suga fiecare deget in parte, incepe sa rada si ea in hohote si sa chiuie dar se opreste imediat ce scoate un sunet mai neobisnuit, cred ca se mira si ea . vaccinul nostru a copt o singura data, dar inca nu e complet vindecat, tot face cate o cojita care se usuca si cade singura dar apoi face alta si tot asa...

apropo de progrese, am observat de vreo luna si ceva ca isi intoarce capul mai mult intr-o singura parte, in dreapta. cand o tin in brate, de ex, sta cu capul intors si se uita peste umarul ei, tot timpul. incerc sa o fac sa se uite si in partea cealalta, dar nu prea reusesc ca si-l intoarce la loc. pozitia de dormit e exclusiv cu capul in partea dreapta, niciodata in partea cealalta. medicul de fam mi-a zis sa o stimulez cu o jucarioara zornaitoare sa se intoarca si in partea cealalta dar nu prea da rezultate. voi ce ma sfatuiti sa fac in cazul asta?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Meg, super filmuletul! Super ca faceti atatea excursii! Bravo voua!

Amy, tare emotionanta povestea ta, ma bucur mult ca in pofida greutatilor esti o mamica fericita cu un iepuras minunat!

Corina, felicitari pt bilant si pt ca ai reusit sa revii la alaptat exclusiv (nu e usor de renuntat la completari cu LP odata introduse... dar daca se poate, merita)

Am mai vazut si alte bilanturi de 4 luni, de 3 luni - strengarei si strengarite care cresc, fiecare in ritmul sau, dar in grafic. Unii par hotarati sa creasca foarte repede - cum e Ana , si nici Andi nu e departe .
...noi mergem vineri sa vedem cum stam la 3 luni...

Anca, ai un stil super de a povesti - sa recuperati rapid cele 100g pierdute! si sa reluati panta ascendenta! oricum ai o fata superba, plina de viata si bine dispusa... semn ca se dezvolta foarte bine in ritmul ei.

Felicitari si celor care au avut botezul week-end-ul acesta!

Noi... am fost sambata la un botez aici - o experienta inedita din multe motive, dar placuta. Lavinia a avut o rochita mai eleganta, cu volanase si i-a placut la nebunie sa traga de rochita; a rezistat eroic la zgomote, muzica etc.
Ieri am fost la circ - Lavinia a dormit cuminte in marsupiu tot spectacolul.
Ma gandeam daca sa o intorc deja cu fata spre lume in marsupiu... dar nu, o mai las, ca vad ca in marsupiu e mai tentata sa doarma, nu sa studieze ce se intampla in jur.

Am avut si noi cateva zile de vara (cat de cat...adica ne-am permis sa iesim cu bretelute), ...acum revenim la maneci lungi si hainute groase.
Am mai pus ceva poze si aici https://picasaweb.google.com/dbmgeo/Lavinia# - majoritatea sunt si pe contul comun de pe picasa.

O saptamana frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Gagiiciiileeee meeeleeee

Fusai o saptamana la munte, ma intorsei ieri, asa ca de dinainte de botez nu mai stiam nica de voi si-mi fuse dor rau (si totusi am fost la munte, nu in Oltenia!)

Am apucat sa citesc ceva pe diagonala, dar trebuie sa reiau mai serios sa vad ce ati mai facut voi si strengareii nostri dragi. Pana atunci, despre noi:
- botez super ok, piticul n-a plans DELOC in biserica, nici macar in cristelnita.
- petrecerea ok, insa fiind duminica n-a prea avut lumea chef de dantuit (nici macar pe brasoveanca pe care am dansat-o cu mama, multumesc de likeuri!), si-n plus pe la 9 lumea a inceput sa dispara la nush ce finala de meci, draci baltati.. ca nici acu' nu stiu ce era asa important..
- imediat dupa baita de a doua zi am plecat la Breaza, unde am stat la racorica si a fost tare bine pana joi..
- ... cand a facut febra 39.4.. fiind prima data am simtit ca mor acolo langa el, insa i-a trecut relativ repede (in 3ore dupa supozitor si nurofen 100ml/5). Eu nu i-as mai fi dat nimic dupa ce i-a trecut febra dar fiind cu socrela care insista la recomandarile unei prietene medic pediatru sa-i mai dam de 2 ori nureofn la 12 ore.. am cedat si i-am dat cu gandul ca raul e mai mic asa fata de posibilitatea revenirii febrei..
- cred ca incep dintisorii, incisivii de sus de vad f bine conturati, am fost socata sa-i vad! probabil de la asta a facut si febra, habar n-am.. I-am luat vulli si alte chestii de rontait, si le mananca de zor pe toate..
- ma lupt cu soacra si mama sa nu incep diversificarea la 4luni, cred ca castig insa o sa fie greu de tot cu ele pe capul meu..
- acum vad ca am primit si pozele de la botez, le vad si le pun pe FB..

Va pup mult pe toate si intru mai incolo sa va citesc mai pe indelete si sa mai povestim..




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Lady_X: si la noi e grav cu caldura, ne mai dregem cu AC-ul pornit in sufragerie si lasat usile deschise in sufragerie si camera ei. Nici Bianca nu sta pe burtica, dar ea si-a tinut devreme capul ca statea mult la mine pe umar si exersa asa.
Dara: nu am prea priceput cum ii legeni capsorul, o tii tot la verticala pe umar sau o asezi la orizontala? La mine pozitia la orizontala e un esec total, cum ajunge asa cum incepe frenetic sa caute sanul si daca nu i-l dau se zvarcoleste si tipa in toata regula, apuca cu gura bratul meu, tricoul, tot ce prinde chiar daca a papat cu doar 30 min in urma. Ea e convinsa ca doar cu sanul in gura poate sa adoarma, daca de ex o pun in patut sta si se uita pe pereti, la jucarii, se rostogoleste, chiuie, cauta sanul in saltea. Chiar daca e rupta de somn pt ea patutul e cu program de joaca. Incet incet incep sa ma resemnez si sa las sanul sa faca somnul si vedem apoi pe unde mai scot camasa, sper ca pe la 1-2 ani ma va putea intelege ce-i spun si va pricepe ca patutul e pt dormit. Daca se va intampla sa raman fara lapte atunci o sa vad durere pe capul meu Eu am luat palarioare faine din Auchan si H&M, eu in we mai am timp de iesit prin magazine, nu prea iau hainute de pe net asa ca nu stiu sa-ti recomand.
Kovacsc: ma bucur ca te simti implinita, pup Karina minunata La fel simt si eu ca Bianca imi umple viata, o iubesc prin toti porii
Meg: Ana e o superba, cu cata fericire rade ea Cred ca am vizionat de 5 ori filmuletul de drag ce-mi era sa va vad asa vesele.
Corina_cb: felicitari pentru revenirea la san exclusiv, nu e lucru usor ce ai facut tu! Daca nu intoarce capul si in stanga s-ar putea s-o tina vreun muschiulet de-al gatului, nu strica sa ajungi cu ea la gimnastica medicala dar nu stiu sa-ti spun unde se face asa ceva ca nu m-am interesat, poate te sfatuieste pediatra.
Dia_tm: stiu ca tu abia astepti caldura, dar eu zic sa te bucuri de racoare cat o ai ca noi ne topim
Dana: ma bucur sa te recitesc, nu stiam pe unde ai disparut Wow, Gaza da startul la dintisori! Si ce copil cuminte sa nu planga deloc la botez Succes cu mama si soacra, si ale mele mai bat apropouri dar n-au ce-mi face ca nu-s in oras, deci n-au control

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Bine ai revenit, Dana! Mi-era dor de tine si de Gaza! Sa va fie de bine botezul si plimbarea la munte. Despre febra, nu stiu ce sa zic...probabil ca de la dintisori, mai ales daca ii vezi conturati in gingie. Si lui Rares i-au iesit destul de repede(pe la 4 luni jumate) Cu diversificarea asa rapid la sfaturile mamei si soacrei...iti urez succes sa le linistesti si sa le lamuresti ca stii foarte bine ce e mai bine pentru puiul tau
Dia, cam cate grade sunt la voi? aici e teroare cu caldurile astea(35-37 C) parca nici noaptea nu se racoreste deloc...de fapt o sa te convingi singurica cand vii in tara...e irespirabil aerul Faine pozicile si fetitele

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

dana, welcome back! sa va traiasca micul crestin! acum pandesc FB-ul sa vad poze de la eveniment! bine ca a trecut febra, si, wow, va pregatiti deja de dintisori!

tare ma tem ca si pe noi ne paste in 2, maxim 3 saptamani, eruptia dentara, roade non-stop, si vulli nu are nici pe departe succesul pe are il are degetul meu..si strange, nene, la el, nu se joaca. azi dimineata s-a trezit la 5 si a marait pana la 8 jumate cand am plecat la vaccin si la control..abia la 11 a adormit, nici san nu prea a vrut si acu o pandesc cand se scoala sa o alaptez, ca pe caldurile astea nu-i de joaca.

multumim de aprecierile la adresa pozelor si filmuletului, mi-a crescut inima sa vad ca e asa vesela pe munte, sper ca daca o inoculam si pe ea de mica sa prinda gustul iesirilor, ca matei, nu al jocurilor pe calculator si al altor gadget-uri.






meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, uneori adoarme si la verticala cu capul pe umar pentru ca ne plimbam prin casa, ca nu ii place la ragait sa stea locului, trebuie sa ne plimbam acea jumatate de ora. Dar eventual spre 30 de minute uneori (nu mereu) ne lasa sa o intoarcem cu fata in sus, inclinata, in brate, si sa-i leganam caputul. Si tot asa are reflexul ala de cautare si pe umar, si in brate, in brate se si incovoaie asa uneori, dar mie mi se pare ca-i vine nitel in gatut in pozitia aia. Uneori nu e chip s-o asezi asa. Treaba e ca la noi functioneaza suzeta si in pozitia aia in care da din caput sa caute, ii dam suzeta.
Oricum fara partea de leganat caputul (macar din balansul mersului cand sta pe umar), nu prea adoarme decat cand e extrem de obosita.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput