Bv Freedelia&Laura! Hai Carmina! (48)
Raspunsuri - Pagina 20
ARUBA spune:
Mygirl: si eu ma gandeam (in perspectiva luuunga) ca la un moment dat sa aleg legarea trompelor uterine, insa tot ce am citit despre efecte secundare m-a facut sa uit varianta asta. Oricum e un topic de discutie interesant, ce facem cand suntem siguri ca nu ne mai dorim alti copii? La ce metoda apelam? Multe femei sustin ca ar fi "fair" ca de data asta mingea sa fie in terenul barbatului... dar cam stim cu totii cum reactioneaza ei cand e vorba de vasectomie...
36+ Ana Grace
ilenutza spune:
MYGIRL, la fel si eu cu protectie dupa.
Totusi o masura asa radicala ca leg. trompe...iar procentul de reusita cu fiv e mic, plus ca e asa invaziv si costisitor ....
Dr meu zice ca e safe si mi-a propus asta..
Dar tot el m-a intrebat de ce vreau al 3 lea bb, mi-am schimbat barbatul?.
Ile , mami de V si A ,
ali24 spune:
laura felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bun venit bebe andrei
sa fiti sanatosi si fericiti.
iti doresc refacere cat mai rapida
mersi de raspunsuricred ca va ametesc cu atatea intrebari
azi bebele meu a dormit intruna .aproape ca nu se trezeste nici cand papa.se foieste putin cand ii e foame si cauta disperat dupa tzitzi si eventual plange cand nu sunt pe aproape dar dupa ce io dau adoarme automat la loc si papa in somn(trage bine chiar daca doarme).cred ca diseara ii voi face si proba suptului sa vedem cam cat papa odata si daca a mai crescut ceva.nu stiu o fi normal sa doarma atata?nu cunosc sentimentul asta ca la primul a fost dureros pana am avut laptic pe saturate.statea intruna la san si cum plecam de langa el plangea.acum am inceput direct cu galactocil si sunt cu halba de 500 de gr de ceai in mana)ceai e menta si musetel)sper ca e bun.nu am luat anume de laptic dar daca e cazul voi lua.deoacamata vad ca am laptic pe saturate.
ultima suta de metri
rafael albert(25.05.2007)
Biribu spune:
Ali ceai de menta NU, scade lactatia din cit am auzit.
Gabi suzetele le poti opari sau fierbe un pic in apa, in ideea ca pot intra bacterii inauntrul tetinei. al meu vad ca o accepta din cind in cind, i-o dau cind vad ca e satul dar tot ar mai suge, al meu e si haplea rau. nu vreau insa sa-l obisnuiesc cu ea pt somn ca la anna am tras-o rau, daca ii cadea din gura se trezea, deci toata noaptea ne plimbam sa bagam la loc suzeta
adarev spune:
Bravo Freedelia!Sa traiasca bebelu. Fetele, am vorbit si cu Laura acum. Este la terapie si maine o sa o mute in salon cu bebelul.Felicitari mamicilor si recuperare rapida.Si, nectarelu s-a facut barbatoi. Avea azi in cap palarie tricotata cu boruri, era chiar de coma si botosi crosetati albastrii.
Ada
Carmen_80 spune:
Felicitari Laura, felicitari Deliaa !!
Fleur, da, este o formula de calc: greutatea * 180/ nr mese (8). Ar fi cam 70 ml, dar el trebuie sa ia cam 30 gr pe zi acum, deci sa creasca si papa. Al meu a mancat azi, la ultimele 3 mese 50, 50, si 130, format din 50 la san, 50 muls si 30 lp ca inca mai vroia. La 4.30 a luat o mica gustarica probabil vreo 20 ml, iar acum nu-i e foame. Uneori mananca f haotic. Ideea e ca eu nu prea scot mai mult de 50 la supt, apoi cu greu vreo 20 la pompa pe care uneori ii vrea, alteori nu. Si mi-e teama sa nu tin copilul nemancat... La 10-14 zile tre sa revina la greutatea de la nastere.
Cu temperatura in camera nu e de gluma. Fiecare face cum considera, insa toti dr au spus ca dc ne este noua frig, nu inseamna ca le este si lor, mai ales ca ritmul lor cardiac este mult diferit de al nostru. Si mama sta langa el invelita...
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
ramonavlas spune:
Felicitari noilor mamici si bebelusilor lor!!!
Am fost si noi ieri la control, 36 saptamani, 3,100kg, data nasterii 23 iulie! Ambele fetite vor fi in zodia leului.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
36+
ali24 spune:
biri mersi.bine ca mi ai spus ca nu stiam.am vazut ca pe ceva ceai de colici scria ca contine si ceai e menta si de musetel si ma gandeam ca atunci nu are ce rau sa ii faca.dar la lapte nu ma gandeam.
l am cantarit inainte si dupa ce a papat tzitzi si arata doar 30 ml.mi se pare fff putin.mai fac odata proba maine dimi cand sanii sunt mai plini si el mai haplea.ma asteptam sa fie mult mai mult lapte adica macar 60 70gr
ultima suta de metri
ali24 spune:
la multe lunisoare si ani printesa laila
ada ma bucur ca ai devenit mai increzatoare si mai linistita.se vede din felul in care scrii
carmen ai dreptate cu temp si mie mi au spus dr sa am mare grija sa nu il supraincalzesc ca nu e bine
ultima suta de metri
miruna1980 spune:
buna seara si in primul rand,scuze pt lunga mea absenta.Multumesc tuturor pt urari,in special Adei care este o scumpa,le doresc muuulta sanatate si lui Nectarel la fel,pe care am avut onoarea de a-l cunoaste live.E un dulce si un luptator,iar Dumnezeu ii da putere sa mearga mai departe.Se vede ca este un copil special.
Pe mine m-a luat nasterea prin surprindere,caci nu am avut nicio simptoma,decat ruperea apei si atat.Am ajuns la Polizu la 16.00,in data de 22.06,am intrat in sala de travaliu la 16.30 unde m-am plictisit teribil,caci nu aveam contractii...si am stat asa pana la 20.30,toata lumea roia in jurul meu si pe aceasta cale multumesc personalului de garda din acea seara ce m-a supravegheat si a avut grija de mine....durerile se lasau asteptate..asta pana cand mi le-au provocat prin perfuzie si uite asa la 20.40 hop pe masa,iar la 21.00 s-a nascut printisorul,iar la 5 min distanta printesuca.Mi-am revenit ffff rapid,in noaptea aceea nu am inchis un ochi,ma gandeam la micutii mei,a doua zi de dimi m-am si ridicat din pat,am mers singura la toaleta....m-au mutat in rezerva cu inca o fata,a fost ok.In schimb,gemenasii mei erau la terapie intensiva,caci micutul avea probl cu ventilatia.Nu va pot descrie ce am simtit cand am intrat acolo vazand atatia copilasi,mi s-a rupt sufletul...as da orice ca sa nu mai existe suferinta pt nou nascuti....de cate ori ma duceam plangeam....incerca lumea sa-mi ridice moralul ca altfel le transmiteam si lor,dar mi-era imposibil sa urmez acest sfat,era peste puterea mea.Cu atat mai mult,in rezerva,mamica cealalta era cu fetita ei.Lapte nu am avut deloc,ma duceam si eu jos cu fetele,dar nu produceam nimic.In fine,intr-o zi am fost anuntata ca mi i-a mutat,atunci i-am lasat vorba Adei ca i-a dus la et 4,Ada m-a incurajat ca e de bine acolo si a vom pleca in curand.M-am dus la ei,cand i-am revazut,am plans iar.Micutii facusera icter si cand i-am vazut cu bandaj la ochi si ei erau asa speriati si ma apucau de deget,simteam ca se rupe sufletul in mine...Nu vreau sa intristez pe nimeni cu pov mea,imi cer scuze.Vineri am nascut,iar miercuri ne-a dat drumul....culmea,as mai fi stat cu ei,sa fiu sigura ca-s bine,toate mamicile se bucurau ca pleaca,numai eu nu...zici ca eram nebuna....in minte numai intrebari de ce ei sa plece asa repede?daca ei sunt bolnaviori si mi da acasa doar pt motivul ca se aglomera si aveau nevoie de locuri libere...mi-era tare frica....dar am ajuns acasa,recunosc cu mii de emotii,cred ca nu am inchis ochii multe zile si nopti,eu si sotul meu ne ocupam de ei,el mai mult seara cand venea de la munca...ziua eram singura....cu ajutorul lui Dumnezeu,ca ne da tarie m-am descurcat,am trecut de primii pasi cu regurgitarea,cu inecatul,cu schimbatul pampers-ului...baita le face sotul,inca nu am curaj,le-a cazut si buricul.....oboseala a mai trecut,mai clachez dar cand ii vad zambind,uit de tot si ii multumesc lui Dumnezeu pt aceste doua comori..
Despre micutii mei,va pot zice ca-s tare cumintei,nu plang decat daca le e fomica....ii hranesc din 3 in 3 ore cu LP caci LM nu am nici sa satur un bebic,daramite doi....dar merg pe ambele cai.
Proaspetelor mamici le doresc refacere rapida,bebelusi sanatosi si mancaciosi.Celor cu burtici,sarcina usoara in continuare si nastere la termen.
Inchid aceasta lunga poveste dandu-ma mare ca am nascut natural,fara nicio anestezie.
pe toate!
mamica fericita de printisor ANDREAS-MADALIN si de printesuca BIANCA-MARIA