Bobocei de sept-oct 2012 (18)
Raspunsuri - Pagina 18
bya_me spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen Bya_me, tu lucrezi la privat sau in sectorul public? ca eu nu cred ca am vreo sansa sa primesc asa ceva :( din pacate. carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) + Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi. |
Lucrez la privat... si ce spun eu este prevazut in Contractul colectiv de munca:
ART.51. - În afar#259; de ajutoarele prev#259;zute de lege, la care au dreptul, salaria#355;ii vor beneficia #351;i de urm#259;toarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, pl#259;tit de aceasta mamei, pentru na#351;terea fiecarui copil; dac#259; mama nu este salariat#259;, so#355;ul acesteia beneficiaz#259; de plata unui salariu mediu pe unitate;
Eu stiu ca CCM se aplica tuturor institutiilor, dar poate gresesc eu nu stiu sigur oricum eu zic ca merita sa intrebati la angajatori
Bia mamica de fetita scumpilici de 2 anisori si 27+ de
bya_me spune:
Acum am vazut ca apare cu caractere aiurea textul trimis, daca nu se intelege il mai trimit o data.
nu_mai_stiu nici eu nu iau osteocare si stiu ca calciu in sarcina este destul de periculos. La prima sarcina am luat cred ca o sapt calciu pt ca imi iesise deficit in urma unor analize si a trebuit suplinit.. dar acum mi-au iesit toate valorile normale asa ca nu am mai luat. Tie ti-au iesit analizele cum ca ai avea deficit de calciu? sau de ce ai primit osteocare?
carmen spune:
Bya_Me multumesc de raspuns, sa vad daca ii intreb, ca e ca si cum as cere ceva in plus, in fine, nu mai dezvolt...
Nu-mai_stiu dr mea mi-a spus ca prefera sa nu imi dea calciu suplimente si sa incerc sa il iau eu din alimentatie, asta din cauza contractiilor care pot aparea in urma administrarii de calciu suplimentar.
27s 1 zi
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
Kytana spune:
Bya_me ceea ce spui tu este posibil sa fie in CCM dar sa nu fie reglementat si la nivel de CIM. La noi in firma sunt a 4 a mamica din ultimul an si niciuna dintre fete nu au primit. Iar la HR am o prietena care mi-ar fi spus daca exista asa ceva la noi. Cred ca totusi este la latitudinea companiei din pacate.
Corinuka, cum mai esti astazi? Te asteptam cu vesti de la dr. [Pup]
Adina, te simti mai bine? Eu sper ca da si ca si bebe este cumintel in burtic.
26+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]
Mirabelac spune:
Bia eu o sa primesc 2000 lei pt nastere si nu se iau in calculul indemnizatiei pt ca se da din fonduri sociale.
Fetelor, eu chiar daca nu mi-ar fi recomandat, as face e secretie vaginala/cultura pt ca unele infectii, chiar si fara simptome, pot da nastere prematura, eu una si dr meu suntem mai preventive asa. La prima sarcina am fost mai sensibila, am avut de 3 ori cate o infectie fara simptome si mi-a dat antibiotic, mi-a spus ca pot da nastere prematura.
Vreau sa va spun ca sunt hormonata si ametita rau, de aseara mi-am propus sa nu uit ca dimineata sa dau prima urina la analize si ma trezesc, dau urina si fericita ma duc la bucatarie si credeti ca fac? Mananc. Si ieri nu mi-a recoltat analizele din cauza ca mancasem. I-am zis sotului sa ma mai sune din cand in cand sa vada ce fac, daca n-am uitat copilu pe undeva... e jale cu mine...
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 29
danielabejan spune:
amuzanta esti mirabela
eu nu am facut culturi de genul pt k nu mi-a cerut nimeni si nici nu cred ca astia au asa ceva in programul cu vizite al unei gravide, ei au un grafic bine stabilit si dupa ala merg toate sarcinile clasificate in functie de risc
eu oricum sper sa fie totul bine si fara analizele astea
27+ Emma
bya_me spune:
Kytana probabil ca fiecare companie extinde cum vrea CCM-ul...nu stiam sigur cum e contractul individual de munca si cu cel colectiv.
Mirabela sa stii ca si eu ma gandeam sa-l intreb oricum pe doctor daca nu ar fi cazul sa fac si eu o analiza la secretie sa nu fie ceva ascuns pe acolo. Parca tin minte ca sarcina trecuta mi-a recoltat la sfarsitul sarcinii sa vada daca nu cumva e ceva pe acolo in caz ca nasc natural, dar acum sigur voi naste cu cezariana asa ca daca nu ii cer eu nu stiu daca imi va mai recolta el. O sa-l intreb la urmatoare vizita
corinuka_g spune:
pupici burtici frumoase! si grasutze
adina 1600g? e marisor bebitzul tau...dar sa mai stea cuminte un pic..
lalu ma bucur ca ai scapat de burtica intarita!
paula ce soacra atenta ai! a mea n-a venit sa m-ajute deloc, mama a tot fost...ba m-a intrebat la telefon ca asa ca sa nu vina? ca mai mult m-ar incurca ..stiind ca tre' sa stau in pat si n-am voie sa fac nimic...si tot eu am riscat ca proasta si-am facut o mancare, o curatenie, ba spalat haine, ca doar am si sot...
vero felicitari pentru schimbarea dr! sper sa fie mai bine acuma...
daniela mie mi-a facut analize de secretie in aprilie cand am fost internata...ma gandesc c-ar trebui facute, in caz de nastere naturala sa nu fie vreo balarie pe-acolo...
eu nu stiu nimic de banuti care se dau la nastere din partea companiei...ma-ndoiesc ca-mi vor da ceva, desi nu mi-ar displace
noi am fost dimineata la dr de fam dupa ultimul concediu de risc...am tensiune! 14! eu care nu treceam de 10 cu o cafea...mi-a zis ca nu-i bai mare, dar sa zic ginecologului...si am 10 kg batute pe muchie!
contractii n-au mai fost, iau 3 no-spa/zi si mg...diseara la 8 ma duc la dr, dupa ce-mi aduce dani masina, m-am gandit ca-i mai racoare...dr mi de garda si are timp de mine la ora aia...
pupici la bobocei !
_
26+ David Gabriel Multumesc Doamne!
anidaz spune:
Nici mie nu mi s-a recoltat nimic pana acum,dar nici n-am intrebat medicul daca e necesar,eu am incredere in el si fac doar ce mi se spune ,iar daca el nu ia masuri nici eu nu-l bazai.Uneia dintre cumnate i-a luat ,deci stie el ce face.
Eu stau si transpir fara sa fac nimic,asa ca ma duc la un dus.
Dureri in zona osului pubian am si eu,este pregatirea corpului pentru nastere asa ca le vom simti pana vine momentul,m-am obisnuit deja cu asta.
29+
Mihnea Bogdan
anidaz spune:
Corina ar trebui sa-ti masori tensiunea zilnic cateva zile ca sa vezi daca a fost o intamplare sau este asa mare constant si da ,sa-i spui ginecologului despre ea.Asta e simgura chestiune cu care ma ”streseaza„ al meu,sa nu cumva sa-mi urce tensiunea.
Mainile,fata si picioarele iti sunt umflate?
Stii, sper,ca nu vreau sa te sperii dar cu tensiunea nu te joci in sarcina.
Sper sa fie doar o intamplare si sa nu ramana crescuta,
29+
Mihnea Bogdan