Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (17)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Ina, probabil mai aveti neamuri blonde cu ochi albastrii si de acolo a luat piticul ochii de azur. Am si eu doi colegi, buneti cu ochii negrii, si copiii blonzi cu ochi albastrii. Seamana cu bunicii.

Angeliq, stai linistita si nu mai roboti. Daca sotul te juta e minunat. pe burtica

Eu sunt bine. Am doua lucruri care ma deranjeaza. 1 vezica, o simt mereu incarcat desi merg mereu la baie si 2. dupa ce fac dus si ma sterg am o maancarime pe piele de ma omoara. Am schimbat si deternentul si tot degeaba.
Si gata, suntem fara gips. Bia e ametita si trebuie sustinuta la mers. Nici nu ma mir dupa atatea zile de imobilizat. Nu are voie sa stea direct in fund ci pe un colac, maine mergem sa ii comandam si corset sa o ajute la sustinere si peste 1-2 saptamani la control.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Buna dimineata!

Cu un pic de intarziere..La multi ani, Alina! Sa fii sanatoasa si fericita!

Mami, daca ai sa cauti pe net, vei gasi exercitii de pregatire a sanilor pentru alaptare. Sfarcurile se formeaza cu timpul, daca alaptezi.

Menics, noi la bebe 2 am avut patut de panza, a fost ok, e practic si nu se loveste de el.

La noi baietii nu seamana niciunul doar cu unul dintre noi. Eu sunt satena spre blond cu ochi albastri si sotul saten inchis cu ochi caprui. Baiatul cel mare e creolin, cam ca fetita Alinei, saten inchis cu ochi negri si cel mic e blond cu ochi caprui, nici nu zici ca sunt frati. Eu mi-as fi dorit o fetita care sa ia ochii de la mine si eventual tenul creolin de la sot, dar se pare ca nu a fost sa fie. Important e sa fie sanatosi cu totii. E chiar frumos asa sa nu stii ce surpriza ai in burtica si sa vezi pe parcurs cum li se definesc trasaturile si se fac din ce in ce mai frumosi.

La caracter sunt iarasi foarte diferiti. Cel mare e un melancolic amestecat cu sangvinic, visator si linistit, iar mijlociul e argint viu, toata ziua in miscare, cu gura pana la urechi, cu toata lumea sta la povesti pe strada, nu-i tace gurita o secunda. Sunt foarte curioasa cum va fi cel mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui tnicoleta

Si gata, suntem fara gips. Bia e ametita si trebuie sustinuta la mers. Nici nu ma mir dupa atatea zile de imobilizat. Nu are voie sa stea direct in fund ci pe un colac, maine mergem sa ii comandam si corset sa o ajute la sustinere si peste 1-2 saptamani la control.

Nicoleta

Off, Nicoleta, dar a tras ceva fetita ta nu gluma. Cum a suportat perioada asta de imobilizare? Cred ca e f greu pentru un copil... Bine macar ca sunteti pe drumul cel bun si se reface fara sechele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Nicoleta ma bucur a ati scapat de gips.Urmati sfatul medicului si o sa vedeti ca totul va fi bine.Multa sanatate

17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Asaaa

Norocila, incearca in prima faza cu 3 perne: una sub cap, una o tii in brate si una intre picioare (cand dormi pe o parte), sau cu o pilota pe care sa o calaresti. Eu am beneficiat de asemenea rasfat in concediu - si oh, da ce bine era sa dorm asa calare pe ele. Pe jumatatoi nu-l mai pot folosi ca e cald si umed , iar pilota daca o scot, tre' sa evacuez consortul pe presul de la usa. Si daca te simti bine cu variantele de mai sus, sigur va merita efortul si o perna de pregnante.

Mena, Irina, bun venit!
Mena eu am fost ferm convinsa ca am baiat pana cand mi-au spus ca 80% e fata. Desi o perioada mi-am dorit sa-i creasca cuculet, acum daca s-ar intampla sa se suceasca, iar as fi debusolata, ca abia m-am obisnuit cu genul feminin.

Onutzule, te pomenesti c-ai fost la sunny beach! Si ne-am ratat cu cateva zile ....
Si da, donsoara e bine merci ca altfel jar mananca. Mai avem noi ceva hopuri de trecut, dar ta-su o educa de pe-acum: “haide fata, fa karate cu ma-ta! Si din noiembrie o sa poti sa-i zdruncini si creierii nu numai suncile”. Dar cred ca nu-l place pe ta-su ca nu vrea sa ma karateasca.

Laurika, la multi ani! Sanatate, fericire si tot ce-ti doresti matale

Valicutza, sa creasca bine cele 400 grame

Mya la mine e donsoara si n-am avut nici cea mai vaga urma de greata

Dannah bun venit!

Macarie felicitari pentru brigada tero chicks

Angelique felicitari pentru cuc si bine ca sunteti bine si ca de-acum cunosti exact ce e de facut in caz de "bube"! Picioarele s-ar putea sa le simti asa din cauza imobilizarii prelungite. Eu am munca de birou, sed toata ziua pe scaun si tot ma dor de zici ca am plumb atarnat de ele. Si desi in concediu ne fataiam seara kilometri intregi nu le-am simtit niciodata asa grele si tumefiate ca dupa o zi la munca. Iar memoria e varza si la mine. Jumatatoiul a concluzionat ca nu ma mai poate folosi decat pe post de decor, ca-n rest sunt varza. Daca nu ar fi senzatia fizica, cred ca si pipilica as uita sa fac.

Menics, felicitari pentru cariotip! Incearca si iaurtul. Seara, un activia, sau altul care-ti place. La mine functioneaza.

AC La multi Ani, Deliei! Din toamna .... una la scoala, cea mica in pampersi; felicitari pentru pasa no 2. La Multi Ani! Si tot ce vrei si pentru tine.
Si NU, indemnizatia e tot la 75% maxim 3.400 daca stai un an si maxim 1.200 daca stai 2 ani. Daca se va schimba ceva, noi nu o vom prinde, pt ca cel mai probabil se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2013 (adica ptru copiii nascuti dupa 31 decembrie 2012 – asta e mentiune pentru Dannah). Asa ca ..... sa-i ia naiba pe toti, ca s-ami citez o colega revoltata pe sistem. Si eu voi fi nevoita sa stau maxim un an acasa. Si ma enerveaza la culme. Poate nu o sa rezist nici anul ala intreg, dar as fi vrut sa am libertatea sa ma plictisesc eu singura dupa un an, nu sa fiu fortata de imprejurari sa revin. Plus ca nu e chiar un an, ca mai nou si tatii sunt obligati sa-si ia minim o luna, si daca ei o refuza nu se transfera mamei. Asa ca pregatiti-va sa reveniti la munca cand cel/cea mica are de fapt 11 luni.
Andie, stimulentul se acorda daca dovedesti ca ai obtinut venituri impozabile inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului (11 luni daca esti casatorita si tre sa-si ia si daddy o luna). Deci nu e cu cate saptamani inainte ci in functie de ziua de leafa ca sa zic asa.

Uff, Nico, ce belea cu cea mica. Noroc ca la varsta asta se refac repede, repede.

Madalina, ce fetita maricica a tu acolo!
Bioana, felicitari pentru rezultatele bune!
Ico,Alexa, roz bombon va paste si pe voi!

Mami, inca nu am luat nimic pentru chestiile alea. Mi-am cumparat No-Spa de 40 (inainte de concediu, sa fie acolo), dar inca nu ma deranjeaza atat de tare incat sa ma pastilez si cu astea. Io-s mai reticenta asa la capitolul buline. Le tot monitorizez, daca vad ca se nasoleste treaba o sa incep sa iau. Nu sunt dureroase, doar senzatia aia ciudata care le anunta. Legat de dioptrii si eu mi-s mioapa, pe la -2,25 ma invart. Oftalmologul mi-a spus ca daca travaliul este condus bine, nu ar trebui sa fie influentate. O sa astept si opinia doctorului gine. Oricum nu ma prea intereseaza cum voi naste si nici nu vreau sa fac planuri dinainte. Cum o fi, numai sa fie bine. Ah, si vezi ca exista sfarcuri de silicon care rezolva problema enuntata de tine.

Bubule, eu mi-s cam ratusca teapana asa, mai ales dimineata cand mi se blocheaza soldul drept si tarasc piciorul dupa mine ca pe o buturuga. Doctorul mi-a spus ca e din cauza canapelei in care dormim si sa fac bine sa-mi iau o saltea ortopedica. Dar acelasi blocaj il experimentam si in concediu unde chiar aveam saltele zdravene (nu la fel de buturuga, dar pe acolo). Cum oricum trebuie sa ne mutam lunile astea, mai indur asa nitel. Daca se agraveaza luna asta, o sa ma duc la kinetoterapie ceva. Desi pe caldurile astea nu-mi vine sa ma deplasez mai mult decat e cazul (birou si casa).

Am mai citit despre celule stem, ca ramasese subiectul in aer cand am plecat; ne-am hotarat sa spunem pas bancilor private – am ajuns noi la concluzia ca mare lucru nu pot face totusi (si e o concluzie la care au ajuns cercetatori din domeniu, care au ales sa nu recolteze pentru proprii copii); probabil ca daca dispuneam de finantele in cauza eram mai relaxati; dar asa, cand ni se aduna o mie si una de cheltuieli, trebuie sa mai ajustam pe ici pe colo. In schimb am aflat ca la Fundeni s-a infiintat o banca publica. Si pentru acea banca as recolta si le-as dona. Am rugat o amica sa se intereseze ce si cum, si daca ea nu reuseste sa afle detalii ne vom deplasa noi intr-o zi pana acolo. Daca mai stiti vreuna de treaba asta, sa ne spuneti si noua.

In concediu mi-a pozat jumatatoiul burtile din toate partile, si doamne catai tzitzili am (io atat vad din pozele alea). Daca faceti albumul, va dau probe (pun pariu ca nu o sa muriti de invidie, dar stiu ca nu o sa le mai am asa mari dupa, si simt nevoia sa mi le pun pe toate gardurile - tarfulita mica ce sunt io .

Saptamana usoara fetele!

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica26 spune:

Buna ziua, burtici!

Alina La multi ani, cu un pic de intarziere...multa sanatate tie si lui bebe mic!
Mami problema cu sfarcurile o am si eu...sora mea la fel a avut si a fost un chin cu alaptatul..era toata rana la sani! sunt si eu ingrozita de lucrul asta, dar poate noi totusi o sa avem noroc. ar trebui date la scumpii nostri soti spre formare.
cat despre miopie....daca nu as fi fost operata, nu cred ca ar fi fost o mare problema ca dioptriile mele erau in jur de -3. acu am sa vad exact ce hotarasc cu dr mea.
bubu....si eu visez ca baietelul sau fetita din burtica sa aiba nasucul nepoatei mele..unul foarte carn(zici ca are nasturel), sa fie brunet/a si ochi verzi sau negri. acu pana la urma sanatos sa fie...ca tot imi mai aduc aminte de rezultatele alea nenorocite de la DT si mi se mai taie elanul.
va pupacesc pe toate si va doresc o zi minunata!grija mare cu caldura!

Mica 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Popi, eu zic sa te calmezi cu sistemul, degeaba te enervezi pe el.
Sa iti zic ca la prima sarcina s-a schimbat legislatia cam asa: daca aveam nevoie de medicamente trebuia sa ma duc la munca si sa imi treaca pe reteta salariul, daca depasea venitul mediu pe economie nu primeam nimic compensat sau gratuit. Apoi au schimbat imdemnizatia de concediu maternal de la 75-85% cat era atunci, plafonat la 600 lei lunar indiferent de venitul anterior. Deci o multime de nemultumiri pe sistem. Dar a trecut, copilul a crescut...

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Hello tuturor! Am ajuns foarte tarziu azi la munca, pentru ca am fost sa ne facem pasapoartele (platisem taxele pe vremea cand credeam ca anul asta vom merge in vacanta in SUA si am zis ca poate o sa avem nevoie de ele in anii urmatori).
Merci de informatii despre intorsul mai devreme la munca, Popi, o sa vad cum se potriveste la mine, daca e vorba de intors cu mai mult de 2-3 saptamani mai devreme de 1 an nu merita. Deci a intrat in vigoare legea ca tb sa stea si tatal o luna? Daca da, inseamna ca oricum tb sa ma intorc cand bb are 11 luni, se considera atunci ca m-am intors mai devreme de 1 an? ma rog, mai e cale lunga pana acolo.
Nicoleta, sanatate fetitei in continuare, bine ca a scapat de gips, speram sa isi revina complet cat mai curand.
Alexa, ce inseamna IP la arterele uterine? Stiu ca se masoara rezistentele, dar parca alea erau prescurtate IR, mi le-a masurat si mie la 12 saptamani, dar am inteles ca nu sunt asa relevante pana pe la 20 de saptamani, pot fi mai mari pana atunci. Abia astept sa vad saptamana viitoare cum mai stau. Oricum, sanatate, sa fie totul bine in continuare.
Bubu, ce frumos povestesti tu toate lucrurile la care te gandesti in legatura cu bb. Multumim si de informatiile despre contractiile Braxton-Hicks. Incearca sa stai mai linistita totusi, chiar daca ai multe lucruri de facut, incet-incet se fac toate.
Noi nu prea ne-am gandit cum o sa arate bb, probabil si pentru ca inca nu stim ce este. Asa stau si imi imaginez cum va fi sa il tin in brate, sa-l alaptez, sa ma joc cu el, dar nu m-am gandit cum ar arata sau cu care din noi va semana .
O zi buna si sanatate tuturor!

Andreea 20+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

IPopica tare funny esti! E foarte ciudat pentru ca eu am simtit ca ar fi fata, desi toata viata mi-am dorit sa am baiat. Conform linkului de la DC pentru ''citirea'' sexului pustiului poate fi mugurel clitoridian. Oricum tati se bate cu pumnii in piept ca a facut baiat mare si frumos :))). Il las sa se bucure desi e prea devreme :D.
Va multumesc pentru felicitari.
Pup

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

cititi www.breastfeedingbasics.com/articles/flat-or-inverted-nipples" target="_blank"> aici pentru fetele fara sfarcuri

Eu mai am mare incredere si in La Leche League, http://www.llli.org/ le scrii de oriunde cu ce intrebari sau nelamuriri ai si iti raspund si te ajuta fara intarziere.

Alma 21+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput