Strugurasi de Sept-Oct 2011 *62*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Buna dimineata, fetelor!

Camady, stiam ca sunt niste pastile care intarzie menstruatia si ca se dau pe baza de reteta. Si cum zicea si Lali, mai sunt niste anticonceptionale care fac asta, dar nu ma pricep. Si eu zic sa vb cu dr ginecolog ptr mai multe info.

Ce vreau si eu la mare!!!! Lali, tu mergi la plaja Modern? Acolo stiu ca e apa mica mergand destul de mult de la mal. E numai bine ptr copii Ah, abia astept sa vin!!!

Mai fetelor, avem niste strugurasi de nota 10! Am vazut ultimele poze postate pe grup! Nici nu stii la care sa te uiti mai intai

mamici si pitici
O zi cat mai putin caniculara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Anca_toma, am aceeasi problema. Vreau sao intarc, dar nu stiu cum, ca adoarme la san si se trezeste ptr papceala cel putin de doua ori pe noapte. Incerc sa ii dau spa, sa vad daca se trezeste de sete sau ca sa suga si sa adoarma iar la san.

Lena , am citi articolul. Mu este slab deloc, dar bineinteles ca este scris intr-un stil jurnalistic lejer. 

Ceea ce este foarte adevarat este ca identitatea de gen se invata, iar bebelusii, mai tarziu copii, invata imitand. Ei invata inclusiv sa fie baietei si fetite. Copii imita ce vad la televizor, in filme, la parinti, sunt ca un burete ce absoarbe informatii acum pentru a fi aplicate mai tarziu.

O teorie, cea a dezvoltarii cognitive sau prin cunoastere, in care copii nu sunt pasivi, spune ca de la nastere pana la 24-30 luni, sunt atenti la tot ceea ce le comunica cei din jur despre ei. Cand mami ii spune"printesa lui tati", ea invata asta despe ea. In jurul varstei de trei ani copii inteleg ca a fi fetita sau baietel e ceva ce nu se mai schimba. Odata ce "constanta genului" e perceputa, copii devin foarte atenti si motivati sa invete ce inseamna a fi fetita sau baietel. Mamele devin sursa de inspiratie pentru fetite, tatii pentru baietei. Si mai tarziu, in adolescenta, cauta modele, dar sa zicem ca bazele identitatii de gen se invata foarte devreme, in familie.

Acum depinde cum se percepe fiecare si cat de constienta e de stereotipiile pe care le practica. Unele mame imbraca copii doar in culori feminine sau culori asa-zis masculine, nu sunt atente la mesajele jucariilor,  articolul da multe exemple. 

Recunosc ca am metehnele mele, dar am devenit foarte atenta la ce zic/fac, mai ales pentru ca cea mare ma imita in proportie de 90%. N-ai sa auzi la mine expresii de genul: fetele/ baietii nu fac asta, nu-i frumos, tu esti fetita sau tati, fa tu asta, ca esti barbat. In egala  masura car sacose, spal masina, pun benzina, sa zicem ca asta e partea grea a egalitatii :)

Chiar si asa, Miruna imi vine de la scoala cu tot felul de expresii, gen fetele nu sunt dirijoare, inventatoare, exploratoare. Ne consultam, facem teme impreuna, sa mai luminam un pic si pe cei/ cele din jur, mai ales pe unele profesoare.

Cred ca fiind atente la acest aspect facem un bine copiilor, neingradindu-i sa se conformeze unor roluri de gen, ci mai degraba inspirandu-le incredere in libertatea lor de a se auto-defini.

Pentru cine nu l-a citit- www.forbes.com/sites/learnvest/2012/06/28/7-ways-youre-hurting-your-daughters-future/" target="_blank">http://www.forbes.com/sites/learnvest/2012/06/28/7-ways-youre-hurting-your-daughters-future/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Alex agree
tb sa imi scot si eu din vocabular cuvantul "printesa" sau sa definesc altfel printesa decat este definita in desene animate sau povesti :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Alex, bine punctat

Eu uneori am senzatia ca ma lupt cu morile de vant. Cand aud afirmatii de genul 'nu mai plange, ca e rusine. baietii nu plang, doar fetele." simt cum mi se urca sangele la cap si am ganduri mai putin ortodoxe

In alta ordine de idei, tocmai am fost pana jos la magazin si am asistat la o scena de kko!!
Au trecut pe langa mine o fetita de vreo 2-3 ani cu mama ei. Fetita plangea tot incercand sa-i spuna ceva mamei, care vorbea la telefon si o ignora. In cele din urma ma-sa i-a raspuns - a inceput sa o injure si sa foloseasca apelative 'handicapata, tampita, cretina' si altele din aceeasi serie, evident fiind cu telefonul inca la ureche si evident deranjata de 'smiorcaielile' fetitei. Cand a vazut ca fii-sa incepe sa planga si mai tare, a bagat si viteza sa se indeparteze de ea ca nu mai auzea la telefon. Iar cea mica saracuta plangea de-mi rupea inima 'maaaami! maaaami!". Cand a vazut ca fii-sa tot nu se linisteste, a urlat iar la ea ca daca nu tace ii trage cateva <de-i da borsul pe nas>. Si jap-jap a inceput sa o loveasca pe fetita peste fatsa! Imi venea sa alerg dupa ia o pauzarea asta sa o strang de gat! OF,Doamne!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

bunaa

camady am avut si eu problema asta la un moment dat
gineco mi a zis sa iau 2 pastile pe zi de duphaston (care e progesteron) din ziua 14 a ciclului , continuu pana cand vreau sa scap de problema
este posibil totusi sa vina cm dar in cantitate ff redusa
mai este si varianta cu anticonceptionale , la fel luate continuu fara pauza

anca ce s a distrat iancu la mare ! super
si ce burtica are hi hi

bunny sper ca sunteti ok

mikka imi pare tare rau ca a fost bolnavioara mariuca

may voi ? va pregatiti de concediu ?

alayna voi ce mai faceti frumoaselor ?
sunteti in tara ?

despre noi nimic deosebit
T a inceput sa si suga degetul degetul de la picior

_

de T 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna,

Ref mare - sa iti intarzie CM, folie de anticonceptionale prelungita, adica iei pana in ultima zi de mare si apoi nu mai iei pana vine. Daca vrei sa incepi din nou, iei normal, din ziua 1.

Am fost azi la dr cu sasha, ca mi-a facut febra, se pare ca are o viroza (luata nu stiu cum, ca a fost la ai mei, izolat in curte, chiar nu a intrat in contact cu altcineva.
Bine e ca nu a intrat in contact cu Maya, asa ca stam separat we acesta. Bb acasa si Maya la bunici. Eu cu bb, sotzul cu Maya...mi se rupe sufletul, dar nu vreau sa ia si ea.
Sasha are azi fix 9 luni, 9.440 kg si 73.6 cm, deci perfect. A luat 800 gr in 2 luni, ca de atunci nu l-am mai cantarit si 2.6 cm.

Va pupam pe toate si pe toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Fetelor nu ma pot abtine.
Ce-i in tara asta a noastra.Cred ca am scapat de dracu si am dat de masa.In criza asta alegeri ne trebuie noua????/Plus ca parca suntem in tara lui Papura Voda.Suntem jalnici ca popor .

Sa nu credeti ca sunt vreo partizana a lui Basescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Salut fetele
imi pare rau ca nu reusesc sa intru, insa de 2 zile nu reusesc sa intru pe net/calc...
Ela si-a schimbat rau programul, se culca la 22.00 seara, u toata ziua adun, spal, sterg, asta mica e peste tot, a dec seertarele, fuge in 4 labe, umbla in toata casa, se ridica pe perete in picioare, .. drept urmare non stop sunt in actiune..

La mare.. a fost superb..... Elei i-a placut nespus, in apa , in nisip ..peste tot.. a papat nisip la greu, s-a jucat in apa , cu copii, in parcul hotelului, a dormit bine (pe plaja dormea 2 h) . si inca 2 pe faleza la plimbare...a mancat bine.. ce mai a fost super.. puteam merge fara mama lejer, nu am avut deloc nevoie de ajutor, insa ma bucur ca a vazut si ea marea...Ela doarme mai bin noaptea( doar 2 treziri), avem si 4 dinti..
In rest a facut o groaza d achizitii: fac si zic pa, si tai-tai, arata cu degetu si zice te (uite), zice becu cu adresa... vb mereu...

De 3 zile facem caca numai la olita, si o pun de 4 zile (insa in prima zi a facut doar 2 din 3 la olita)... de ce am luat dcizia sa o pun? pt ca am obs comp ei la mare, unde am lasat-o mult in buca goala, ii place mult sa stea la olita si mai mult azi am avut surpriza sa ceara olita (voi vedea insa daca cu intentie si adresa)...

Merg sa citesc cat apuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Neata.

Astazi va servesc cu tortulet, sampanie si suc in cinstea lui Razvan.
Implineste 9 ani.Doamne ce a mai trecut timpul.

Felicitari Ela ptr. atatea achizitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

Camady la multi ani pentru Razvan !
...si referitor la situatia din tara, nici eu nu sunt fan Base, dar nici chiar asa ! Ajungem de rasul curcilor

Sei !!!!!!!!! Ce zici tu acolo? Olita???????? Bravooooooooooo ! Noi nici macar nu avem olita

Noi raportam 7 dinti taiosi
In rest...numar zilele. Sotul mai are o saptamana de munca si apoi CONCEDIU. Ca o iau razna nu alta !!! Vreau la munte si 2 max 3 zile la mare Nu de alta dar un pic mai am si incep munca...si relax zero pana acum

Mergi la inceput