Adrian Nastase a fost incarcerat

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Raportul IML: Nastase nu necesita internare.
Ranile au fost superficiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Daca ranile au fost superficiale se justifica faptul ca a fost operat de medici de chirurgie plastica si reparatorie. Practic si-a reparat urmele de gloante.

Si-atunci ce cauta la terapie intensiva cu saptamanile ?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Daca ranile au fost superficiale se justifica faptul ca a fost operat de medici de chirurgie plastica si reparatorie. Practic si-a reparat urmele de gloante.

Si-atunci ce cauta la terapie intensiva cu saptamanile ?



Cum ce? Nu stii de cate boli sufera saracul?! "hipertensiune arteriala tratata ineficient, boala coronariana ischemica cu leziuni multiple pe arterele coronare, diabetul zaharat, tiroidectomizat, multitudinea comorbiditatilor asociate", etc
la un asemenea diagnostic, trebuia sa stea 2 ani la terape intensiva, nu crezi?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ia sa vedem ce se intimpla azi: Nastase e audiat la curtea de apel pt intreruperea pedepsei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Atentie la ce scrie Adrian Nastase pe blog:

Citat:
În realitate, prin contractul de privatizare, s-a concesionat exploatarea unor perimetre, nu s-a „vândut” petrolul. Concesionarea a fost acordata pentru o perioada de 10 ani (FMI ceruse, initial, ca durata sa fie de 30 de ani dar noi nu am fost de acord). Aceasta perioada se încheie la sfârsitul anului 2013. Asta înseamna ca putem sa „ne luam înapoi” petrolul si gazele si, poate, sa reînfintam o companie nationala – care ar putea sa fie eventual condusa de Ilie Serbanescu – cel care comenteaza frecvent aceste aspecte, având si experienta de fost ministru al Reformei într-un guvern al CDR.
..
Concluzie:
Ca sa fie clar, concesionarea (nu vânzarea) de petrol si gaze catre OMV s-a facut pe o perioada de 10 ani. Aceasta perioada se încheie la sfârsitul anului 2013.
Exista doua variante de solutie:
a ) fie, pur si simplu, statul român nu mai concesioneaza petrolul si gazele catre OMV;
b ) fie redeventa, pe care ar putea sa o stabileasca Ilie Serbanescu, ar fi fixata la un nivel foarte înalt, astfel încât sa descurajeze orice companie eventual interesata.
A venit, deci, timpul sa luam în propriile mâini soarta petrolului românesc! Anul 2013 va fi, sub acest aspect, un test pentru Traian Basescu. Sa nu facem de doua ori aceeasi greseala! Sa dovedim ca ceea ce spunem la televizor, putem sa punem în practica.

Nu sunt un simpatizant al lui Nastase dar se nasc niste intrebari.
De ce nu stie nimeni ca Petromul s-a concesionat pe 10 ani in urma unui angajament luat prin Memoranfumul cu FMI de catre Basescu in 2000, cand era negociator din partea guvernului CDR, si ca respectivul contract de concesionare expira in 2013?
Este o sursa de garantare a unor noi credite pe care Basescu si Ponta nu vor sa o divulge?
Secretul aparat de cei doi "adversari" arata ca intre ei exista complicitati. Poate Ponta este recunoascator lui Basescu ca i-a facut culoar sa devina presedintele PSD, initial cotat fara sanse, inlaturandu-l pe A Nastase si pe Cristian Diaconscu, care a abandonat intr-un mod suspect, devenind consilier prezidential.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

1. nu esti simpatizant, dar ii citesti blogul
2. oare Ilie Serbanescu stie ca va avea treaba in 2013?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Am citit stirea pe DcNews si atunci m-am dus la sursa.
Doar nu era sa va dau stirea la mana a II-a!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.cotidianul.ro/adrian-nastase-opere-alese-200681" target="_blank">Adrian Nastase, Opere Alese - (fragment)

Citat:
Ma bucura redobândirea unui anume moral si ma stinghereste în acelasi timp dezinvoltura noului sau demers critic. N-am scris nimic despre momentele sale dramatice din zilele arestarii. Judecata a fost extrem de simpla. Nu poti sa critici un om plimbat cu salvarea între spital si penitenciar. Este dovada unui maxim cinism. Dar acum si noi, si el suntem într-o cu totul alta etapa. Compasiunea si revolta nu ne mai pot împaienjeni judecata.

În penitenciarul în care se afla, fostul premier al României a devenit un soi de analist politic, de moralist al perioadei si chiar de acuzator al regimului Basescu. Ieri nefericit pâna la întâlnirea cu neantul, azi acuzator necrutator! Mai sa fie! Mai sa nu credem ochilor! E drept ca înfrângerea din 2004 l-a transformat pe Nastase într-un dusman de moarte al lui Traian Basescu. În plus, toate cele petrecute dupa 2004 în România îndreptatesc pe oricine sa purceada la o critica severa a regimului zanatic al actualului presedinte. Dar delirul politic al lui Basescu este una, iar noua partitura critica si cu iz politic a lui Adrian Nastase, cu totul altceva. Articolele sale de politician aflat în detentie nu tin cont de nimic din ce s-a întâmplat din 2000 pâna în 2004. Noua fata a lui Adrian Nastase este una de revoltat, de nedreptatit profund, de opozant si de moralist, de critic al puterii, din care, cândva, a si facut parte. Ce-i reprosam cu totii lui Adrian Nastase întoarce el cu seninatate si dezinvoltura la adresa lui Traian Basescu. Culmea, are dreptate în tot ce spune. Atâta doar ca uita de ce a fost acuzat, uita disputele guvernarii sale si se poarta de parca ar fi floarea din glastra Palatului Victoria. De când a depasit starea de convalescenta, Adrian Nastase a schimbat tonul si ”opera” sa cunoaste o noua dimensiune. Nu mai este nici culegere de documente (uneori mult prea multe în ”caramizile” tiparite cu generozitate si pe ale caror coperti erau însiruite titlurile sale didactice si toate universitatile la care era profesor si pe la care nu prea ajungea), nu mai sunt nici discursurile din epoca de vârf a guvernarii sale în care trebuie sa descoperim mai degraba lipsa de talent a speechwriter-ilor. Acum ne aflam în fata articolelor scrise în detentie si a unei carti editate probabil în libertate si completate cu câteva pagini din noul loc de meditatie.

Noua postura a lui Adrian Nastase a potentat efectele scrisului sau. Circula cu mult mai mare viteza decât înainte. Scrierile sale sunt citite de bloggeri, reluate si citate de ziare si televiziuni, comentate în dezbateri. Ba mai nou, Adrian Nastase polemizeaza cu Elena Udrea. Superior, ironic, condescendent. Si-a si gasit cu cine! Un om care a recurs la gestul ultim scrie o postare intitulata ”Cât de disperata este Elena Udrea”. Suna nepotrivit, daca nu comic! Adrian Nastase când a recurs la gestul disperat cum era? Râde ciob de oala sparta! Sigur, Adrian Nastase este de alt calibru intelectual, cultural si politic fata de Elena Udrea. Dar cam de aceeasi factura. Nu prea vad de ce s-ar socoti superior acestei Coane Joitica în materie de limbaj. Ca madam nu este chiar asa de îngrijita stilistic si gramatical, se poate. Dar ca legatura cu lucrurile îndoielnice, chiar nu vad nici o diferenta. Ba cel putin pentru o vreme, Elena Udrea se poate lauda ca ea nu are nici atâtea procese si nici o condamnare definitiva. Basca, Cucoana se poate îmbatosa cu mâna în sold, reprosându-i fostului premier ca ea nu are pistol si nici nu stie sa traga cu el.


Mergi la inceput