Ce are baietelul meu pe maini, negi?De unde??
Raspunsuri - Pagina 3
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina fenistilul e depasit. e de generatie mai veche. |
Depasit, nedepasit...e bun sau da pilozitate??? Ca tot n-am inteles si stau cu ochii pe tub, sa-l arunc, sa nu-l arunc?
Cu editarea aia, m-ai bagat si mai rau in ceata...
histamina spune:
orice cortizon da asta, insa, doar daca e folosit in nestire.
daca e folosit maxim 5 zile (la creme ma refer),doar cand se impune, nu la orice julitura.e ok.
e chiar indicat sa i cu tine un locoid, un advantan cand ai strumf mic, insa sa il folosesti doar cand trebuie.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui histamina orice cortizon da asta, insa, doar daca e folosit in nestire. daca e folosit maxim 5 zile (la creme ma refer),doar cand se impune, nu la orice julitura.e ok. e chiar indicat sa i cu tine un locoid, un advantan cand ai strumf mic, insa sa il folosesti doar cand trebuie. |
Phiiiiiiuuu...m-am linistit! Merci! Eu ii dau maxim de 2 ori/ciupitura. In rest, zace in punga cu medicamente, ii verific termenul cand si cand.
ary_v spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Phiiiiiiuuu...m-am linistit! Merci! Eu ii dau maxim de 2 ori/ciupitura. In rest, zace in punga cu medicamente, ii verific termenul cand si cand. |
Eu nu pricep de ce o ciupitura trebuie data cu ceva? Nu trece de la sine?
Julia, pare alergie. Al meu face asa de la nisip. Eu il dau cu mixtura mentolata daca il mananca. Mai este si crema Avene Trixera care vindeca garantat.
Darria spune:
Ary: de cand a devenit alergica, fetita reactioneaza urat la piscaturile de tantar/paianjen. Trebuie sa o dau cu ceva ca o mananca tare. Folosesc unguent galbenele. Mixtura mentolata sau crema alopata(Exomega foloseam) nu am voie acum.
ary_v spune:
citat din mesajul lui Darria Ary: de cand a devenit alergica, fetita reactioneaza urat la piscaturile de tantar/paianjen. Trebuie sa o dau cu ceva ca o mananca tare. Folosesc unguent galbenele. Mixtura mentolata sau crema alopata(Exomega foloseam) nu am voie acum. |
Daria, vezi ca este si pasta cu apa fara mentol (chiar Receanu mi-a recomandat-o).
Darria spune:
Ary: multumesc
Mi-a spus ca pot cere la farm. sa-i prepare fara mentol dar nu am avut nevoie pana acum. Credeam ca tocmai mentolul calmeaza mancarimea si fara el.......
Sper ca sunteti bine.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui ary_v Eu nu pricep de ce o ciupitura trebuie data cu ceva? Nu trece de la sine? |
Pentru ca se scarpina si dintr-o ciupitura cat un varf de ac, se face cat un pumn de adult si vanata.
histamina spune:
cand o insecta ciupeste un om, la locul ciupituri se descarca histamina,ca raspuns al organismului, al sistemului lui imunitar, la substanta inoculata de insecta.deci este o reactie sistemica. histamina mediaza alergiile si are una dintre simptome pruritul(mancarimea).
partea cea mai rea este ca scarpinundu-ne nu facem decat sa stimulam secretia de histamina.
faptul ca reactioneaza urat la piscaturi dupa ce a avut o alergie ar trebuie sa te puna pe ganduri si sa te duci la dr sa ii faci nist einvestigatii mai serioase:IgE,DAO (se lucreaza in Germania prin Synevo).
alergiile pot indica fie o atopie fie o activitate scazuta a diaminoxidazei,enzima ce descompune histamina,caz in care poate fi intoleranta la histamina.de aceea se face DAO.
Darria spune:
citat din mesajul lui histamina faptul ca reactioneaza urat la piscaturi dupa ce a avut o alergie ar trebuie sa te puna pe ganduri si sa te duci la dr sa ii faci nist einvestigatii mai serioase:IgE,DAO (se lucreaza in Germania prin Synevo). alergiile pot indica fie o atopie fie o activitate scazuta a diaminoxidazei,enzima ce descompune histamina,caz in care poate fi intoleranta la histamina.de aceea se face DAO. |
Am facut toate analizele alergo si a fost vazuta de catre 3 medici alergo buni. Are astm alergic. Stiu de la ce a dobandit. Inainte nu a fost alergica(facusem analizele alergo la rec. pediatrei). Nu intru in detalii, deja sunt off topic.