Ce are baietelul meu pe maini, negi?De unde??

Ce are baietelul meu pe maini, negi?De unde?? | Autor: JuliaSM

Link direct la acest mesaj

Tocmai am zarit ce i-a iesit pe maini,ieri nu avea nimic. Pana luni, cand mergem la medicul de familie, as vrea sa primesc un raspuns, pareri ale medicilor de pe forum sau ale mamicilor care poate s-au mai confruntat cu asa ceva.
Sunt ca niste asperitati ale pielii, ca niste bubite aspre ce formeaza o calota,sau negi mici si uniti, la incheieturile ambelor maini si la radacinile degetelor mici de la maini. Aici am facut cateva poze.

Ce masuri de urgenta pot sa iau? Sa-l spal cu ceva anume, sa nu-l dau cu nimic? Noi nu avem, nici ceilalti copii nu au nimic pe maini, desi cel putin 2 au fost expusi pe rand acelorasi conditii( au fost in parc, au mancat impreuna etc).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e nici un neg. Pot fi cauze diverse. Are mancarimi sau doar au aparut?
Pot sa fie forme alergice sau pot sa fie si din cauza caldurii desi fiind astfel par a fi mai degraba forme alergice sau toxicologice.

Nu ai ce sa faci, nici ce sa pui nestiind cauza. Igiena mainii cred ca este momentan cel mai bun lucru. Luni - medic dermatolog.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Julia, din poze, pare a fi o dermatita.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

pare o dermatita de contact
negi nu sunt si a mare a mea a facut asa dupa o zi in parc am fost la spital i au dat o crema cu cortizon locoid se numea

https://picasaweb.google.com/111356891978087779654/HikyBird#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

S-a jucat afara? Mie imi pare ca e urzicat... Sau o iritatie facuta de la o planta. Daca e asa pana maine ar putea sa treaca. Sanatate

Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

S-au jucat afara intr-un parc departe de noi, unde nu am mai fost, insa ieri...si intre timp nu a avut nimic pe maini sau nu de asa amploare.Poate e de la vreo planta, desi mi se pare ciudat ca la ambele maini a aparut, exact in aceleasi locuri, la incheietura si la degetul mic.

Il urmaresc, sa vad cum evolueaza, sunt si cu ochii pe ceilalti, sa vedem daca nu le apare si lor ceva. Ceva creme cu cortizon am, insa nu folosesc nimic inca, pana nu stiu sigur ce e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu e nici un neg. Pot fi cauze diverse. Are mancarimi sau doar au aparut?
Pot sa fie forme alergice sau pot sa fie si din cauza caldurii desi fiind astfel par a fi mai degraba forme alergice sau toxicologice.

Nu ai ce sa faci, nici ce sa pui nestiind cauza. Igiena mainii cred ca este momentan cel mai bun lucru. Luni - medic dermatolog.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Nu are mancarimi, doar au aparut si atat, nu am vazut sa se scarpine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Julia, nu-i da cu nici o crema, mai ales cea cu cortizon. nu aveti unde sa mergeti la medic astazi? poate sa fie o reactie alergica la ceva cu care a venit in contact ieri alaltaieri.
sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Evitati sapunul - in rest igiena simpla. Luni - dermatolog/alergolog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mie nu imi par negi. De ce nu mergeti la urgenta? In alte parti ale corpului nu i-a aparut nimic? Probabil ca a intrat in contact cu ceva... il ustura? Mananca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Cred ca este eczema dishidrotica.
Da o cautare pe net. Daca e asta, aveti de tras cu ea, dar nu-i ceva grav.
Vreo 2 luni ne-am chinuit si noi toamna trecuta.
Arata identic, chiar si zonele in care este prezenta.

Pt inceput am tratat-o cu crema cu cortizon, prescrisa de medicul dermatolog...se atenua dar reaparea.
Cand s-a mai diminuat, am folosit timp indelungat, tot la saftul medicului sapun f gras special de la Atoderm, Bioderma. Si crema Atoderm PO Zinc.
Dar de tot nu i-au trecut.
In disperare de cauza, am dat-o intr-o zi cu tinctura de propolis. Au trecut dupa 2 aplicari, si nu au mai reaparut de atunci.

La ea s-au declansat, intr-o zi, cand era f cald, si s-a jucat cu niste palete din alea cu arici care se fixeaza pe maini cu elastic. Medicul mi-a zis ca nu ar fi nicio legatura, dar eu asa am ramas cu ideea, ca de la alea a fost....chinezarii din plastic ordinar.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput