Ce are baietelul meu pe maini, negi?De unde??
Raspunsuri - Pagina 2
nadaflorilor spune:
mama s-a automedicat la o dermatita de contact cu galbenele, tinctura de propolis si plus baneocin (recomandat de medicul de pe ambulanta plus..alta dandana) rezultatul fost dezastruos = suprainfectare, in loc sa se fi tratat cu o crema data de dermatolog a avut nevoie de antibiotic in doua ture, apoi tratamentul dermatitei a durat mai bine de jumatate de an, crema cu cortizon si o solutie preparata in farmacie dupa reteta data de dermatologul de spitalul colentina...nu ii da cu nimic nerecomandat de medic, poate face mai rau decat este in momentul asta
andacos spune:
Eu ceva asemanator fac la mare,alergie la soare si nisip!
Alcool mentolat ca ustura/maninca!Si crema solara cu factor foarte mare pe miini!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
histamina spune:
Subsriu la ce a spus andacos>in pls trebuie niste analize facute:IgE, DAO,un consult la alergolog.
nu te grabi cu crema cu cortizon.
ce nu inteleg eu este de unde frenezia asta cu cremele /pastilele pe baza de cortizon.
se da,sunt de acord doar daca e absolut necesar!
cortizonul pe termen lug afecteaza nu numai sistemul imunitar,dar da o pilozitate excesiva si nu e cel mai dorit lucru.
cristinuk@ spune:
exagerezi histamina nu cred ca sare cineva cu cortizon fara prescriere daca medicul l a prescris e ok oricum cremele cu cortizon pt copii au cantitate adaptata si nu se fol mai mul de 5 zile
la noi a trecut dupa 3 si nu a mai reaparut niciodata
oricum o sa se lamureasca Julia dupa ce vede un medic
https://picasaweb.google.com/111356891978087779654/HikyBird#
Darria spune:
JuliaSM: cred ca ati ajuns deja la medic asa ca nu mai scriu.
Citat: |
citat din mesajul lui cristinuk@ nu cred ca sare cineva cu cortizon fara prescriere daca medicul l a prescris e ok oricum cremele cu cortizon pt copii au cantitate adaptata si nu se fol mai mul de 5 zile |
Referitor la cortizon, medicii au pareri diferite.
Dermatologul mi-a spus ca este necesar, altfel nu-l recomanda(Locoid, 0,1%), pt. fetita. Alergologul mi-a spus sa nu mai folosesc cortizon indiferent de cat de grava este manifestarea. Imi rec. altceva.
geniest spune:
Adevarul e ca eu, una, n-am plecat de la dermatolog fara o crema cu cortizon, indiferent pentru ce zgaiba aparuta pe pielea mea sau a copilului m-am dus.
Dar daca medicul mi-a prescris...eu am urmat instructiunile...
histamina spune:
locoidul e ok,dar sa vedeti voi ce amor mare e cu fenistilul vechi de vreo 20 de ani.la orice zgaiba, mancarime,gata fenistilul.
crede-ma ca nu exagerez.as fi vrut.
stiu medic care recomanda dermovate!
eu una sunt plina de par dupa un tratament cu cortizon dat in copilarie.cauza e identificata,dar pe mine acum nu ma ajuta .ma epilez saptamanal.
asa ca m-as gandi de 10 ori inainte.sa vad daca e chiar nevoie.
daca e pe o perioada scurta e ok,insa teama mi-e ca,cel putin la creme una,doua fenistil,ca de mixtura mentolata................au uitat.
in fine,daca trebuie,atunci macar aleg locoid sau advantan,nu ma duc in epoca de piatra.
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina locoidul e ok,dar sa vedeti voi ce amor mare e cu fenistilul vechi de vreo 20 de ani.la orice zgaiba, mancarime,gata fenistilul. una,doua fenistil,ca de mixtura mentolata................au uitat. |
Sa inteleg ca Fenistil nu e bun??? Eu folosec intai mixtura mentolata pe vreo ciupitura de-a fetitei, dar cand vad ca nu prea are efect, dau cu Fenistil. Ambele sunt recomandate de medicul pediatru.
CorinaDani spune:
nici eu nu cred ca sunt negi, pare mai degraba o reactie alergica.
spui ca s-a jucat intr-un parc unde nu ati mai fost, poate era ceva in nisip sau pe leagan/balansoar/tobogan, ma gandesc sa nu fie de la solutiile folosite pentru dezinsectie (impotriva tantarilor si/sau a capuselor).
histamina spune:
fenistilul e de generatie mai veche, mai toxic.
adica,de ex, e ca si cum ai lua flonidan in loc de aerius, clorfeniramin in loc de xyzal.